Desember 2007:

Mandag 31. desember

I dag har både Charles og jeg vært på jobb, men jeg jobbet kun fra 08.00 til 12.00, så det var en grei arbeidsdag. Etter jobb var jeg innom butikken for å kjøpe ingrediensene til Waldorfsalat. (Brukte en time på "butikkrunden", for nesten alle butikkene var tomme for stangselleri, men heldigvis hadde Rema igjen, så det blir skikkelig Waldorfsalat på oss.) Vi skal kose oss med kalkun i dag, og da må jeg ha hjemmelaget Waldorfsalat til. Det er så godt!

Vi skal bare være hjemme i dag, hele familien, og kose oss. Mulig at barna går en tur for å hilse på våre gamle naboer, og for å se på raketter, samt fyre opp noen "hylere" og stjerneskudd. Charles og jeg skal være hjemme sammen med hundene. Chico liker ikke raketter, og vi vet ikke hvordan Rex reagerer på raketter, så derfor skal vi være hjemme, sammen med dem. Vi bor kun 5 minutters gange fra vårt gamle nabolag, så det blir ikke så langt å gå for barna i natt. Men, det er langt nok unna, til at vi ikke får raketter fyrt opp rett utenfor huset vårt, og det er jo bra, i og med at Chico er skeptisk til raketter. Allikevel har vi en fin utsikt fra huset vårt, over hele byen, så vi kommer til å ha "orkesterplass" til midnatt, når rakettene skal fyres opp.

Godt nyttår, alle sammen!

 

 

Søndag 30. desember

Det har vært noen deilige, rolige dager, nå i romjula. Vi har virkelig fått slappet av og kost oss. Vi har spist mye god mat, og vært ute og gått turer hver dag. I tillegg var jeg og danset swing i to timer, på 2. juledag. Det var kjempeartig!

Bilder fra jula, her.

Både Charles og jeg var på jobb 3. juledag (og Charles var også på jobb 4. juledag, men da hadde jeg fri). Vi skal også begge på jobb i morgen, på nyttårsaften.

Jeg vil benytte anledningen til å ønske alle et Godt nyttår!

 

 

Lørdag 22. desember

På torsdag hadde jeg fri fra jobb, og gjorde ferdig julebaksten. Jeg stekte krumkaker, lagde risboller og bakte speltrundsytykker.

På torsdag kveld var Cecilie på juleball, sammen med alle på ungdomsskolen.

I dag har Rex kun tisset inne et par ganger (dette er bra, når man tar i betraktning at han har tisset inne 7-10 ganger pr. dag, tidligere. Da kunne han gjerne tisse, rett etter at han hadde vært ute og tisset). Håper han nå har begynt å skjønne at man skal tisse ute. Ellers går det kjempebra. Han spiser godt, og er kjempeflink når vi ikke er hjemme, og om natten. Jeg har laget en side med nye bilder av Rex:

Bilder fra de første dagene etter vi fikk Rex

I dag har Charles, Cecilie, Joakim og Chico vært og hentet juletre. De har vært i skogen, ved Charles' brors hytte, og hentet et tre. I min familie er jeg vant til at juletreet blir pyntet dagen før lille julaften, så i kveld har vi pyntet juletre, og er nesten ferdig med å pynte huset vårt til jul. Mangler kun å få ordnet på stuebordet, samt kjøkkenbordet. vi har fortsatt lilla lys og lilla servietter på stuebordet. Dette vil bli erstattet med rødt, i morgen, etter at vi har tent det fjerde adventslyset.

Nå er klokka 19.30, og vi har akkurat kost oss med hjemmelaget pizza, som vi alltid pleier å gjøre på lørdagene.

Flere bilder fra advent og jul, her.

 

 

Tirsdag 18. desember

Vi har fortsatt ikke fått noe snø. Det er omtrent vårstemning ute. Det ser ikke ut for at vi skal få en hvit jul i år heller. Men, vi får forsøke å skape den rette julestemningen inne i stedet.

Jeg har nå så vidt kommet i gang med julebaksten: På torsdag bakte jeg 6 julebrød. Lørdag stekte jeg smultringer, mens Cecilie bakte kolakaker. På søndag bakte vi pepperkaker, samt at jeg lagde delfiakake.

Men, de siste par dagene har jeg tatt det med ro. Jeg er sliten etter at jeg har vært på jobb, så jeg stresser ikke. På torsdag skal jeg ha fri, så da har jeg planer om å få unna siste rest av julebakst.

Det går bare fint med Rex, valpen vi var og hentet for 1 1/2 uke siden. Han tisser en del på gulvet, men det må vi vel bare regne med. Men, han er flink og sover hele natten. Heldigvis.

 

 

Torsdag 13. desember

Ønsker dere alle en fin Luciadag.

Mine Luciasider er her. Mitt Luciakort finner du her.

 

 

Onsdag 12. desember

På mandag bakte vi muffins og sjokoladekake, som vi koste oss med på tirsdag, i går. Da hadde Cecilie 14 årsdag, og vi feiret med familie og venner. Charles kokte opp elgsteken som han har hatt liggende i lake i en ukes tid. Vi prøvesmakte litt på pålegget i dag. Det var kjempegodt!

Etter jobb i dag trente jeg litt på treningsrommet vårt på jobb. På kvelden skrev jeg en stor handleliste over ting vi må ha til jul. Litt til julebaksten, og en del julemiddager, så dro vi av gårde og handlet inn størsteparten av det vi trenger til jul.

