Mai 2007:

Tirsdag 29. mai

 
Fantastisk vær i dag! Sol, og ingen vind!
 
Jeg har vært på gartneriet i dag. Vi fikk flere gavekort på gartneriet i gave i helga, og jeg har vært og kjøpt forskjellig som vi trenger til hagen: Syrinhortensia, Blåeiner, Akeleie, espaliè som vår Flammentanz rose kan klatre på, 2 Fuchsia, samt to kurver å ha de i, til å henge på veggen.
 

 

 

 

Mandag 28. mai

 
Vi har hatt en kjempefin pinsehelg, med masse besøk og overnattingsgjester, samt at vi har feiret Charles sin 50 årsdag og min 40 årsdag. Charles fyller 50 år førstkommende torsdag (den 31. mai), mens jeg blir 40 år til høsten. Vi har feiret dagene våre, sammen.
 
Det har vært svært trivelig å treffe igjen mine foreldre og søstre med deres familier. De har bodd hos oss i helga. Det virket også som at festen vi holdt på lørdag var vellykket. Det ble nok mat og kaker, og det så ut til at alle gjestene koste seg.
 
I dag har vi nytt fridagen. Jeg har kost meg litt i hagen, mens Charles og Joakim har montert tilhengerfeste på vår nye bil, som vi fikk på fredag.
 
I kveld var Cecilie, Joakim og jeg på kino. Vi så Pirates of the Caribbean At World's End.
 
 
I den etterlengtede oppfølgeren til rekordsuksessen fra 2006, PIRATES OF THE CARIBBEAN: DEAD MAN'S CHEST, er våre helter Will Turner (Orlando Bloom) og Elizabeth Swann (Keira Knightley) alliert med kaptein Barbossa (Geoffrey Rush).

I en desperat jakt forsøker de å befri kaptain Jack Sparrow (Johnny Depp) fra hans skjebnesvangre felle i Davy Jones' våte grav. Samtidig som det uhyggelige spøkelsesskipet Den Flygende Hollender og Davy Jones selv, nå under kontroll av Det Østindiske Handelskompani, herjer fritt på De Syv Hav. Elizabeth og hennes følgesvenner trosser svik, forræderi og storhavets farer på en ferd som først bringer dem til eksotiske Singapore, der de møter den listige kinesiske sjørøverhøvdingen Sao Feng (Chow Yun-Fat). Derfra bærer det bokstavelig talt til verdens ende, hvor hver enkelt må velge side i den endelige, gigantiske kampen - der ikke bare liv og verdier, men hele sjørøverlivets frihetselskende eksistens står på spill.
 
Filmen var bra. Akkurat som de to første. Det er jo mye eventyr og fantasi, og kanskje ikke en film jeg ville ha sett, hadde det ikke vært for barna, men jeg liker også slike filmer, og synes filmen var bra.

 

 

 

Torsdag 24. mai

 
I dag har jeg ikke bakt noen kaker. Da vi kom fra jobb i dag, begynte vi å rydde og ordne litt i huset, hele familien. Noen vasket bad og toalett, mens andre klippet plen og ryddet litt ute, mens jeg ryddet og ordnet litt rundt over alt. Det er jo litt koselig at det er mest mulig ryddig og ordentlig når man skal ha overnattingsgjester, men vi er ikke helt ferdig med huset og hagen enda, så helt som vi ønsker å ha det, er det ikke enda. Både mine foreldre og mine to søstre med sine familier kommer i morgen. Vi gleder oss alle til å treffe dem igjen.
 
I morgen skal jeg bake to Kvæfjordkaker. Dette blir de siste kakene jeg baker til bursdagen vår. Håper bare det blir nok kaker. Etter at jeg har bakt, skal jeg vaske over gulvene, og lage hjemmelaget pizza, som vi skal kose oss med, så snart gjestene våre kommer.
 
