Februar 2009:

 Lørdag 28. februar

I dag har vi hatt en strålende vinterdag, med et par minusgrader og strålende sol. Dessverre har jeg jobbet 7 timer overtid, så jeg fikk ikke nyte hele dagen, men jeg startet tidlig (klokka 06.40), så jeg var hjemme før klokka 14 i dag. Etter at jeg hadde kommet hjem fra jobb, gikk jeg en lang tur med Chico. Charles hadde vært ute på ski, med Rex, mens jeg var på jobb. Det var strålende sol, og et fantastisk vær, så det var veldig godt å gå seg en tur. Her er et bilde jeg tok på turen:

 

 

 

 

 Onsdag 25. februar

Vi har fortsatt full vinter her hos oss, men vi lengter etter vår alle sammen.

I dag har Joakim og jeg vært på foreldrekonferanse på skolen. Det var heldigvis bare positivt å høre fra læreren.

I morgen er det torsdag, og jeg skal danse swing på kvelden.

Til helgen blir det muligens overtidsjobbing for meg (på lørdag). Jeg har jobbet 3 lørdager, tidligere i år, og blir det jobbing på meg på lørdag også, blir nok dette den siste overtidslørdagen på meg, på veldig lenge. Jeg er sliten for tida, og trenger helgene til å slappe av og ta meg igjen, men nå har lederne våre spurt om vi kan tenke oss å jobbe overtid på lørdag, (vi skal til og med få matservering om vi kommer på jobb på lørdag), og dette er en viktig lørdag for oss, så jeg tror jeg kommer til å jobbe, men at det blir lenge til neste gang.

Ønsker dere alle en god helg.

 

 

 

 

 Lørdag 21. februar

På torsdag var jeg og danset swing, slik jeg pleier på torsdagskveldene.

Mens Cecilie og Joakim dro på skolen på Valentinesball i gymsalen. De hadde det kjempeartig!

Cecilie og Joakim var også ute og koste seg i går. Da var de på teater. Den lokale teatergruppa her i byen har øvd et halvt år på dette teaterstykket. Både Cecilie og Joakim var enige om at det var veldig bra, og at skuespillerne var kjempedyktige.

Nå har vi hatt gnistrende vintervær i hele februar, med masse snø og sol. Her i byen har det blitt planlagt at hovedgata skal stenges av i dag, og det skal arrangeres et skirenn midt i byen. I går kveld kjørte det flere lastebiler med snølass og tømte disse midt i bygata. Charles har løypevakt på skihytta denne uka, og derfor ble det  han som fikk oppgaven med å tråkke opp skiløyper med tråkkemaskina midt i byen. Dessverre er det nå slutt på det fine vinterværet med sol og nysnø. I dag våknet vi til 3 varmegrader og plaskregn.

Det regner

Det er synd med regnet. Det kommer sikkert ikke til å være så mange som vil komme og gå på ski, når det plaskregner, som det hadde gjort om vi hadde hatt nysnø og strålende sol, slik det har vært i hele februar, helt til i dag. Men, været kan man ikke gjøre noe med. Nå kommer det sikkert til å regne bort masse snø, også, og hovedveiene er fri for snø allerede. Dersom all snøen regner bort, nå, håper jeg at det ikke kommer mer snø. Jeg vil ha vår! Men, det er vel kanskje litt for tidlig å ønske seg det, enda. Blunke

 

 

 

 Lørdag 14. februar

Vi har fått store mengder med snø i de siste dagene. Og det snør fortsatt. Vi har en stor gårdsplass, og en ganske lang vei fra hovedveien og opp til huset vårt, så jeg er svært glad for at vi har en traktor som Charles bruker til å brøyte med. I tillegg har vi satt skjær på den lille traktorgressklipperen vår, som Joakim pleier å brøyte med.

Nå i helga skal jeg på dansekurs både fredag, lørdag og søndag. Jeg skal forsøke å lære meg "Svenskbugg". Kurset startet i går kveld. Det var veldig artig, men ikke enkelt å få til slik at det ser bra ut. Når de som kan dette, danser, ser det kult og stilig ut, men når vi nybegynnerne danser, blir det mer stakkato og stresset. Men, vi får håpe at vi blir bedre etter hvert. Det er jo bare å øve og øve til det sitter.

