Februar 2007:

Onsdag 28. februar

I dag er siste dagen i februar! Det blåser en svært kald vind her i dag. Men, i morgen starter årets første vårmåned! Hurra!

Cecilie har vært på ridekurs i ettermiddag. (Den andre ridekvelden, av 12.)

Jeg var og hentet henne i stallen, da de var ferdige. Jeg er litt redd hester, men jeg er også svært fascinert, og har veldig lyst til å prøve å ri en gang. Men, akkurat nå strekker ikke budsjettet til for at to personer i familien kan gå på ridekurs, så vi får se, en annen gang.

 

 

 

Tirsdag 27. februar

Ja, nå begynner vi å friskne til, hele gjengen. Jeg var på jobb igjen, etter min influensarunde, i går (og i dag, selvsagt). Barna er også friske. (Hoster og harker litt, og er litt hes, men formen er stigende.)

Charles kom hjem fra turen sin, i går morges. Han, og hans reisekamerat og kollega, dro rett på jobb. De skulle egentlig komme hjem på søndag, men flyet var så forsinket, at de ikke rakk å komme seg videre på søndag. De måtte overnatte på hotell, til mandag morgen.

 Jeg har nå fått svar på alle de blodprøvene jeg tok, for å sjekke om det skulle være noen spesiell grunn til at jeg er så sliten og har null energi for tida. (Sjekket blodprosent, jernlager, stoffskifte m.m.)

Alle prøvene var fine! Så, da fikk jeg egentlig bekreftet det jeg trodde: At jeg bare har brukt opp min energi i forbindelse med flytting, oppussing og utbygging av nyhuset. (Samt bekymringene for at vi ikke har fått solgt den gamle leiligheten.)

 Vi har fått vite at de som var og kikket på vår gamle leilighet, ikke ville kjøpe den. Den var ikke helt slik de ønsket. Det er ganske "trangt", der leiligheten er. Det er hus rundt på alle kanter, så det er nok mange som ikke ønsker å bo så tett på naboene. Men, leiligheten er stor og fin. (5 store soverom.) Så vi håper at noen finner ut at de ønsker å kjøpe den. Eller at hun som leier der nå, kanskje kjøper den. Vi får bare håpe, og tro at det går i orden etter hvert.

 

 

Søndag 25. februar

I dag er også Joakim feberfri. Det er deilig å kjenne at kreftene begynner å komme tilbake. I dag har jeg skiftet på alle sengene våre. Har også satt i gang vaskemaskinen. Den kommer nok til å gå, kontinuerlig, i hele dag. Det er en del husarbeide å ta igjen, etter at jeg har ligget syk i 5 dager.

I morgen kommer Charles hjem. Han har vært på tur siden torsdag. De har hatt en overnatting i ishotellet. Resten av tiden har de vært i Stockholm. Jeg har snakket med han, flere ganger, i telefonen. Han har hatt det kjempefint. Døgnet i ishotellet var han spesielt fornøyd med.

Været vårt er helt topp! Dagen før i går hadde vi 10 minus og en grusomt kald vind. I går var det supert vintervær, men da jeg var ute en tur med søpla i sted, var det mildt og varmt i sola. Nesten så man kunne bli lurt til å tro det er vår. Men, det er nok for tidlig. Vinteren har nok ikke gitt seg helt, enda. Men, man får nyte det lille streif av vår som er her. Jeg er ikke helt sikker på om jeg skal våge meg ut, så snart etter min langvarige influensa, men vi får se.

I dag har jeg laget en side med et par bilder fra Cecilies 13 årsdag, som var i desember.

 

 

Lørdag 24. februar

Nå har den forferdelige sterke og kalde vinden omsider sluttet å blåse. Samtidig har temperaturen steget til ca. 3 minus, og det er strålende sol. Synd vi må holde oss innendørs i dette fine været.

Cecilie og jeg er feberfri, i dag. Men Joakim hadde 39,2 i feber i dag morges. Cecilie ser ut til å sluppet unna ganske lett, heldigvis. Hun hadde feber kun i går. I dag er hun i rimelig fin form. Hun hoster en del, og har vondt i halsen og er litt slapp, men ellers er hun bra. Alle vi andre har hatt feber i 5-6 dager. Jeg er glad for at i alle fall hun ser ut til å bli bra ganske raskt.

 

 

Fredag 23. februar

Nå er også Cecilie og Joakim blitt smittet av oss andre, dessverre. Selv er jeg ikke frisk enda, så i dag er vi hjemme, alle tre.

 Jeg går fortsatt rundt og fryser og svetter, om hverandre, og er slapp og sliten, men har ikke så vondt i halsen og bihulene i dag. Heldigvis. Jeg begynner å bli grundig lei av å ligge her hjemme, ute av stand til å gjøre noe. Har ikke overskudd til verken husarbeide eller noe annet. Jeg har masse bilder igjen å lime inn i våre album, men jeg makter ikke å begynne med det heller, til tross for at dette er noe jeg stortrives med å gjøre.

