2008:

Tirsdag 17. juni

Min mormors 90 årsfeiring i helgen var kjempekoselig! Alle gjestene koste seg, med god mat og drikke, og trivelig selskap.

Da vi kom hjem oppdaget jeg at min blå Valmuesøster sto i blomst!

Valmuesøster er den vakreste stauden jeg vet om, og jeg er så glad for at jeg har den i hagen.

 

 

 

Onsdag 11. juni

I dag har jeg på nytt vært med Joakim så han fikk kjøre sin firhjuling på crossbanen. Dette var den tredje onsdagen på rad, at jeg var med Joakim på crossbanen. Den første onsdagen var det kjempekaldt, selv om jeg hadde på masse vinterklær. Forrige onsdag var det kjempevarmt, og jeg gikk kun i bikinioverdel og et sommerskjørt. I dag var det igjen kaldt, og det var bare å finne fram vinterklærne igjen.

Etterpå var jeg innom fotografen og hentet takkekortene til Cecilie. Hun ble jo konfirmert 4. mai, og nå er takkekortene klar.

På tirsdag hadde jeg en deilig ettermiddag i hagen.

Jeg hadde gjort ferdig det smale, hvite bedet, et par dager tidligere, så i går hadde jeg igjen det som er triveligst å holde på med: Beplantningen. Blunke
Jeg er en smule blakk for tida, Klovn , og fant ut at jeg skulle spare litt penger, og bruke mest mulig avleggere fra de andre bedene våre. Nå ble dette bedet veldig smalt, så det var ikke store avleggeren jeg trengte fra hver staude, så får de heller spre seg utover, etter hvert. Smil

Jeg har brukt, bl.a. følgende planter i dette bedet (alle med hvite blomster):
2 forskjellige sorter Bergfrue, Høstfloks, Karpatklokke, Snøsløyfe, Hvitveis, Hageskrinneblomst, Veronica, Anemone, Saxifraga, Timian, Bjørnerot, samt to små einer. I tillegg plasserte jeg noen små som jeg kaller Stemor i bedet, men disse har svarte blomster. Jeg vet ikke om det blir dumt med disse svarte Stemorsblomstene i bedet, sammen med alle de hvite plantene, men det får vi jo se, så snart de blomstrer. Enig Blir det ikke bra, flytter jeg de bare igjen. Blunke
Jeg har også planer om hvite Liljer, hvite Tulipaner og kanskje noen andre hvite vårløk, samt muligens en hvit rose? Vi får se... stjerne!

Da jeg hadde tatt avleggere av det jeg hadde av hvite planter i hagen, var det fortsatt plass til litt mer, så jeg dro en tur på gartneriet. Hoppende glad Det er alltid så koselig å gå på gartneriet. Akkurat nå står mengder av Rhododendron i blomst, samt masse andre busker og trær. Jeg endte opp med å kjøpe med meg kun en hvit Tusenfryd, som også havnet i det hvite bedet da jeg kom hjem. Smil
Men, jeg fant flere ting på gartneriet, som jeg har "notert meg bak øret" at jeg har VELDIG lyst på, etter hvert. Blant annet en nydelig Rhododendron, som ikke blir så stor, så den kan få plass i surjordsbedet vårt. I tillegg ønsker jeg meg en busk som minner litt om Rogn. Samt at det fristet med flere stauder: Kinasøte, blå Valmuesøster (jeg har en, men har lyst på en til) Smil , det samme gjelder Blåveis, som jeg har i surjordsbedet, men har lyst på enda en.
Vi får se hva sommeren bringer. Det blir nok adskillig flere turer på gartneriet. Helt gira

På fredag skal vi kjøre og besøke slekta (en 6 timers biltur). Min mormor ble 90 år i går, og på lørdag skal vi feire bursdagen hennes. Hun har leid lokale og invitert masse slektninger som vi ikke har truffet på lenge. Det blir koselig å treffe alle igjen.

 

 

 

Søndag 8. juni

Nå er det lenge siden jeg har holdt på i hagen. Jeg har selvsagt vært mine små turer i hagen, og tittet og kost meg, men jeg har ikke gjort stort.
I dag har jeg hatt både tid og overskudd til å få gjort ferdig bedet som er rundt området ved surjordsbedet. Jeg har gravd ned kantstein ned i plena, mellom bedet og plena, samt at jeg har satt ned avleggere fra mine hvite planter i bedet. Jeg har planer om at det kun skal være hvite planter i dette bedet. Har nå fått fylt opp ca halvparten av bedet med hvite avleggere.

