Oktober 2008:

Fredag 31. oktober

 

Ønsker dere alle en fin Halloween-dag!

 

 

For min del må jeg innrømme at jeg ikke er så veldig glad i Halloween, men vi bor heldigvis ikke i noe byggefelt, så i kveld har vi ikke hatt noe mas på døra i det hele tatt! Og mine barn har holdt seg hjemme, og ikke vært ute og "plaget" folk.

Men, det er koselig å pynte blogen og hjemmesiden med Halloween-grafikk, i anledning Halloween.

 

Den 19.07.04 fikk vi et fadderbarn fra Sør-Afrika. Han heter Njabulo og ble 8 år i april 2008. I dag fikk vi et brev fra Verdens Barn, der det sto at Njabulos familie nå var tatt ut av fadderskapsprogrammet. Njabulos mor har nå fått fast jobb, og familien trenger ikke lenger vår hjelp. Men, vi fikk samtidig tilbud om å støtte en ny familie, med en jente som ble 1 år, den 17.10.08. Dette takket vi selvsagt ja til.

 

Siden min om vårt fadderbarn er også oppdatert. Samt et bilde av henne.

 

 

 

 

Torsdag 30. oktober

 

For første gang på lenge har vi fått se sola, i dag, men regnet kom før vi rakk å dra hjem fra jobb. Nå er det skumring når vi drar hjem fra jobb, og mørkt innen vi er ferdige med middagen, så nå er mørketida definitivt her. Jeg lengter allerede til våren. Men, ser også fram til jula.

 

I dag har både Cecilie og Joakim vært med på Operasjon Dagsverk.

 

Operasjon Dagsverk er av med og for ungdom. Det var ungdom som startet Operasjon Dagsverk i 1964 og det er ungdom som driver Operasjon Dagsverk i dag. Det er ungdom som jobber inn pengene her i Norge og det er ungdom som mottar midlene i sør.

Operasjon Dagsverk har vokst og forandret seg mye, og i dag er OD Norges største solidaritetsaksjon for ungdom. I 1964 jobbet norske skoleelever inn 103.000 kroner til gjenoppbygging og opprusting av skolebygninger i Algerie. I dag jobber ca 120.000 ungdommer inn nærmere 30 millioner hvert år for å gi ungdom i sør muligheten til utdanning. Til sammen har Operasjon Dagsverk siden 1964 jobbet inn nærmere én milliard kroner, og både ungdom i sør og norske ungdommer har fått utdanning gjennom OD's kampanjer og prosjekter.  

 

De stedene elevene jobber, betaler kr 200,- i lønn for hver elev. Disse pengene blir gitt til barn i et fattig land. I år gikk pengene til utdanning for fattige jenter i Bangladesh.

Cecilie har jobbet på en gård, sammen med to andre jenter fra klassen hennes. De har tømt en enorm sekk med ved, og laget 15 mindre sekker med ved. Samt at de har ryddet og kostet utenfor husene på denne gården, samt gjort diverse annet.

Joakim har vært på min arbeidsplass, sammen med to andre gutter. De har vært sammen med en vaktmester, og ryddet, raket og kostet, ute, samt vært med på å demontere bord og andre kontormøbler.

Både Cecilie og Joakim var svært fornøyde med OD'dagen sin.

 

 

 

Lørdag 25. oktober

 

Vi har fortsatt et helt forferdelig høstvær. Det regner, hagler og blåser mye.

 

For et par dager siden, kom det blomsterløker i posten, som jeg har bestilt; Iris (Iris Germanica Susan Bliss) og Liljeløker (Asiatisk Lilje Rodeo og Orientalsk Lilje Miss Birma), alle i rosa farge. I dag måtte jeg bare gå ut å få de i jorda. Det var i alle fall ingen vits i å vente på at været skal bli bedre. Charles og jeg demonterte også trampolinen. I løpet av vår lille tur ute, hadde vi en haglskur, regn, og vind. Det virker umulig å få oppholdsvær mer enn noen minutter av gangen, før en ny skur kommer.

 

Jeg er svært spent på Liljene og Irisen jeg har satt ned. Jeg har satt de i det nye bedet, som jeg nettopp har laget. Det med bare rosa blomster. Fra før har jeg satt ned 10 Purpursolhatt, 50 Tulipaner (blanding av rosa og lilla), 50 rosa Snøstjerne. Jeg har også lyst til å sette ned et par roser, samt en bunndekker, i dette bedet. Samt, om vi får det til, har jeg lyst til å ha en klatrevegg, til rosa roser og rosa Klematis. Vi får se hva det blir til.

