Mars 2007:

Lørdag 31. mars

I dag morges, fikk jeg unna litt husarbeide, før jeg gikk ut i hagen for å forsøke å lage en mur, foran de to blomsterbedene.

Nå har jeg fått de to gropene i plena, til å bli et blomsterbed, med en lav mur av knekkstein i front. Jeg er ikke ferdig enda, men dette var alt jeg rakk i dag.

Nå skal jeg hoppe i dusjen. Så blir det hjemmelaget pizza til kvelds.

 

 

Fredag 30. mars

I går ettermiddag ble det slutt på det deilige vårværet vårt, og i dag har vi hatt både sol, overskyet, hagl og snø. Men, det er heldigvis ikke noe snø som har lagt seg på bakken.

I dag tok jeg påskeferie, og skal ha fri i 10 dager. Det skal bli deilig! Jeg kommer nok til å bruke en del tid ute i hagen, dersom det ikke blir for surt og kaldt. Vi har kjøpt oss knekkheller (eller knekkstein, som det også kalles). Jeg har tenkt å prøve å bygge opp en liten mur, i forkant av et blomsterbed. Jeg er veldig spent på om jeg får til dette. Skal legge ut bilder av resultatet, uansett hvordan det blir.

 

 

Onsdag 28. mars

Nok en deilig dag er snart over. Etter jobb i dag, har vi vært ute og gjort ferdig hundegården. Vi har også fått tilkjørt ett lass med matjord, som Charles har lagt utover plena på inngangssiden av huset, der det var svært ujevnt og stygt, ved hjelp av traktoren. Når vi er sikre på at det ikke kommer mer frost, skal vi så i gress, der.

I fjor høst gravde jeg ned noen stauder i plena, på nedsiden av huset, for å ta bedre vare på dem, enn om de bare skulle stå i krukker og kasser. (Dessuten hadde jeg ikke plass til alle staudene i krukker.) Jeg har et bilde av nedsiden av huset, med de to "gropene"/bedene, med stein rundt, nederst  på denne siden. Etter hvert skal jeg utvide bedene så de blir kun ett stort bed, ta bort nesten alle steinene, samt ha en liten mur i forkant av bedet. I dag har jeg forsøkt å grave bort gress og ugress, der jeg ønsker å ha muren. Jeg vet nøyaktig hvordan jeg vil ha dette, men er ikke sikker på om jeg får det til. Men, jeg kan jo ikke gjøre annet enn å prøve, så får vi se om det blir slik som jeg ønsker, til slutt.

Jeg har laget en side som viser endringene vi gjør på nedsiden av hagen vår, her.

 

 

Tirsdag 27. mars

Vi har fortsatt det nydelige vårværet som vi hadde i helga.

I går fikk vi oss et orgel. Det var en som annonserte at han ville gi bort et orgel, og vi slo til. Vi var heldige som fikk det!

Både i går og i dag, etter jobb, har vi vært ute til kl. 20.00. Men, med en gang sola går ned, blir det ganske kaldt. Nå har jeg gjort meg ferdig med alle blomsterbedene, og noen blomsterkrukker.

I dag har vi kjøpt hundegård til Chico. Vi har brukt ettermiddagen og deler av kvelden på å montere den sammen. Men, Charles måtte på et møte, så vi må utsette resten til i morgen.

Jeg har også malt rundt ytterdøra vår, ute. Jeg rakk ikke å bli helt ferdig med å male rundt døra og vinduene i fjor høst, så nå har jeg så vidt kommet i gang med å male igjen. Dette er ikke noe jeg liker å holde på med, men det må jo gjøres.

 

 

Søndag morgen, den 25. mars

Også i dag våknet vi til et fantastisk vårvær: Det var 11 grader da vi sto opp.

Tidligere i denne uka, så jeg den første hestehoven i år.

Min side om Hestehov er her.

Swingfesten i går var kjempetrivelig. Vi koste oss med koldtbord, riskrem, kaker og kaffe. Så ble det dansing etterpå. Kl. 12.00 i dag skal jeg bortover i festlokalet og være med å rydde opp etter festen.

I natt stilte vi klokka, så nå har vi sommertid.

