Januar 2007:

Søndag 28. januar

Nydelig vintervær i dag. Kaldt, (-7 grader), oppholdsvær og noe sol.

Vi har dessverre ikke vært mye ute i dag. Vi har ryddet og ordnet for å få Mortens rom i orden. Han har vært borte på kurs i snart 3 måneder, så hans rom har vært nedprioritert siden vi flyttet inn. Der har vi stablet inn møbler og esker vi ikke skal bruke, samt tomesker og Mortens møbler og saker. Morten kommer hjem fra kurset i midten av februar. Charles har ryddet bort alt som ikke skal være der, i dag, samt at han har satt på plass møblene der de skal stå.

Årsmøtet/ årsfesten i går var koselig, og bacalaoen var nydelig!

 

 

Lørdag 27. januar

I dag våknet vi av at snø og hagl pisket mot vinduene.

I løpet av denne uka har vi hatt mye forskjellig vær. Det var nydelig vintervær i flere dager, tidlig i uka. Det er utrolig deilig, når været er sånn, og at man slipper regn og vind. Men, på torsdag ble det varmegrader og regn. Gjett om det ble glatt!

På fredag ble det, imidlertid, kaldere, og det begynte å snø igjen. Men, siden torsdag har vi også hatt mye sterk vind.

Jeg er en glad i å lese, og i disse dager har jeg akkurat lest Anne Holts siste bok, Presidentens Valg.

Presidentens valg begynner torsdag 20. januar 2005: Helen Lardahl Bentley avlegger eden som USAs 44. president, og som USAs første kvinnelige president. Under hele seremonien, som følges av millioner over hele verden via fjernsynsoverføringene, er det én tanke som gjentas i hodet hennes igjen og igjen: «I got away with it.» Hun bærer på en hemmelighet som ingen vet om, en hemmelighet som kunne drept hennes ambisjoner og blitt en katastrofe for karrieren. Men hun har nådd sine mål. Hun slapp unna med den. Hemmeligheten har vært skjult i 20 år. Nå kan hun glemme.

Madame President er sikker på at ingen kjenner hennes hemmelighet. Naturligvis tar hun feil, noe mer enn én vet, er ingen hemmelighet. Hun er blitt leder for verdens mektigste nasjon, men langt fra verdens mest populære. USAs selvbilde er ikke falskere enn at landet lever i angst for at 11. september skal gjentas. Noen der ute har planer om det. Noen har bakgrunnen, motivene og pengene som skal til. Det gjelder bare å finne måten, anledningen - de søker nasjonens svake punkt. Kan det være presidenten?

Hurra for 17. mai!
Norske myndigheter står overfor en formidabel utfordring. USAs første kvinnelige president har bestemt seg for at hennes første offisielle statsbesøk skal være i Norge. Hun vil feire grunnlovsdagen i landet slekten hennes en gang forlot. 

16. mai lander presidentflyet Air Force One på Gardermoen, og Helen Lardahl Bentley innlosjeres i den beste suiten på Hotell Opera. Neste morgen skal hun starte dagen med frokost på Slottet. Men Madame President kommer ikke til frokost. Hun er sporløst forsvunnet.

Jeg liker svært godt Anne Holt sine bøker. Denne var intet unntak. Kjempebra bok!

 

Vi er en gjeng med damer, som pleier å trene en dag i uka, på vårt treningsrom på jobben. Vi har hatt en lang pause, nå etter jul, men onsdag startet vi opp igjen. Det var egentlig deilig å komme i gang igjen.

Tirsdag var jeg til øreakupunktur med Cecilie. Nå har Charles vært to ganger hos øreakupunktur (for betennelse i hånden), mens Joakim har vært to ganger, for å bli bra fra kraftig forkjølelse eller lungebetennelse (ikke godt å si hva det var). Både Joakim og Charles er blitt bra. Så får vi håpe at det fungerer like bra for Cecilies plager. Hun tok øreakupunktur for menssmerter og vond rygg.

Cecilie har hatt vondt i en fot i en ukes tid. På torsdag var vi en tur til legen, for å forsøke å finne ut hva det kunne være. Han mente at Cecilie har senebetennelse, og gav oss resept på medisin.

