Mai 2008:

Lørdag 31. mai

I dag har min mann bursdag.

Vi har hatt kaffegjester i ettermiddag. Til kvelds har vi kost oss i grillhuset med grillet ørret.

I går hadde jeg også en fantastisk kveld! Jeg var på tur til en øy, utenfor byen her, sammen med jobben min. Vi var på en utrolig fin plass, som var barndomshjemmet til en av mine kolleger. Her er et bilde fra plassen vi var på:

 

Vi var kjempeheldige med været! Dette bildet ble tatt klokken 00.21 på natten:

 

Vi ble hentet med båt, klokken 01.00 om natten. Det var en opplevelse å stå ute på dekk, hele båtturen.

 

Hurtigruten passerte oss i løpet av turen hjem:

Det var en fantastisk ettermiddag og kveld. Det er ikke ofte man har så nydelig vær. Vindstille og sol! Denne turen kommer vi til å leve lenge på!

 

 

 

Onsdag 29. mai

Etter jobb og skole i dag, kjørte jeg Joakim til en bane, der han kjørte ATV (firhjuling). Det var en kompis av Joakim som også var der og kjørte ATV, samt at det var tre andre gutter der, som kjørte crosser.

 Her er et bilde jeg tok av Joakim i dag.

 

 

 

Torsdag 22. mai

Det er ikke stort som skjer, for tida, så det er ikke så mye å skrive om. Dagene går: Man er på jobb på dagtid, mens barna er på skolen. Ettermiddagene blir brukt til husarbeide, hjelpe barna med lekser og hagearbeide.

I morgen drar vi på tur. Vi skal kjøre bil i 6 timer, og blir borte til søndag ettermiddag. Vi skal i 40 årsdag til vår svoger.

 

 

 

Lørdag 17. mai

Vi har hatt kjempefint vær på hele 17. mai! En deilig dag, med kaffe og gjester på terrassen vår, innimellom barnetoget og borgertoget.

 

Her er et glimt fra barnetoget.

 

 

 

Mandag 12. mai

Bortsett fra lørdag, har vi hatt et elendig vær her i de siste dagene. Det er ikke mye som frister til å være utendørs. Men, det betyr at jeg har fått gjort unna litt husarbeide løpet av helgen, i stedet. 

I tillegg har jeg fått sittet noen timer med fotoalbumene våre, og limt inn alle bildene vi hadde liggende.

Jeg har nå bestilt flere hundre bilder fra januar og helt fram til etter konfirmasjonen, så da var det like greit å få limt inn de bildene vi hadde liggende, fra i høst og vinter, før de nye bildene kommer i posten. Jeg limer inn bilder i albumene til både Joakim, Cecilie, Morten, samt vårt eget album, så det blir en del å holde styr på. Men, jeg synes det er artig å holde på med dette.

Det er enda tidlig på morgenen, så jeg håper vi får noen perioder med oppholdsvær i dag, så det er mulig å ta seg en tur ut i hagen, og se hvordan det står til der. Jeg har sett et par glimt av sola, innimellom skurene, så det er håp om en liten tur i hagen.

 

 

 

Lørdag 10. mai

I dag er vår første dag med oppholdsvær og sol etter 5 med regn og tåke.

I dag har jeg vært og kjøpt 5 nye stauder.

Jeg har kjøpt et broketbladet gress som heter Strandrør, en Storkenebb, en Krypjonsokkoll, og to jeg ikke husker navnet på. Vi har vært ute i hagen i hele ettermiddag.

På kvelden fyrte vi opp i grillhuset og koste oss med grillmat. I 20.30-tiden begynte det å regne. Men, da var vi inne, så det hadde ikke noe å si.

 

 

 

Fredag 9. mai

Det har vært overskyet, regn og tåke hos oss i de siste dagene. Nå har vi vært heldige å hatt nydelig vær i omtrent hele april og begynnelsen av mai, men etter 5 dager med dårlig vær, må jeg si at jeg savner sola og varmen. Det blir ikke like moro å gå ut i hagen, heller, når det er dårlig vær.