Været er fortsatt kaldt og klart. Det snør ikke, men vi har masse vind. I dag morges, kl. 07.30, stakk jeg hånda ut av kjøkkenvinduet, og tok dette bildet:

 

 

Torsdag 22. februar

Til tross for at jeg følte meg litt bedre i går, er jeg ikke stort bedre i dag, så jeg er hjemme fra jobben i dag også. Jeg har fortsatt feber, og er sliten og slapp, samt at jeg har vondt i bihuler og halsen.

I formiddag dro Charles på tur igjen. Dette er hans tredje, og siste tur. (Som vi vet om, i all fall.) I januar var han et par dager i Barcelona, i februar var han ett døgn i en annen spansk by, og i dag dro han til Sverige. De to første turene, var kun jobbrelaterte, men denne siste turen, til Sverige, tar han som feriedager, men blir påspandert turen av en leverandør. Charles så fram til denne turen. De skal ligge en natt på et ishotell, få være med på snøscootertur og diverse annet. Les mer om ishotellet her: http://www.icehotel.com/. Her er et par bilder fra ishotellet:

 

 

Onsdag 21. februar

Gratulerer med 70 årsdagen til vår kjære Konge!

 

Jeg har vært hjemme fra jobben i går og i dag. Jeg har hatt vondt i kroppen, feber og vond hals.

I går var jeg ikke i stand til å bevege meg bort fra sofaen, men i dag er jeg i litt bedre form. Men, jeg har fortsatt feber, og kjenner at jeg ikke har noe på jobb å gjøre, så jeg holder meg hjemme i dag også. Charles ble syk da han kom hjem fra Spania. Han var syk i 5 dager. Morten ble syk, dagen før meg, og er fortsatt dårlig. Enda har Cecilie og Joakim berget, så vi får håpe at de ikke blir smittet.

Det er forferdelig kaldt her for tida. I dag er det 11 minus og en sur vind.

I går var det en dame og kikket på vår gamle leilighet. Vi har dessverre ikke fått solgt den enda, og leier den ut. Men, vi går med stort tap, hver eneste måned, så vi ønsker, veldig, å få solgt den. Vi er kjempespente på om leiligheten vil bli solgt nå. Det er dessverre et svært tregt boligmarked her for tida. Det selges omtrent ikke boliger.

Vi får bare håpe at det endelig kan ordne seg...

 

Cecilie begynte på ridekurs i kveld. Det var svært kaldt ute, og hesten hun hadde, var visst en sta og egenrådig hest, men ellers var hun godt fornøyd med kurset. De bytter på hvilke hester de rir, på kurset, så neste uke vil hun få en annen hest.

 

 

Mandag 19. februar

Jeg er svært glad i å lese. Nå har jeg akkurat lest en bok av Mary Higgins Clark:

To små jenter i blått

Tvillingene Kelly og Kathy kidnappes på deres 3-årsdag. Kidnapperne krever en løssum, men ved overleveringen er det er kun Kelly som frigis.

Hun klarer å formidle til foreldrene at Kathy er i live og politiet setter i gang en innbitt jakt for å finne Kathy, før det er for sent.

Som de andre bøkene skrevet av Mary Higgins Clark, likte jeg også denne svært godt. Den var kjempespennende!

 

 

Lørdag 17. februar

Denne uka har ikke kommet noe snø, og det har vært ganske varmt, så mye av snøen har smeltet. I dag er det 4 varmegrader.

Både Morten og Charles kom hjem på torsdag, så nå er hele familien samlet igjen.

På torsdag var jeg en tur til legen for å sjekke blodprosent, jernlager og diverse andre ting som kan ha innvirkning på at jeg er så sliten for tida. Jeg får ikke svar på prøvene før i slutten av neste uke.

Jeg synes at øreakupunktur hjelper mye, både for å gi meg mer energi, og for å hjelpe mot hodepine og andre plager. Jeg har hatt betennelse i en arm, samt en vond hæl, som øreakupunktur og homeopatmedisin har hjulpet mot, nå i de siste ukene. Jeg var også til øreakupunktur på torsdag, samt at jeg var og danset swing på kvelden.

Det var virkelig artig, på torsdag. Jeg fikk danset veldig mye, og følte meg ikke så sliten som jeg bruker å være. Enten var det øreakupunkturen som hadde gitt meg ekstra energi, eller så begynner formen min å bli bedre...

 

Cecilie og jeg har vært en tur og handlet. Jeg kjøpte et par nye blomsterkrukker, som vi har satt i kjøkkenvinduet.

 

 

 

Søndag 11. februar

Gratulerer med morsdagen, alle sammen! Vil du se mine morsdagssider, er de her.

I den siste tiden har vi hatt nydelig vintervær. (Minus 8 til 9 grader og sol). Mens det i helgen har ligget rundt 3 minus, samt at det har snødd en del.