På torsdag kveld var det swingkveld igjen. Jeg er fortsatt med i jobbegjengen, og måtte møte opp kl. 16.30, for å hjelpe til når vi arrangerte grunnkurs i swing. Etter swingkurset, var det dansekveld, som vanlig.

I kveld skal Charles og jeg på årsmøte, med middag, sammen med de andre i skigruppa i idrettslaget. Vi skal være på skihytta, og kose oss med bacalao.

 

 

Søndag 21. januar

På vår tur til byen i går, kjøpte jeg en algespiser (Ancistrus) til det lille akvariet vårt, i tillegg kjøpte jeg to fisker som spiser matrester, fra bunnen (Corydoras).

Skipakken som vi hadde bestilt til Cecilie, var selvsagt feil. Skoene var to størrelser mindre enn det vi hadde bestilt, og skiene var ikke smørefrie, til tross for at det var det vi hadde bestilt. Vi må nok bare returnere pakken, og vente på å få de korrekte varene.

Charles, Cecilie og Joakim dro på skihytta tidlig i morges. Charles har kjøkkenvakt, og Cecilie og Joakim ville være med å hjelpe han. Jeg er hjemme. Jeg skal forsøke å få tømt flere esker, med sko og leker, som står ute i vindfanget. Dette er ting vi ikke bruker, så det er derfor disse eskene bare har blitt stående.

Her er et bilde fra gårsdagens spasertur:

 

Jeg er blitt "tagget" av Unni, og skal skrive 6 rare ting om meg selv:

Jeg elsker å se skumle, skremmende filmer.

Det samme gjelder bøker. Mesteparten av bøkene jeg leser, er krim, grøss o.l.

Jeg var veldig sjenert, da jeg var liten. (Men det har gått over nå...)

Jeg snakker med Chico (hunden vår) støtt og stadig.

Jeg har ikke sansen for å gå rundt å tusle i morgenkåpa utover formiddagen, men nå er klokka halv elleve, og jeg sitter fortsatt ved datamaskina, i morgenkåpa! (Jeg er alene i huset, og begge badene har vært opptatte, helt til Charles, Cecilie og Joakim dro. Jeg satte meg ved datamaskina mens jeg ventet på at et bad skulle bli ledig, og siden ble jeg bare sittende her.)

Jeg har stadig vekk planer om å begynne å trimme litt mer, og spise litt sunnere...

Jeg sender utfordringen videre til:

Annette, Kari, Susan, Rigmor, Karin, Luciana.

Reglene er som følger;

Nevn 6 rare ting om deg selv
Tag 6 personer og legg igjen en hilsen i bloggene deres, og be dem lese din
Disse reglene skal gjengis av den som er tagget

Bente

 

Vi har hatt en nydelig vintervær i dag, og Chico gikk en lang tur i dag også. Jeg hadde med meg fotoapparatet på turen, og tok et par bilder. De er her, om du har lyst til å se dem.

Jeg har også satt inn det ene bildet, nederst på denne siden.

 

 

Lørdag 20. januar

På torsdag (den 18.01.) var første swingkvelden, etter juleferien. Det var kjempeartig å få danse swing igjen!

I natt har det snødd, så nå har vi skikkelig vintervær igjen. Joakim var tidlig i morges, ute og måkte snø. Vi har en motorisert gressklipper, som vi har montert skjær på, og som vi har kjettinger til. Denne pleier Joakim å bruke. På sommeren klipper han gress med den, og på vinteren, måker han snø med den. Joakim synes det er moro å få gjøre dette.

Her ser du et bilde av den (ikke rart at en gutt på 11 år synes det er artig å få kjøre med en slik):

På formiddagen i dag, dro Charles og Joakim opp til idrettslagets skihytte. Charles er med i styret i skilaget, og skal ha hytta åpen å morgen. Han skal handle inn det de trenger av kaffe, pølser og mat, i dag. Denne helga er det noen andre som har ansvaret for å kjøre opp skiløyper.

Cecilie og jeg er hjemme. Jeg har en del husarbeide å få unna. Vi skal gå oss en tur med Chico, i det fine vinterværet, litt senere i dag. Vi skal også en tur på postkontoret. Vi har bestilt nytt skiutstyr til Cecilie. En komplett skipakke. Denne har kommet i dag, så vi skal på postkontoret å hente den.

