August 2008:

Søndag 31. august

Nydelig vær i dag!

Nå er det lenge siden jeg har gjort noe i hagen, men i dag har jeg holdt på i hagen hele dagen. 

Foran bedet ser du en kant med gress og ugress. Det ligger steiner under ugresset, som egentlig skulle fungere som et skille mellom bedet og plena, men vi er ikke flinke nok til å bruke kantklipperen, så da blir det seende ut slik.

I dag har jeg tatt bort steinene, og gravd bort kanten med ugress, og lagt på ny jord, der. (Måtte få litt hjelp av Charles og Joakim. Det var tungt arbeide, men jeg tok mesteparten selv.) Nå er det meningen at gressklipperen kan kjøres inn på jorda, og vi slipper å bruke kantklipper, der. (Blir spennende å se om dette kommer til å fungere som jeg håper.)

Charles har snekret opp en liten garasje, ved siden av den gamle garasjen, i sommer. Jeg har lagt ut et par bilder av uthuset.

 

 

 

 

Lørdag 30. august

På torsdag startet swingklubben opp med dansekvelder igjen, og jeg var og danset swing i to timer. Det var kjempeartig å få danse swing igjen!

I går ettermiddag hadde vi kaffegjester, og feiret Joakims 13 årsdag, som egentlig var på onsdag.

Dagen i dag startet med regn, men utpå formiddagen, kom sola.

I dag har jeg ikke gjort stort. Det er deilig å bare sitte ved PC'en og nyte at det er helg, og kose seg med en kopp kaffe. Rydde i inboxen og skrive litt i blogen. Blunke

Som jeg har nevnt tidligere, har jeg mange blomster i hagen, som står i blomst, akkurat nå, så jeg må nok en tur ut i hagen, og bare gå rundt og kose meg, og nyte at det er mye som blomstrer enda, til tross for at vi snart er ferdig med august.

 

Oppdatering:

Tok noen bilder da jeg var på min lille runde i hagen, i ettermiddag:

Her blomstrer hvit Høstfloks, blå Prydkattemynte, rosa Flekktvetann (med sølvfargede blader og gulgrønn Vortemelk (euphorbia cyparissias).

I surjordsbedet blomster alle de fire Hostaene, tre forskjellige Astilber, Kaukasuskragen og Karpatklokken, mens Syrinhortensia står i knopp.

Nå er klokka 19, og vi skal kose oss med hjemmelaget pizza som Cecilie har laget.

 

 

 

Mandag 25. august

Det har gått noen dager siden jeg skrev i blogen min sist. Siden onsdag har vi hatt både overskyet vær, og regn, men også sol. I dag er det skikkelig sommervær!

Siden sist har vi vært på konsert, samt at Joakim har feiret 13 årsdagen sin, sammen med sine venner. Vi hadde 12 ungdommer, i tillegg til Cecilie og Joakim, her i går. Barna begynner å bli store, så det gikk helt fint, og alle var fornøyde med dagen. Både bursdagsbarnet, gjestene og jeg. Joakim fyller 13 år på onsdag (27. august), men akkurat den dagen er han på overnattings-sykkeltur sammen med klassen sin, så han fikk ha venner i bursdagsselskap i går, så skal vi feire dagen hans, med kaffe og kaker, på torsdag.

Konserten vi var på, var med Jonas Fjeld band og Hilde Heltberg.

Hilde Heltberg og Jonas Fjeld har hatt stor suksess hver for seg, og nå kan de endelig oppleves sammen.

Med perler av sanger, morsomme anekdoter om seg selv og livet, kommer dette garantert til og bli en vakker og uhøytidlig konsertopplevelse! Hilde Heltberg  er utvilsomt en av landets beste kvinnelige vokalister. Hun slapp i januar 2004 sitt beste album så langt "Don`t Come Closer ", et album som publikum og pressen skamroste.

Jonas Fjeld har akkurat avsluttet turneen med sin venn Ole Paus. En turné som har vært en ubetinget suksess på kulturhus rundt om i Norge. Jonas Fjeld sin spesielle stemme og gitarspill koblet med den litt "keitete" selvironiske sjarmen og den underfundige humoren, gjør alltid en konsert med Jonas Fjeld til en spesiell opplevelse.

Konserten var veldig fin. Masse god, gammel, trivelig musikk, og fin stemning! Virkelig verd å høre på!

