September 2008:

Lørdag 27. september

I dag våknet vi til en skikkelig høststorm: Regn og sterk vind.

Jeg blir 41 år i dag, og har tenkt å benytte dagen til å rydde litt i et stort skap vi har i gangen, samt at jeg skal komme i gang med å lime inn bilder i albumene våre igjen. Albumene har blitt liggende, lenge, uten at jeg har fått gjort meg ferdig med alle bildene som skal limes inn. Det er deilig at bursdagen min er på en lørdag. Jeg skal nyte dagen, og nyte at det er helg, og bare ta det med ro og slappe av (etter at jeg har ryddet i skapet, i gangen. Det å lime inn bilder er bare koselig.).

På torsdag kveld, før jeg dro for å danse swing, kjørte jeg Joakim innover på hytta der Charles også er, så han fikk være med på elgjakta i år. Det er nesten en times kjøring, fra oss, og innover til der de jakter. De skjøt en elg på onsdag og en elg på torsdag.

Jeg har fått flere bursdagshilsener fra mine nettvenner!

Her er et bilde av meg på min 2 årsdag, sammen med mamma:

I og med at Charles, Joakim og Rex er på elgjakt, er det kun Cecilie, Chico og meg hjemme. Senere i dag skal vi kose oss, og få litt bursdagssteming.

 

 

 

Torsdag 25. september

I dag startet elgjakta. Charles dro på elgjakt i går kveld, og i ettermiddag kjørte jeg Joakim innover, så han også skal få være med på elgjakt. Allerede i dag fikk jaktlaget den første elgen. Charles har med seg Rex på elgjakta i år, og Rex har vært flink i dag, og gjort som han skal. Charles har vært litt spent på dette, da Rex er valp, enda. Han blir 1 år, 19. oktober.

I kveld har jeg vært og danset swing,

mens Cecilie har vært i svømmehallen, sammen med sine venninner.

Tidligere i dag så jeg de første trekkfuglene som var på vei mot varmere strøk. Nå er nok høsten ugjenkallelig, her.

På lørdag blir jeg 41 år, men dagen blir ikke feiret, noe særlig. Charles og Joakim er på jakt. Jeg har fått en ny fin sykkel i gave fra Charles, som jeg bruker så ofte som mulig. Jeg sykler til jobb, når det er fint vær. I tillegg har Charles kjøpt MC-klær til meg, i gave fra Cecilie og Joakim, så nå er jeg godt kledd, når vi skal på motorsykkeltur. Her er et bilde av Charles, med motorsykkelen sin.

Det er ikke meldt noe særlig bra vær, til helga, men jeg håper det blir bedre enn meldt, så de som er på elgjakt, i alle fall slipper vind og regn, når de er på tur. Men, skulle været bli dårlig, har de heldigvis med seg varme og regntette klær, så de slipper å bli våte og kalde.

 

 

 

Onsdag 24. september

Det regnet i hele går! Jeg savner sola og varmen. Men, jeg gleder meg over å se at det fortsatt er noen blomster som holder ut, ute i hagen. Både Høstfloks, som vi har 4 forskjellige typer av, som blomstrer akkurat nå, og 3-4 som ikke har blomstret enda, Oktoberbergnapp, som står i knopp, rosa og blå Høstasters, Syrinhortensia, Virginialeddblomst, Prydkattemynte, Vårvortemelk med flere, holder ut, og blomstrer fint. Det er koselig å se.

I dag har mine foreldre 42 års bryllupsdag. Gratulerer med dagen, mamma og pappa! Se noen bilder av mine foreldre her.

Jeg blir 41 år på lørdag, og i dag fikk jeg bursdagshilsen fra Kia og Zeno. Jeg har laget en egen side til gavene jeg fikk.

 

 

 

 

Mandag 22. september

Jeg fikk dette på e-mail fra Susan, og i tillegg til å sende mailen til flere av mine venner, valgte jeg også å sette det inn i blogen min:

