November 2008:

Lørdag 29. november

I dag har jeg vasket vinduer, tørket støv, ryddet og vasket, samt pyntet huset til advent, med lilla duker og all den lilla pyntet vi har kjøpt i år. Jeg har spilt julemusikk og brent kongerøkelse. Utenfor vinduene har vi litt snø, så nå begynner julestemningen å komme. Selv om det ikke er 1. søndag i advent før i morgen, har jeg også satt fram adventstaken, lys-pyramiden, og hengt opp de to adventstjernene våre. I tillegg har Cecilie pyntet et par busker i hagen med juletrelys, så nå er det litt julestemning ute også.

Her er et par bilder jeg tok, i går:

 

I morgen skal jeg være med å selge kaker, kaffe og gløgg på en kafé på skolen, i forbindelse med juletretenningen. Det er 8. klasses foreldre som står for dette arrangementet hvert år, og i år går Joakim i 8. klasse, så da er det bare å stille opp.

Klem fra Bente

 

 

 

 

Tirsdag 25. november

 

Uværet som var meldt på torsdag, så vi ikke noe til. Her hadde vi oppholdsvær og lite vind. Heldigvis. Men sør for oss, var det visst ikke noe særlig.

 

Da vi våknet i dag morges, så vi tre rådyr på plena, rett utenfor soverommet vårt. Vi sto på knærne i senga, klokka 6 på morgenen, og kikket ut av vinduet en stund før vi sto opp.

 

I dag fikk jeg en gave fra Zeno.

Klem fra Bente

 

 

 

Torsdag 20. november

 

Det har på nytt snødd, her, så nå har vi vinter igjen. Men, det er 1 varmegrad, så det er ikke så kaldt.

Jeg hørte akkurat på værmeldingen, at det er meldt sterk storm, opptil orkan i kastene, og opptil 50 cm snø i løpet av noen timer, og bølgehøyde opp til 25 meter, like sør for oss. Regner med at vi kommer til å merke litt til dette været, her også.

 

Jeg har slitt med en vond fot i 3 uker. Mest sannsynlig er det en slags betennelse på utsiden av ankelleddet. Av den grunn har jeg ikke fått danset swing på en stund, og selv om det er torsdag i dag, blir det ikke noen swing på meg. Regner med at jeg ikke kommer til å danse noe, før etter jula. Men, da får vi håpe at foten er bra, så kan jeg få danse igjen.

 

Neste helg er første søndag i advent.

Vi har aldri hatt noe lilla adventspynt, her i huset. Vi har kun pyntet med lilla lys og servietter. Men, i dag har jeg vært og kjøpt to lilla duker, et lilla rundt talglys og en lilla glass-engel, som vi skal pynte med til advent. Kanskje jeg "sper på" med noen flere lilla duker og andre småting, slik at vi virkelig får et adventspyntet hus i år. Her kan du se hva jeg kjøpte i dag (De tre krystall-lysestakene og smijerns-staken er ikke nye. De hadde vi fra før.):

 

 

Jeg gleder meg virkelig til å få pynte til advent, med lilla pynt i år.

Klem fra Bente

 

 

 

Mandag 17. november

Nå har det lille vi fikk av snø, i helga, smeltet. I dag er det 5,5 grader, og regn, igjen. Det regner

 

Som jeg skrev på fredag, avspaserer jeg i dag også. Nå har jeg akkurat kjørt Cecilie og Joakim til skolen. I dag har jeg planlagt å gjøre unna litt husarbeide. Ellers skal jeg bare slappe av og nyte fridagen min.

 

 

 

 

 

Denne søte jenta fikk jeg fra Kia og Zeno! Tusen hjertelig takk skal dere ha! (Jeg har også plassert henne på min gaveside.)

 

 

 

 

Søndag 16. november

 

I løpet av morgenen i dag, kom den første snøen!

 

 

Her er Chico og Rex på terrassen vår, og leker i nysnøen.

 

 

 

Fredag 14. november

Vi har regn i dag, igjen, og kun 2 varmegrader. Vått og kaldt. Dette har vært en elendig høst. Det regner

 

I dag, og på mandag, har jeg tatt meg fri fra jobb. Jeg avspaserer begge dagene. Jeg har planlagt å rydde og vaske litt i huset. Ikke vanlig "helgavask", men rydding på gjesterom, soverom, og slike rom som ikke er så ofte i bruk, der det ofte hoper seg opp litt ting og tang. Jeg har også "et par tonn" med skittentøy, som skal vaskes, så jeg tror ikke jeg blir arbeidsledig med det første...