I dag er det lettere kaotisk her hos oss. Både Cecilie og Joakim er i ferd med å pakke til overnattingsturer sammen med klassene sine. Cecilie skal overnatte i en nasjonalpark i to netter i telt. De skal gå, med tunge sekker, i tre dager. Dette er en tur som hver 10. klasse pleier å ta, hver høst. Joakim skal på sykkeltur, der de skal sykle flere mil, og overnatte en natt, ute i telt. Både Cecilie og Joakim kommer hjem på torsdag (dagen etter Joakims 13 årsdag), så da skal vi feire bursdagen hans.

 

 

 

Onsdag 20. august

I går hadde vi overskyet vær, og litt regn, men i dag er det sol og fint, igjen. Som det vår- og sommermennesket jeg er, elsker jeg slike fine dager som i dag, med 17 graders varme og lett bris. Det får meg til å tro på at det enda er lenge igjen til høsten og vinteren. Jeg har dessverre sittet innendørs, på jobb i hele dag, men jeg var ute og gikk en tur i lunchpausen, bare for å få litt sol og frisk luft.

Jeg er så glad for sykkelen som Charles kjøpte til meg som forskudd på fødselsdagsgave. Jeg sykler til jobb hver dag, for tiden. Men, får vi en uværsdag, kommer jeg nok til å ta bilen. Jeg er ikke noe glad i å sykle i dårlig vær. Jeg liker meg best når været er såpass bra at jeg greier meg med en lett collegejakke og skjørt.

I går ble Charles operert. Han fjernet galleblæren. Det var galleblæren som var skyld i at han ikke kom seg til Tyrkia sammen med oss i sommer. Operasjonen var vellykket, og han kom hjem i ettermiddag. Det var godt å få han hjem igjen.

Jeg synes det var artig med dette "slideshow'et" som viser bildene mine, så jeg har laget meg enda ett. Dette har jeg satt på mine hagesider.

 

 

 

Mandag 18. august

 

I dag har barna hatt sin første skoledag etter sommerferien. Cecilie har begynt i 10. klasse og Joakim i 8. Jeg tror de synes det var greit å begynne på skolen igjen.

 

I en nettvenninnes blog, fant jeg et "slideshow" som hun hadde laget, med bilder hun hadde tatt. Jeg fikk lyst til å prøve, selv, og her er resultatet:

 

 

 

I mitt slideshow har jeg samlet bilder av familien, som er tatt i løpet av de siste 6 årene.

 

 

 

Lørdag 16. august

 

I dag har Charles og jeg 5 års bryllupsdag! Har du lyst til å ta en titt på mine bryllupssider er de her.

 

 

Charles har nå skutt rådyrbukk nummer 2. Det gjorde han i går.

 

I dag har vi kost oss ute i sola. Jeg har gått og kost meg i hagen, og jeg må si at jeg er svært glad for at jeg, i løpet av flere år, har kjøpt inn masse Høstfloks, Høstasters, Strandkattehale, Astilbe og masse andre planter som blomstrer nå, og utover høsten. Det hadde vært trist å ha en hage som ikke blomstret, nå. Jeg liker ikke høsten, og kan i alle fall kose meg med hagen, enda.

 

Charles har kjøpt en sykkel til meg, i forskudd på bursdagsgave. (Det er over en måned til bursdagen min.) I dag har jeg vært på en lang sykkeltur og testet min nye sykkel. Det er en DBS City Bike. Den har kun tre gir, men jeg har ikke bruk for noen racersykkel. Jeg likte den nye sykkelen min kjempegodt.  

 

 

Her er tre bilder jeg tok i løpet av sykkelturen min i dag.

 

 

 

 

 

Onsdag 13. august

 

Det var hardt å begynne på jobb igjen, etter ferien, så på ettermiddagene gjør jeg ikke stort. Sørger for å få unna litt husarbeide, samt at jeg forsøker å få limt inn litt bilder i albumene våre, slik at jeg, etter hvert, skal bli à jour med dette.

Jeg har laget en side med bilder fra mine foreldres hytte.

I dag ble Rex godkjent som ettersøkshund. (Hund som blir brukt dersom f.eks. en elg blir påkjørt eller skadeskutt, så de raskt finner det skadde dyret, og sjekker om det må avlives eller om det er ok.) Charles gikk opp til både blodspor og ferskspor.