I og med at været er så fint, blir nok mesteparten av denne dagen også brukt til å jobbe i hagen. Jeg gleder meg til å komme meg ut og fortsette der jeg slapp i går. Charles og Joakim har allerede gått ut. Cecilie har tre venninner på overnatting. De ligger og sover enda. :o)

Nok en deilig dag er snart over. Vi har vært ute i hele dag, og jobbet videre i hagen. (Bortsett fra en times tid, da jeg var med og ryddet opp etter swingfesten i går.)

Charles har lagt på matjord på plena, og fått planert utover dette, samt ordnet litt rundt omkring ellers. Jeg har ryddet og lagt på jord i et bed til, samt at jeg har flyttet et par busker, som sto der jeg ikke ville ha de. I tillegg, har jeg satt ned stauder mellom steinene som ligger på kanten, på vår nye parkeringsplass. Jeg er spent på hvordan dette vil bli i løpet av sommeren.

 

 

Lørdag 24. mars

I dag har det vært et nydelig vårvær: Mildt og fint, med sol hele dagen. Vi har vært ute i hagen i hele dag. Charles og en kamerat, samt Joakim, har laget parkeringsplass i hagen vår. Jeg har lagt ut tre bilder av dette, her.

Mens "gutta boys" ordnet parkeringsplass, med hjelp av et par traktorer, har jeg plukket bort visne planter og lagt på ny jord i tre bed og en kasse. Det var veldig koselig å komme i gang med dette. Jeg har fortsatt to blomsterbed igjen, samt masse krukker og kasser. Regner med at jeg fortsetter med dette i morgen, dersom været holder seg.

 

Ellers er jeg inne i en periode med mye swingdans: Det var swingkveld på torsdag, swingkurs på fredag og så blir det swingfest i kveld. Swingklubben er 10 år i år, og dette feirer vi med en fest i kveld. Det blir mye dansing, men det er kjempeartig. Og så er det jo så fin trim.

 

 

Tirsdag 20. mars

I dag morges, da jeg skulle slippe ut Chico, fikk jeg meg en overraskelse da jeg åpnet ytterdøra: Det sto to elger på plena vår! Jeg skvatt, og gispet høyt! Heldigvis holdt jeg tak i halsbåndet til Chico, så han ikke sprang ut. Elgene så oss, med en gang, og la på sprang. Jeg var skjelven, lenge etterpå, men samtidig er det litt moro også. Jeg lurte meg ut med fotoapparatet, og tok bilde av den ene elgen, da de hadde kommet seg på avstand. Egentlig var de litt for langt unna. Jeg fikk jo ikke tatt noe bra bilde, når de sto så langt unna. :o)

 

Vi har nydelig vårvær her om dagen. Men, det er litt kaldt enda. 2-3 minus på morgenen.

I morgen er det Vårjevndøgn. Ved vårjevndøgn er dag og natt like lange over hele kloden. Fra nå av blir dagene lengre og lengre hos oss. Nettene blir både kortere og lysere like til midtsommer. Jo lengre nord du kommer, jo lysere er nettene. På jordas sørlige halvkule er det omvendt. Der går det mot mørkere tider.

 

 

Søndag 18. mars

Joakim og jeg var ute i 3 timer i formiddag, og ryddet utenfor huset, samt at jeg satte 15 tulipanløk i denne kassen:

Det blir spennende å se om det kommer opp noen tulipaner her. Jeg er ikke sikker på om det er for tidlig å sette tulipanløker, nå. Temperaturen er ikke så høy. I dag er det 1-2 varmegrader. Men, nå er det i alle fall gjort, så får vi se hva som skjer.

Jeg også sådde Lobelia i dag. Men, disse satte jeg inne i vindusposten. De skal ikke settes ut, før faren for frost er over. Jeg har aldri forsøkt å så selv, så det blir spennende å se hvordan dette går.

 

 

Lørdag 17. mars

Vi har regn og sludd i dag. Ikke noe koselig vårvær. Men, det er håp om vår, når man tar en titt i blomsterbedene:

 

Denne helga er det messe her i byen. Charles har vakt fra 08.00 til 12.00  i dag. Joakim er med Charles på messa. Cecilie har en venninne på overnatting. De synger SingStar og koser seg. Litt senere, på formiddagen, skal jeg kjøre de til byen.

Jeg har en del husarbeide som venter, men jeg skal ha en liten stund ved datamaskina før jeg tar husarbeidet.

Disse søte Mini Narcissene står i vårt kjøkkenvindu og lager vårstemning:

 

Utpå formiddagen sluttet det å regne, og sola kom fram. :o)

Da gikk jeg ut, og begynte å rydde litt utenfor huset. Da Charles og Joakim kom hjem, hjalp de også til. Se bilder her.