 

 

 

Søndag 9. november

50 årsdagen i går var kjempetrivelig! God mat, kjempefin musikk og trivelige folk.

Her er et bilde av Charles og meg når vi danser swing.

Tok dette bildet av den nydelige solnedgangen i dag, kl. 15.

 

 

 

Lørdag 8. november

Nå har det omsider blitt slutt på regnet! Håper det varer, lenge.

I dag kjørte jeg Joakim og to kompiser til et sted der det skulle være painballturnering, over tre mil herfra. Guttene gledet seg til å "krige".

Da jeg kom hjem, dro jeg rett bortover og trente vel en time. Cecilie har overnattet hos en venninne i natt. Neste natt skal venninnen ligge over hos oss.

Charles var på rådyrjakt både i dag morges, og i ettermiddag, og nå i ettermiddag var de heldige, og fikk det siste rådyret de hadde fått tildelt. (Charles og vår nabo har fått beskjed om å skyte 6 rådyr. Charles tok 5 og naboen vår, det 6.)

I kveld skal Charles og jeg i 50 årsdag. Festen skal holdes i det samme lokalet som vi hadde bryllupsfesten vår, Morten og Cecilies konfirmasjoner samt våre 40- og 50 årsdager. Dette er i gangavstang fra huset vårt, så det blir velig greit, når vi skal hjem i natt, å bare kunne gå hjem, i stedet for å ta taxi. Han som har bursdag, er i swingklubben, så jeg regner med at det blir mye dansing i kveld. Jeg gleder meg. Det blir nok trivelig.

 

 

 

Torsdag 6. november

Været vårt er fortsatt ikke noe å skryte av. Det er noen få varmegrader, med overskyet vær og regnbyger, stort sett hver dag. Det har vært sånn i nesten 2 måneder, nå. Det hadde faktisk vært bedre om vi fikk skikkelig godt gammeldags vintervær nå, i stedet, synes jeg. Hadde faktisk vært bedre med litt snø, enn regn. Akkurat i dag har det faktisk vært oppholdsvær, og det har vært kjempegodt!

Dette bildet, av solnedgangen, tok jeg klokken 16 i dag, fra trappa vår, da jeg kom hjem fra jobb. Det tok ikke mange minuttene, før det var helt mørkt.

Nå er det under en måned igjen til det er advent. Sist vi var hos mine foreldre, hadde jeg med meg (eller kjøpte mens vi var der), julegaver til mine slektninger, så 10 julegaver er allerede kjøpt, pakket inn og levert. I tillegg fikk jeg kjøpt julegaver til alle barna i Charles sin slekt, så nå mangler vi kun å kjøpe 5 julegaver, så er vi ferdige! Jeg har tenkt ut omtrent hva jeg skal kjøpe til disse 5. Det er lenge siden vi var så tidlig ferdige med julegavene!

I dag er det torsdag, og jeg skal dra og danse swing, snart. Forrige torsdag hadde jeg vondt i foten, så da var jeg hjemme. Men, i dag har jeg tenkt meg bortover. Jeg gleder meg til å få danse igjen.

 

 

 

Lørdag 1. november

Våknet opp til solskinn i dag, men det er en iskald vind og bare 2-3 grader. I 12-tida hadde vi noen få regndråper, men det gav seg heldigvis raskt.

Charles dro ut på rådyrjakt tidlig i dag morges, men den ble resultatløs. Vi fyrte opp i ovnen, og koste oss med frokost og kaffe, inne i varmen, da han kom tilbake fra jakt.

Utpå dagen gikk Charles ut og begynte å rydde i uthuset. Cecilie, Joakim og jeg kledde også på oss masse, og gikk ut vi også. I og med at vi var så godt kledd, frøs vi ikke, men kulda bet godt i kinnene. Etter å ha vært ute i kulda, var det godt å komme inn i varmen igjen.

Senere på ettermiddagen gikk Charles ut på jakt igjen. Denne jaktrunden var Charles heldigere enn i dag morges, og fikk to rådyr. Mens Charles var på jakt, var Cecilie kjempeflink og laget hjemmelaget pizza til oss.