Her er en liten filmsnutt fra youtube, med Svenskbugg:

http://www.youtube.com/watch?v=X6VSbNMQvwo

I dag morges hadde vi en vi soloppgang. Dette er utsikten fra huset vårt:

 

I dag er det Valentine's Day, og selv om vi ikke akkurat feirer denne dagen, benytter jeg anledningen til å ønske alle en fin Valentine's Day.

 

Etter dansekurset i "Svenskbugg", gikk Charles og jeg en skitur med Chico og Rex i skogen ved huset vårt.

   

På kvelden koste vi oss, hele familien, med hjemmelaget pizza.

 

 

 

 Onsdag 11. februar

Nå har vi fått enda mer snø, så nå er det skikkelig vinter, her, men temperaturen ligger nå rundt null, så det er ikke kaldt.

Jeg har blitt utfordret av Ala, og utfordringens regler er:

1. Gå til dine bilder som du har lagret på din PC.
2. Åpne den 6. mappen
3. Velg det 6. bildet i den 6. mappen
4. Vis dette bildet i blogen din, og skriv noe om det.
5. Inviter 6 nye personer til denne utfordringen
6. Link til dem, og la dem få vite at de er utfordret.

Jeg utfordret disse 6 personene:

-Og her er mitt 6. bilde i min 6. mappe:

Dette er et bilde av Joakim og Cecilie, tatt på 17. mai i 2006. (Mine 17. mai-sider er her.)

Ika overrasket meg med å gi meg denne sigtagen i gave! Tusen hjertelig takk, Ika!

 

 

 

 Søndag 8. februar

Festen i går var kjempeartig! Det er lenge siden jeg har ledd så mye som jeg gjorde i går. Og, maten var utrolig god! Utsøkt koldtbord med masse godt!

I dag er det morsdag, og jeg har blitt vartet opp med kake og pakke!

Charles har hjulpet Cecilie og Joakim med å kjøpe denne deilige kaken.

I tillegg få fikk jeg til min store overraskelse et nytt digitalkamera i morsgave! Jeg ble kjempeglad! Jeg har vært så lei meg, siden jeg mistet ned fotoapparatet mitt i gulvet så det ble ødelagt. Gjett om jeg skal ta godt vare på dette nye kameraet!

Mine morsdags-sider finner du her.

Jeg har ringt min egen mor, og gratulert henne med morsdagen i dag. I og med at vi bor 6 timers kjøring unna mine foreldre, blir det ikke så ofte vi kan dra dit.

Charles og jeg har vært en tur på kirkegården i dag, og tent lys på graven til hans foreldre. Etterpå kjørte vi en liten runde, og på vår lille tur, så vi tre rådyr og to elger.

I og med at Charles og jeg var på fest i går, og spiste koldtbord der, ble det ikke til at vi laget oss hjemmelaget lørdagspizza, slik vi pleier å ha omtrent hver lørdag. Av den grunn har vi bestemt oss for å kose oss med hjemmelaget pizza i dag i stedet, så det skal vi lage oss til kvelds.

 

 

 

 Lørdag 7. februar

Vi har fortsatt snø, her hos oss, og siden torsdag har temperaturen ligget på minus 7 til minus 10 grader.

I dag er den første lørdagen på 4 uker at jeg ikke jobber. De tre siste lørdagene har jeg jobbet overtid. Men, nå merket jeg at jeg begynte å bli sliten, og valgte å ikke jobbe i dag. Det er nydelig vær i dag, med 7 minusgrader og lettskyet vær. Skikkelig vintervær!

Her er et par bilder tatt i dag, da Charles og jeg gikk tur med hundene:

Nydelig vintervær.

Chico og jeg i skogen.

I min blog for 28. januar, skrev jeg at jeg hadde mistet mitt fotoapparat i gulvet, så det ble ødelagt. Bildene jeg har tatt siden dette, er enten tatt med mobiltelefonen min, eller med vårt gamle kamera. Jeg har aldri vært helt fortrolig med vårt gamle kamera, men nå når jeg har brukt det, synes jeg at bildene blir helt fine. Nå har jeg ikke prøvd å ta bilder innendørs, men de som er tatt utendørs, blir i alle fall bra.

I kveld skal Charles og jeg på årsfest i idrettslaget. Vi skal kose oss med koldtbord. Det blir sikkert en trivelig kveld.

 

 

 

 Onsdag 4. februar

I går begynte det å snø her hos oss. Nå har vi fått 10-20 cm snø, allerede! Det var nesten rart å få snø og vinter igjen, etter nesten en måned uten snø. Men, jeg må innrømme at det ble vakkert. Men, vårmennesket i meg, gleder seg allikevel mest til vår og varme.