 

I dag har Charles og jeg vært og spist på en matmesse. Det er Kokkelauget, sammen med elever, og deres lærere, på kokkelinja, på den videregående skolen, som sto bak dette vellykkede prosjektet. Det var utrolig god mat. Maten var laget med omhu, og ikke masseprodusert. Alt var laget med lokale ingredienser, og alt var hjemmelaget. Det var koldtbord, med både kald kokt laks, bjørnerot-gravet laks, røkt laks, spekemat, eggerøre, waldofsalat og masse annet godt, samt varm mat, som f.eks. hjemmelaget suppe fra havet, utrolig gode små kjøttboller med masse godt krydder og urter i, og deilig tilbehør, samt en del annet kjøtt (jeg greide ikke å smake på alt. Det tror jeg ingen greide.), etterpå var det dessertbord, med oster, hjemmelaget sjokolademoussè, hjemmelaget karamellpudding (den var helt fantastisk god!). Til og med kaffen var god! Normalt så er ikke kafeteria-kaffe så veldig god på smak, men kaffen de hadde på denne matmessa var faktisk veldig god.

 

 

 

 

Søndag 19. oktober

 

Ja, nå er den store swinghelga over. Rett etter at det videregående kurset i swingdansing var ferdig, var vi en gjeng som dro bort på samfunnshuset, og danset på scenen. Dette var i forbindelse med at kommunen hadde invitert alle foreninger og idrettslag i kommunen til å presentere seg selv, så folk får se hva slags tilbud som finnes, her. Det var veldig rart å plutselig stå oppe på en scene, og skulle danse, der, men med en gang vi startet gikk det fint.

 

I dag er det 1 år siden Rex ble født! Se mine sider om Rex, her.  

 

 

 

 

Lørdag 18. oktober

 

Vi hadde en trivelig helg, hos min familie, men da vi var underveis hjem, ringte min stesønn og fortalte at han lå på sykehus. Han hadde blitt knivstukket i brystet! Såret var så dypt at den ene lunga punkterte. Dette var en sjokkerende beskjed å få, men det var betryggende at han selv fortalte det, og ikke en fremmed lege. Han fortalte også at han kommer til å bli bra igjen, uten varige mén. Han er nå kommet hjem fra sykehuset, og det går, etter forholdene bra med han.

 

Denne uka har gått fort. Cecilie, Joakim og jeg har begynt å trene på treningsstudio, og to dager denne uka har vi vært der (etter jobb og skole). I tillegg var jeg og danset swing torsdag kveld. Samt at i går kveld og på formiddagen i dag, var jeg på videregående kurs i swingdansing. Så dette ble en aktiv uke.

 

 

 

 

 

Torsdag 9. oktober

 

Jeg ble ferdig med å få de 100 løkene og de 10 Solhatt-røttene ned i det nye blomsterbedet på tirsdag. Jeg gleder meg til å fortsette med dette bedet, som kun skal ha rosa blomster. Men, det spørs om jeg må vente til våren med å gjøre mer. Det er ikke så lenge til det blir frost, tenker jeg.

 

I går var jeg og trente, etter jobb.

I dag er det torsdag, og dansedag. I kveld har jeg vært og danset swing.

 

Utpå dagen i morgen reiser Charles og jeg for å besøke min familie, som bor 6 timers kjøring fra oss. Vi skal bo hos min søster og familien. På lørdag skal vi besøke mine foreldre. Vi drar hjem igjen på søndag. Da er høstferien til Cecilie og Joakim ferdig, og vi reiser hjem, alle sammen.

 

 

 

 

 

Tirsdag 7. oktober

 

Etter jobb i dag, kjøpte jeg tre sekker til, med jord, og gikk ut i hagen rett etter middagen. Jeg satte ned de 50 Tulipanløkene, de 50 Snøstjerneløkene, og de 10 Solhatt-røttene. Jeg har lagt ut et bilde fra dette området i dag.

 

Jeg er svært glad i å holde på i hagen, og selv om været ikke er noe særlig, slik det er nå, koser jeg meg virkelig, mens jeg holder på. Det er jo bare å ta på varme klær.

Det er nesten så jeg har tyvstartet litt på våren, selv om det er høst.