Det er deilig nå, at det har begynt å bli litt lysere, både før vi drar på jobb på morgenen, og når vi skal hjem fra jobb.

 Det er ikke så mye som skjer for tida, så det er ikke stort å skrive om i blogen.

Vi er slitne av over 1/2 års jobbing med huset, og tar livet litt med ro, nå i en periode. Når våren kommer, blir det nok litt mer aktivitet.

 Torsdag var det swingdag for meg igjen. Og fredag var jeg på swingkurs. Jeg skulle egentlig på swingkurs på lørdag også, men hadde hodepine hele dagen, så jeg kom meg dessverre ikke av gårde. Brukte heller dagen på å rydde litt på vårt soverom.

Jeg har tatt et par nye bilder fra badet vårt.

I dag har jeg ryddet litt mer, samt vasket gulv, mens Charles vært på idrettslagets skihytte. Han var med og arrangerte skirenn. Cecilie, Joakim og jeg dro oppover og gikk en liten runde på ski, vi også:

Jeg har tatt flere bilder i dag. Du finner de her.

Om noen dager kommer Morten hjem, så vi har også gjort klart rommet hans. Han har vært 3 måneder i Stavanger, på borekurs. Han har gjort det svært bra på kurset, og kommer hjem med utrolig gode karakterer.

Charles drar til Spania i morgen. Det er en jobbrelatert tur. De skal hjem igjen, dagen etter. Synd at de ikke får muligheten til å se seg litt om, når de først er der. Men, de er jo ikke der for fornøyelsen, de er der jo for å jobbe. Så da er det vel som det skal være.

 

 

Søndag 4. februar

Vi har hatt "datakrash", og vært uten data i noen dager. Men, heldigvis greide Charles å berge dokumentene våre. Vi vet enda ikke om e-mailene våre er forsvunnet, eller om det gikk bra med dem også. Men, alle e-mailer sendt til meg etter 31. januar, har jeg berget. Det er de sendt før denne datoen, vi er usikre på. Men, en annen ting dukket opp: Nå har jeg ikke greid å laste ned e-mailer siden 2. februar. Men, alle e-mailer sendt til meg, etter denne dato, vil jo komme inn i inboxen, så snart jeg får mailen min "opp å gå" igjen. Er det noen som har sendt e-mail til meg, som synes jeg er sen med å svare, så er det dette som er grunnen. Jeg får dessverre ikke til å verken sende eller motta e-mailer for øyeblikket.

På torsdag var det, "swingdag", så dag var jeg og danset swing.

Men, før jeg var på swing, var jeg og tok jeg til øreakupunktur. Jeg har aldri hatt bihulebetennelse, men plages med vondt i bihulene. Jeg "holder dette i sjakk" med øreakupunktur. Dersom jeg tar øreakupunktur 3-4 ganger i året, har jeg svært lite plager med det. Jeg merker nå at jeg begynner å få vondt, oftere og oftere. Mer eller mindre daglig. Så nå er det på tide med en ny tur. Jeg skal til henne en tur i neste uke også. Det virker bedre, og varer lengre, dersom jeg tar to "runder" med øreakupunktur, med noen dagers mellomrom.

På torsdag kom jeg over en stueplante, som jeg lenge har ønsket meg, men jeg har aldri følt at jeg har hatt råd til å kjøpe den, da den kostet kr 220,- Men, nå var de satt ned til halv pris! Gjett om jeg var rask, og kjøpte en! Planten heter ”Stuegran”:

Stuegran (Araucaria heterophylla)

Stuegran er en mediterran og subtropisk plante.

Vannes lite på vinteren og mer på sommeren.

Skal tørke ut mellom hver vanning.

Skal ha spesialjord.

Normalt med gjødning.

For noen uker siden så vi reklame på TV for en treningsmaskin. Vi fant ut at vi ville prøve denne, og bestilte den. Den kom i posten på torsdag. Joakim monterte den opp, med litt hjelp av Charles, da jeg var på swing. Så får vi se om vi greier å være flinke å bruke den ofte, og så får vi håpe at vi kan se resultater, etter hvert...

 

 

I dag har det vært et par plussgrader, og rimelig greit vær, men vi har hatt noen haglskurer innimellom.

Denne helgen har jeg stor sett brukt til å lime inn bilder i vårt fotoalbum.

Siden vi kjøpte oss hus, har jeg ikke limt inn bilder i albumene, så jeg hadde bilder fra hele 2006 liggende, som jeg har forsøkt å få på plass i vårt album. Jeg har nå fått på plass bildene i Charles og mitt album, men jeg har ikke fått skrevet kommentarer til bildene enda. Jeg kom så vidt i gang med Cecilie sitt album, før jeg gikk tom for lim, og måtte avslutte. Men, bildene til Cecilie, Joakim og Morten er nå sortert, så det er bare å kjøpe nytt lim, så kan jeg fortsette.