April 2008:

Onsdag 30. april

I dag har jeg hatt fri fra jobb, og har vært hjemme og forberedt litt, til vi skal få gjester: Jeg har beiset ferdig terrassen, samt vasket hele kjøkkenet, og gjort unna litt annet husarbeide.

I kveld har vi vært på overhøringsgudstjeneste. Og, på søndag er det Cecilies store dag!

Jeg har laget en side med bilder fra overhøringsgudstjenesten.

 

 

 

Tirsdag 29. april

Vi har et utrolig deilig vårvær for tiden, og det er meldt bra vær til over konfirmasjonen. Håper virkelig at værmeldingen slår til. Det hadde vært veldig godt, om vi kunne fått fint vær i dagene både før, under og etter konfirmasjonen. Det blir så mye triveligere, da, både å være ute og kose oss i helga, sammen med alle gjestene våre, samt at det blir ekstra fint på konfirmasjonsdagen, dersom været er bra.

Etter jobb i går, vasket jeg vinduer innendørs, mens Charles begynte å beise noe av gjerdet rundt grillhuset, men han gikk tom for beis, så han fikk ikke gjort ferdig alt. Vi må nok kjøpe litt mer beis, for å bli ferdig.

I dag er det bare 5 dager igjen til Cecilies konfirmasjon. Og bare 3 dager igjen til de første gjestene kommer.

I ettermiddag skal både Cecilie, Joakim  og jeg til frisøren. Etterpå skal Cecilie til fotografen og ta konfirmasjonsbilder.

 

Dette bildet tok vi rett før Cecilie skulle til fotografen.

Mens vi var hos fotografen, beiset Charles nesten hele terrassegulvet. (Vi måtte ha en "stripe" å gå på, så resten blir beiset ferdig i morgen. )

 

 

 

 

Søndag 27. april

Fint vær i dag også, bortsett fra en regnskur i ettermiddag, men den varte ikke lenge, så kom solen fram igjen. Vi har vært ute i hele dag også, og ordnet utenfor huset.

 

 

 

Lørdag 26. april

Dette har vært den varmeste dagen, hittil i år! Første dagen uten fleecejakke! Strålende sol i hele dag. Vi har vært ute i hagen i hele dag.

I dag morges var Charles og jeg på handlerunde: Vi kjøpte oss en ny stol til å ha på stua. Vi hadde en billig stol, for å legge ned ryggen på, fra Jysk. Den vi hadde, var så utslitt og opprevet i skinnet, så vi var en runde for å se på ny stol. Den rimeligste vi fant, kostet kr 3000,- (på "vanlige møbelforretninger"), men vi dro innom Jysk, og endte opp med en ny stol fra dem. Denne kostet kun kr 999,- og var faktisk mye bedre å sitte i, enn den til kr 3000,-

Vi kjøpte også inn noe av det vi trenger til konfirmasjonsmiddagen. Pluss at vi var på gartneriet og kjøpte gressfrø og en del planter. Vi skal jo ha konfirmasjon neste søndag, og vil gjerne pynte litt i hagen, også. Vi kjøpte over 20 stemor (stemor tåler en del frost, så derfor kjøpte vi mest av den). I tillegg kjøpte vi tre Campanuala (klokker) som henger på veggen, en Perlagonium og to stauder: En Kuleprimula, og en Vårerteblomst. Vi måtte ha noe som står i blomst akkurat nå, og det gjør disse to staudene. Begge går i lilla fargetoner. Det ble riktig så fint, nå. Noen blå og hvite stemor satte jeg i to krukker, sammen med den røde Perlaguniumen. Mens resten av Stemorene satte jeg rundt omkring i bedene i hagen.

Etterpå sådde jeg i litt gress, der plenen av dårlig. Dette kommer jo ikke til å spire til konfirmasjonen, men det kan vi ikke gjøre noe med. Det vil bli fint til sommeren, i alle fall.

Vi tilbragte hele dagen ute i hagen, ryddet og satte på plass de nye blomstene. En herlig dag!

 

 

 

Fredag 25. april

I går droppet jeg swingen, og var hjemme og bakte grove rundstykker, samt malte grunnmuren på uthuset. Pluss at jeg rakte litt på plena, men plena vår er ganske stor, så jeg måtte fortsette videre i dag. Jeg har vært ute i hele ettermiddag. Men, nå er jeg ferdig med plena!

I går hjalp jeg Joakim å male det nye gjerdet som Charles og Joakim har satt opp, mens Cecilie malte grunnmuren på den ene siden av huset vårt.

Vi har solgt campingvogna vår, og i går gjorde Charles klar vogna, som han skal levere i dag. Omtrent all vår tid går med på hus og hage, for tiden. Og, til sommeren skal vi på sydentur (hele familien skal til Tyrkia), så vogna ville bare ha blitt stående. Av den grunn solgte vi den i stedet.

