Juli 2008:

Tirsdag 29. juli

 

Vi hadde et fantastisk sommervær i går også. Men, sent i går kveld, kom tåka sigende, og den har blitt liggende i dag også. Det er meldt bra vær fra i morgen igjen, så vi får håpe det slår til.

Cool

Jeg har tatt meg fri i morgen, og skal bare være hjemme og forberede turen vår, slik at vi er klare til å dra, så snart Charles kommer hjem fra jobb. Vi skal besøke mine foreldre på hytta. Jeg har masse bilder fra hytta på denne siden, fra våre andre turer dit.

 

Vi har ikke vært på hytta enda i år, så dette gleder vi oss til, hele familien. Håper vi blir heldige med været i den siste ferieuka vår, slik værmeldingen har lovt.

 

Etter jobb i dag har jeg "skiftet farge" på stua. Jeg har ikke malt, men skiftet gardiner, duker, lys og annet tilbehør og pynt. Vi har hatt beige panelgardiner med store røde blomster, og røde pyntegjenstander på stua, fram til i dag. Men, i dag hengte jeg opp tynne rosa gardiner, og satte fram nesten all den rosa pynten vi brukte på bordene i Cecilies konfirmasjon, samt de rosa løperne vi brukte. Jeg synes nesten av jeg blir litt sliten av det røde, etter en stund, så nå var det veldig deilig å få kun rosa å hvile øynene på. Jeg blir nok sikkert lei av rosa også, etter hvert. Men, da er det jo bare å skifte igjen. Blunke

 

 

 

Tirsdag 29. juli

 

Vi har fortsatt et nydelig sommervær. Dette er den fjerde dagen, med sol og varme! Søndag koste vi oss i hagen og på terrassen i sola. Jeg puslet litt i hagen, vannet litt, luket litt og bare koste meg.

Etter jobb, både i går og i dag har jeg tatt det med ro, og slappet av på terrassen i sola. Etter jobb, i dag var Charles en tur bortom jobben og "mekket" litt på motorsykkelen sin. Han hadde kjøpt noen nye deler som skulle monteres.

 

Til helgen tar vi en ukes ferie. (Charles, som ble syk da vi skulle til syden, skal ta to uker ferie, nå, men jeg har kun en uke igjen av ferien min.)

 

 

 

Lørdag 26. juli

 

Endelig ble det fint vær igjen. I dag har vi hatt over 20 grader og strålende sol! Jeg har tilbragt stort sett hele dagen i hagen. Cool

 

I dag morges så vi to elger rett utenfor badevinduet vårt. Det er ikke ofte de er så nært huset. Det var spennende å stå å se på de.

 

 

Jeg gravde ned en Rododendron, som jeg kjøpte i går, i surjordsbedet. Men, for å få plass til den, måtte jeg grave opp en Storkenebb som hadde blitt enorm. Jeg delte Storkenebben i tre, og satte ned to av delene i bedet ved uthuset, mens jeg kjørte innom en venninne, som også har hagedilla, og gav den andre delen til henne. Vi gikk lenge i hagen hennes og kikket på planter og diskuterte måter å bygge opp hagen og bed på.

 

Hun hadde også mange avleggere til meg, som jeg fikk med meg hjem: En hvit Kongslys, hvit Toppklokke, hvit Fagerklokke, hvite og rosa Busknellik, Akeleiefrøstjerne, hvit Prikklokke, rosa bunndekkende Storkenebb, en Takløk jeg ikke har fra før, en høy blålilla Høstasters og hvit Kaukasusskabiosa.

 

Den hvite Toppklokka er en avlegger som hun har fått fra meg, for noen år siden, men jeg har mistet min hvite Toppklokke. Jeg har kun den blå. Det var koselig å få igjen den hvite, som jeg har mistet, og ekstra artig at det var en avlegger som hun hadde fått av meg.

 

Etterpå kom hun en tur til meg. Så gikk vi en likedan runde i hagen vår. Fra meg fikk hun med seg blå Kaukasusskabiosa, flere Flekktvetann og en hvit Bergknapp. I tillegg til Storkenebben.