Vi kommer også til å få nøkkelen til ungdomshuset, som vi har leid, i morgen, men jeg vet ikke om vi får tid til å dra innom der å begynne å pynte og ordne før på lørdagen. Vi får se.

 

 

 

Onsdag 23. mai

 
Nok en dag med surt, kaldt vær, og mye regn.
 
I dag sovnet vi av. Det er jeg som pleier å stå opp først (kl. 06.00), så vekker jeg resten av familien, litt senere. Men, i dag hadde jeg glemt å sette på klokka, så vi våknet klokka 08.00. Men, vi kom oss av gårde i rimelig grei tid. Charles kom på jobb et lite kvarter for sent, mens barna rakk skolen, akkurat. (De starter kl. 08.30). Jeg har heldigvis fleksitid.
 
Etter jobb, bakte jeg enda en kake til bursdagsfesten som vi skal ha i helga. I dag ble det en sjokoladekake i langpanna.
 
Etter bakinga, dro jeg en tur ut, og kjøpte inn litt av det vi skal pynte bordene med, på festen. Pynten er i fargene mørk rosa og limegrønn. Håper det blir fint.
 
På kvelden var jeg på skolen sammen med Joakim og klassen hans. Jeg er klassekontakt, og i kveld har vi arrangert filmkveld for Joakims klasse. Det var mange barn som møtte opp, og det var jo koselig for oss tre klassekontaktene. Vi så filmen "Pitbullterje". Den falt i smak for 6.-klassingene!
 
Cecilie har vært og ridd i dag, men da ridekurset var ferdig, ble hun med og så filmen, hun også.
 
 
Her er det jeg fant om filmen, på nettet:
Jim er 12 år, men på en måte mye eldre. På skolen er han minst i klassen, og tvinges til å kjøpe øl og røyk og arrangere fester i garasjen. Hjemme er det annerledes. Der er han far i huset, og tar vare på moren sin, som har forskanset seg under dyna med opptak av månelandingen på VHS og nekter å gå ut.

Juleforberedelser ute og hjemme gjør at Jim får merke hvor vanskelig det er å være både stor og liten på samme tid. Så begynner det en ny gutt i klassen, og Jim får vennen han ikke vil ha: Terje. PITBULLTERJE.

Sånn. De fleste voksne stopper å lese sånn ca. her, og tenker at dette virker som en fin film om sunne verdier som ansvar, omsorg og relasjoner. "Dette er en ordentlig film. Den kan dere se", sier de. Hahaha! PITBULLTERJE er egentlig en film om løgn! Og neseblod! Og flammefiser! Og øl! Og tørste kjøpesenternisser!

PITBULLTERJE er både vanlig film og animasjon, komikk og alvor, juling og julestemning.

Kort sagt: PITBULLTERJE er en film om hva som skjer når noen stikker kjepper i jula.
 
Da vi kom hjem, var det like før LOST begynte, på TV. Dette er en serie som vi pleier å se hver uke, hele familien. Etter LOST bar det til sengs med Cecilie og Joakim, mens vi voksne drøyde det litt før vi fulgte deres eksempel.
 
 
 
 
 
 
 

Tirsdag 22. mai

 
Denne dagen startet med sol og nydelig vær. Dessverre begynte det å regne, utpå dagen. Jeg begynner å bli temmelig lei av det dårlige været, denne våren. Jeg håper virkelig at sommeren blir bedre enn hva våren har vært.
 
