Juni 2007:

Onsdag 27. juni

Dagen før i går kom regnet.
Men, det har jo ikke regnet i det hele tatt i juni, så det trengs virkelig. Håper bare det ikke kommer til å regne i ukesvis.
Jeg skal ha en ukes ferie fra helga (om to dager!) , så jeg håper det ikke regner da.

Jeg er ikke bra fra betennelsen i hælen og i håndleddet, så det passer bra at det er regn fra morgen til kveld, så blir jeg ikke fristet til å ut å grave litt, eller gjøre noe annet i hagen.

 

 

Lørdag 23. juni

Det er overskyet i dag, men mildt og fint.

Charles fikk svært god hjelp til å legge det nye taket på huset vårt. En kveld var en kompis av han her, mens to andre kvelder var hans bror og hans søskenbarn her og hjalp han. I går kveld ble de nesten ferdige. Det eneste som gjenstår nå, er å legge på mønekammen, feste takrenner og sage av en av takplatene. I tillegg venter vi på å få en pipehatt som vi har bestilt. Huset ble mye finere med svart tak! Jeg har lagt ut et bilde fra takleggingen her, og her.

Cecilie reiste til sin far i går. Hun skal være hos han i en uke. Hun har med seg to venninner (to tvillingsøstre som går i klassen hennes). Cecilie har gledet seg sånn til at de skal dra at hun nesten ikke har fått sove.

I går, etter skolen, tok de bussen i 4 timer, og så tog videre i 3 timer. Jeg snakket med henne flere ganger underveis, i mobiltelefon. Turen gikk fint.

Barna hadde siste skoledag i går, og vi har lenge planlagt at min søsters sønn skal komme hit til oss og være en i den første uka i sommerferien. Han kom i dag. Han og Joakim skal "regjere" hjemme her, mens Charles og jeg er på jobb. Guttene har begge gledet seg lenge til denne uka. De er nesten like gamle (11 år), og koser seg i hverandres selskap.

Jeg har feire i uke 27, og fredag 29. juni drar Steffen, Joakim og jeg på besøk til mine foreldre og min søster (Steffens mor.) Cecilie skal også være sammen med oss, da. Dersom været blir bra, drar vi sikkert på hytta til mine foreldre en tur.

Jeg har ikke fått gjort stort i hagen i de siste dagene. Jeg er plaget med betennelse i den ene hælen, samt i høyre håndledd. Jeg har vært og fått øreakupunktur for dette, samt at jeg har litt homeopatmedisin, men det har tatt sånn tid å bli bedre, for jeg greier ikke å la hagearbeidet være. Men, nå har jeg gjort minimalt hele denne uka. Skal på nytt til øreakupunktur på tirsdag, og håper jeg blir helt bra etter dette, så jeg kan få fortsette med mine prosjekter i hagen.

 

 

Tirsdag 19. juni

Søndag fortsatte jeg med å utvide bedet vi har i plena. Det er delen til venstre som er ny. (Syrinen, som står i bakkant av bedet, blomstrer også enda):

Charles har brukt søndag, mandag etter jobb og tirsdag etter jobb, på å ta ned de gamle takplatene, samt å rive av de gamle lektene, og begynne å lekte opp på nytt.

 

 

Lørdag 16. juni

Vi fikk Viftelønna i jorda på torsdag. Fredag satte jeg ned 4 av de 10 hekkbuskene. De 6 andre skal stå et annet sted i hagen, og er ikke kommet på plass enda.

I dag har jeg lagt duk og bark rundt de 4 hekkbuskene som jeg satte ned i går.

Jeg har også flyttet to andre busker. En Rosespirea og en Spirea som er hvit. (Ikke Brudespirea.) Disse to sto midt på plena, da vi flyttet hit, sammen med en del andre busker som vi har kvittet oss med. Men, disse to har vi tatt vare på. Dessverre fant vi ikke noen god plass til dem i høst, og satte de bare ned ved Syrinen. I dag har jeg flyttet dem. De fikk en mye bedre plass, nå. Jeg har også lagt duk og bark rundt disse to. Se bilder her.

Da jeg var ferdig med dette, fortsatte jeg med å utvide bedet vi har i plena. (Det som er kantet med en knekkmur.) Dette bedet vil bli ca. dobbelt så stort som det var tidligere.

Charles har brukt hele denne dagen til å ta ned de gamle takplatene våre på halve huset. Så snart han har fått ned alle de gamle takplatene, skal han lekte opp på nytt, og begynne å legge det nye svarte taket. Jeg gleder meg til å få nytt tak på huset. Jeg tror huset vil bli mye finere med svart tak.