I helgen er det pinse. Pinse er en kristen høytid 49 dager etter at Jesus stod opp fra de døde på påskedagen (50. påskedag). Dagen er til minne om at Den hellige ånd kom til apostlene. Dagen regnes som fødselsdagen til den kristne kirken. Navnet pinse kommer av det greske ordet «pentekoste», som betyr femtiende. Dette var opprinnelig navnet på den jødiske høytiden sjabuót som ble feiret den femtiende dagen etter pesach. I Norge er både første pinsedag (søndag) og annen pinsedag (mandag) helligdager.

Hos oss har vi ikke noen spesiell tradisjon i pinsa. Da jeg vokste opp, pleide vi å tenne bål og grille pølser, og det har vi fortsatt med, Charles og jeg, i alle fall så lenge det er bra vær. Vi får se hva det blir til, i helgen.

Jeg har lagt ut MASSE bilder fra hagen. Se min "Hva er nytt-side" for å få linker til alle sidene med nye bilder. Eller gå til min hageside.

 

 

 

Tirsdag 6. mai

Ja, nå er konfirmasjonshelgen over. Det regnet en del på lørdagen, men resten av helgen var det heldigvis greit vær, med oppholdsvær på konfirmasjonsdagen.

Det har vært en kjempehelg! Masse besøk, god mat og trivelig samvær. Selve konfirmasjonssøndagen gikk strålende! Det så ut til at alle koste seg. Både Cecilie, som var konfirmant, og gjestene.

De første gjestene kom på fredag ettermiddag. På fredag kveld koste vi oss med hjemmelaget pizza.

Lørdagen var mannfolkene (Charles, min far og mine to svogere) i lokalet og vasket, ryddet og forberedte middagen (elggryte). Så var jeg der, sammen med flere andre, og pyntet bordene. På lørdag kom det enda flere gjester. På lørdag ettermiddag og kveld, fyrte vi opp i grillhuset, og koste oss med grillmat, alle sammen.

Søndagen var konfirmasjonsdagen. Vi var i kirken klokken 13.00. Etter gudstjenesten var det litt fotografering ved kirken. Så dro vi til det ferdig pyntede lokalet, og koste oss med elggryte, og, etterpå, kaffe og kaker. Cecilie hadde ønsket seg penger til konfirmasjonen, og det var nok absolutt det hun fikk mest av. Men, hun fikk også en del smykker, samt en iPod. I tillegg hadde min mor quiltet et nydelig sengeteppe til henne, som hun kan ha til pynt på sengen sin. Samt at min ene søster hadde laget et kjempefint scrapbook-album til Cecilie, med bilder fra Cecilie ble født, og fram til nå. To veldig personlige gaver, som Cecilie satte svært stor pris på.

Jeg har lagt ut masse bilder fra konfirmasjonen her, samt noen bilder tatt av fotografen, her.

 

 

 

Fredag 2. mai

I går fortsatte jeg med å vaske og gjøre i stand til vi skal ha overnattingsgjester.

I dag skal jeg bake noen kaker. Jeg har også fri fra jobb i dag, og nå, klokka 09.30, står den første kaka i ovnen. Etterpå skal jeg ut å handle inn siste rest av det vi trenger til konfirmasjonen. I ettermiddag skal jeg lage tre hjemmelagede pizzaer som vi skal kose oss med når gjestene kommer. Noen av dem har kjørt i over 6 timer, mens noen, over 8 timer, så de er nok både sultne og slitne når de kommer.

I morgen skal vi pynte lokalet der konfirmasjonen skal være, samt at vi må hente kaka vi har bestilt hos konditoren, og hente blomsteroppsatsene på blomsterbutikken. Vi skal også steke opp kjøttet som vi skal ha i elggryta, så det er klart til søndagen.

Mer om Cecilies konfirmasjon her.