Juli 2007:

Søndag 15. juli

 
I de siste dagene har det fortsatt vært fint og varmt vær, men innimellom har vi hatt noen regnskurer, men de gjør bare godt, da vi omtrent ikke har hatt regn i juni.
 
Cecilie og Joakim er fortsatt på ferie sammen med sin far. Jeg snakker med dem, daglig, i telefonen. De har det fint på ferieturen sin.
Nå er det bare en uke igjen til Charles og jeg drar til syden, så jeg har så smått begynt å tenke på at jeg bør begynne å pakke. Men, det tar jo ikke så lang tid å pakke, bare man har alle klærne liggende klare. Nyvaskede og i orden. Nå har vi ikke tenkt å ta med oss så mye klær. Hadde vært artig å handle litt, der vi skal, også.
 
 
Denne helga har jeg laget et lite rosebed, (se 9. juli). Jeg dro på gartneriet og kjøpte Nina Weibullrosen, og har nå satt de to røde rosene (Nina Weibull, og Hanne), sammen med den hvite Paloma. Jeg kjøpte 4 hvite Lobelia og satte sammen med rosene. Jeg har planer om å sette ned hvite og røde liljer sammen med de hvite og røde rosene, samt at jeg har lyst til å få tak i en hvit staude (eller flere), som kan passe å ha i dette bedet. (Jeg har faktisk allerede vært på et annet hagesenter, og kjøpt en hvit daglilje og plassert i dette bedet.) Jeg kjøpte også en Nikkesyrin og en Svarthyll, samt at jeg var så heldig å komme over Blåveis! Jeg hadde en Blåveis for noen år siden, men den forsvant i løpet av en vinter. Håper jeg berger denne. Jeg synes Blåveis er så nydelig!
 
I dag har jeg gravd ned Nikkesyrinen og Svarthyllen, på to forskjellige steder i hagen, og fått dagliljen og Blåveisen på plass i sine bed. Charles har skrapet og malt rundt et vindu, samt at vi har lagt duk på plena, og singel oppå duken, der vi skal lage en platting.
 
Senere i dag skal vi i bursdagsselskap til vår niese, som har 3 årsdag i dag.
 
I går kveld var vi på søskenbarntreff for Charles sin familie. Det var kjempekoselig! Vi satt ute i hagen til et av Charles sine søskenbarn og hans familie. Vi grillet god mat og koste oss hele ettermiddag og kvelden. Det var sol og fint vær, bortsett fra en kort regnskur, da vi holdt oss inne i et partytelt som de hadde satt opp.
 
 
 
 
 

Onsdag 11. juli

 
Det regnet i nesten hele går, men i dag har det vært sol, varmt og fint igjen. (Det var egentlig ikke kaldt i går heller, selv om det regnet.) Men, utpå kvelden i dag, kom det flere tordenskurer, så nå ble det virkelig vannet i hagen!
 
Charles og jeg ble sittende innendørs, da tordenskurene kom, og da oppdaget vi et svensk hageprogram som gikk på norsk TV, og ble sittende å se på det. Det er alltid trivelig og lærerikt å se hageprogram, synes jeg.
 
 
 
 
 

Mandag 9. juli

 
Vi har omtrent ikke hatt en regndråpe i hele juni, og er meget godt fornøyd med sommeren hittil.
Fredag den 6. juli kom jeg hjem fra en ukes ferie.
Cecilie, Joakim og jeg har vært noen dager på hytta, hos mine foreldre.
Ellers har vi vært både hos min søster og familien, samt at vi har vært hjemme hos mine foreldre.
Vi har hatt et fantastisk vær hele tiden, og har både fått badet, solt oss, shoppet og truffet venner og familie.
(Charles sparer en uke av ferien sin til elgjakta til høsten, så han har vært hjemme (d.v.s. på jobb), i denne uka.)
 
Nå skal vi jobbe i to uker.
Så drar vi på tur igjen.
Charles har bestilt sydentur til han og meg, som forskudd på 40 årsgave til meg. Jeg har aldri vært i syden før, så jeg gleder meg masse.
Etter en uke i syden, drar vi med oss vogna, og kjører på tur. Vi kommer nok til å kjøre litt etter hvor det er fint vær, så vi får se hvor vi havner.
 
Cecilie og Joakim hadde ferie sammen med meg, i forrige uke, men er hos sin far, nå. De skal ha tre ukers ferie sammen med han og samboeren hans.
Jeg kom hjem på fredag, og har hatt helgen hjemme. Det var deilig å få komme litt i orden, før jeg skulle på jobb i dag. Vi har fått holdt på litt i hagen i helga. Blant annet så har vi fått 6 hekkbusker ned i jorda, men da vi var hos Charles' søster, drev hun og lukte, og irriterte seg over en busk som har spredd seg sånn. Jeg la merke til at denne busken var en Rognspirea, slik som vi har kjøpt for å bruke til hekk. Jeg fikk med meg flere avleggere, og fikk satt også disse ned i jorda.
 
I området ved surjordsbedet har vi nå fått på plass en fontene, samt at jeg har gravd ned 7 Alperips, der.
Ellers har helgen gått med på å luke litt, og plukke bort avblomstrete blomster, samt masse vanning.
 
Etter jobb i dag, måtte jeg innom gartneriet en tur.
Jeg kjøpte med meg en hvit buskrose som heter Paloma, samt en mørk rosa Lupin. I tillegg kjøpte jeg med litt ugressduk, som vi skal bruke når vi setter ned jordbærplantene som vi har fått som avleggere fra Charles' søster. Jeg vet ikke helt hvor vi skal plassere denne hvite rosen, men jeg tror jeg vil ha den sammen med en rød Hannerose som vi har hatt stående i en krukke i 8-9 år. Det begynner kanskje å bli på tide å få den ned i jorda, i et bed, så da fant jeg ut at en hvit rose kunne være en fin "nabo" til denne. Jeg fikk også svært lyst på en annen rød rose som heter Nina Weibull, så det er meget mulig at jeg må tilbake på gartneriet snart... Må bare finne ut hvor jeg skal anlegge mitt nye bed først...