I de siste par dagene har det vært forferdelig mye løvetannfrø i lufta! Mad I alle bedene ligger det et lag av hvite løvetannfrø. Shocked Det er så man får lyst til å hente støvsugeren, og støvsuge alle bedene. Død Men, det hadde ikke vært mulig. Jeg har forsøkt å blåse ut frøene, og plukke de bort. Men, om jeg fjerner 20 frø, kommer det 50 nye frø dalende. Jeg kan ikke huske at det har vært sånn, tidligere. Kanskje det kommer av at vi har tørt vær, med sol, og en liten bris. Det må være perfekt vær for løvetanna, som skal spre sine frø utover. Men, jeg kjenner at panikken tar meg! Hvordan skal dette bli? Jeg får ikke frøene ut av bedene, så jeg må vel bare vente til frøene har spirt, og så luke de bort. Ulykkelig Gjett om det kommer til å ta tid! Kjempesur

Jeg holdt på i flere timer med det nye bedet i dag. Akkurat da jeg var ferdig, begynte det å regne. Det regner
Nå har vi hatt strålende sol og fint sommervær her i mange dager, så vi trengte regn, men jeg håper ikke det har tenkt å regne i evigheter. Vi vil absolutt ha tilbake sola og varmen. Cool

I hele vår har jeg vært bekymret for Viftelønna vår, som vi kjøpte i fjor.

Jeg synes den er kjempefin! Smil Men, jeg har ikke sett noen nye blader på den i hele vår. Jeg var redd for at frosten hadde tatt knekken på den, sammen med en del rådyr. Men, for noen dager siden oppdaget jeg flere røde blader på Viftelønna! Helt gira Jeg ble kjempeglad! Jeg håper virkelig at jeg greier å berge denne, og få den til å vokse seg stor.

 

 

 

Torsdag 5. juni

Vi har et nydelig vær for tida. Strålende sol, lite eller ingen vind og rundt 20 grader!

Men, det er travle dager for tiden. Etter jobb har det vært foreldremøter for både Cecilie og Joakims klasser. Nå har jeg akkurat avsluttet mitt verv som foreldrekontakt for Joakims klasse. Nå har jeg vært foreldrekontakt i 2 år for både Cecilie og Joakims klasser, og føler jeg har gjort "plikten min", og kan ha god samvittighet ved valg av nye foreldrekontakter i framtiden.

Det har ikke blitt noe tid til å holde på i hagen i det siste. Enda er det flere ting som skal skje på ettermiddagene, i forbindelse med barna og skolen (avslutninger, idrettsdag m.m.) Men, det er i alle fall utrolig deilig med fint og varmt vær. Det er ikke mer enn en uke siden jeg var med Joakim på banen, så han fikk kjøre firhjuling. Da hadde jeg på meg goretex-sko, ullsokker, fleeceundertøy, jakke, bukse, vinterjakke, vinterbukse og votter. Etter at jeg hadde sittet og sett på Joakim i 2 timer, begynte det allikevel å bli kaldt. I går var vi på nytt på banen, mens Joakim kjørte. Da var jeg kledd i bikinioverdel og et tynt sommerskjørt, og det var godt og varmt! Utrolig deilig! Men, nesten litt rart at været kan endre seg sånn, så fort.

Nå er det under tre uker til vi reiser til Tyrkia! Jeg hadde min første sydentur i fjor, mens Cecilie og Joakim aldri har vært i syden før. Charles har vært på noen flere turer enn oss andre, men vi gleder oss stort, hele familien. I år skal vi være i Tyrkia i 2 uker. Det skal bli utrolig deilig å få komme tilbake, og oppleve sol, varme, bading, severdigheter og aktiviteter som de har der. For ikke å snakke om maten, avslapningen og den deilige feriefølelsen man får i syden.

Klikk på logoen under her, for å se mine sider om Tyrkia.

Charles kjøpte seg motorsykkel i vår. I dag var jeg med han på en liten kjøretur, for første gang. Jeg var litt skeptisk. Jeg har ikke sittet på motorsykkel så mange ganger i mitt liv. Men, det var bare litt skummelt, og veldig artig!