I dag er det fredag, og dette er den siste helga før konfirmasjonen. Så jeg regner med at mesteparten av tida kommer til å gå med til konfirmasjonsforberedelser.

 

 

 

Onsdag 23. april

I hele ettermiddag har vi bakt. Egentlig er det Cecilie og Joakim som har bakt, mens jeg har vært "konsulent".

De har vært kjempeflinke! Cecilie har bakt klippekrans og fylte hvetestenger, mens Joakim har bakt over 40 boller! Vi skal legge dette i fryseren til konfirmasjonen. Vi skal ha over 40 gjester, og trenger masse kaker.

 

 

 

Tirsdag 22. april

I dag morges våknet vi til strålende sol, men rim i gresset og på bilene. Men, det har vært en nydelig dag. Strålende sol fra skyfri himmel. Deilig!

I helgen laget Charles en liten hagegang med singel, fra betongplatten, nedenfor terrassen vår, og ned til grillhuset.

I går satte Charles og Joakim opp et lite gjerde nedenfor trappen vår. Vi skal så i nytt gress utenfor gjerdet, foran grillhuset. Området utenfor grillhuset er ikke noe særlig fint. Plena ble ganske ødelagt i fjor, da Charles var der nede med traktoren for å grave, der grillhuset skulle stå. Så i år må vi forsøke å få plena fin, etter alle ødeleggelsene. Vi har også planer om å legge hagestein, der betongplatten er, men dette er "lang opp og langt fram". Det blir nok ikke i år.

Jeg bestilte blomsteroppsatsene til Cecilies konfirmasjon i går: Rosa roser, brudeslør og litt grønt. Jeg tror de blir fine.

I tillegg bruker jeg tiden min til andre forberedelser. Vasker litt og ordner, samt gjør klart for at vi skal ha overnattingsgjester i forbindelse med konfirmasjonen.

For noen dager siden, så jeg årets første hvitveis! (Min side om hvitveis er her.)

I dag har Charles hatt med Rex ute og gått blodspor for første gang. Det gikk kjempebra! I tillegg så de elg i nærheten, og fikk også muligheten til å gå ferskspor. Rex er nå 6 måneder.

 

 

 

Søndag 20. april

Nok en uke har gått, uten de store begivenhetene. Mesteparten av tiden min går med på å forberede Cecilies konfirmasjon, som er på søndag om to uker.

Men, i går kveld var jeg på jubileumsfest for jobben min. Vi var 450 personer tilstede. Det var en kjempetrivelig kveld, med helt ubeskrivelig god mat. Trivelig underholdning, og så fikk jeg danse litt, før jeg dro hjem.

I går hadde vi en fantastisk dag! Det var stålende sol, hele dagen. Jeg var, selvsagt ute i hagen hele dagen. Jeg har nå fått ordnet i alle blomsterbedene, og rakk så vidt å begynne å rake plena. (Måtte avslutte, for å gjøre meg klar til jubileumsfesten.) Mens jeg holdt på i hagen, fikk jeg besøk av en dame som kom med en bærepose med snøklokker! For en tid tilbake pratet vi om at jeg skulle få noen snøklokke-avleggere fra henne, for hun har så mange snøklokker i hagen sin. Jeg ble kjempeglad da hun kom med dem! Jeg har nå satt ned snøklokker i 6 av våre 7 blomsterbed. De er jo avblomstret, nå, men til neste vår, regner jeg med at det blir veldig koselig å se disse nydelige blomstene over alt i hagen.

Vil du se et bilde av Snøklokker; se på siden min om Snøklokker. (Bildet er fra hagen vår, ved vår leilighet, der vi bodde tidligere, før vi kjøpte huset vi bor i nå.)

I dag er det overskyet vær, men det hverken blåser eller regner, så Charles og Joakim er i gang med å rydde i uthuset, mens Cecilie, er i kirka. Selv har jeg tenkt å bruke denne dagen på husarbeide.

Jeg har vært så mye ute i hagen i det siste, så nå må jeg ta en runde inne i huset.

 

 

 

Søndag 13. april

Festen i går var artig. Charles og jeg danset masse!

I dag har jeg fortsatt å jobbe i hagen. Jeg har ordnet ferdig i alle bedene, bortsett fra ett. I tillegg har jeg utvidet det store staudebedet. Jeg har båret sekker med jord, og både små og store steiner, til bruk ved det utvidede bedet, så nå er jeg sliten.

      

Nå har vi akkurat kost oss med grillet laks og grillet indrefilet av elg, i grillhuset. Det har vært en kjempefin helg: Masse hagearbeide, dansing og god mat.

