September 2007:

Søndag 30. september

Vi har sol i dag også, men i dag blåser del. Men, så lenge det er oppholds og sol, klager i alle fall ikke jeg.

I dag har jeg gravd ned alle lecasteinene rundt det nye blomsterbedet. Måtte få litt hjelp fra Charles med de siste par steinene, på grunn av alle røttene i jorda. Men, nå er i alle fall dette i orden. Jeg har planer om å grave ned lecasteiner i plena, rundt resten av dette området også, men jeg vet ikke når det blir. Mulig det blir utsatt til våren. Jeg har nå brukt opp alle lecasteinene vi hadde liggende. (Flere bilder her.)

I helgen har jeg lest ferdig den siste boka til Joy Fielding, Skyggenes gate. Joy Fielding er en av mine mange favorittforfattere, og hun skuffet ikke denne gangen heller. Boka var utrolig bra!

Etter å ha tilbrakt et år i fengsel, har Ralph Fischer en klar plan for sin første natt i frihet: i natt skal noen bli holdt ansvarlig. Han skyr ingen midler for å få tak i adressen til ekskonen sin - kvinnen han mener er årsaken til alle hans problemer.

Nå har hevnens time kommet. Nå skal han vise henne hva rettferdighet er. Ralphs første skritt er å reise fra solfylte strender i Florida til Dayton i Ohio, hvor ekskonen strever med å få endene til å møtes i Mad River Road.

I kveld hadde vi en kjempefin solnedgang, her. Jeg tok dette bildet av grillhuset vårt, litt før kl. 19.00:

 

 

Lørdag 29. september

Endelig fikk vi en dag med fint vær, igjen. Det var utrolig deilig! Vi har omtrent ikke hatt fint vær, på et par måneder! Men, det er for kaldt til å gå ut uten jakke, så det er definitivt høst, nå.

I dag har jeg vært ute hele dagen. Jeg har jobbet videre med mitt prosjekt i hagen. Dette er noe som tar tid. Blant annet så skal jeg grave ned lecasteiner rundt hele området ved surjordsbedet, og i dette området har de tidligere huseierne hatt flere trær, så det er fullt av røtter der jeg skal grave.

Charles kom hjem fra jakt i går kveld. De har skutt tre av de fire dyrene til skulle.

Ellers hadde jeg en svært fin bursdag. Jeg fikk et gavekort fra mine kolleger. Dette brukte jeg til å kjøpe to forskjellige typer tulipanløker og to busker (Rognspirea) til, så jeg kan forlenge hekken ved grillhuset. Dette er ganske dyre busker, så jeg kjøpte kun to. Tulipanløkene er av en tidligblomstrende type, så jeg håper at de rekker å komme i blomst til Cecilies konfirmasjon, tidlig i mai.

På kvelden (på min fødselsdag), var jeg på swing, slik jeg pleier på torsdagene. Det var en kjempekveld. Jeg fikk danset mye, og hadde det veldig koselig.

 

 

Torsdag 27. september

I dag fyller jeg 40 år! Jeg har laget noen sider om min 40 årsdag her.

Vi feiret dagen min i mai. (Se bilder her.)

I går lagde jeg en slags kringle som jeg skal ha med på jobb. (Jeg lagde faktisk to, slik at vi skal ha en hjemme og kose oss med, også.) Charles er på elgjakt enda, og i morgen kveld skal Cecilie på svømming og jeg på swing, men vi skal kose oss litt, Cecilie, Joakim og jeg, før Cecilie og jeg skal dra på svømming og swing.

Jeg snakket med Charles, i mobilen, i går kveld. Jaktlaget hans har skutt to av de fire dyrene de har lov å jakte på. Charles skjøt en av de, en okse, og var svært fornøyd.

 

 

 

Tirsdag 25. september

Nå har vi hatt 1 1/2 døgn med oppholdsvær og milde temperaturer. Det har vært uttrolig godt. Men, til i morgen er det meldt 9 grader og regn igjen.

I går kveld var Cecilie og jeg på trim. Og i dag startet elgjakta, så Charles har nå dratt på jakt.

For ikke så lenge siden satte jeg ned 47 Alperips hekkbusker rundt nedre del av plena, på tomta vår. (Se 13. september). I går var jeg og kjøpte 10 nye hekkbusker, men disse var ikke Alperips. Det jeg kjøpte nå var Blankmispel.