 

Både min venninne og jeg har tidligere hatt både hvit og blå Kaukasusskabiosa, men jeg har mistet min hvite, mens min venninne har mistet sin blå. I dag gav vi hverandre en liten avlegger av de vi har mistet, så nå må vi prøve å ta godt vare på våre små avleggere, så vi får beholde en av hver farge, igjen.

 

Jeg lagde pizzasnurrer til kvelds. Charles, Cecilie, Joakim og jeg spiste de ute på terrassen, kl. 21.00, i strålende sol. Det var ubeskrivelig godt at vi fikk litt sol og varme igjen.

 

 

 

Mandag 21. juli

 

Da jeg kom hjem fra jobb i ettermiddag, duskregnet det ute, men jeg gikk allikevel ut i hagen. I løpet av kvelden sluttet det å regne, og skydekket begynte å sprekke opp, og vi fikk noen få solglimt. Kanskje vi får sol i morgen? Cool

I fjor kjøpte vi oss en nydelig, rød Viftelønn. (Jeg har et bilde av den her. Se 14. juni) I løpet av vinteren ble den svært redusert. I tillegg tror jeg vi har hatt besøk av rådyr, som har kost seg litt med de nye skuddene som kom i vår.
Jeg tror at vi ligger akkurat på grensen til at vi kan ha Viftelønn. Det er egentlig litt for værhardt til Viftelønn, her, tror jeg. Jeg ble kjempeglad i vår, da jeg så at det, omsider, begynte å komme små røde blader på Viftelønna. Laughing
Men, jeg har nå bestemt meg for å sette den ned i en stor krukke. Jeg leste i Hagen for alle, at Viftelønn kan stå i store krukker eller kasser. Da kan jeg flytte den innendørs til vinteren, så jeg er sikker på at den berger.

I ettermiddag gravde jeg opp den lille Viftelønna, og satte den ned i en stor krukke. I tillegg satte jeg ned små avleggere av 6-7 Takløk, samt at jeg la fine steiner rundt Takløkene.Jeg vet ikke om det er dumt å ha Takløk sammen med Viftelønna. Kanskje Viftelønna vil ha det fuktig. -Og det vil jo ikke Takløken. Pinlig berørt Men, vi får se hvordan det går.

 

 

 

Mandag 21. juli

 

Denne helgen har vi hatt en fantastisk sommervær. Både lørdag og søndag var det virkelig sommer! Da vi våknet i dag morges, var det også sol og varmt, men så kom tåka sigende, og det ble kaldt og vind. Jeg tok på meg lette sommerklær da jeg dro på jobb, men måtte lete opp dongerybukse og fleecejakke, da jeg kom hjem fra jobb.

 

I helgen har vi kost oss ute med hagearbeide og annet småplukk. Vi har kjøpt oss ny garasjeport, og Charles har brukt en del tid på å demontere den gamle porten. Den gamle porten skal settes opp foran et lite utbygg Charles har snekret opp, der vi har Joakims ATV og vår traktorgressklipper, mens den nye garasjeporten skal opp på garasjen.

 

På lørdag var jeg på besøk hos min nettvenninne Lillian, i nabokommunen.

 

 

Det var veldig koselig å treffe igjen Lillian. Vi satt ute i det fine været og koste oss med is, vafler og bær. Deilig! Jeg fikk se den fine hagen til Lillian og Inge, samt det fantastiske akvariet de har. Takk for en trivelig stund, Lillian, så treffes vi kanskje snart igjen.

 

Lørdag kveld grillet vi ørret som Charles har fisket, i grillhuset.

 

Søndag våknet vi på nytt til fint vær, men jeg måtte få unna litt husarbeide før jeg gikk ut. Jeg vasket gulv og fikk lagt unna "tonnevis" med nyvasket tøy, før jeg gav meg selv i belønning at jeg kunne få gå ut i hagen, etter å ha gjort unna kjedelig husarbeide.

 

Jeg har, forresten, lagt ut et bilde til av Rex.

