April 2009:

 Søndag 26. april

 

Det begynte å regne i går kveld, og det har regnet i absolutt hele dag. Jeg hadde store planer om å beise rekkverket på vår nye terrasse, men det ble selvsagt ikke noe av det, i regnvær. Det ble "innedag" hele dagen. Men, det var godt å bare slappe av og ta det med ro.

 

 

I morgen er helgen over, og da er det selvsagt meldt lettskyet og vindstille, med solglimt, så det er jo typisk, men man får nyte finværet etter jobb. Cool

 

 

 

 

 

 

 

 Lørdag 25. april

 

I dag har jeg beiset lektene som er under den nye terrassen, svart, samt at jeg har gjort ferdig utvidelsen av bedet som er foran terrassen.

Det ble fint å få mørk farge på det under terrassen, synes jeg. Så skal vi beise samme farge som på huset, på rekkverket på terrassen.

 

 

 

 

Utpå dagen kjørte jeg og Joakim til en bane, så han fikk kjøre firhjuling sammen med en kamerat. Dette var første gangen de kjørte, i år, og det var visst artig å komme i gang igjen.

 

 

Underveis til banen så vi masse Hvitveis. Dette er de første Hvitveisene jeg har sett i år. (Min side om hvitveis er her.)

 

 

Mens Joakim og jeg var på banen, lagde Cecilie hjemmelaget pizza som vi koste oss med til middag.

 

 

 

 

 

 Fredag 24. april

 

Etter at vi gravde bort jorda, der vi satte opp den nye platten, og la all jorda utover plena, har det ikke vært så vakkert, der. (Se bilde lenger ned på denne siden, 2. april). I går sådde jeg i dette området av plena, så i løpet av 3-4 uker får vi håpe at det blir grønt og fint, der.

 

I dag har vi overskyet vær, men det er vindstille og mildt (8 grader). Jeg gikk hjem fra jobb i dag. Det var så deilig å gå, og høre måkene og andre fugler, og titte i hagene til folk. Nå er det godt at det er helg.

                  

Jeg skal bare slappe av, samt holde på i hagen, selvsagt, i helga.

 

 

 

 

 

 

 Tirsdag 21. april

 

På ettermiddagene, etter jobb, er jeg som regel ute en tur i hagen og pusler litt.

I går klippet jeg Alperips-hekken. Plantene er ganske små enda, men de må uansett klippes litt, så de skal bli fyldigere.

I dag har jeg satt ned noen Krokus og Tulipaner som jeg har fått.

 

 

Blåveisen har ikke åpnet seg helt, enda. Men, det er ikke lenge til, nå.

 

 

 

 

 

 

 Søndag 19. april

 

Snøen som kom i går, har heldigvis smeltet igjen, men været frister allikevel ikke til noe særlig uteliv. Det har regnet i hele dag. Charles og jeg kledde allikevel på oss godt med klær som holder regnet ute, og gikk oss en lang tur i skogen, med Rex. Det er jo egentlig ikke ille å være ute i dårlig vær, så lenge man er godt kledd.Det regner

 

 

På ettermiddagen i dag har vi vært på besøk til Charles sitt søskenbarn og familien hans. Det har vært en rolig og avslappende helg.

 

 

 

 

 

 

 

 Lørdag 18. april

 

Se hva vi våknet til i dag!

 

 

Snø!!! Æsj! I løpet av formiddagen har det snødd, flere ganger, men vi har 3 varmegrader, og

innimellom er det også sprekker i skylaget og solglimt, så vi håper og tror at dette smelter unna, fort.

 

 

 

I går kveld var Charles og jeg i 80 årsdag til Charles' tante. Hun hadde leid lokale og hadde 70-80 gjester. Det var en veldig koselig kveld.

 

 

 

 

 

 

 Torsdag 16. april

 

I går hjalp Joakim Charles med gelenderet på terrassen. Jeg gleder meg til vi får gjort ferdig alt på terrassen, og får beiset den.

 

 

 

I dag har jeg vært en liten tur ute i hagen, etter jobb. Jeg har satt ned en del forskjellige Takløk i den nye delen av bedet. I tillegg har jeg flyttet på to røde rosebusker. De har stått i det store bedet, der jeg kun har pastellfarger, gult og hvitt. Det passet ikke med røde roser i dette bedet. Nå har jeg flyttet disse røde rosebuskene i et bed, der vi har andre røde blomster, men ingen rosa blomster.