Da vi kjøpte huset vårt i fjor, sto det en gammel Blankmispelhekk i hagen. Men, det var kun noen få meter med hekk. Jeg har derfor kjøpt 10 hekkbusker til, i håp om å få hekk langs hele veien vår, fra hovedveien og opp til huset. I dag gravde jeg ned de 10 hekkbuskene. Til våren skal de klippes ned, sammen med den gamle hekken. Så får vi se om det, etter hvert, om noen år, vil bli en fin jevn hekk.

 

 

Søndag 23. september

Vi hadde en koselig kveld i grillhuset vårt i går kveld.

I dag har jeg holdt på litt inne i huset, med husarbeide og annet småtteri, samt at vi har vært ute og jobbet litt i hagen. Jeg har fortsatt med området rundt surjordsbedet, som jeg begynte på forrige søndag. Det er ikke akkurat fint vær her for tiden, men dersom jeg vil ha noe gjort i hagen, kan jeg ikke vente på fint vær. Nå har det regnet omtrent hver dag i 2 måneder.

På ettermiddagen var vi i bursdagsselskap til vår nevø, som blir 6 år i morgen.

Charles skal på elgjakt i år også, og han brukte kvelden på å pakke til jakta. Han drar i morgen kveld, og så begynner de jakta på tirsdag morgen.

 

 

Lørdag 22. september

Joakim kom hjem fra leirskolen i går. Han har hatt det kjempefint der. Cecilie var også på samme sted på leirskole for 2 år siden. Hun stortrivdes også, og ønsker seg tilbake.

Her er et bilde som Joakim tok på leirskolen:

I dag skal vi innvie grillhuset vårt. Vi får besøk av et vennepar og barna deres. Vi skal grille elgkjøtt og kose oss. Vi gleder oss til å begynne å bruke grillhuset, og sitte å kose oss der.

 

 

Mandag 17. september

I dag morges dro Joakim til leirskolen. De skal være der til fredag. Håper de får et fint opphold.

I kveld har Cecilie og jeg begynt på trim.

Vi skal forsøke å være flinke å være med på dette hver mandag.

 

 

Søndag 16. september

Joakim drar på leirskole i morgen, så denne helga har vi pakket til leirskoletur. Han skal være på leirskolen fra mandag til fredag. Cecilie var også på samme leirskole for 2 år siden. Hun stortrivdes der. Joakim gleder seg masse. Håper bare at de får litt bedre vær enn hva vi har hatt i de siste ukene.

I går var vi mye ute i hagen, til tross for det dårlige været. (Det var vind og kraftige regnskurer i hele går.) Charles snekret litt på grillhuset, mens jeg holdt på nede i hagen, ved surjordsbedet. Jeg laget et lite blomsterbed der, samt at jeg gravde ned en busk som vi har hatt stående i en kasse: Nordlandsskjersminen. Jeg begynte også å grave rundt dette området, for å grave ned stein som vi skal ha som en avslutning mellom dette området, og plena, men dette var svært tungt, så jeg gravde ikke så mye, før jeg ga meg. Men, da var det sent på dagen, og på tide å gå inn å spise pizza, som Cecilie hadde vært flink å lage til oss.

I dag er det presentasjonsgudstjeneste av konfirmantene, så Cecilie og jeg skal dit, nå i formiddag.

I ettermiddag skal vi i bursdagsselskap til en jente vi er tante og onkel til.

Før vi dro i bursdagsselskapet, i dag malte vi ferdig grillhuset utvendig. Men, gjerdet er ikke ferdig enda, og platten er heller ikke malt. Mulig vi venter med dette til neste år. (Bilde nederst på denne siden.)

 

 

Torsdag 13. september

Ja, da begynner det å nærme seg helg igjen. Dagene bare flyr unna.

På mandag i denne uka, var jeg til legen og fikk vite at jeg var kvitt urinveisinfeksjonen. Jeg tok også nye blodprøver for å finne ut om jeg har fått høyere jernlagerverdier. Men, dette tar det noen dager å få svar på, så det vet jeg ikke enda. (Jeg har vært sliten og slapp i hele sommer, og tok bl.a. blodprøver for å sjekke jernlagrene, som viste seg å være svært lave.) Men, det var i alle fall godt å bli frisk fra urinveisinfeksjonen. Men, jeg føler meg egentlig mye mindre slapp og sliten for tiden, så jeg tror at jeg kanskje har begynt å få opp jernlagrene mine også. -Og det er jo bra! (Jeg har spist jerntabletter og C-vitamin siden tidlig i august.)

Vi har fortsatt ikke fått solgt vår gamle leilighet, men i går begynte våre nye leieboere å flytte inn. De skal bare leie, men vi håper på at de kanskje vil kjøpe, etter hvert. I går var Charles og Joakim og hjalp de å bære inn litt møbler o.l., mens Cecilie, som skal konfirmeres til våren, var i kapellet sammen med klassen sin, i forbindelse med konfirmasjonsforberedelsene.