 

 

Torsdag 14. juni

I dag var Charles og jeg på gartneriet og kjøpte oss 10 Rognspirea hekkplanter, og en Viftelønn. Jeg har lenge drømt om å kjøpe denne Viftelønna, men den er på grensen til å være herdig, her. Men, på gartneriet sa de at de hadde hatt den stående ute, i potten, i vinter. Den hadde tålt dette, så da bør den også tåle å stå i vår hage. (Det er jo verre for plantene å stå i potta, enn om den står direkte i jorda.)

Her er plantene vi kjøpte i dag. Gleder meg til å få de i jorda.

 

 

Tirsdag 12. juni

Litt mer skyer i dag, men ikke så ille vær. I går hadde vi noen regnskurer også.

Vi har et bed i hagen, med en knekkmur i forkant. Det har vært svært vanskelig å klippe plena, ved dette bedet. Plena er svært skrå. I tillegg er det vanskelig å komme til, ved, og under Syrinen.

Vi bestemte oss for at det beste hadde vært om vi kunne utvide bedet.
-Og det å utvide et bed er jo alltids artig! 

I dag har jeg så vidt fått begynt på dette. Jeg har lagt ut litt mer duk, der det er plen, og lagt på litt mer stein, samt ny jord. Fikk også noen få stauder ned i jorda, men bedet skal utvides MYE mer enn hva jeg rakk i dag. Har allikevel lagt ut et bilde her.

 

 

Lørdag 9. juni

 
Jeg har brukt mesteparten av denne dagen til å gjøre husarbeid. Jeg har fått hengt ut nyvaskede klær i sola, og skiftet på alle senger, samt ryddet og ordnet. Det blir ikke prioritert å holde på med husarbeid innendørs, når det er så fint vær ute, så nå hadde det hopet seg opp en del. Det var godt å få det unna.
 
Jeg er så glad i denne årstiden! Det er så utrolig deilig når jeg sykler til jobb på morgenen. Det dufter deilig av Syriner, Hegg og andre vårplanter og man kan omtrent se fra dag til dag, at det spirer, både i bed og langs veikanten.
Jeg elsker å ta med meg en kaffekopp (eller to) og sette meg ned på en benk i hagen, og bare sitte og kose meg og se, og nyte alt!
 

 

 
 
 

Tirsdag 5. juni

 
I år har jeg vært utrolig sen med å starte å sykle til jobben. Det har vært et svært dårlig vårvær her, men nå har sommeren kommet! Da jeg endelig planla å starte å sykle til jobben, oppdaget jeg at sykkelen min var punktert. Men, jeg fant ut at jeg kunne låne Charles sin, i stedet. I går var første gang jeg syklet til jobben, i år. (Syklet selvsagt også i dag. Været er helt nydelig i dag også.)

I hele helga jobbet vi i hagen. Mitt prosjekt er på langt nær ferdig, men har du lyst til å se hvordan det ser ut nå, har jeg lagt ut et bilde av det, nederst på siden her. (Det er i området rundt surjordsbedet jeg har ordnet.)

 

 

Søndag 3. juni

 
Vi har nå hatt et helt utrolig vær i over en uke! Sol og godt og varmt, og ingen vind!
 
Vi har brukt omtrent hele helga i hagen, bortsett fra at vi var en liten tur ute ved campingvogna og satte opp forteltet i kveld. Vi har hatt vogna stående hjemme, i hagen, i forbindelse med bursdagsfeiringen vår, forrige helg. Min yngste søster og samboeren sov i vogna vår, mens mine foreldre hadde med sin vogn, og sov i den. Min mellomste søster, hennes mann og deres to døtre sov inne hos oss. Nå har vi satt vogna på plass på campingen, og fått opp forteltet.
 
I forbindelse med feiringen av våre 40- og 50 årsdager forrige helg, fikk vi gavekort på gartneriet på kr 4200,- Dette har vi nå greid å bruke opp! På en uke! Men, vi har også kjøpt masse fint, som vi er i ferd med å få på plass i hagen. Skal legge ut bilder så snart jeg får tid.
Vi har kun jobbet med et lite hjørne av hagen.
Hagen ved vårt nye hus er på 1,4 mål, så det er ikke gjort over natta å få den slik vi vil, så akkurat nå har vi konsentrert oss om en svært liten del av hagen. Vi er ikke ferdige med dette enda, til tross for jobbing fra frokost til kvelds, hele helga. Men, det har vært kjempeartig å få fullføre noen av mine drømmer i hagen.
 

 

 

 

 

 

Cute Prints For You