For noen år siden, fikk Charles en plante, en Mølnecliva, fra idrettslaget. Den har vi nå fått blomster på, og jeg bare måtte vise dere hvor fin den er:
 
 
Til helga skal Charles og jeg feire våre fødselsdager. Charles blir 50 år den 31. mai, og jeg blir 40 år den 27. september. Min fødselsdag er midt i elgjakta, så derfor bestemte vi oss for å feire dagene våre sammen, nå i mai, i stedet. Vi har invitert venner og familie i selskap. Vi har leid et lokale, og skal lage elggryte til middag. Både mine foreldre og mine søstre, med familier kommer på fredag kveld. (De bor 6 timers kjøring fra oss, og skal bo hos oss hele helga. Mine foreldre skal ha med campingvogna si, og bo i den. Charles' bror og kona, og hans søster og mannen, som bor ca. 15 timers kjøring fra oss, skal bo hos noen av Charles' andre brødre og søstre. Vi har ikke plass til alle i huset.)
Til sammen blir vi mellom 50 og 60 personer i selskapet vårt.
 
 
Jeg har begynt å bake til bursdagen. I går bakte jeg to runde kaker som heter Solskinnskake. I dag har jeg bakt to runde sjokoladekaker (brownies).
 
 
 
 
Jeg har også kjøpt litt sommerblomster, og pyntet litt på terrassen:
 
 
Det har nettopp regnet, så blomstene ser litt triste ut, nå. Men, vi får håpe at det blir sol og varme, snart.
 
Charles og broren har lagt mer listverk i dag, mens jeg har lakkert skohylla vår. Den var i samme grusomme gulgrønne farge som vindfanget hadde før. Jeg har nå lakkert den svart.
 
 
 
 
 
 
 

Søndag 20. mai

 
Det har vært regn i hele dag. Jeg begynte å male vindfanget, og den lille gangen mellom rommene til Cecilie og Joakim i går. Dette fortsatte jeg med i dag. Det var veldig deilig å få skiftet ut den voldsomme fargen som var i disse to rommene. Jeg har lagt ut et nytt bilde, så du kan se de to forskjellige fargene, her. (Se nederst på siden.)
 
Charles har fått hjelp av sin bror til å få opp noen listverk og foringer som vi ikke har vært helt ferdig med. Enda mangler vi foringer i badevinduet, samt listverk i vindfang.
 
Jeg har lagt ut et par bilder fra 17. mai. (Nederst på siden).
 
Charles blir 50 år den 31. mai, og jeg blir 40 år den 27. september. Jeg har laget en egen fødselsdagsside, i den forbindelse. I dag har jeg lagt ut bilder av min gave til Charles.
 
 
 
 
 
 
 

Lørdag 19. mai

 
I dag våknet vi med solskinn, men før vi hadde spist ferdig frokosten, regnet det. Men, utpå dagen ble det sol. Charles beiset gelenderet på vår nye terrasse i solskinnet. Dessverre begynte det å regne igjen, på kvelden.
 
Vi hadde en fin 17. mai, med oppholdsvær og litt solglimt, men det var bare 6-7 grader, så det var ikke varmt. Jeg fikk meg en "kink" i ryggen på 17. mai. Jeg har kjent at noe ikke var bra i ryggen, siden vi kjørte i 20 timer til og fra konfirmasjonen, forrige helg. På 17. mai ble det mye verre. Men, jeg var så heldig å få komme inn til en manuellterapeut den 18. mai. Jeg ble nesten helt bra! Det var godt å greie å bevege seg omtrent som normalt igjen.
 
Morten, Charles' 21 år gamle sønn, har fått seg jobb. Han skal begynne om to dager. Han har nå flyttet i egen leilighet. I dag har vi begynt å rydde og vaske på Mortens rom. Vi skal flytte sovesofaen inn på dette rommet, så blir det bedre plass på det rommet som sovesofaen står på nå. Nå står den inne på samme rom som vi har to frysebokser, datamaskinen og en trimsykkel, så på dette rommet er det trangt. Det blir greit å få sovesofaen på et annet rom.
 
I dag har jeg også kjøpt maling, for å male opp vindfanget igjen. Fargen jeg malte vindfanget i, i fjor, er litt voldsom, så jeg bestemte jeg for å male over den. Vi du se vindfanget i den gamle fargen, er det bilder fra vindfanget her.
 