 

 

 

Lørdag 12. april

Omtrent hele denne dagen har jeg fortsatt med blomsterbedene. Var på gartneriet en tur og kjøpte to sekker med sur jord, og tok surjordsbedet også. I dag har jeg ordnet i 3 store bed. (I det største bedet, ordnet jeg kun i halve bedet. Da var det middagstid, og jeg gikk inn.)

Jeg har lagt ut to nye bilder på mine hagesider.

I kveld skal Charles og jeg på fest. Jeg gleder meg. Håper det blir mulighet for å danse. Mye.

 

 

 

Fredag 11. april

I går ettermiddag var Cecilie og jeg på skolen. Klassen hennes hadde invitert foreldrene på filmkveld. Elevene har laget filmer som de viste for oss foreldrene. Det var en trivelig kveld, og mange artige filmer å se på. Vi koste oss med kaffe og kaker, og filmene.

Etter at filmkvelden var ferdig, dro jeg og danset swing. Normalt så danser jeg i to timer, men i dag ble det bare en time. Men, det var veldig artig å få danse en time i alle fall.

Etter jobb i dag, var jeg og kjøpte 5 sekker til med jord. I morgen skal jeg fortsette med blomsterbedene. I dag brukte jeg hele ettermiddagen på å klippe hekken på nedsiden av huset, samt to busker. Det har vært fint vær i hele dag (men litt kjølig). Jeg rakk akkurat å bli ferdig i hagen, før det begynte å regne. (Ca. kl. 19.30 i kveld.)

 

 

 

Onsdag 9. april

I dag, etter skole og jobb, var Cecilie og jeg hos fotografen, og avtalte hvordan bildene skal tas. Den 29. april skal vi tilbake. Da skal han ta konfirmasjonsbilder av Cecilie.

 

 

 

Tirsdag 8. april

Etter jobb i dag, kjørte jeg innom Felleskjøpet og kjøpte 5 sekker med blomsterjord. Etter middagen gikk jeg ut og jobbet litt i hagen. Dette er første gang i år at jeg holder på i hagen. Jeg ryddet i tre blomsterbed, fjernet visne planter, og la på litt ny blomsterjord på toppen av bedene. Det var utrolig trivelig å få komme i gang med dette.

Jeg har fortsatt 5 blomsterbed igjen før jeg har fått ryddet i alle bedene våre. Må nok adskillig flere runder på Felleskjøpet og kjøpe mer blomsterjord.

Jeg gleder meg til å fortsette i hagen! Endelig er det vår!

 

 

 

Søndag 6. april

Utpå dagen i dag kom sola, og vi fikk et nydelig vårvær.

I dag har vi vært en tur i bursdagsselskap. Etterpå kjørte vi hjem, og spiste middag som vi grillet i grillhuset vårt.

 

Cecilie og Joakim monterte opp trampolina i dag. -Enda et vårtegn.

 

 

 

Lørdag 5. april

I dag morges hørte jeg Spoven for første gang i år! -Et veldig koselig vårtegn, synes jeg.

Spove.

I dag har vi vært og kjøpt dress, skjorte og finsko til Joakim. Han ble kjempefin! Nesten som en konfirmant. Men, det er enda to år igjen, før Joakim skal konfirmeres.

I dag har vi bestilt oss sydentur! I fjor sommer var Charles og jeg alene i Tyrkia. (Se mine reisesider.) Men, i år skal også Cecilie og Joakim få være med. I fjor var vi kun en uke, men i år blir det to uker. Dette blir min andre sydentur, og Cecilie og Joakims første. Vi gleder oss masse, alle fire!

Vi har bestilt årets tur til et annet sted enn der vi var i fjor. Det er spennende å besøke forskjellige steder, synes vi.

 

 

 

Onsdag 2. april

Etter jobb i dag, trente jeg litt, slik jeg pleier å gjøre på onsdagene.

Senere på ettermiddagen var vi i fødselsdagsselskap, og koste oss med masse gode kaker og trivelig selskap.

I morgen er det torsdag, og swingkveld, igjen. Og, da er det jammen ikke lenge til det blir helg igjen!

 

 

 

Tirsdag 1. april

Nå er det blitt april, og det er bare en måneds tid til Cecilies konfirmasjon. I dag har jeg bestilt en marsipankake med bilde av Cecilie på, jeg har sjekket pris på blomsteroppsatser samt at jeg har vært en runde og kjøpt en masse pynt, lys og duker som vi skal pynte bordene med, til Cecilies konfirmasjon.

Var ikke disse te-lysene nydelige?

Jeg har lagt ut enda ett bilde av alt jeg har kjøpt i dag, på konfirmasjonssiden til Cecilie.