Desember 2008:

Onsdag 31. desember

Etter en jul fullstendig uten snø, fikk vi litt snø i natt. Det har fortsatt å snø litt, utover dagen, også.

I dag morges, oppdaget vi noen spesielle perlemorskyer på himmelen. Jeg var ute og tok noen bilder. Klikk på de små bildene for å forstørre dem:

 

Perlemorskyer består av iskrystaller som belyses av sola, som befinner seg under horisonten. Solstrålene brytes i iskrystallene akkurat som når lyset går gjennom et prisme, og et flott fargespekter vises.

Perlemorskyer dannes helst i polare områder i perioden desember t.o.m. februar, når atmosfæren er på sitt kaldeste og solas daglige gang er gunstig. Skyene oppstår i en høyde av 20-30 km, og ligger dermed mer enn dobbelt så høyt som vanlige skyer. Perlemorskyene kan best sees når sola står like under horisonten. 

Jeg har lagt ut masse bilder fra nyttårsaften, fra mange tidligere år.

 

Ønsker dere alle et riktig Godt Nyttår!

 

 

 

Mandag 29. desember

Vi har hatt en rolig og trivelig romjul, der vi både har besøkt familie og venner, samt at vi har hatt middagsgjester, selv også. Vi serverte både lutefisk med tilbehør, samt elgstek med tilbehør, til de som ikke liker lutefisk.

I går var Charles og jeg på 4. juledagsfest. Det var en fin fest, med veldig bra musikk og god stemning.

Dagen i dag har jeg brukt til å få vasket unna en del skittentøy og skiftet på sengene til Cecilie og Joakim.

I morgen skal jeg på jobb, mens på nyttårsaften har jeg fri.

 

 

 

Torsdag 25. desember

Jeg har fått denne fine gaven fra Wanda Lucia!

 

Vi hadde en fin julaften i går. Men, det begynte å regne, og det gjør det i dag også.

I dag har vi vært og spist julefrokost hos Charles sin søster (der vi var i går og spiste middag og åpnet pakker). Etterpå gikk vi oss en tur i skogen, sammen med datteren til Charles sin søster, og valpen hennes.

Det regnet og blåste hele tiden, men vi var godt kledd, så det gikk bra. Men, vi trodde vi mistet Chico på turen. Han stakk av fra oss andre, og ble borte. Vi gikk i over en time og lette og ropte på han. Etter en stund delte vi oss, og lette i hver vår retning. Til slutt hørte vi at Chico pep og pistret. Det viste seg at han hadde satt fast halen sin inne i noe buskas. Han har lang buskete hale, og hadde viklet halen så godt fast i buskene, at han ikke kom løs. Han hadde forsøkt å bite vekk en del av buskene rundt seg, men sto helt fast. Vi måtte skjære bort størsteparten av hårene han hadde på halen, for å få ham løs. Men, han var heldigvis ikke noe skadet. Hårene vokser jo ut igjen, etter hvert.

Senere i dag skal vi og spise middag til en annen av Charles sine søstre, og mannen hennes. Omtrent hele slekta pleier å være der, 1. juledag. Det er en koselig tradisjon.

 

 

 

 

Tirsdag 23. desember

I går hadde vi litt regn og vind, men ikke nok til at snøen forsvant, heldigvis. Det ser ut til at vi skal få hvit jul. I dag har det vært oppholdsvær.

Etter  jobb i går, bakte jeg riflekjeks. Det var stort sett det eneste fornuftige jeg gjorde i går. Jeg er fortsatt kraftig forkjølet, og er svært sliten og slapp.

Men, huset vårt har vært julepyntet siden Cecilie og Joakim dro til sin far. De var med og pyntet, før de dro.

Her er et glimt fra stuen.

Etter jobb i dag, har jeg laget en sort med "julegodteri" (en sort som jeg bare ha, hver jul). Nå er vi ferdige med all julebakst, julegodt og julepynting. Og alle gavene er kjøpt inn (de fleste ble kjøpt før 1. desember i år, så i år har vi vært flinke.)

Jeg skal på jobb i morgen også, fra kl. 8 til 12. Så skal vi spise middag og åpne pakker hos Charles sin søster.

JEG ØNSKER ALLE EN RIKTIG GOD JUL!

 

 

 

Søndag 21. desember

Jeg har "julepyntet" min blog i dag, og endret inngangsside på den. Egentlig har jeg planer om å lage Delfiakake, samt noe annet julegodt i dag, men akkurat nå har jeg ikke lyst til det, og har sittet lenge med PC'en og kost meg i stedet. Men, jeg må vel snart komme meg ut på kjøkkenet...

Jessica fra Before the dawn, gav meg denne "Fabulous award". Tusen hjertelig takk!!