 
 
 
 
 
 

Onsdag 16. mai

 
Det var veldig koselig i konfirmasjon i helga. Været var bra, maten var god, og det var veldig trivelig å treffe igjen folk som jeg stort sett ikke har sett på 8 år.
Jeg har laget en side med bilder fra vår tur til konfirmasjonen i helga.
 
Jeg har "arvet" stuegardiner fra min søster. Vil du se de nye gardinene, har jeg et bilde, nederst på siden fra stua vår.
 
I morgen er det 17. mai, og vi håper på oppholdsvær og litt varma.
 
 
Gratulerer med dagen i morgen, alle sammen! Mine 17. maisider er her: 17. mai
 
 
 
 
 
 
 
 

Onsdag 9. mai

 
I morgen reiser jeg bort i konfirmasjon. Jeg skal kjøre først til mine foreldre og min søster, noe som tar 6 timer. På lørdag kjører vi videre, i 4 timer til. Jeg er tilbake igjen utpå kvelden, mandag den 14. mai.
 
God helg!

 

 

 

Tirsdag 8. mai

8. MAI - FRIGJØRINGSDAG 1945

8. mai er dagen i 1945 da Tyskland kapitulerte og den 2. verdenskrig var slutt i Europa.

I dag har det vært både sterk vind og regnbyger, men mesteparten av dagen var det oppholdsvær og til og med noen solglimt.

Joakim har hatt en crosser, som han ikke har brukt så mye. Han har ikke hatt noe sted å kjøre, (bortsett fra i hagen), samt at han ikke har hatt noe sikkerhetsutstyr. I dag solgte vi crosseren. Vi skal heller se om vi får råd til å kjøpe en firhjuling (ATV), etter hvert.

I tillegg har vi hatt noen som har vært og sett på vår gamle leilighet. Det har nå snart gått ett år, siden vi tok kontakt med megler, men leiligheten er fortsatt ikke solgt. Vi håper virkelig at den blir solgt, nå.

Har du lyst til å se hagedagboken som jeg nettopp har laget meg, på "hagegal.no", ligger den her, mens fotoalbumet ligger her.

 

 

 

Mandag 7. mai

 
I går var det en deilig vårdag, med sol og fint vær. Vi var ute hele dagen. Vi gikk ikke inn for å spise middag, en gang. Vi kjøpte oss heller en engangsgrill og grillet kylling- og kalkunpølser med brød. Det var deilig, ute i sola, på vår nybygde terrasse.
 
Tidligere på dagen i går, beiset jeg terrassemøblene våre. Men, vi har ikke beis nok til å beise terrassegulvet. Vi er også tom for den lyse grå beisen som vi har på huset, så rekkverket på terrassen er heller ikke blitt beiset enda. Men, i dag regner det igjen, så det er ingen vits i å tenke på beis, før det har gått noen dager. Treverket må tørke litt, før det beises.
 
Ved inngangssiden av huset vårt, står det 4 busker: 3 ripsbusker og en nyperose. Den ene ripsbusken bar nesten ikke avling i fjor. Den er enten svært gammel, eller har sykdom. Jeg har lyst til å flytte de to ripsbuskene som er bra, og fjerne den dårlige ripsbusken, samt nyperosen. Charles saget ned de to buskene vi ikke skal ha, men vi fikk ikke tatt bort røttene. Det får bare stå sånn, så får vi heller grave bort røttene for hånd, med spade, etter hvert. Grunnen til at jeg ønsker å flytte de to ripsbuskene, er at jeg har lyst til å sette de litt mer i bakkant av hagen. Nå står de framme på plena, og står litt i veien, synes jeg. I tillegg flyttet vi trampolina. Den har også stått på plena, ved inngangspartiet, men der er det svært skrått, i tillegg til at det alltid er vått der, og masse gjørme. Det var supert å få flyttet trampolina. Vi skal forsøke å få plena ved inngangspartiet til å bli penere. Vi har fylt på en del matjord der, og skal så i nytt gress. (Jeg har også sådd i deler av vår plen på nedsiden av huset, men gikk tom for frø, og må kjøpe mer.)
 