 

 

 

 

 

 

 2. Påskedag mandag 13. april

 

Denne dagen har Charles og jeg brukt store deler av, ute i hagen. Vi har utvidet det store staudebedet vårt. Når vi fikk opp terrassen, valgte vi å utvide staudebedet slik at det ble like langt som terrassen.

 

Se bilder av dagens "prosjekt" her.

 

Jeg har også lagt ut et bilde av surjordsbedet. (Ikke mye som blomstrer her, enda.)

 

Jeg har også lagt ut et bilde til fra påska (dette bildet ble tatt i går, ved hytta til vår svoger og svigerinne).

 

 

 

På ettermiddagen, i dag, var hele familien i fødselsdagsselskap.

 

 

 

I morgen er påskeferien over, og det er tilbake til jobb for oss voksne, og skole for barna.

 

 

 

 

 

 

 

 1. Påskedag søndag 12. april

 

I dag var det slutt på finværet. Det er overskyet, og litt regn. Mine foreldre dro i formiddag. De har en 6 timers biltur foran seg, og kommer til å være hjemme utpå ettermiddagen en gang. Vi har hatt noen trivelige dager sammen med mine foreldre her hos oss. Det passet bra at det ikke er så fint vær i dag, da mine foreldre skulle kjøre hjem. Bra at vi fikk finværet når de var hos oss. Så kan de kjøre i overskyet vær, i stedet.

 

Utpå dagen i dag skal Charles og jeg kjøre en tur og besøke Charles' bror og vår svigerinne på hytta. (Hytta er vel en halvtimes kjøring fra der vi bor, så vi skal hjem igjen til middagstid.) Cecilie og Joakim skal være hjemme. De får besøk av noen venner.

 

 

Været ble heldigvis bedre utover dagen. Det sluttet å regne, og vi fikk til og med se sola innimellom.

Det var koselig på hytta til vår svoger og svigerinne. Vi satt ute på terrassen deres på hytta og stekte vafler og koste oss.

 

 

 

 

 

 

 Påskeaften lørdag 11. april

 

Vi har nå hatt besøk av mine foreldre siden torsdag, og både i går og i dag har vi hatt et fantastisk vær! Vi har vært på tur i skogen, begge dagene, i strålende sol. Vi har vært utendørs nesten hele tiden, både i går og i dag. Før og etter turene har vi kost oss på terrassen.

 

Jeg har lagt ut flere bilder fra påska (bilder fra våre turer i skogen i går og i dag).

 

 

 

 

 

 

 Skjærtorsdag 9. april

 

Mine foreldre, samt Cecilie og Joakim er på vei til oss nå. Kjøreturen tar 6 timer. Jeg har brukt formiddagen til å ordne det fint på gjesterommet, samt vasket og ryddet litt.

 

 

Jeg har laget en side med bilder fra påska i år. (Flere bilder vil komme her, etter hvert.)

 

Charles har fortsatt å snekre litt på platten, men været er såpass bra, at han nå kjørte seg en liten tur med motorsykkelen.

 

Litt senere skal vi ut og gå oss en tur med Rex.

 

Så skal vi begynne å forberede rådyrlår til middag, så vi har noe godt å servere når påskegjestene kommer.

 

 

 

 

 

 

 

 Onsdag 8. april

 

I dag har vi hatt regn, på morgenen, oppholdsvær på dagen, og regn til kvelds igjen. Jeg jobbet fra 8 til 12 i dag. Etter at jeg var ferdig på jobb, gikk Charles og jeg ut i hagen. Charles har begynt med rekkverket med platten, mens jeg ryddet ferdig i bedene. Jeg er nå ferdig med alle bedene våre! Hoppende glad

 

 

Jeg har lagt ut et par bilder på hagesidene. Har også laget en egen side med vårt prosjekt med den nye platten.

 

 

 

I morgen kommer mine foreldre hit til oss. De skal ta med seg Cecilie og Joakim, som har vært hos sin far, siden fredag. Vi gleder oss veldig til å få hjem Cecilie og Joakim, samt å få besøk av mine foreldre.

 

 

 

 

 

 

 Tirsdag 7. april

 

I går hadde vi regn, absolutt hele dagen. Men, jeg var på jobb, så jeg merket ikke så mye til det.

 

 

Dagen i dag startet med tåke, men utpå dagen fikk vi strålende sol. Charles har fri i den stille uke, og har fortsatt og jobbe med platten, mens jeg har vært på jobb. Nå har platten kommet på plass på understellet:

 

 

 

 Søndag 5. april

 

Vi har hatt et nydelig vårvær i dag. Strålende sol, nesten vindstille og mildt. Charles har fortsatt og jobbe med platten, mens jeg har puslet litt i hagen. Blant annet så har jeg flyttet de to rosebuskene (Hurdalsrosa og den historiske rosen Celestial) som hadde blitt for store for bedet de sto i.