The Fabulous Award Rules:
1. You have to pass it on to 5 fabulous blogs.
2. You have to list 5 of your fabulous addictions.
3. Make sure you include the person that gave you the award and link it back to them.

My 5 fabulous addictions:
1. Dansing (swing)
2. Hagearbeid
3. Lese krim og triller-bøker
4. Se samme type filmer (krim og triller)
5. Ta bilder, og lime disse inn i album (av familien, våre hunder og naturen)

Jeg gir denne awarden videre til:
Lillian
Kia & Zeno
Ala
Ela
Karin

 

Oppdatering kl. 14.30:

Charles har akkurat dratt ut en tur på rådyrjakt, igjen. Han var ute på jakt i går også. Da skjøt han to dyr.

Jeg har omsider fått kommet meg ut på kjøkkenet, og laget Delfiakake. Den står nå i kjøleskapet til avkjøling. I og med at jeg er så forkjølet, vet jeg ikke om jeg orker å lage noe mer i dag. Jeg har sittet en stund og hørt på julemusikk og lest gamle "Tommy og Tigern" julehefter. Her er et par "striper" med Tommy og Tigern, om det skulle finnes noen som ikke vet hva det er:

Før Cecilie og Joakim dro til sin far, pyntet vi huset til jul. Vi har faktisk også juletreet på plass, ferdig pyntet. Og ute har det snødd litt, så julestemningen er på plass.

 

 

 

Lørdag 20. desember

 

Jeg måtte holde meg hjemme fra jobb på torsdag også, men på fredag var jeg bedre, og dro på jobb. Denne dagen avspaserte jeg over halve dagen. Cecilie, Joakim og jeg kjørte bil i over tre timer (hver vei). De skal til sin far i jula, og vi pleier å møtes midtveis mellom der vi bor, når Cecilie og Joakim skal til han. Vi startet å kjøre i 12-tida. Etter å ha truffet Cecilie og Joakims far, og flyttet over bagasjen deres (og julegavene deres) til hans bil, kjørte jeg hjem igjen. Jeg var hjemme i 19-tiden på fredagskvelden. Charles og jeg tilbrakte kvelden foran TV'en, og bare slappet av.

 

I dag har jeg vært ute og handlet inn ingredienser til Delfiakake og annet julegodt som jeg har planer om å lage. Men, jeg er fortsatt ikke helt i form. Er slapp og sliten, og har vondt i halsen og bihulene, så det er ikke sikkert at jeg kommer til å lage dette i dag. Vi får se. Jeg har også planer om å lage krumkaker til jul. Mulig jeg tar sikte på å lage alt dette i morgen.

 

Mens jeg var ute i byen en tur, i formiddag, begynte det å snø!

I hele desember har vi hatt litt snø og is på bakken (og veiene), men i de siste dagene har dette regnet bort. Julestemningen forsvant liksom, da det lille vi hadde av snø, forsvant. Det ble riktig så trivelig, igjen, nå da vi fikk litt snø.

 

 

 

 

Onsdag 17. desember

 

I dag måtte jeg dra hjem fra jobb. Jeg hadde dundrende hodepine, var kvalm og svimmel.

 

Men, Kia og Zeno gledet meg med at jeg vant deres sigtag for denne måneden!

 

 

 

Tirsdag 16. desember

 

Julebordet sammen med jobben til Charles på lørdag var veldig trivelig. Og maten var helt fantastisk! Jeg spiste masse! Både gravlaks med sennepssaus, pinnekjøtt med kålrabistappe, ribbe, sossisser m/tilbehør og karamellpudding til dessert. Alt hjemmelaget og helt fantastisk godt!

 

Gammeldags stil i stuen.

Et fantastisk middagsbord! Masse deilig mat!

 

 

Charles og jeg.

 

 

 

På søndag stekte jeg smultringer.

 

 

Til middag denne dagen koste vi oss med skikkelig julemat: Pinnekjøtt! Hver julaften pleier vi å spise ribbe, så derfor gjør det ikke noe at vi "tyvstarter" litt med pinnekjøtt. Cecilie og Joakim skal til sin far i jula, og Cecilie er veldig glad i pinnekjøtt, så av den grunn valgte vi å ta en middag med pinnekjøtt nå i helga. Om tre dager drar de til sin far.

 

I går var Cecilie, Joakim og jeg en runde og kjøpte inn julegaver fra Cecilie og Joakim til vennene deres. Cecilie har enormt mange venninner hun kjøper gave til, så vi strevde med å greie å finne rimelig ting, så det ikke skulle bli for dyrt. Tror hun kjøpte 12 gaver!

 

I dag har jeg bakt julebrød og laget risboller.

 

 

Førjulsklem fra Bente

 

 

 

Fredag 12. desember

 

Da var det jammen helg, igjen! Dagene bare flyr unna!