 

 

Søndag 9. desember

I dag har vi hentet hjem Rex, valpen vår. Jeg har lagt ut noen bilder fra i dag, her.

For å hente han, kjørte vi i ca. 2 1/2 time. Her hos oss er det ikke snø, men der Rex kommer fra, var det full vinter. Rex var bilsyk, og kastet opp 7-8 ganger i løpet av den første timen. Men, etter dette, ville han ned i gulvet på bilen. (Han satt i fanget mitt i begynnelsen.) Etter at han fikk komme ned på gulvet, la han seg til å sove, og kastet ikke opp flere ganger.

Etter at vi kom hjem, har alt gått svært bra. Han har tisset på gulvet 2-3 ganger, men han har også tisset ute, flere ganger, så alt er nok normalt.

 

 

Lørdag 8. desember

Denne uka har bare "fløyet i vei". Plutselig er det lørdag!

På tirsdag var jeg hos frisøren og fikk klippet meg. Etterpå var jeg hos øreakupunktør. På kvelden stripet jeg håret mitt. Måtte få hjelp av hele familien, men vi fikk det til.

På onsdag lagde Cecilie to sjokoladekaker som vi skal kose oss med til bursdagen hennes. Hun blir 14 år, den 11. desember. På onsdag kveld sorterte jeg alle julegavene våre, og sjekket hvem vi ikke har kjøpt gave til, enda. Vi har nå kjøpt 19 av 24 julegaver. Onsdag var også dagen da jeg fikk meg ny mobil. Den gamle, var ikke så gammel, men jeg har begynt å plages med at den slår seg av, hele tiden. Mange, mange ganger daglig. Det var rimeligere å kjøpe en ny, enn å forsøke å reparere den gamle. (Tror det ble ca. kr 180,- for min nye mobil.)

På torsdag sendte vi av gårde julekortene våre, i posten, til slekt og venner. Torsdag kveld var jeg på swing. Dette var siste swingkvelden før jul.

På fredag kjøpte jeg en julegave til, så nå mangler vi kun 4 gaver! Fredag kveld koste vi oss hjemme. Slappet av og så på TV.

Fredagen var jeg også og handlet inn til Cecilies selskap. Hun skal feire med sine venner, på lørdag formiddag, mens vi får besøk av Charles sin slekt på tirsdagen.

 Akkurat nå, (lørdag 08.12. klokka 15.00), har Cecilie 10 venner på bursdagsfeiring. 7 jenter, (pluss Cecilie), og 2 gutter (pluss Joakim). Det er masse ungdommer, men alle er trivelige og greie, så det har bare vært koselig. De har kost seg med pizza, brus, sjokoladekake, is, potetgull og masse annet godt.

I morgen er det en stor dag for oss! Vi skal kjøre og hente hjem valpen vår! Vi gleder oss enormt, alle sammen. Chico skal også få være med. Det blir spennende å få valp i huset! Jeg har laget en side med bilder og litt informasjon om valpen vår her.

 

 

Mandag 3. desember

Hver jul sender vi ut ca. 60 julekort til våre venner og familie. I dag har jeg fått alle julekortene på plass i konvoluttene, og fått frimerker på. Vi skal ikke sende de enda, men det er greit å ha de liggende, så det er bare å sende de av gårde.

Charles har lagt en elgstek i lake i dag. Den skal få ligge og godgjøre seg, slik at vi får godt pålegg til jul.

I desember hvert år, pleier jeg å finne fram en bok som jeg har blitt svært glad i. Den heter "Julens Minnebok". I denne boken skriver jeg noen setninger om hva vi gjør, hver dag i hele desember. Det er også plass for å skrive inn en oppskrift eller to (for hvert år), samt en huskeliste, oversikt over julegaver og julekort, samt plass for bilder. Vi har hatt denne boka siden jula i 1999, så det begynner å bli en del minner og bilder i den. Det er veldig koselig å sitte å bla i boka. I helga har jeg funnet fram boka, og begynt å skrive i den igjen, for julen 2007.

Se info om boka her:

 

 

 

Søndag 2. desember

Hele denne helgen har vi hatt en iskald vind, her. Været er egentlig ikke så ille, men på grunn av vinden, er det kjempekaldt.

På fredag kveld var vi i dobbel 40 årsdag til en dame som Charles er onkel til, og mannen hennes. Det var en kjempetrivelig kveld.

I går pyntet vi til advent og ryddet og ordnet i huset. Spilte julemusikk og koste oss. Joakim var en tur og kjørte ATV (4-hjuling) sammen med en kompis.

Jeg har lenge hatt lyst på en slik akrylpyramide med lys som jeg har sett i flere butikker, til adventpynt. I går slo jeg til og kjøpte en. Den er veldig dekorativ. Jeg er kjempeglad for at jeg kjøpte den.

Her ser du et bilde av den:

 

Jeg har laget en side med bilder fra adventstiden.

I dag har vi fortsatt med litt juleforberedelser, og pyntet litt, skiftet gardiner på stua m.m. Akkurat nå er både Cecilie og Joakim hos venner, mens Charles, som er bilselger, er og viser en bil til en kunde, så Chico og jeg er hjemme alene. Jeg sitter og hører på min "Christmas in Wienna-CD", med Jose Carreras, Placido Domingo med gjesteartister. Den er nydelig og gir fin julestemning. Nå skal jeg ta meg en kopp kaffe, så skal Chico og jeg gå oss en tur, før det blir mørkt. (Nå er klokka 13.00. Det blir mørkt før kl. 15.00.)