Februar 2008

Tirsdag 26. februar

I dag har vi hatt deilig vintervær, med vindstille og solglimt. Men utpå ettermiddagen (når jeg skulle ut og gå tur med hundene) begynte det å blåse igjen.

Etter jobb i dag var jeg hos frisøren, som også er en god venninne av meg, og klippet meg. Jeg ble kjempefornøyd.

Etter middag gikk jeg tur med hundene, mens Charles kjørte Joakim og en kompis til en bane, der de fikk kjøre firhjuling (ATV).

Jeg har lagt ut flere bilder av Rex.

 

 

Søndag 24. februar

 

Jeg leser flere bokserier (se her)

Noen av seriene har jeg lånt fra andre, mens noen få har jeg kjøpt selv.

I helgen har jeg nå lest bok nr. 12, 13 og 14 i serien Tre søstre, av Bente Pedersen.

Vi har hatt svært dårlig vær her, med sterk vind, regn og haglskurer, så jeg har brukt helga til å slappe av og lese mye.

 

 
De tre venninnene, storgårdsdatteren Ingrid, tjenestejenta Stina og samiske Aile, opplever
en svært dramatisk hendelse i barndommen som setter varige spor. Jentene knytter uslitelige vennskapsbånd og blir søstre av hjertet – i tykt og tynt.

Jeg synes at Bente Pedersen skriver svært bra. Man blir godt kjent med romanfigurene hennes, og får lyst til å lese mer, for å finne ut hva som skjer med dem.

Gleder meg allerede til å få lese neste bok.

 

 

 

 

Lørdag 23. februar

I dag har vi tatt det med ro og nytt at det er helg. Jeg har vasket litt klær, og tatt fram fotoalbumene til barna, for å se om jeg kan komme i gang med å lime inn litt bilder i albumene deres. Samt at jeg har begynt å lese i en ny bok.

Jeg har lagt ut et bilde fra hagen. Det første bildet fra hagen, i år.

 

Har også forsøkt å ta noen flere bilder av Rex, men det er ikke enkelt, han er ikke så mye i ro...

Rex har vokst mye siden vi fikk han, i miden av desember. Nå er han 4 måneder.

 

 

Fredag 22. februar

Onsdag kveld var Cecilie og jeg i kapellet i to timer. Konfirmantene skal være med på årets innsamlingsaksjon, (Kirkens nødhjelp), og vi fikk informasjon om dette, samt at vi fikk se en film fra forskjellige steder i verden, som skal få støtte fra denne innsamlingsaksjonen.

Konfirmantene skal gå med bøsser, mens vi foreldrene skal være med å hjelpe til med forskjellige ting. Noen skal bake boller og rundstykker, andre skal registrere, mens andre igjen (som jeg) skal kjøre bil, og kjøre barna rundt så de får gå med bøsser. Les mer om aksjonen på sidene til Kirkens nødhjelp, her: http://www.nca.no/article/view/7538 

I går var det torsdag, og jeg var på swing. Som vanlig var det kjempeartig! Det er utrolig trivelig med disse swingkveldene. Og det er veldig bra trim.

I dag har vi hatt overskyet vær, med flere kraftige haglskurer og sterk vind.

Nå til helgen har vi ingen spesielle planer. Det blir nok en rolig og avslappende helg. Håper det blir bra vær, så det blir litt trivelig å være utendørs.

 

 

Tirsdag 19. februar

 
Jeg har lenge hatt planer om å rydde og se igjennom alle mailene jeg har i inboxen, og i dag fikk jeg omsider gjort noe med det. Til min store forskrekkelse oppdaget jeg en award fra Annette i inboxen min. Jeg fikk awarden den 17. januar! Jeg skjemmes! Beklager, Annette!
 
 
Kjære Annette! Tusen takk for at jeg var en av dine 10 venner som fikk denne awarden fra deg.
 
Denne awarden er en award som det er meningen at man skal sende videre til 10 av sine bloggvenner, så jeg sender den videre til:

 

 

Søndag 17. februar

 

Uværet har heldigvis roet seg. I formiddag hadde vi sol. Nå er det lettskyet, og vindstille. Nå i helgen har den lille snøen vi hadde, forsvunnet.

På torsdag var jeg og danset swing, i to timer, slik jeg pleier på torsdagene.

På fredag var jeg med på to dansekurs: Det ene var et videregående kurs i swing/rock'n roll, mens det andre er videregående kurs i glidende gåswing.

Begge kursene gikk over to dager (fredag kveld og lørdag, på dagen). Det ble 4 timers dansing på meg, hver av disse to dagene. Det var kjempeartig på kursene. Moro å lære noe nytt.

I dag har Charles og jeg akkurat vært ute i det fine været, og gått en lang tur med hundene. I ettermiddag skal vi i fødselsdagsselskap.

 

 

Onsdag 13. februar

 
Vi har hatt et forferdelig vær her i dag. Snø og vind.
 
