April 2007:

Mandag 30. April

Etter jobb i dag, var vi i 60 årsdag til Charles' eldste søster. Vi fikk deilig middag, og masse gode kaker.

 

 

Søndag 29. April

Charles har gjort ferdig gelenderet på terrassen i dag.

Jeg har ryddet på vårt soverom. Siden vi flyttet inn, har det bare blitt lagret ting og tang på vårt soverom. Det var greit å få litt orden der inne nå. I tillegg flyttet jeg litt på senga, så det ble bedre plass.

Etterpå var jeg ute og ryddet litt der også. All ny bordkledning som vi ikke har brukt, flyttet jeg under den nye terrassen. Greit å ha dette lagret der, til vi trenger mer av det.

Rett nedenfor huset vårt er det et jorde. Der hender det at vi får besøk av elg. I dag oppdaget Cecilie og Joakim tre elger, da de hoppet på trampolina. De hentet Charles og meg, så også vi fikk se dem. Her er et bilde vi tok av dem:

 

 

 

Lørdag 28. April

Vi har vært ute i hele dag. Charles og Joakim har snekret på terrassen, mens jeg har jobbet videre med surjordsbedet.

Jeg har vært på besøk på en nettvenns blog, og så at hun hadde tatt en slags test, for å finne ut hvilken parfyme som passer til henne. Jeg fikk også lyst til å prøve. Her er mitt resultat (Jeg har aldri hørt om denne parfymen. Jeg må nok innom et parfymeri, og lukte på den, så jeg får sjekke om den er god.):

 

Your Perfume is Still
You are simply and totally sophisticated.

Your style and class mesmerize everyone you meet.

Underneath it all, you are delicate and refreshing.

You're different enough to make an impression, that's for sure.

Power scents: White pepper, musk, and honeysuckle.

 

 

 

Fredag 27. april

På tirsdag var vi og hjalp Charles' søster med å flytte, men det var ikke helt gjort klart i hennes nye leilighet, så det ble bare ett lass i varebilen, så måtte vi avslutte. Så får vi heller utsette det i noen dager, og se om snekkerne i nyleiligheten hennes har fått gjort mer.

Da vi kom hjem, var det enda så tidlig, at Charles og Joakim snekret opp trapp til vår nye terrasse, ved inngangspartiet. Vi har også fått materialer, så vi kan gjøre ferdig terrassen. Regner med at det vil bli gjort i helga som kommer.

 Onsdag ble en svært travel ettermiddag: Jeg skulle på et informasjonsmøte, om Comenius, for Cecilies klasse fra kl. 18.00 til 19.00, så skulle jeg rett på foreldremøte fra kl. 19.00 til 21.00. Cecilie er på ridekurs, fra kl. 18.00 til 19.00, på onsdagene, mens Charles skulle på skytebanen kl. 18.00. For å løse det hele spiste vi middag hver for oss, når vi hadde tid, så kjørte Charles Cecilie på ridekurs en halv time før det startet. Hun hadde med seg sykkel, så hun og en venninne kunne sykle hjem til Cecilies venninne etter ridekurset. (Denne jenta går i samme klasse som Cecilie, så hennes mor skulle også på de samme møtene som meg.) Etter alle møtene, kjørte jeg hjem til dem og hentet Cecilie. Travel ettermiddag, men vi kom i mål.

For å forklare litt hva Comenius er, har jeg hentet en takst om dette på internett:

Comenius er rettet mot skoleverket og er ett av fire hovedtiltak innenfor EUs program for livslang læring (LLP). Det overordnede målet med Comenius er å utvikle elevers og læreres kjennskap til og forståelse for kultur og språklig mangfold i Europa.

Comenius skal også legge til rette for tilegnelse av grunnleggende ferdigheter som er nødvendige for personlig utvikling, arbeidsliv og medborgerskap.

Disse målene skal nås ved å:

  • Forbedre kvaliteten på og øke omfanget av mobilitet for elever og undervisningspersonale

  • Forbedre kvaliteten på og øke omfanget av partnerskap mellom skoler i deltakerlandene

Følgende tekst står på skolens hjemmeside, om Comenius:

Vår skole er blitt en Comenius-skole. Det betyr at vi får økonomisk støtte til å samarbeide med skoler i andre land i Europa. Arbeidet er helt i tråd med den nye stortingsmeldingen ”Kultur for læring”

Våre samarbeidsskoler ligger i: 

  • Danmark

  • Tyskland

  • Litauen

  • Hellas

Gjennom kontakt via e-mail, brev, chatting, foto, (digitalt via trygg kanal) skal elevene bli kjent med hverandres land , hverdagsliv og skikker.