Jeg kom over en side på internett i dag, som passet perfekt for meg! Den heter "hagegal", og det sier vel sitt. Jeg har skaffet meg en profil, og laget meg en enkel hagedagbok, samt lagt ut noen bilder. Jeg har jo også en egen hagedagbok, i forbindelse med hjemmesiden min, og det blir nok denne hagedagboken som fortsatt kommer til å bli min "hovedhagedagbok". Men, det var artig å være på hagegal's side også. Jeg fikk hilsen og over 20 besøk på min nye hagedagbok, i løpet av de første minuttene etter at jeg lagde hagedagboken min. Siden til hagegal finner du her, om du har lyst til å se på siden, du også: http://www.hagegal.info/

 

 

 

Lørdag 5. mai

Vi har vært ute hele denne lørdagen også, og jobbet. Charles og Joakim har begynt å ordne med vår traktorgressklipper, så den skal være i orden til vi skal begynne å klippe gress. Skjæret som vi har på om vinteren, når vi bruker den til å måke snø, måtte de ta av. De skal også sandblåse deler av den, og lakkere, etterpå.

Jeg har kjøpt tre nye planter til surjordsbedet: En gul Azalea, en mørk rosa Kuleprimula og en mørk rosa Primula. Gartneriet har fortsatt ikke fått inn Rhododendron og Syrinhortensia, så jeg må vente i noen dager til, før jeg har fått på plass alle plantene jeg vil ha i surjordsbedet.

Jeg har også raket og ryddet på plena, og fjernet pinner og steiner som har kommet dit i løpet av vinteren. Etterpå sådde jeg litt gressfrø i de delene av plena som vi har lagt ny jord på, og der det var dårlig med gress fra før.

Jeg fikk også tid til å beise ett strøk med mørk grå, på toppen av gelenderet på terrassen.

Cecilie overnatter hos to tvillingjenter i klassen i dag, så Joakim fikk bestemme hva vi skulle ha til middag: Det ble hjemmelaget pizza. Vi gikk ikke inn før i halvsjutida, så de ble sen middag i dag.

 

 

Torsdag 3. mai

Vi har ikke helt fått det varme vårværet vi håper på, enda. Vi har 5-6 varmegrader og overskyet vær for tida, med en del tåke. Men, det blåser ikke, og er lite regn, så man skal vel kanskje ikke klage...

I kveld var jeg og danset swing i et par timer, slik jeg pleier på torsdagene.

 

 

 

Tirsdag 1. mai

I dag har vi fått gjort mye utendørs. Vi har ryddet bort en diger plankehaug som har ligget ved siden av garasjen. Hele familien sto på og jobbet. Charles sto ved saga, Joakim hjalp Charles, jeg pakket de oppsagede plankene i sekker, så vi har ved i vinter, mens Cecilie kjørte vedsekkene rundt huset, i trillebåra, og la de i kjelleren. Se bilder her.

Etter at vi hadde ryddet ute, begynte vi å rydde i uthuset og garasjen. Vi fylte en tilhenger med søppel.

Jeg fant en minipotterose i uthuset, som så ut til at den kanskje var i live. Jeg gav den ny jord, og vannet den, og satte den i en større potte, så får vi se om den kommer seg.

Vi bestemte oss for å bevilge oss Calzone, (innbakt pizza), fra byens lokale pizzarestaurant, til middag. Charles og Joakim dro for å hente pizzaen, mens jeg dekket bordet.

Til kvelds satte vi oss foran TV'en hele gjengen. På tirsdager er det CSI, og det pleier vi å se, alle sammen.

Det har vært delig med denne ekstra fridagen, og vi har virkelig fått gjort mye i dag. Mye mer enn vi trodde at vi ville få tid til.