Charles har snekret ferdig understellet til platten. De to rosebuskene er nå flyttet i forkant av platten.

 

Spove.

For to dager siden, hørte jeg spoven for første gang, og mens vi holdt på ute i hagen i dag, hørte vi den hele tiden. Det var skikkelig koselig; sol og varmt, vi holdt på ute i hagen, mens Spoven sang for oss. Nå er det vår!

Etter at vi hadde spist lunch, satte vi oss på terrassen og koste oss med kaffen. Dette er første gang vi sitter på terrassen i år, så det var veldig trivelig å finne fram putene til møblene og starte sesongen ute på terrassen. (Dette er selvsagt ikke den nye terrassen, som ikke er ferdig enda, men vår andre terrasse, som vi har ved inngangspartiet på huset.)

 

 

 

 

 

 Lørdag 4. april

 

I dag har Charles begynt å jobbe med platten som skal være ved flaggstanga. Han har nå boret 9 hull i berget, der han satte ned 9 "sko" som understellet til platten skal ligge i. Det har nå regnet i flere dager, her, og alt er vått og sølete, men til tross for været, gikk vi ut, og begynte å jobbe.Det regner Jeg hjalp Charles med å måle opp, og holde planker, men mesteparten av tida, brukte jeg på å klippe ned rosebuskene som skal flyttes til dette området, og drev med annen småplukk i hagen.

 

 

Selv om det regnet hele tiden, var det veldig artig å komme i gang med dette. Laughing

 

 

Jeg har også store planer for området som du så vidt kan se, i bakkant av bildet, Helt gira så utpå ettermiddagen i dag, har jeg vært på nettet, og bestilt noen busker som vi skal ha der. Det jeg har bestilt, er: 3 Rhododendron, 2 Snøballbusk, 2 Roseklokkebusk og 1 Gullregn. Dette ble dyrt, men jeg har planlagt å bruke skattepengene til å gjøre det fint i hagen, så da går det nok greit. Blunke

 

 

 

 

 

 

 Torsdag 2. april

 

Vi har et variert vær for tida: Snø dagen før i går, strålende sol i hele går, og i dag har det plaskregnet, absolutt hele dagen! Det er store dammer, både på jordene rundt her, på veiene og på plena vår. Hagen vår ser nitrist ut, nå. Ingen ting er grønt enda, og øverste del av plena er stygg, på grunn av all jorda vi har lagt utover, etter at vi gravde plass for plattingen som skal på plass ved flaggstanga. Jeg må si jeg virkelig ser fram til at det skal begynne å grønnes litt. 

 

 

 

 

 

 

 

 Onsdag 1. april

 

Snøen som kom i går, har heldigvis smeltet. Det ligger kun noen gamle snøklatter på jordene rundt omkring.

Det har vært et nydelig vær i dag. 5-6 varmegrader og sol.

 

I dag morges dro jeg en tur på jobb, men etter et par timer, dro jeg hjem. Det var nok for tidlig, etter operasjonen, å dra på jobb. Det var svært vondt å sitte så lenge. Det er faktisk bedre å stå og gå, i stedet for å sitte i ro på en kontorstol. Så jeg bestemte meg for at jeg skal være hjemme, resten av sykemeldingsperioden, slik legen har sagt. Jeg skal jobbe i den stille uke.

 

Cecilie og Joakim skal til sin far, første del av påsken. De drar på fredag, (om to dager), etter skolen.

 

Utpå dagen i dag gikk jeg ut i hagen i det fine været. Jeg klippet den ene hekken vår. Det tok kun et kvarters tid, og grenene var så tynne at jeg kunne bruke en liten hagesaks. Blankmispelhekken som går langs innkjørselen vår. Dette er en gammel hekk, som sto ved huset vårt da vi kjøpte det. Nå er det kun Alperips hekken som skal klippes litt. Det er mulig det er litt tidlig å gjøre dette nå, men hekken har begynt å spire, og jeg mener at hekken kan bruke sine krefter på å danne nye skudd og spire, enn å lage masse blader, som jeg klipper bort, ved en senere anledning. Håper jeg ikke gjorde noe dumt. Pinlig berørt

 

I dag har jeg laget en side med bilder fra våren i fjor.