 

 

Etter jobb i dag var jeg på gartneriet og kjøpte noen hekkbusker. (8 Blankmispel og 6 Alperips). I løpet av vinteren har vi mistet noen hekkbusker på grunn av at det har vært svært mye vann, der disse hekkbuskene har stått. Jeg skal nå forsøke å bygge opp litt, før jeg setter ned disse nye hekkbuskene, så ikke det samme skjer, neste vinter. Akkurat nå regner det, så vi får se om jeg går ut og graver de ned i jorda i dag, eller om jeg venter til etter jobb i morgen, i håp om at været blir bedre til da.

 

 

 

 

Fredag 17. juli

Det er ikke noe særlig sommervær for tida. Etter jobb i dag har jeg kun vært inne og gjort unna noe husarbeide, samt sittet ved PC'en, og oppdatert hjemmesiden min.

Jeg har lagt ut noen nye hundebilder.

Har nå lagt ut bilder fra hagen: Bed i sørveggen, terrassen og et nytt bilde av min Nordlandsskjersmin.

Jeg har lagt ut bilder fra hytta, fra i fjor.

 

 

Onsdag 16. juli

Har nå lagt ut bilder fra hagen: Staudebed, østbedet, bedet ved uthuset, surjordsbedet, og bedet ved garasjen.

 

 

Mandag 14. juli

 

I dag var min første arbeidsdag, etter tre ukers ferie. Jeg så ikke akkurat fram til å dra på jobb igjen, men det gikk bedre en ventet. Nå skal jeg jobbe i tre uker, så har jeg en ukes ferie igjen.

 

Nå har jeg lagt ut noen bilder fra turen vår til Tyrkia! Se her.

 

 

 

Lørdag 12. juli

 

Nå er vi tilbake fra Tyrkia! Vi hadde 14 fine dager der, men turen ble ikke helt som vi hadde planlagt.

Charles ble syk, rett før vi skulle dra. Han havnet på sykehus, med gallestein og betennelse i magen. Vi vurderte mye fram og tilbake, hva vi skulle gjøre. Om vi skulle avbestille hele turen, for hele familien, eller om Cecilie, Joakim og jeg skulle dra uten Charles.

Vi endte opp med det siste alternativet. Men, i ettertid har jeg begynt å lure på om det egentlig ikke var meningen at vi skulle dra til Tyrkia i år.

Noen dager før vi dro, fikk jeg vondt i en tann. Det viste seg at jeg måtte rotfylle. Jeg fikk med meg penicillin, i tilfelle jeg skulle få vondt mens vi var i Tyrkia. Det gikk bra, helt til det var 5 dager igjen av vår 14 dagers ferie. Men, jeg begynte med penicillinet, med en gang jeg fikk vondt, så det gikk greit.

I tillegg hadde Joakim flere dager med magetrøbbel, mens Cecilie fikk urinveisinfeksjon, og måtte til lege, i Tyrkia.

 

Men, bortsett fra at Charles ikke kunne bli med oss, denne gangen, og dagene med sykdom, var vi enige om at vi hadde hatt det kjempefint. Vi badet, solte oss, shoppet, spiste god mat, var med på Alanya båttur, samt at vi også var med på Quad safari (safari med ATV/ firhjulsmotorsykkel). Vi ble også godt kjent med de som jobbet på hotellet vårt, og en del folk som jobbet et lite stykke unna hotellet vi lå på. Ved hjelp av våre venner lærte vi oss flere tyrkiske ord.

 

 

Joakim og Cecilie i bassenget.

 

Selv om vi, totalt sett, synes vi har hatt en fin ferie, er vi alle tre enige om at det ikke blir flere turer til syden uten Charles.

 

 

Vi kom hjem på tirsdag ettermiddag, og har nå vært hjemme i fire dager. Bagasjen er pakket ut og skitne klær er vasket. Nå er det hagen som står for tur. Den er blitt veldig overgrodd på tre uker. Høye stauder har lagt seg utover (neste år skal jeg prøve å støtte de opp), mens masse ugress har vokst opp i bedene. Det er nydelig vær her i dag, og jeg har tenkt å bruke en del tid i hagen i dag.