1.  What is your occupation right now? Secretarial services

2. What color are your socks right now? Black

3. What are you listening to right now? TV in the background, our tumble drier and dishwasher machine

4. What was the last thing that you ate? Chicken, spaghetti and leek

5. Can you drive a stick shift? Yes, of course

6. Last person you spoke to on the phone? My son, Joakim

7. Do you like the person who sent this to you? Yes, of course

8. How old are you today? 40 years old (turning 41 on Saturday 27th)

9. What is your favorite sport to watch on TV? Alpine sports, gymnastics and dancing

10. What is your favorite drink? Cold water, coffee and red wine

11. Have you ever dyed your hair? Yes, but only a couple of times. (I use to stripe my hair i bright stripes.)

12. Favorite food? Salades, pasta, pizza

13. What is the last movie you watched? Troja

14. Favorite day of the year? The first real warm day in Springtime

15. How do you vent anger? Yelling, and shouting

16. What was your favorite toy as a child?  My dolls

17. What is your favorite season? Spring

18. Cherries or Blueberries? Blueberries

19. Do you want your friends to e-mail you back? Of course!

20. Who is the most likely to respond? I am not sure

21. Who is least likely to respond? The most tired one *giggles*

22. Living arrangements? House with hubby, 2 kids and 2 dogs

23. When was the last time you cried? I don't remember

24. What is on the floor of your closet? Shoes

25. Who is the friend you have had the longest that you are sending this to? Lillian

26. What did you do last night? Washing clothes, and then watching TV with my family

27. What are you most afraid of? Loosing my kids or my life while the kids are still young

28. Plain, cheese, or spicy hamburgers? Cheese

29. Favorite dog breed? Gordonsetter, hvit Elghund, Boxer

30. Favorite day of the week? Saturday

31. How many states have you lived in? I live in Norway, we don´t have states in our country. (I have lived in 4 different cities in Norway)

32. Diamonds or pearls? Diamonds

33. What is your favorite flower? Difficult to choose one. I love Lily's, Roses, Phlox which is flowering during Fall, Campanuala and Tulips.

 

 

 

Søndag 21. september

Vi har hatt et nydelig vær i hele september, men på fredag fikk vi regn. Det regnet stort sett hele fredagen, mens på lørdag var det oppholdsvær innimellom, med flere kraftige regnskurer. I dag har vi oppholdsvær, men overskyet. Klokka er bare 11 på formiddagen, og vi har i alle fall ikke hatt regn, enda.

På fredag var jeg på handletur, sammen med 4 venninner. Vi kjørte bil i nesten tre timer hver vei. Vi hadde en kjempedag! Vi handlet masse, spiste lunch på en kafeteria og middag på en pizzarestaurant. Vi startet å kjøre klokka 7 på morgenen, og var ikke hjemme før klokka 22 på kvelden. Slitne men veldig fornøyde.

Charles og jeg brukte hele dagen i går på å rydde og flytte om på det rommet der vi har en en PC stående, sammen med et par skap, og to frysebokser. Det var utrolig godt å få bedre plass, og ryddet og kastet ting. I tillegg fikk vi tatt ned en lampe som hang i taket på stua, og byttet den ut med en ny lampe som jeg kjøpte på min handletur på fredag. Som vanlig koste vi oss med hjemmelaget pizza på lørdagskvelden.

 

 

 

Lørdag 13. september

Strålende sol i dag også!

I dag morges, fikk jeg gjort unna en del husarbeide. Det er veldig greit å bruke lørdag formiddag til slike ting, synes jeg. Etter jobb er jeg ofte for sliten til å begynne med så veldig mye husarbeide, men på lørdag formiddag, er man uthvilt og innstilt på å få unna litt husarbeide.

I formiddag har vi hatt besøk av min nettvenninne, Lillian, og mannen hennes, Inge. Tidligere i sommer var jeg på besøk hos Lillian. (Se mandag 21. juli).

Her er et bilde av Lillian og meg, i hagen vår:

 Det var veldig trivelig å ha besøk av Lillian og Inge. Vi satt og koste oss ute i sola, på terrassen, samt at vi gikk en runde i hagen.

Takk for besøket, Lillian og Inge! Velkommen tilbake!

Nå er klokka 16.30, og Charles og Joakim er ute en tur og kjører motorsykkel, mens Cecilie er på besøk hos to venninner. De skal ligge i telt ute i hagen til hennes venninner, i natt.

Jeg skal snart begynne å lage pizza. Det skal bli deilig med hjemmelaget pizza til kvelds.

 

 

 

Fredag 12. september

Vi har fortsatt nydelig vær, og jeg sykler til jobben, så ofte jeg har anledning.