Vi er en gjeng med damer som pleier å trene rett etter jobb, hver onsdag, og i går hadde vi første treningsdag, etter sommerferien.

Det merketes godt at vi ikke har trent i sommer. Men, det var utrolig godt etterpå. Da jeg var ferdig å trene, kjørte jeg innom gartneriet og kjøpte 40 Alperips hekkbusker, og en staude. Det er tilbud, nå, og svært billig. Jeg brukte resten av kvelden på å få hekkbuskene ned i jorda. Men jeg ble akkurat ferdig, så jeg rakk å få med meg både Ghost Whisperer og CSI på TVNorge.

Du kan så vidt skimte de nye hekkbuskene til venstre i bildet.

Grillhuset vårt er ikke helt ferdig. Vi har ikke fått alt som hører med til grillhuset. Så i de siste dagene har det ikke blitt gjort så mye med det. Det er nesten ferdig (mangler vinduene, pipehatten, noe rundt døra, samt at det mangler noe i forbindelse med benkene vi skal sitte på). Vi har vært i kontakt med leverandøren, og håper det går raskt å få tilsendt det som mangler.

I kveld er det swing igjen, og det gleder jeg meg til. Forrige torsdag fikk jeg ikke dra på swing, da det var foreldremøte, så nå skal det bli artig å få danse litt igjen. Håper bare foten min holder. Jeg har hatt en vond hæl i hele sommer. Den blir verre, dersom jeg jobber i hagen, går mye tur, eller dersom jeg danser mye. Det er ikke så mye tips å få fra legene, hva man kan gjøre med dette.

Men, det er så artig, både å danse, samt jobbe i hagen, så det er verd litt vondt i foten i noen dager.  

 

 

Søndag 9. september

Denne helga har jeg stort sett brukt til husarbeide. Har også hengt opp de gamle vintergardinene på stua. (Se bilde 3, 4, 5 og 6 på siden min med bilder fra stua vår.)

 Mens Charles har vært ute og fortsatt med grillhuset. Han har virkelig stått på!

 Jeg har lagt ut to bilder til på siden om grillhuset vårt.

Har også lagt ut tre bilder fra hagen: Surjordsbedet, oversiktsbilde over hagen, og bedet i østveggen.

 

 

Fredag 7. september

Dette har vært en uke med ikke noe særlig bra vær. Regn og rimelig surt vær.

På søndag kveld fikk jeg urinveisinfeksjon. Jeg har vært både hos øreakupunktør som også er homøopat, og fått hjelp, samt til lege og fått penicillin. Jeg ble raskt mye bedre. Men, det vil liksom ikke helt slippe taket, synes jeg. Jeg er fortsatt ikke ferdig med penicillinkuren, så jeg håper at jeg er helt frisk på mandag, når jeg er ferdig med medisinen.

Charles har brukt all ledig tid etter jobb på å bygge opp det han kan av taket til grillhuset, ute i uthuset vårt. Det har vært så mye regn at det ikke har vært mulig å holde på med dette utendørs. I tillegg har han beiset alle sidene på grillhuset, i samme farge som vi har på huset vårt. Den mørk grå staffasjefargen er ikke malt enda. Mulig vi tar det når grillhuset er satt opp. Jeg har lagt ut enda et bilde til på siden om grillhuset vårt.

I går var jeg på foreldremøte. Jeg er klassekontakt for Joakims klasse, og måtte bake en kake å ha med på møtet, så i går var en svært travel ettermiddag. Jeg ble i tillegg spurt om å skrive referat. Det ble 5 sider referat fra foreldremøtet! Klassen skal snart på leirskole, så det var en del angående dette, samt en hel masse annen info.

 
 
 

Søndag 2. september

Det er et forferdelig regnvær her i dag, men ikke så kaldt. Det er ca. 10 grader.

Selv om det "fossregner" er Charles kjempedyktig og er ute og jobber med platten vi skal ha under grillhuset. Jeg har lagt ut et bilde til, av den flinke snekkeren.

Utpå ettermiddagen gikk Joakim og jeg ut og hjalp Charles med platten. Vi gikk tom for skruer, og gikk over til å demontere pallen med det flatpakkede grillhuset. Vi satte alle delene til grillhuset, inn i uthuset.

 
 
 
 

Lørdag 1. september

Vi har kjøpt oss grillhus (flatpakket). Jeg har laget en side med bilder fra prosessen vår, for å få det på plass.

 

 

 

     

 

 

 

Cute Prints For You