I går hadde Cecilie 15 årsdag, og vi feiret dagen hennes med kaffebesøk av Charles sin familie.

I kveld har Cecilie selskap med sine venninner. De skal spise middag sammen med oss ute i grillhuset, før vi går inn i huset, der vi har ferdig dekket bord med kaker, brus og annet godt.

 

I morgen skal jeg være med Charles og jobben hans på julebord. Det skal holdes på et Urterarium, der de serverer maten i sin egen private stue. Dette er på en gammel gård, og stilen inne i huset er holdt i gammel stil. Det er alltid svært trivelig å komme på Urterariet og spise. Maten og drikken er alltid utsøkt, der, og det blir så trivelig stemning der.

 

I morgen er det Luciadagen.

Klikk på dette gamle bildet av Cecilie og Joakim for å komme til mine Lucia-sider, der du kan finne min Lucia-gave til deg:

Dette bildet ble tatt på Luciadagen, 13. desember 1996.

Joakim 1 år og 3 måneder. Cecilie 3 år.

 

 

Jeg har lagt ut flere bilder med vår lilla adventspynt på min adventsside.

 

 

 

Førjulsklem fra Bente

 

 

 

 

 

Mandag 8. desember

 

I dag har vi fått sendt av gårde julekortene våre i posten (nesten 60 stk).

 

I dag var jeg på jobb kun i en liten time, før jeg måtte dra hjem. Jeg var veldig kvalm, hadde hodepine og var i en elendig form. Jeg tilbrakte stort sett hele dagen på sofaen, og utpå kvelden begynte det å bli bedre. Håper jeg er bra i morgen.

 

 

Nederst på siden om grillhuset, er det kommet på plass et nytt bilde, av grillhuset, med julelys.

 

 

I går la vi en elgstek i saltlake, så vi får godt pålegg til jul. Den skal ligge i saltlake i en ukes tid, så skal kjøttet kokes. Da blir det deilig kjøttpålegg.

 

I tillegg bakte Cecilie, Joakim og jeg pepperkaker, i går:

 

 

Joakim benytter anledningen, og smaker på baksten...

 

 

 

 

Førjulsklem fra Bente

 

 

 

 

Lørdag 6. desember

 

I dag har jeg bakt den første julebaksten: Jeg har bakt kakaotopper, 2 krydderkaker og laget pepperkakedeig, som skal stå i kjøleskapet til i morgen.

 

 

Her er et bilde av noen av kakaotoppene.

 

Charles har vært på rådyrjakt i dag også, og i dag fikk han skutt et dyr. Men, under slaktingen av dette dyret, var Charles uheldig og skar seg i hånda. Det ble et dypt kutt, som måtte sys, på legevakta. Charles måtte sy 5-6 sting og fikk stivkrampesprøyte. Han skar seg på kniven som ble brukt under slaktingen av rådyret, så den var full av rådyrblod. Charles var heldig, og skar ikke over hverken sener eller muskler. Kun blodårer. Så han vil bli helt fin i hånda igjen. Det var heldigvis venstre hånd han skar seg i, og Charles er høyrehendt.

 

 

I morgen skal Cecilie, Joakim og jeg lage pepperkaker, spille julemusikk og kose oss.

 

 

Førjulsklem fra Bente

 

 

 

 

Torsdag 4. desember

 

Ja, da er desember og adventstiden i full gang. Jeg må innrømme at jeg ikke gjør stort, etter jobb. Jeg er sliten, for tiden, og tar det med ro. Så får jeg heller se om arbeidslysten kommer i helgen. Det eneste jeg har gjort, er å pynte huset til advent, med lilla duker, lysestaker, lys og dekorasjoner, samt våre to adventstjerner og adventstaken og pyramiden med lys i, og et lite tre med lys, ute i hagen.

 

Julegavene er vi heldigvis ferdige med, og julekortene, med bilde av Cecilie og Joakim på, ligger klare. Men det er litt tidlig å sende de, enda.

 

 

Jeg har fått flere adventsgaver fra mine nettvenner.

 

 

Her er et bilde av Cecilie og Joakim som koser seg på firhjulingen, ute i hagen vår:

 

 

 

Nå har jeg funnet fram "Juleboka" vår, igjen, slik jeg pleier å gjøre 1. desember hvert år. I denne boken skriver jeg noen setninger om hva vi gjør, hver dag i hele desember. Det er også plass for å skrive inn en oppskrift eller to (for hvert år), samt en huskeliste, oversikt over julegaver og julekort, samt plass for bilder. Vi har hatt denne boka siden jula i 1999, så det begynner å bli en del minner og bilder i den. Det er veldig koselig å sitte å bla i boka.

Se info om boka her:

 

 

 

 

Førjulsklem fra Bente