 

 

 

 

 

Mandag 6. oktober

 

I går var jeg en tur på treningsstudioet og trente. Etterpå syklet jeg en tur med Chico. Charles og Rex var fortsatt på elgjakt, men kom hjem på kvelden i går.

 

I dag fikk jeg en pakke med blomsterløk og stauderøtter, som jeg hadde bestilt. Jeg hadde bestilt 50 Tulipanløk i en blanding av rosa og lilla tulipaner, samt 50 løk av rosa Snøstjerne. I tillegg til disse, fikk jeg 10 stauderøtter av rosa Solhatt.

I vår bestilte jeg Høstfloks, fra samme leverandør, og fikk kun en pose med røtter. Jeg var svært skeptisk, da jeg mottok denne posen med røtter, men satte røttene ned i jorda. Nå står det mange Høstfloks i knopp, i hagen vår. Av den grunn turte jeg å ta sjansen på å bestille disse Solhatt-røttene.

 

Alt som kom i posten i dag, har jeg tenkt å plassere i et blomsterbed som skal være ved den nye platten, som vi skal lage, ved flaggstanga. Jeg har noen bilder fra dette, her. Men, dette området er ikke ferdig enda. Vi har bare så vidt fått begynt. Mesteparten skal vi gjøre til våren.

Men, da jeg fikk 100 løk og 10 stauderøtter, fant jeg ut at jeg bare måtte begynne å lage bedet, selv om platten ikke er ferdig. Jeg la ned et lag med aviser, og la steiner oppå. Det var ikke noe særlig vær i dag, og jeg begynte etter jobb, så det ble ikke tid til å holde på lenge. Det ble mørkt i 19.30-tiden, så da måtte jeg bare avslutte, å gå inn. I morgen skal jeg kjøpe mere jord, (kjøpte 3 sekker i dag), og se om jeg får satt ned løkene og stauderøttene.

 

 

 

 

Lørdag 4. oktober

 

I dag har jeg kjørt bil i 7 timer (totalt, tur-retur). Jeg har kjørt Cecilie og Joakim, som skal være hos sin far i høstferien. Jeg tok flere bilder i løpet av turen:

 

 

 

 

 

 

 

 

Ønsker dere alle en god helg!

 

Klem fra Bente

 

 

 

 

Torsdag 2. oktober

 

Ja, da er vi allerede to dager ut i oktober, og høsten er ugjenkallelig her.

Etter noen dager med mye vind og regn, har vi nå hatt et par dager med overskyet vær, og lite vind, og oppholdsvær.

 

Jeg har fått flere bursdagshilsener!

 

Den 30. september begynte Cecilie, Joakim og jeg på treningsstudio. Dette er et treningsstudio der det er fysioterapeut tilstede når man trener. Det er veldig greit, synes jeg, så kan man bare spørre, dersom det er noen spørsmål som dukker opp underveis. Den første timen vår, gikk fysioterapeuten gjennom et treningsprogram som han foreslo at vi skulle følge, når vi trener, i tiden framover. Vi har planer om å trene i alle fall to dager i uka, så får vi se hvordan det går.

Cecilie og Joakim dro innom og trente litt, etter skoletid i går, også, mens jeg trente i treningsrommet på jobben, slik jeg pleier på onsdagene, sammen med noen av mine kolleger.

 

I kveld skal jeg på swingkveld, og danse.

 

I morgen starter høstferien til ungene. På lørdag morgen skal jeg kjøre Cecilie og Joakim til deres far: Han møter han oss halvveis, så vi må begge kjøre ca. tre timer. (Han bor 6 timers kjøring fra oss). De skal være hos han i høstferien. Men, neste helg drar Charles og jeg dit, for å besøke min familie, som bor på samme sted som Cecilie og Joakims far.

Vi skal bo hos min søster og samboeren. De skal bli trivelig å treffe igjen slekta. Nå har vi ikke sett dem siden i sommer. Charles og jeg skal kun være der helgen 10.-12. oktober, så på søndag drar vi hjem igjen, sammen med Cecilie og Joakim.

 

Charles og jaktlaget hans tok 2 av 4 elger, forrige runde de var ute. I kveld drar de på nytt ut på elgjakt, og blir til søndag. Så får vi se om de får tatt de siste to elgene, i denne runden. De har i alle fall bedre vær, nå, enn hva det var forrige helg.