 

 

Tirsdag 16. januar

Nå er nesten all snøen, som vi fikk i helga, borte igjen. Men, det ligger igjen sørpe og is på veiene, så det kan være glatt.

Joakim og jeg var hos legen i går. Legen undersøkte Joakim, og sa at han tvilte på at han hadde hatt lungebetennelse i det hele tatt. Det er omtrent ikke mulig å bli frisk fra lungebetennelse, uten antibiotika. I og med at Joakim får kraftige utslett og hovner opp, både i ansiktet og ellers i kroppen, av penicillin, kan han ikke få det. I tillegg kastet han opp av den andre typen antibiotika han fikk, så han har blitt frisk av seg selv. Da Cecilie og Joakim kom hjem fra juleferie, var Joakim feberfri, og i ganske fin form. Men, vi har jo også vært to runder til øreakupunktur med han. Det er etter disse to rundene at han har blitt helt frisk.

Uansett så var det veldig godt å vite at Joakim er frisk, nå.

I ettermiddag var jeg hos øreakupunktøren med Cecilie.

'

 

 

Søndag 14. januar

Endelig ble det helg, og jeg har overskudd nok til å få gjort litt i huset, igjen. De siste ettermiddagene, etter jobb, har jeg ikke gjort stort. Men, nå er hjørneskapet som vi har solgt, tømt, og vasket. I tillegg har jeg vasket ut av baderomsinnredningen på nybadet, samt fått på plass alt vi skal ha i skapene på badet. På det nye badet har vi ganske god plass. Vi har også kjøpt nok skap til at vi kan ha et skap hver, samt at vi har et par skap i tillegg, til felles ting og tang.

Charles kom hjem fra Barcelona på fredag ettermiddag. Han har hatt en fin tur.

Joakim er faktisk bedre. Det kan nesten se ut som at øreakupunkturen har hjulpet han. Blir spennende å høre hva legen sier i morgen.

Her har det fortsatt å snø, så nå har vi skikkelig vinterstemning.

Cecilie laget denne fine snømannen i går.

Charles og jeg gikk oss en tur med Chico, før lunch. Det var deilig i nysnø, og det fine været.

Jeg har nye bilder fra vårt kjøkken og gangen.

Har også laget et ny side med vinterbilder.

 

 

Onsdag 10. januar

Ja, nå er akvariet solgt! Det gikk jammen raskt! Det ble solgt i går kveld. Jeg har snakket med de som kjøpte det, og fått vite at fiskene overlevde og alt gikk bra.

Skapet som akvariet sto på, er også solgt. Så her går det unna!

Jeg brukte ettermiddagen etter jobb i går, til å rydde bort litt mer rot i vårt nye hus, så nå begynner det å se litt mer beboelig ut, her.

Charles dro til Barcelona i går morges. Han reiser sammen med andre bilselgere, og blir påspandert tur av en leverandør. Jeg har snakket med han i telefonen både i går og i dag. Han har det supert!

Joakim var hos øreakupunktør for andre gang i går. Hun mente at han burde bli bra fra lungebetennelsen i løpet av denne uka. Jeg har bestilt time til lege for Joakim på mandag, så vi kan sjekke om han er frisk.

I dag har jeg vært hos tannpleieren med Cecilie. Det var heldigvis "null hull", så vi var svært glade da vi forlot tannlegekontoret.

Mens vi var på jobb i dag, kom det ca. 10 cm snø. Det var ikke så om å gjøre for meg, dette med snøen, (når vi ikke fikk snø til jul, kan det være det samme), men barna er jo kjempefornøyde.

 

 

Mandag 8. januar

Jeg har bestemt meg for å selge mitt 105-liters hjørneakvarie, med fisk, grus, planter, varmekolbe og pumpe. Stua i nyhuset er litt mindre enn stua i vår gamle leilighet, så det er litt trangt. I tillegg føler jeg ikke at jeg får tid til å holde på med akvariet, slik jeg burde. Jeg skal kun ha det lille akvariet, på 17 liter, med noen få Smykketetra, i. Jeg skal også selge hjørneskapet som akvariet står på. Jeg er litt i tvil om hjørneskapet egentlig tåler vekta av akvariet, så jeg må nok selge akvariet og skapet hver for seg. Men, skapet har jo stått med akvariet på i 1 1/2 år, uten problemer, så det er ikke sikkert at det er noe problem.