Etter arbeidstid i går var jeg på tur sammen med jobben min. Vi var på busstur til et enormt kalkbrudd:

Det var en opplevelse å få se dette. Legg merke til hvor små gravemaskinene på bildet ser ut til å være. (Bildet mitt viser ikke hele området. Det var mye større enn dette.) Etter at de har tatt ut kalk og marmor fra et område, fyller de opp der, og planter i på nytt, så det blir pent igjen. Det var overveldende å kjøre med bussen inne i dette området. Vi kjørte også gjennom en 4 km lang tunnel, som de pleier å bruke til trailerne som frakter stein til en steinknuser.

I samme området som kalkbruddet, er det svært fin natur, og jeg tok flere bilder:

 

Etter at vi hadde vært i kalkbruddet, kjørte vi til et sted der vi fikk servert koldtbord i et gammelt fjøs. Det var kjempefint pusset opp, og var nå blitt et utrolig kult lokale!

De har beholdt mesteparten av inventaret fra fjøset, som det er, og kun pusset opp. Det var trivelig stemning i det gamle fjøset.

Nå er det fredag ettermiddag, og jeg nyter at det er helg. Skal gå ut å sette meg på terrassen i sola, med en kopp kaffe.

 

 

 

Søndag 7. september

Våknet til strålende sol og en deilig temperatur (ca. 12 grader) i dag morges. Jeg har akkurat spist frokost, og sitter ved datamaskina med en kopp kaffe.

For et par dager siden, leste jeg boka Ulykkesfuglen av Camilla Läckberg. Et par uker tidligere, leste jeg Steinhuggeren og Predikanten, av samme forfatter.

 

Hovedpersonene i serien er samboerparet Patrik og Erica. De er begge i trettiårene og sliter med vanlige problemer, som besværlige svigermødre og hverdagslig småkrangling. Kanskje er det nettopp derfor de er så lette å like. Forfatteren Erika er ingen glatt og glamorøs skjønnhet med perfekt hår og tenner. Samboeren Patrik jobber som politimann på den lokale politistasjonen, men heller ikke han er noen actionhelt. En begynnende pondus har fått ham til å innse at han må begynne å trene igjen - bare ikke i dag.
I denne realistiske rammen fletter Läckberg inn sine neglebitende mordmysterier. Og det er nettopp her nøkkelen til suksessen hennes ligger. Läckberg er en mester i å skildre mellommenneskelige forhold samtidig som hun skaper grøssende gode krimmysterier.

Jeg må bare si at jeg liker Camilla Läckbergs bøker svært godt. Jeg skal se om jeg får kjøpt flere av hennes bøker, etter hvert. De tre jeg har lest, var kjempebra! Akkurat slik jeg liker dem. Camilla Läckberg har blitt en av mine favorittforfattere.

Jeg har ikke så store planer for dagen i dag. Skal få unna litt husarbeide, og ellers kose meg med en god bok, og ta en kopp kaffe eller fem, ute i hagen.

 

 

 

Lørdag 6. september

På onsdag regnet det absolutt hele dagen, men på torsdag og fredag var det et nydelig vær. Strålende sol, og blikkstille på sjøen. Men, det er fortsatt kaldt om natten. På morgenen var det så vidt over null grader, og det var rim i gresset. Heldigvis sørger sola for at det blir varmere, utover dagen.

På onsdag startet vi opp å trene, igjen, rett etter jobb, vi damene på jobben. Det var tungt å starte opp å trene, etter å ha hatt pause siden i vår, men det gjør nok godt, for kroppen, å få komme litt i bevegelse igjen.

torsdag var jeg på swingkveld. Det var desto mer artig! J

I dag hadde vi regn på morgenen, men utpå dagen sluttet det å regne, og været ble bedre.

Jeg har ikke gjort så mye denne helga. Litt husarbeide, lesing og avslapning, samt at Charles står på stand, med biler, denne helga, så vi har vært en tur og besøkt han, der. Samt at vi selvsagt gikk en runde og kikket på de andre standene.

I kveld har vi kost oss med Taco.

 

 

 

Tirsdag 2. september

Både i går og i dag har vi hatt fint vær, men det har ikke vært så veldig varmt. På morgenen har det kun vært 2 varmegrader, men jeg har allikevel syklet til jobb. Jeg er så glad for den nye sykkelen min, og synes det er deilig å starte morgenen med et kvarters sykkeltur.

Vi har lenge hatt planer om å lage en platting ved flaggstanga. I dag begynte Charles å grave bort plena og jorda som var i dette området. Vi har traktor, med graver som han bruker til dette arbeidet. Jeg har laget en egen side med bilder fra dette prosjektet vårt.