November 2007:

Mandag 26. november

 
Det har vært omtrent det samme været i dag også som i går, bortsett fra at sluddet er byttet ut med snø. Vi hadde ikke noe snø, fra før, så det var helt greit at det kom litt snø igjen. Da blir det renere og lysere, samt at det blir lettere å holde på den lille julestemningen som kom sigende i helgen. Men, det har blåst en enda sterkere vind i dag, i forhold til i går.
 
I dag kom julekortene i posten. Jeg har bestilt opp over 60 julekort, med bilder av oss. Det var veldig deilig å få julekortene så tidlig, så har vi god tid til å skrive på konvoluttene, og få de i posten til venner og familie.
 
Nå har jeg lest enda en ny bok:
 

For andre gang på et år forsvinner en tenåringsjente fra gaten i Duluth i Minnesota. Hun forsvinner uten et spor, som en sur vind fra Superiorsjøen. De to ofrene kunne ikke ha vært mer forskjellige. Den første var Kerry McGrath, en lubben og søt sekstenåring. Og nå, Rachel Deese, en underlig, seksuelt ladet ramp.

Media krever at politietterforsker Jonathan Stride fanger en seriemorder før han slår til igjen. Letingen tar ham fra den iskalde stillheten nord i skogen
i Minnesota til dampende, eksotisk hete i Las Vegas og til den vakre Serena Dial.

Det ser ut til at alle som stod Rachel nær, kan ha noe med forsvinningen å gjøre. Alle svarer unnvikende og har opplagt noe de skjuler. Men
hva er fakta og hva er rene illusjoner? Stride opplever at hans eget liv blir forandret for alltid av de hemmelighetene han etter hvert avslører.
Hemmeligheter som strekker seg som tråder i et nett av løgner, død og forbudt begjær.

Mørke hemmeligheter – så grøssende … så utspekulerte … så umoralske …

 

Boka var veldig spennende, med en finurlig slutt.

Det er ikke så mye som skjer for tida. Vi har så smått begynt å tenke på juleforberedelsene. Ellers er det stille og rolig.

De som leier vår gamle leilighet, har nå kjøpt seg en enebolig ved sjøen, og skal flytte i januar. Vi har derfor avertert leiligheten i avisa. (Vi har kuttet ut eiendomsmegleren som vi brukte tidligere. Vi var ikke fornøyd med jobben de gjorde.)

Vi har fått to henvendelser på leiligheten allerede, så nå er vi kjempespente på om noen vil kjøpe leiligheten vår. Det har slitt på økonomien vår, å ha både den gamle leiligheten og huset vårt å betale på, til tross for at vi har fått betale kun renter i denne tiden. Vi håper virkelig at vi nå skal få solgt.

Jeg har, forresten, laget meg en profil på Facebook. Jeg er ikke så veldig aktiv der inne, men dersom noen andre også er på Facebook, hadde det vært artig om du kunne sende meg en e-mail, med ditt navn, kunne vi søke opp hverandre (har som regel kun fornavnet på min nettvenner til vanlig).

 

 

 

Søndag 25. november

I dag har det vært et forferdelig vær: Sludd, vind og regn.

I helgen har jeg vært på swingkurs; tema rock'n roll. Det var vanskelig å forsøke å danse noe annet enn det vi er vant til. Når man danser etter rock'n roll, blir det helt forskjellig fra når man danser swing. Men, det var veldig artig å lære noe nytt, og kjempebra å lære mer teknikk.

I dag har jeg fått litt julestemning. Jeg har spilt mine to CD-plater med sanger fra Christmas in Wienna. Det er utrolig behagelig musikk, som gir fin julestemning. Jeg har vært oppe på loftet og lett fram adventstake og julestjerner, samt julegardinene, slik at alt er testet, slik at alle lys fungerer, og ligger klart til neste helg. Jeg har også pakket inn de  julegavene jeg har kjøpt. Cecilie var kjempegrei og hjalp meg med å pakke inn mange julegaver. Til middag i dag har vi kost oss med lutefisk, øl og akevitt. Så nå kom julestemningen sigende.

 

 

 

Mandag 19. november

Snøen vi hadde har nå regnet bort igjen. Det ble mørkt og vått igjen. Egentlig så synes jeg at det var fint, da vi hadde litt snø. For min del, kan det godt komme snø, nå, som kan ligge til over jul, i alle fall. Når det først er vinter og kaldt, er det bedre med skikkelig vintervær, i stedet for vind og regn.