Cecilie kom hjem fra skoletur på søndag kveld, etter en lang busstur på nesten 10 timer. Hun har hatt en kjempefin tur! De var på tur fra tirsdag til søndag. Omtrent 50 elever (10.-klassinger på 15-16 år), og en håndfull voksne. (Ingen lærere.) Dette var en "foreldrestyrt tur". Vi var over 20 foreldre som meldte oss, og hadde lyst til å være med på denne turen. (Også jeg.) Men, det var kun 5-6 foreldre som skulle være med, og jeg var ikke blant de heldige, denne gangen. Men, Cecilie fikk i alle fall en super tur, og det var jo bra. Hun rakk å møte sin far på turen, samt at hun besøkte min søster, i noen timer, en av dagene, i tillegg til alt det andre som klassen var med på: Curling, villmarkstur i marka, svømming, shopping og mye annet.

I dag fikk jeg en kjempefin gave fra Kia! Denne søte Valentines-jenta. Tusen takk, Kia!

 

 

 

 Søndag 1. februar

I går hadde vi en veldig mild dag. Det var nesten så en skulle tro at det var vår! Det var vindstille, sol og 8 varmegrader! (Og snø har vi ikke hatt på lenge.) Dessverre jobbet jeg overtid, så jeg fikk ikke nyte været fra morgenen av, men da klokka var 14, var jeg ferdig på jobb (jeg jobbet 7-14), og jeg gikk hjem fra jobb. Dette tok ca 35 minutter. Det var en deilig tur, i det fine været. Da jeg kom hjem, begynte jeg med litt husarbeide.

Etterpå tok Charles, Joakim og jeg med oss hundene og gikk en tur med dem. Cecilie er ikke hjemme. Hun har vært på klassetur denne uka, fra tirsdag til søndag. Hun kommer hjem til kvelden, i dag.

I dag våknet vi til en ny fin dag, men i dag var det kaldere. (Ca. 2 minus). Jeg fortsatte med husarbeide, og vasket gulv og vasket klær, ryddet og ordnet. Jeg tømte hele vindfanget, og vasket både gulv, listverk og vegger. Chico og Rex har sengene sine og maten sin i vindfanget, så det blir fort skittent, der. (De er selvsagt ikke i vindfanget hele tiden. De går fritt, i hele huset, sammen med oss.)

Utpå dagen tok Charles og jeg med oss hundene ut på tur. Vi gikk i skogen, og opp på et lite fjell, så hundene kunne få løpe fritt. Det er deilig for dem å slippe i gå i bånd hele tiden.

Jeg tok flere bilder fra turen vår, men bildene av hundene ble ikke så bra. Hundene var ikke i ro lenge nok til at jeg greide å ta bra bilder av dem.

Klikk på bildene, så får du se de i full størrelse:

     

 

Da vi var på vei ned fra fjellet, fant Rex en elg, som han tok los på! Både Rex og elgen forsvant for oss, men vi hørte Rex hele tiden, for han bjeffet veldig, på elgen. Etter å ha lett etter Rex i en times tid, fant vi han. Både Rex og elgen sto nede ved sjøkanten. Da Charles kom bort til Rex og elgen, hadde ikke Rex så veldig lyst til å "gi slipp på elgen", men til slutt gikk Rex bort til Charles, og elgen fikk løpe videre, glad og lykkelig over å være kvitt den irriterende bjeffende elghunden.

Da vi fant Rex, sto han og elgen nede ved sjøkanten, til venstre på dette bildet.

Charles syntes det var helt topp at dette skjedde. Han fikk bevis for at Rex kan dette av seg selv, og ikke trenger noen opplæring. Charles har kun brukt Rex som bandhund, i og med at Rex er såpass ung, enda. (Han ble 1 år i oktober 2008, men han ble godkjent som ettersøkshund både på blodspor og ferskspor, før han fylte 1 år.) Charles pleier å ha med seg Rex på elgjakt, og han syntes det var veldig artig å se at Rex fungerer så bra, selv om han er ung enda.

Da vi kom hjem fra turen, la både Charles og hundene seg ned og tok seg en liten hvil, mens jeg satte meg ved PC'en. Men, nå skal jeg ta meg en kjapp dusj, før vi begynner med middagen. I dag skal vi kose oss med lutefisk! Nam nam.