I går og i dag har jeg hatt fri fra jobb, og vært på kurs. Det har vært et par lærerrike dager, og jeg er glad for at jeg meldte meg på kurset. Vi har fått utrolig mye god mat, i disse to dagene: Både lefser, formkake, marengs, mandelstekt fjellørret med poteter og salat, rundstykker med laks og eggerøre, tropisk aroma, samt malt elgkjøtt innbakt med urte og grønnsaker, fløtegratinerte poteter og tomat og løksalat. All maten var hjemmelaget, og var fantastisk god!
 
I morgen blir det tilbake til knekkebrød og brunost igjen.

 

 

Mandag 11. februar

 
I helgen har vi vært på besøk hos mine foreldre, samt min søster og familien, min mormor og min bestemor.
(De bor alle en 6 timers biltur fra oss).
I tillegg har Cecilie vært og prøvd bunaden som hun skal få sydd til konfirmasjonen. Nå trenger ikke Cecilie å
prøve bunaden flere ganger. (Sydamen tok mål av Cecilie da vi bestilte. Så var vi og prøvde den, nå i helga. Neste
skritt blir at hun syr den ferdig, slik at vi kan hente den.)
 
Cecilie fikk ha med seg en venninne på turen. Jentene hadde planlagt masse shopping, og det fikk de lov til, også.
De handlet mye, og gikk på kjøpesenter i mange, mange timer. De var svært fornøyd med helgen.
Joakim og jeg synes også at det har vært en trivelig helg. Bare så synd at den gikk så fort. Håper vi kan ha bedre tid til neste tur.
 
I løpet av helgen har all snøen smeltet, og veiene er isfrie. I dag har vi 5-6 varmegrader og skyet vær, men
det har vært oppholdsvær i dag. I helgen var sola framme, og da var det skikkelig vårstemning.

 

 

Søndag 3. februar

I dag har vi hatt en fantastisk vintervær. Strålende sol, og litt nysnø.

Jeg har fått gjort unna en god del i dag: Jeg har flyttet om på soverommet vårt. Det ble bedre plass på soverommet vårt, nå.

I tillegg til dette har Joakim og jeg ryddet plass til en gjesteseng, inne på Cecilies gamle rom. (Da Charles' sønn, Morten på 21 år, flyttet ut, overtok Cecilie Mortens rom.) Hennes gamle rom, vil nå bli brukt til gjesterom. Det er ikke helt ryddet ferdig der inne. Fortsatt så står det en del gamle møbler som vi ikke bruker mer, samt en del jaktutstyr og fritidsklær. Vi får fortsette å rydde dette rommet etter hvert. Vi har i alle fall fått gjort plass for gjestesengen der inne, nå. Jeg har også fått tid til å vaske masse klær samt vaske over gulvene i dag.

Vi har, selvsagt, også vært ute og gått tur med hundene i det fine været.

Neste helg drar vi på besøk til mine foreldre, og min søster og familien hennes. (De bor et par mil fra hverandre. Mens vi bor 6 timers kjøring fra dem.) Cecilie skal få lov til å ha med seg en venninne på denne turen. Charles kan ikke være med. Rex blir bilsyk etter kun et kvarter i bil, så han skal være hjemme, sammen med hundene. Rex er for liten til å være med på en 6 timers biltur, enda.

 

 

Lørdag 2. februar

Ja, da er vi over i februar måned, og nå er det helg. Vi har stille og rolige dager. Tar det med ro og slapper av i helgene.

Jeg har lest en bok til. Av Henning Mankell. Jeg liker bøkene til Mankell, og har lest flere av dem. I tillegg har jeg sett flere av filmene som er laget av bøkene hans, om Kurt Wallander. Også denne boka var veldig spennende og kjempebra:

Det er kun noen få sommeruker til Kurt Wallanders datter, Linda, skal begynne i Ystad-politiet. Men hennes far, Kurt, er på plass, og den 21. august 2001 får han en merkelig telefon.

En person påstår at han har sett brennende svaner fly over Marebosjön. Ikke mange dagene etterpå varsles politiet om en oksekalv som er brent til døde. Det virker som en sadistisk dyreplager er på ferde.

Kurt Wallander får likevel et enda større problem når man finner en kvinne brutalt myrdet i samme område. Samtidig ankommer Wallanders datter for å arbeide hos politiet i Ystad, direkte etter sitt fullførte studie på Politihøyskolen i Stockholm.

Wallander og Linda møtes nå ikke bare som far og datter - men også som kolleger. Når Linda velger å bo hos en gammel barndomms-venninne, Anna Westin, i stedet for hos sin pappa, er krisen et faktum. Men Anna forsvinner plutselig sporløst, og sammen med den nyansatte politimannen Stefan Lindman fra Stockholm, tvinges alle til å samarbeide i jakten på farlig, religiøs fanatiker.

 

 

I går kveld var jeg på grillparty sammen med mine arbeidskolleger. Vi var i en en mine kollegers grillhytte, lik vår (se bilde av vår grillhytte her). Vi koste oss med fantastisk god mat og drikke, og hadde en svært trivelig kveld.