I helgen har vi vært på besøk hos min søster og familien. Det var en trivelig helg. Vi fikk handlet litt julegaver, bestilt søm av bunad til Cecilies konfirmasjon og besøkt min mormor. Mine foreldre er i syden, så de traff vi ikke, denne gangen. Men, i og med at barna hadde fri fra skolen på fredag, valgte vi allikevel å dra. Det var greit å ha en dag ekstra, i tillegg til helga, så det ikke ble så travelt. Nå er i alle fall målene tatt, og bestillingen i orden, når det gjelder bunad for Cecilie.

 

 

 

Søndag 11. november

God farsdag, til alle fedre!

Vi har hatt tre dager med fint vintervær. Det har snødd litt og vært kaldt nok til at snøen har blitt liggende. Det har vært utrolig deilig å slippe det evige regnet og vinden. Deilig med sol og snø. Lyst og rent og fint. Men, i går begynte det å regne, igjen. Alt ble vått og grått. Heldigvis forsvant ikke all snøen, og i dag er det oppholdsvær og rundt null grader, så i dag er det fint igjen.

For en tid tilbake leste jeg Anne B. Ragdes trilogi. Berlinerpoplene, Eremittkrepsene og Ligger i Grønne enger:

 

 

Da Anna Neshov får hjerneslag og blir liggende for døden samles familien for første gang på mange år. Følelser man trodde var begravd og borte for lengst blusser opp igjen og nye følelser dukker opp når mørke hemmeligheter blir avslørt.

Torunn Neshov er syvogtredve og må for første gang forholde seg til familien på farssiden, da farmoren hennes dør. Faren Tor driver slektsgården på Byneset utenfor Trondheim. Plutselig er Torunn blitt odelsjente, mens hun har bygd opp sitt eget liv i Oslo. Margido, den mellomste av Neshov-brødrene, driver et lite begravelsesbyrå i Trondheim, og slites mellom gudstro og tvil, og en pågående enke. Yngstemann Erlend, en renommert vindusdekoratør, bosatt i København med sin mannlige samboer, står også foran viktige veivalg.

De tre bøkene til Anne B. Ragde var utrolig bra! Det er nesten så det er litt trist at dette bare er en trilogi. og at man ikke skal få følge personene videre.

 

Denne helgen har vi bare tatt det med ro og slappet av. Det har vært godt å ikke gjøre noe. Neste helg skal vi besøke min søster og familien. Det gleder vi oss til. Vi har ikke sett dem på lenge, så det blir koselig.

 

 

 

Onsdag 7. november

Da vi våknet i dag morges, hadde det kommet et tynt lag med snø. Temperaturen har ligget rundt -1 grad Celsius i dag Det har ikke vært nedbør eller vind. Egentlig har det vært svært deilig å slippe regnet og vinden vi har hatt i snart 3 måneder.

Dagene går, uten de store begivenhetene. I dag har jeg vært og trimmet litt, etter jobb, og i morgen er det swingkveld igjen.

Cecilie hadde urinveisinfeksjon for en måned siden, men i helgen merket hun at hun hadde fått det igjen. Det var noen multiresistente bakterier som forrige penicillinkur ikke hadde fått tatt knekken på. Nå har hun fått en ny kur, som ser ut til å fungere. Hun har ikke vært på skolen på tre dager, men i dag er feberen borte og formen er bedre, så i morgen skal hun på skolen igjen.

 

 

 

Søndag 4. november

I dag har vi brukt dagen på å besøke de vi skal kjøpe valp fra.

Det tar ca. 2 1/2 time å kjøre fra der vi bor, og til dem. Her hos oss er det fortsatt regn og bare veier, men da vi hadde kjørt en times tid, møtte vi vinteren. Det var full vinter hos de vi skal kjøpe valp av.

Vi skal hente valpen i midten av desember.

 

 

 

Fredag 2. november

Vi har hatt en nitrist høst, værmessig. Det har regnet og regnet siden august. De få dagene med oppholdsvær, nyter vi.

I går var det torsdag, og jeg var på swing, slik jeg pleier. Det var, som vanlig, kjempeartig!

I morgen er det lørdag, men jeg skal allikevel på jobb en tur, og jobbe overtid.

 

På søndag skal vi kjøre å se valpen som vi skal kjøpe.

Vi gleder oss, hele familien, til å hilse på valpen, og de vi skal kjøpe den fra.