Prosjektet er denne gangen lagt til Ungdomstrinnet (9.og 10.trinn) der engelsk og kunst vil bli vårt felles språk. Prosjektet varer i 3 år, og kanskje kan dette bli opptakten til prosjekter på andre trinn.

I oktober 2006 var tre lærere og rektor i Hellas og planla prosjektets første år. Spennende å besøke den lille skolen på øya Lipsi som kun har 700 innbyggere! Her møtte vi lærere og elever fra deltakerlandene. Vi ble tatt godt imot, og foreldre serverte mat og innkvarterte elevene som deltok.

Dessverre kunne vi ikke sende elever med denne gangen, men i april 2007 tok skolen med elever til Leer i Tyskland. Norge er kun assosiert medlem i EU og har derfor ikke samme rettigheter som de andre landene i forhold til antall lærere og elever som kan reise.

Artig er det og å kunne nevne at vår skole er valgt til vertssted for besøk og videre planlegging av prosjektet i september 2007.

 

Torsdag lånte vi en stubbefres, og fikk fjernet de tre stubbene vi hadde i hagen, etter at vi fjernet to trær i fjor sommer, samt en gammel stubbe, som sto på plena fra før.

Torsdag er også swingdag, så da var jeg og danset swing i to timer. -Kjempeartig!

Etter jobb og skole i dag, fredag, hjalp Cecilie og Joakim meg med å grave bort resten av gresset der vi skal ha et surjordsbed. I morgen skal jeg dra på gartneriet og kjøpe sur jord og bark, og sette ned de surjords-staudene jeg har, i dette bedet.

 

 

Mandag 23. april

Mens vi har vært på jobb i dag, er resten av materialene til terrassen blitt levert, men i dag blir det ikke tid til å jobbe noe med hus og hage. Det kan for så vidt passe bra, når været ikke er det beste.

Jeg har laget en side med bilder av mine forberedelser til et surjordsbed.

 

 

Søndag 22. april

Samme været som i går, men det er en sur vind i dag.

Vi har fortsatt å jobbe utendørs, i hele dag. Charles og Joakim har fortsatt med terrassen, men vi har fått for lite materialer, så de gikk tom, og måtte avslutte.

Jeg har så vidt begynt å forberede et surjordsbed i hagen.

Vi var ute også i hele dag. Charles laget deilig elgstek til kvelds.

 

 

Lørdag 21. april

Vi har fortsatt hatt snøbyger og solskinn om hverandre, hver dag. Men i dag er det lettskyet og solglimt.

I går kjørte jeg til min nettvenn Lillian, og ga bort de to siste akvariefisken mine og alle plantene mine til henne. Etter at vi begynte å jobbe med huset vårt, mistet jeg helt gnisten med akvariene. Det var en lettelse å få tømt akvariet, og sette det bort.

I går kveld var Charles og jeg og spiste en fantastisk middag! Alle som hadde vært med å hjulpet til på en messe, her i byen, fikk tilbud om gratis middag til seg og sin partner. Han som var kokk, er utrolig dyktig til å lage mat. Han har faktisk laget mat til Kongen, ved flere anledninger. I går hadde han laget 11 forskjellige viltretter! Jeg greide å smake kun på en utrolig nydelig suppe (den har han laget til Kongen før, sa han), samt at jeg spiste reinsdyrskav, og en fantastisk dessert med frukt og bær som var marinert i whisky.

I dag sto vi tidlig opp, og begynte å jobbe ute. Charles og Joakim fortsatte med terrassen, mens jeg har tatt bort kantsteinene som var rundt to blomsterbed, og lagt naturstein der i stedet. Jeg har aldri vært helt fornøyd med å ha kantstein rundt disse to bedene. Bakken er svært ujevn der, så det ble ikke pent med kantsteinene. Jeg synes det ble mye bedre med naturstein. Vil du se bilder, har jeg det her og her.

Utpå kvelden gikk vi inn og koste oss med hjemmelaget pizza.

 

 

Onsdag 18. april

Siden helga har vi hatt snøbyger og solskinn om hverandre, hver dag. Men, snøen legger seg heldigvis ikke. I går var jeg hos øreakupunktør og fikk nåler i øret, mot vonde bihuler. Jeg har hatt en periode nå, med svært vondt i bihulene igjen. Kun noen timer etter at jeg hadde vært hos henne, var jeg nesten helt bra! Jeg får alltid sånn energi, når jeg har vært hos øreakupuntøren, så i går ettermiddag holdt jeg på med diverse husarbeide og rydding fra jeg kom fra jobb, og helt til jeg la meg. Det var utrolig deilig å ha et sånt overskudd. I dag er jeg dessverre ikke like energisk. Jeg har ikke vondt i bihulene, men har kun hatt lyst til å sitte ved datamaskina.