Cecilie ble med sin venninne, i ettermiddag. Hun skal overnatte til henne til i morgen.

 

 

Onsdag 14. mars

I dag hørte jeg Tjelden for første gang i år!

Jobben min ligger rett ved sjøen, så vi hørte den utenfor vinduet, i morges.

Her ser du utsikten min fra vinduet på jobb (bildet ble tatt den 08.03.07):

 I dag er det onsdag, og jeg har vært en tur på treningsrommet som vi har på jobben. Vi er en gjeng damer som pleier å trene etter jobb, hver onsdag.

Onsdag er også Cecilies dag på ridekurs, så hun har vært og ridd i dag.

I de siste dagene har det vært noen varmegrader, og mye regn og vind. All snøen er smeltet. Nå får vi bare håpe at det ikke kommer mer snø, og at våren blir varm og mild.

 

 

Tirsdag 13. mars

 

Her ser dere et bilde av min Nissan Micra 1995-modell:

Bilen fungerer perfekt, og jeg er svært glad for at vi kjøpte den.

 

 

Torsdag 8. mars

Vi har solgt min lille gamle bil, og i morgen skal vi kjøre for å kjøpe en litt nyere bil til meg. Det er en liten Nissan Micra, jeg skal ha. Jeg gleder meg til å få bilen. Jeg har lenge hatt lyst på en slik liten "damebil". Jeg trives godt med å kjøre små biler. Men, på langturer er det godt å kjøre vår andre bil, som er større.

Charles og jeg blir borte til søndag kveld. Vi skal besøke slekt, samt hente hjem Cecilie og Joakim fra vinterferien, samtidig.

I dag er det torsdag og jeg har vært på swing. Det var artig å få danse igjen. Jeg har ikke vært på swing de siste to torsdagene, da jeg var syk.

Tidligere i dag spurte jeg en kollega om han visste hva som kunne være galt, i og med at bildene ikke kommer fram på hjemmesiden min. Han hjalp meg, så nå fungerer alt perfekt.

 

 

Søndag 4. mars

I dag er det strålende sol, og et nydelig vintervær.

I natt var det måneformørkelse. Vi tok noen bilder av månen. Her er ett av dem:

Lørdag 3. mars 2007 inntreffer en total måneformørkelse som i sin helhet er synlig fra hele Norge, også Svalbard. Formørkelsen er den første totale måneformørkelsen i Norge siden 28. oktober 2004. (Les mer på astronomi.no.

Vi har akkurat kjøpt oss ny datamaskin. Alt har fungert supert, helt til jeg skulle legge ut et par bilder i blogen min. Jeg vet ikke helt hva som er galt, men vi finner forhåpentligvis ut av det, etter hvert. Inntil da, må jeg bare beklage at bildene ikke vises på siden min.

 

 

Lørdag 3. mars

Turen i går gikk helt fint. Jeg tok dette bildet, med min mobiltelefon, i løpet av turen:

 Vann som har frosset til is, på fjellsiden.

 

I dag er det strålende sol, og et nydelig vintervær, men jeg har brukt dagen til å gjøre husarbeid.

 

Charles og jeg bestilte oss pizza fra en pizzarestaurant i kveld. Det er ikke så ofte vi gjør dette, men i dag fant vi ut at vi skulle spandere på oss det.

 

 

Torsdag 1. mars

I dag har vi vært i fødselsdag hos vår svigerinne. Cecilie kunne ikke være med. Hun har jobb hver torsdag kveld, med å sitte å selge billetter til svømming, i svømmehallen. Den siste timen, er hun også med å bader i bassenget.

Det er jo torsdag i dag, og egentlig swingkveld for meg, men jeg er ikke bra, etter min influensa enda. Plages litt med hoste, samt en del vondt i bihulene. I dag har jeg hatt for vondt i bihulene til at jeg kunne dra på swing, så da ble det bursdagsfeiring i stedet.

I morgen skal jeg kjøre Cecilie og Joakim til deres far. Vi kjører i tre timer hver, og møtes midtveis mellom der vi bor. (Vi bor 6 timers kjøring fra hverandre.) Cecilie og Joakim har vinterferie i neste uke, og skal være hos sin far i vinterferien. De gleder seg masse til ferien. De skal også besøke min søster, og hennes to gutter.