 

 

Søndag 10. august

 

På fredag gikk jeg i gang med å lage ripsgelé av ripsbærene jeg hadde plukket:

 

 

Dette blir deilig å finne, i løpet av høsten og vinteren.

 

 

 

Etterpå ryddet jeg ut alt vi har i vindfanget, og vasket der. Hundene har matskålene sine der, og teppene sine, så det blir fort mye rot og rusk i vindfanget. Det var godt å få det rent og ryddig, der. (Selv om de har plassen sin, og maten sin i vindfanget, får de selvsagt gå i hele huset.)

 

 

 

Nå er det veldig lenge siden jeg har fått limt inn bilder i albumene våre, og i går satte jeg meg ned med en haug med bilder. Jeg har kjøpt et eget "Konfirmasjonsalbum" til Cecilie. Dette har jeg nå fått fylt opp med alle bildene fra konfirmasjonen. Men, det er fortsatt en stor mengde med bilder fra sommeren som også må på plass. Jeg har også begynt å lime inn bilder i Charles og mitt album, mens jeg ikke har kommet i gang med Joakim og Morten sine album, enda. Men, etter nesten to dager kun med å sitte å lime inn bilder, har jeg nå kommet godt i gang, og jeg ser enden på det.

Det er veldig koselig å sitte å bla i albumene, og mimre tilbake på ferieturer og annet trivelig.

 

I dag startet bukkejakta, og Charles har nettopp skutt sin første rådyrbukk. Gjett om han var glad og fornøyd!

Det er veldig mye rådyr rundt her, og de er fulle av flått, så det er bare bra at de får tatt unna noen dyr, så kanskje bestanden minker litt, og kanskje flåttmengden også kan minke litt.

 

 

 

Torsdag 7. august

 

I dag har jeg fått unna to ting som jeg ikke har sett fram til å gjøre: Først beiset jeg skrivepulten til Joakim. Jeg er ikke så veldig glad i å male eller beise, men jeg hadde lovt Joakim å gjøre dette, og "mannet meg opp" til å gjøre dette i dag. Skrivepulten ble kjempefin!

 

Etterpå plukket jeg ren våre to ripsbusker for de ripsene som var modne. I morgen skal jeg lage ripsgele, så vi har deilig syltetøy å ha på brødskiva utover høsten og vinteren.

 

 

Resten av dagen har jeg stort sett tilbragt på terrassen i sola, med en bok, og god samvittighet.

 

 

 

 

Onsdag 6. august

 

Det har vært en ny deilig dag. Vi har ferie enda, så denne dagen har vi kost oss på terrassen og i hagen. Det eneste fornuftige jeg har gjort i dag, er å vaske alt skittentøyet fra vår tur på hytta hos mine foreldre. Ellers har vi sittet og tatt en kaffekopp eller fem i sola, luket litt i bedene, vannet planter, vært en tur på gartneriet og kikket litt. Det er vanskelig å være innom gartneriet uten å kjøpe noe i det hele tatt, men jeg greide å la vær å kjøpe noe, denne dagen, men har planlagt desto mer, framover: Både mer hekk, samt et nytt bed. Men, dette nye bedet skal være ved en platt vi skal lage, så det kan det ikke gjøres noe med før platten er på plass.

 

Det er utrolig deilig å ha noen feriedager hjemme, også, synes jeg.

Jeg har lagt ut flere bilder av roser som vi har i hagen.

Har også lagt ut bilder fra bedet i sørveggen og surjordsbedet.

 

 

 

Tirsdag 5. august

 

I dag har vi kommet hjem. Vi har vært på hytta hos mine foreldre siden fredag. Vi har hatt noen koselige og avslappende dager på hytta, sammen med mine foreldre.

 

 

 

Vi har badet og kost oss. En dag hadde vi overskyet vær, og regn, samt torden og lyn, ellers har været vært fint. Vi har også besøkt min yngste søster og familien på deres hytte, som de er i ferd med å bygge. De har hytte en times kjøring fra mine foreldres hytte.

 

Vi kom hjem sent på ettermiddagen, i dag, i strålende sommervær. Det er deilig å ha igjen noen dager med ferie, før jeg skal på jobb igjen, neste tirsdag. Cool