Etter jobb i dag, var jeg og trente, sammen med noen kolleger, mens Cecilie har vært på ridekurs:

 

Charles begynte så smått med terrassen, etter jobb, i dag.

 

 

Søndag 15. april

Dagen i dag startet med tåke, men mildt og varmt. Utpå dagen lettet tåka, og vi fikk sol. Vi gikk ut tidlig i morges, og startet med det vi hadde planlagt. Charles snekret ferdig raftekassene, samt malte de. Etterpå boret han hull i betongen, der vi skal ha terrassen. I hullene satte han noe som kalles en "søylesko" for å sette stolpene på terrassen, i.

I dag så jeg årets første hvitveis! Min side om hvitveis er her.

 I helgen har jeg også hørt Spoven for første gang denne våren. Dette er et skikkelig vårtegn for meg. Der jeg vokste opp, hørte vi spoven om våren, så når jeg hører den, er det vår!

Spove

Jeg fortsatte å sette ned stauder i blomsterbedet som er langs hele husveggen. Nå har jeg satt ned alle staudene som jeg hadde planlagt å sette ned i dette bedet, men jeg har bare kommet ca. halvveis langs husveggen, med bedet. Til nå har jeg tømt over 20 krukker og 5 kasser med stauder. Staudene jeg har igjen, i kasser, nå, er flere sorter Astilbe og flere sorter Hosta, samt en Peon og en Rose. I tillegg til noen få andre stauder og en Nordlandsskjersmin. Astilbene og Hostaene skal jeg sette ned i et surjordsbed som jeg har planlagt, men ikke begynte å lage enda. Når jeg får gravd opp resten av bedet langs husveggen, må vi vel begynne å kjøpe stauder. Helt fram til nå har jeg bare "plukket" fra mitt eget lager av stauder, som jeg har hatt i krukker og kasser.

Etter at jeg hadde fått satt ned de staudene jeg ville, ned i det nye blomsterbedet, begynte jeg å male mørk grå rundt alle vinduene som ikke var malt enda. (Totalt 7 vinduer, samt plankene på to av hushjørnene.) Nå er hele huset ferdig malt, utvendig!

Jeg var ikke inne før i nitida på kvelden. Sliten, men fornøyd med dagens innsats.

 

 

Lørdag 14. april

I de fire dagene som har vært, etter at påska ble ferdig, har det vært kaldt, regn og mye vind.

Men, i dag er det nydelig vær! Sol og varmt, og ingen vind. Fantastisk! Charles og jeg har masse planer for dagen. Han skal snekre litt (tror han skulle snekre noe som het raftekasser, som er under takutspringet, på utsiden av huset.) Samt at han skal begynne så smått med terrassen som vi skal ha ved inngangspartiet. (Der er det, pr. i dag en murt trapp.)

Jeg skal fortsette å grave opp bedet som er fullt av ugress, og sette ned flere av staudene mine i det. Jeg har fortsatt et bra lager av stauder i krukker og kasser, som bare står der og venter på å få komme på plass i et blomsterbed. I tillegg burde jeg male litt. Vi har flere vinduer der kanten rundt, ikke ble malt ferdig i fjor. Men, det er mye mer moro å holde på med planter og jord, enn maling, så vi får se hva jeg ender opp med...

 

 

Mandag 9. april

Samme nydelige vær i dag. Men, i dag blir vi sittende i bilen mye. Vi skal kjøre og hente Cecilie og Joakim, som har vært hos sin far. (3 timers kjøring hver vei.)

 

 

Søndag 8. april

Det er atskillig bedre vær i dag. Ingen vind, og lite snø. (Men, det har snødd en del i natt.) Vi har vært ute og gått en deilig, lang tur i det fine været.

 

 

Lørdag 7. april

Påskeaften i dag, men det er bare "innevær". Snø og vind. Vi har kun vært ute en tur på butikken og handlet litt matvarer. I dag har jeg skiftet fra de litt mørke "vintergardinene" på stua, til lette lyse "sommergardiner". Det er kanskje litt tidlig, men jeg synes det er greit å få gjort dette nå når jeg har påskeferie, og god tid.

Vil du se hvordan vintergardinene ser ut, har jeg et bilde av de på denne siden. Når jeg først var i gang med å ta bilder, tok jeg liksågodt et bilde fra gjesterommet (der vi også har datamaskina vår.)

