August 2009:

Torsdag 27. august

I dag er Joakims 14 årsdag!

I ettermiddag skal vi ha masse gjester, og feire Joakim med kaffe, kaker, is og brus.

 

Her er jeg, sammen med bursdagsbarnet.

 

 

 

 

 

Mandag 24. august

Fra tidlig i sommer har jeg lest enormt mye: Jeg har lest svært mange pocketbøker, fra diverse serier, blant annet så har jeg lest de siste par bøkene i serien om Lassjenta, som nå er en avsluttet serie, jeg har lest noen bøker fra Ingebjørg Olavsdatter, flere bøker i seriene om Tre søstre og Kystens datter. Alle disse bøkene har jeg lånt fra min søster. Det er veldig greit å kunne låne bøker. Man har hverken plass til, eller råd til å kjøpe alle. Jeg har også lest to av de tre bøkene i Stieg Larsson-trilogien. Gleder meg til å lese den tredje. Har også lest to enkeltstående krim-romaner av Mo Hayder: Tokyo og Kuren, pluss en krimroman av Karin Slaughter: Stillheten etterpå. Etter å ha lest alle disse bøkene i sommer, gikk jeg i forrige uke "tom" for bøker å lese. I min desperasjon, dro jeg innom biblioteket, og lånte med meg 8 krimbøker. Jeg har nå lest to av Willy Ustads bøker om Konrad Wolf. Og i går startet jeg på Kim Småge sin bok: Containerkvinnen. De fem andre bøkene jeg lånte på biblioteket, var bøker skrevet av Henning Mankell. Jeg har fått helt "dilla" på å lese, og slapper av med en bok, så ofte jeg kan. 

På torsdag (27. august) fyller Joakim 14 år, og ettermiddagene fram til da, blir nok brukt til å bake litt, samt vaske og ordne litt til bursdagen. I tillegg skal jeg til frisøren og klippe meg på torsdag, og det ser jeg virkelig fram til.

I ettermiddag har Joakim og jeg bakt to brownies-kaker.

 

 

 

 

 

Onsdag 19. august

I dag var Cecilies første skoledag på videregående skole. Hun skal gå på linja for Design og håndverk. Cecilie var svært fornøyd etter første skoledag.

Joakim skal begynne i 9. klasse, og han starter på skolen i morgen.

I dag har jeg lagt ut noen bilder av Rex.

 

 

 

 

 

Søndag 16. august

I dag er det 6 år siden Charles og jeg giftet oss. Har du lyst til å lese om bryllupsdagen vår, og se bilder, har jeg det på bryllupssiden.

I morgen starter Charles og jeg på jobb igjen, etter tre ukers ferie. Cool

 

 

 

 

Fredag 14. august

Etter over en måned, ja nesten to måneder, med tørke, har vi nå omsider fått regn. Det har regnet i fire dager, og jeg er lei av regn og kaldt vær, allerede.

Ferien vår nærmer seg slutten. På mandag skal Charles og jeg på jobb igjen, mens ungene har noen dager til, med fri. Cecilie, som skal begynne på videregående, starter på skolen på onsdag, mens Joakim som skal begynne i 9. klasse, starter på torsdag. I tillegg til skolen, må Joakim også konsentrere seg om konfirmasjonsforberedelser dette skoleåret. Han skal konfirmeres til våren.

 

 

 

 

Mandag 10. august

Natt til i går, hadde vi regnvær for første gang på svært lenge, men på dagtid har vi fortsatt fint vær.

Her er et par glimt fra hagen, i dag:

Svart Stemor

Rosa Høstfloks.

 

Jeg har også lagt ut et bilde av staudebedet, og et av surjordsbedet (se nederst på sidene).

Vi har bestemt oss for å utsette malingen av vindfanget. Det er for varmt å male nå, uansett.

Jeg er så og si ferdig med å plukke rips. Jeg har plukket omtrent 15 liter, som nå ligger i fryseren.

Vi har fortsatt ferie, og koser oss hjemme. Det er godt å ha fri.

 

 

 

 

Fredag 7. august

Her har vi fortsatt varme dager, og vi er sjeleglade for at vi har ferie, nå. Cool (Nå har vi 24 grader her, og ingen vind.)

Vi er nå ferdig med grovarbeidet ved inngangspartiet. Nå er det kun eventuell "pynt", kanskje en benk og/ eller noe planter som mangler.

Har laget en ny side med bilder av inngangspartiet ved huset vårt.

 

 

 

 

Onsdag 5. august

Vi har nesten ikke hatt regn siden midten av juni. Det er svært tørt, både i marka og i hagen. Vi har fortsatt vanningsforbud. Men, vi har ferie, og nyter de varme dagene. Vi har vært en uke på hytta hos mine foreldre, og hos min søster og familien. Det var en trivelig uke. Deilig og avslappende, og trivelig å se igjen familien.

Vi kom hjem på fredag, for 5 dager siden. Resten av ferien skal vi tilbringe hjemme. Vi har forskjellige prosjekter vi har planer om å få ferdig i ferien: Blant annet, så satte jeg ned 23 hekkbusker (Junisøtmispel) i går, mens Charles murte og la ned hageheller ved inngangspartiet vårt. Hellene har vi lagt som en slags "sti", mens resten av inngangspartiet skal dekkes av singel. Jeg har planer om å forsøke å sette ned Takløk i områdene med singel. Vet ikke om dette blir som jeg tenker meg, men vi får bare forsøke. Blunke

Det ser ut for at jeg blir nødt til å male vindfanget på nytt. Jeg er ikke noe glad i å male, men har nå malt vindfanget to ganger: Først i en limegul farge, som ble alt for skarp. Etter en tid, malte jeg om vindfanget i en dus, pen farge, men omtrent med en gang, begynte malingen å flasse. (Se bilder av vindfanget vårt, her.) Dersom vi kommer borti veggen, flasser malingen av. Etter tips fra maler-forretningen, skal jeg male med Heftgrunn, og så male rommet på nytt. For tredje gang. Jeg skal benytte anledningen til å skifte farge. Den duse fargen som er i vindfanget, nå, er beigerosa, men jeg nå skal male i en lys, lys blå farge. Selv om jeg hater å male, gleder jeg meg til å se resultatet. Det skal bli godt å få bort den avflassede malingen. 

I tillegg til disse prosjektene, har jeg to store ripsbusker som jeg skal prøve å tømme for rips. I dag har jeg plukket ca. 7 liter, og har enda igjen ca. 3/4 av buskene. Men, etter to dagers jobbing med hagehellene, ble Charles ferdig i dag, så morgendagen kommer nok til å bli brukt mest til å få på plass duk, og singel, rundt hagehellene.