Juni 2009:

 Onsdag 24. juni

I dag har vi sol og fint vær for første gang på lenge. Cool

I de siste dagene har jeg lest den siste Harry Potter-boka, så nå vet jeg omsider hvordan det går med Harry Potter og vennene hans.

Bøkene om Harry Potter er vel kanskje skrevet mest for ungdom, men jeg liker både bøkene og filmene svært godt, og koste meg med boka.

Cecilie og Joakim har sommerferie fra skolen nå, og koser seg hjemme om dagene, mens Charles og jeg er på jobb.

Men, på fredag går jeg også ut i ferie. Jeg skal ha kun en uke, nå, og tre uker litt senere i sommer, og en uke i september, så i år blir det masse ferie på meg.

Jeg ser virkelig fram til å ha en ukes ferie. Det ser jo også ut for at været skal bli bra, så vi får håpe at vi er heldige og får finvær.

 

 

 

 

 Søndag 21. juni

Denne helgen har jeg fått avsluttet mitt store prosjekt i hagen, med mange busker og noen stauder. Joakim var kjempeflink og hjalp meg og grave rundt hele bedet, så vi fikk en avslutningskant med bark rundt hele bedet. Her er et bildet av dette området:

Her står det 1 hvit Syrin, 2 Hybridbarlind, 1 liten Gullregn, 2 Snøballblomst, 2 Klokkebusk, 3 små Rhododendron, 1 Vårvortemelk, 2 Pandalerkespore, 2 Høstbloks, 6-7 broketbladet Gravmyrt, 6 Sitrontimian, 1 Bladlilje, flere små avleggere av Krypjonsokkoll, flere avleggere av blå Toppklokke og Akeleier, 1 Blåveis og sikkert noen flere som jeg ikke husker i farten. Det var veldig artig å få fullført dette prosjektet. Nå er det bare å vente på at plantene skal etablere seg, og vokse seg større, slik at alt "vokser sammen".

Jeg har også lagt ut bilder på sidene om Staudebedet, Surjordsbedet, samt at bildet over her er lagt ut på siden med bildet av området med busker. De nye bildene er lagt nederst på sidene.

 

 

 

 

 Fredag 19. juni

Været begynner å bli litt bedre her hos oss. I dag er det 11-12 grader, lettskyet og oppholdsvær. Innimellom får vi også se glimt av litt sol. Cool Men, vi har fortsatt en kald vind fra nord.

I går var vi på eksamensfest for Cecilies klasse. Hun er nå ferdig med 10. klasse og ferdig med grunnskolen. Det var en veldig trivelig kveld, med deilig mat, taler, sanger og underholding av ungdommene.

Cecilie får vitnemål fra rektor og kontaktlærer.

Her er det vanlig at 9. klasse, med foreldre, arrangerer denne festen for 10. klassingene og deres foreldre. De serverte en deilig gryterett med hjemmebakt brød og salat til. -Kjempegodt! Så fikk vi kaker og kaffe, etterpå.

Dette er en høytidelig kveld, og det er vanlig at ungdommene våre pynter seg. Nesten alle jentene hadde bunad, og de fleste guttene hadde dress.

 

 

 

 

 Mandag 15. juni

Det er ikke mye som minner om sommer, her hos oss. Men, i helga har vi vært på hyttetur. Vi leide en hytte gjennom jakthundeklubben. Det regnet stort sett hele lørdagen. Søndag var det oppholdsvær, men iskaldt. Det er ikke innlagt vann eller strøm på hytta, men vi hadde det allikevel koselig. Været var vi jo klar over, før vi dro, så vi hadde med oss varme klær. Her er noen bilder fra helgens tur:

Hytta (til venstre) og naustet (til høyre).

 

Dette er utedoen. Et søtt lite hus.

 

Vakkert område.

 

Charles og Joakim var ute og fisket, både på lørdag og på søndag, mens jeg hadde med meg den nest siste Harry Potter-boka, og koste meg med den. Jeg satt litt ute og leste, når det ikke regnet, ellers satt jeg inne og koste meg, og fyrte i ovnen. Ellers gikk jeg meg små turer i skogen rundt hytta.

 

 

 

 

 Onsdag 10. juni

Det har allerede gått 10 dager av juni. Været har vært skiftende, med både sol, regn og vind. Mesteparten av juni, hittil, har vært kald. Også de dagene vi hadde sol, for da var det en iskald nordavind.

Jeg har akkurat kommet hjem fra tur. Jeg har vært på seminar sammen med jobben min. Vi har hatt to kjempefine dager, med interessant foredrag på over 4 timer i går, og artige gruppeoppgaver, utendørs, (både fysisk krevende oppgaver og oppgaver som krevde kunnskap og fantasi), samt en trivelig festmiddag ute i en diger lavvo i går, mens i dag hadde vi flere timer med informasjon, og arbeidsoppgaver som var arbeidsrelatert etterpå (teoretiske oppgaver, innendørs). -To artige, inspirerende og lærerrike dager!

I dag har min mormor bursdag. Hun blir 91 år!

Dette bildet er av Cecilie og min mormor, tatt på mormors 90 årsdag i fjor.

 

Her er et nytt bilde fra hagen vår:

Har også satt det inn på hagesidene mine.

 

 

 

 Mandag 1. juni

I går hadde Charles bursdag. Det var en trivelig dag, med kaffe, kaker og gjester.

Charles og jeg.