 

 

Fredag 6. april

Det blåser ikke like mye i dag, men vi har jevnlige snøskurer. Innimellom skurene, er det strålende sol og fint. Men, det er kaldt, med den sure vinden.

 

Tigerbegonia

En Hoya, i blomst.

I formiddag har jeg stelt litt ekstra med potteplantene. Jeg har pottet om et par stykker, samt at jeg har delt en forvokst Tigerbegonia i fire deler og fått fire planter av den ene jeg hadde. Regner med jeg kommer til å gi bort tre av de fire Tigerbegoniaene. Koselig å kunne dele med andre.

Utpå dagen i dag gikk vi oss en tur, til tross for været. Se bilder fra turen, her.

Jeg tok også et par bilder av hestehov i snøen. De står nederst på denne siden.

 

 

Torsdag 5. april

Vi hadde egentlig tenkt å kjøre på besøk til mine foreldre i dag. (Dette innebærer en biltur på nesten 6 timer). Samt at Cecilie og Joakim skulle en tur til sin far. Men, det blåser og snør kraftig, og vi har sommerdekk. Vi har vært på Vegvesenets sider, og sett at det står "vanskelige kjøreforhold" der vi må kjøre, så vi har bestemt oss for å droppe turen.

Charles og Joakim har akkurat dratt ut, en tur. De skal være med Charles' bror en tur inn på hytta hans. De skal frakte med seg noen varer inn til hytta. Til dette bruker de en firhjuling (ATV), som Joakim elsker å være med på å kjøre.

Vi har nå bestilt flybilletter til Cecilie og Joakim. De skal dra til sin far, med fly i ettermiddag. Det blåser kraftig, men flyselskapet sier at de tror at flyene kommer til å gå.

Flyet gikk som planlagt, og Cecilie og Joakim kom vel fram til sin far.

Charles og jeg dro på en kinarestaurant og koste oss med deilig kinamat, etter at vi kom fra flyplassen.

 

 

Tirsdag 3. april

I dag morges, våknet vi til at det hadde snødd en liten centimeter i natt. Klokka er ikke 10, enda, men det har vært flere korte snøskurer allerede. Men, innimellom titter sola fram, så det er ikke så mye som rekker å legge seg. (Bortsett fra det lille som lå fra i natt.) Håper det ikke kommer mer snø, og at det som har lagt seg, smelter i løpet av formiddagen.

I går var det kaldt, regnskurer og sur vind. Men, jeg bestemte meg for at været ikke skal få ødelegge mine planer, så jeg tok på meg varme klær, og var ute i hagen og jobbet allikevel. Charles kalket hele hagen i går, mens jeg gjorde ferdig bedet, og muren, som jeg bygde opp på lørdag, samt at jeg har begynt å grave opp et gammelt bed ved husveggen, som kun består av gress, ugress, og tett i tett med røtter i jorda. (Jeg gravde opp ca. tre meter av bedet i går. Men, det går langs hele huset, så det er mange, mange meter igjen enda.)

Jeg er litt usikker på om jeg skal våge å plante noe i dette bedet. Det er masse skvallerkål, løvetann, gress og annet ugress i dette bedet. Jeg er så redd for at jeg ikke skal greie å holde ugresset, og spesielt skvallerkålen borte, etter at jeg setter ned stauder, der. Ugresset kommer seg inn i bedet, under en mur som de tidligere eierne har murt opp. Men, jeg håper jeg kan få begrenset det, med å legge et lag med aviser nederst i bedet, (etter at jeg har forsøkt å grave bort alt ugresset, selvsagt, samt at jeg legger fiberduk oppå avisene. Så skal jeg legge i ny jord, oppå fiberduken. (En litt spesiell og annerledes måte å gjøre det på, men jeg håper jeg får stoppet ugresset på denne måten.)

Klokka er nå 18.00, og jeg har vært ute i flere timer. Jeg har gravd opp enda mer i det gamle blomsterbedet, og satt ned noen av staudene jeg har hatt stående ute i vinter, i krukker og kasser. (Tror jeg har tømt 10 krukker og 1 kasse med stauder.) Jeg har ikke gravd opp hele bedet enda, men jeg ble så sliten, så jeg gravde opp nesten halve, så begynte jeg heller å sette staudene på plass i den delen av bedet som jeg hadde gravd opp.)

Se bilder av dette bedet, her.

 

 

Søndag 1. april

Det har regnet i hele formiddag. (Klokka er nå 12.00). Jeg brukt formiddagen til å sitte ved datamaskina og oppdatere hjemmesiden min. Se min "Hva er nytt-side" for å se mine oppdateringer.