Jeg har kun annonsert akvariet for salg i en dag, og har allerede flere interesserte, så jeg håper jeg får solgt det raskt. Etter jobb i dag, har jeg brukt hele ettermiddagen og kvelden til å sette fram det lille 17-liters sekskantakvariet mitt, som har stått tomt siden før vi flyttet. Jeg har fylt opp med akvariegrus, samt planter og vann fra det akvariet jeg skal selge, slik at jeg kunne flytte over de to Smykketetraene over i det lille akvariet, med en gang (Dersom jeg ikke hadde brukt vann fra det store akvariet, måtte jeg ha hatt det lille akvariet stående i minst 3 uker, før jeg kunne hatt fisk opp i det).

Rørleggeren, har vært her i dag også. Nå er det nye badet snart i orden. (Vi kan bruke dusjen, men ikke toalettet.)

 

 

Søndag 7. januar

I dag er det nydelig vær, men vi har brukt mesteparten av dagen innendørs, til å komme mer i orden i nyhuset, samt at jeg har hatt en del husarbeide å gjøre.

I tillegg har vi fått rørleggeren på besøk, så nå blir det ikke lenge til nybadet vårt kan tas i bruk. Jeg gleder meg til å få på plass håndklær, toalettsaker og andre ting som skal på plass i skapene på nybadet. På det gamle badet, som vi skal bruke til vaskerom, er det ingen skap.

Jeg har tatt et bilde av våre nye sofaer. (Stolen til venstre er ikke ny):

 

 

Torsdag 4. januar

Det var veldig godt å få hjem Cecilie og Joakim.

Joakim er fortsatt redusert. Det er ikke så lett å bli kvitt lungebetennelse, uten antibiotika. Joakim er allergisk mot penicillin (han får kraftige, røde, hovne utslett), samt at han har kastet opp av de forskjellige typene vanlig antibiotika (uten penicillin), som han har fått. Men, i og med at han er feberfri, håper jeg at det går bra allikevel. (Jeg skal til øreakupunktør med han i dag kl. 17.00. Hun kan hjelpe han, sier hun. Det skal bli spennende å se om det fungerer.) I dag var første skoledag etter jul, og Joakim har vært på skolen.

Charles er også syk. Han fikk feber og vond hals på mandag. Men, han hadde tatt seg en feriedag på tirsdag, for da skulle han kjøre og kjøpe ny sofa til oss (turen han måtte kjøre, tar 3 timer en vei). Vi har tidligere sett på en stoffsofa til nesten kr 20 000,-, men vi hadde egentlig ikke råd til den. Dette tilbudet var en treseter sofa, en toseter sofa, et fint beige mykt teppe samt en uplight lampe med leselampe til totalt kr 4995,-) Vi så ikke for oss at sofaen var like bra som den vi hadde sett på, men det var den! Den var kjempegod å sitte i, samt at fargen på den var kjempefin! (På bildet, i annonsen, så den rødbrun ut, men den var brun. Heldigvis.).  Vi er kjempefornøyde!

Vi har ikke kommet i orden i nyhuset enda. Masse esker og diverse som ikke er på plass, samt at nybadet ikke er ferdig. 

I går ryddet jeg ut jula. Mangler kun kjøkkengardinene og adventstaken i kjøkkenvinduet. Det skal jeg ta ned i dag. (Holdt på til kl. halv ett i natt. -Måtte jo få med meg "Ugly Betty" og "Ghost Whisperer", så jeg hadde en lang pause, midt i ryddinga.)

 

 

Mandag 1. januar

I dag skal jeg hente Cecilie og Joakim. De har vært på juleferie hos sin far. Han bor 6 timers kjøring fra oss. Vi skal kjøre i ca. 3 timer, hver, og møtes, i dag. Det skal bli godt å få hjem barna igjen. Jeg har snakket med dem i telefonen hver dag. De har hatt en fin juleferie. Joakim fikk lungebetennelse i romjula, men han er heldigvis på bedringens vei.