Mai 2009:

 Lørdag 30. mai

Nå har vi hatt regn i flere dager, og jeg har ikke fått gjort stort ute i hagen på en stund, men i dag er det i alle fall oppholdsvær, selv om det ikke er sol.

Jeg har lagt ut nye bilder på siden om surjordsbedet, staudebedet og bedet ved flaggstanga.

I dag skal jeg ut i hagen en tur, og forsøke å redde staudebedet. Det er kommet gress i staudebedet. Jeg må grave opp et par steder, så gresset ikke får spre seg ut over hele bedet.

Senere i dag, og i morgen formiddag, skal jeg lage litt kaker. Min mann, Charles har bursdag i morgen.

Utpå dagen lettet skydekket, og det ble sol! Charles og jeg kjørte jeg en tur med motorsykkelen, før vi dro hjem og laget Taco til middag og lørdagskos.

Ønsker dere alle en fin Pinsehelg.

 

 

 

 

 Mandag 25. mai

He he. Barbara etterlyser bilde av meg etter jeg klippet håret. Pinlig berørt Jeg liker ikke  å ta bilder av meg selv, men, ok. Blunke

Her er resultatet. (Scroll ned til 2. mai og 17. mai for å se bilder av hvordan jeg så ut før jeg var hos frisøren.

I dag har vi hatt regn for første gang på lenge. Det gjorde nok godt for hagen å få litt regn i dag, selv om jeg liker meg best i finvær. Utpå ettermiddagen sluttet det å regne, og vi fikk til å med se glimt av sola.

I hele helga har vi hatt sol og fint vær, men kald vind. Jeg har vært ute i hagen hele tiden. Jeg har flyttet på planter og endret på en del. Jeg har mange planer for hagen, men det tar tid å gjennomføre alt. Men, jeg koser meg med det, hele tiden.

 

 

 

 Fredag 22. mai

Den 20. mai var jeg hos frisøren. Jeg ba om å få kort hår, samt at jeg ville stripe det.

Jeg ble veldig fornøyd. Det var godt å få kortere hår igjen, og også å få det lysere. Smil

 

I går var det Kristi Himmelfartsdag, og jeg tilbrakte hele dagen ute i hagen. Etter at vi satte opp den nye terrassen, og utvidet bedet under terrassen, hadde jeg behov for å få noen nye planter i dette bedet. I tillegg var kun halve bedet, som går på nedsiden av huset, langs hele huset fylt opp med planter.

Jeg bestemte meg for å fjerne alle plantene i bedet på sørsiden av huset. Under dette bedet ligger det en stor bergknaus, så plantene i dette bedet har hatt alt for lite jord, så de hadde dårlige forhold. Jeg valgte derfor å grave opp alle plantene, og flytte de til de to bedene som trengte flere planter. Jeg gjorde alle feil man kan gjøre: Gravde opp stauder i full blomst (Smågullkorg), løk i knopp (Scilla og allium), samt klatrerosen Flammentanz, som egentlig hadde kommet alt for langt til at den burde flyttes. Men, nå hadde jeg bestemt meg, og da får det gå som det går. Det er stort sett hardføre planter i dette bedet. Dette tok absolutt hele dagen, men det var veldig trivelig å holde på med dette. Jeg vannet og vannet, for å berge det jeg flyttet, og i dag ser det helt fint ut. Plantene som sto i blomst, står helt fint (også blomstene), og de som står med knopper, ser også helt fine ut. Ingen "henger med hodet". Hoppende glad Helt gira

Plantene jeg flyttet var: Klatrerosen Flammentanz, gule Liljer, rosa Saxifraga, gul Krypfredløs, en Oxalis (Lykkekløver) med rød farge på bladene og gule små blomster, hvit og blå Veronica, gul Ballblom, lilla Prydsvinerot og mørk rosa-lilla kuleløk Allium. Det blir artig å se hvordan plantene blir, nå som de får bedre forhold enn de hadde i det gamle bedet.

I bedet ved terrassen har vi kun rosa blomster. Nå står 50 rosa Tulipaner i blomst.

 

 

 

 Søndag 17. mai

Gratulerer med dagen, alle sammen!

Vi har hatt et fantastisk 17. mai-vær her hos oss i dag. Se flere bilder fra vår 17. mai, her.

 

 

 

 Fredag 15. mai

Vi har hatt et par dager med et helt fantastisk vær, her hos oss. Mildt og fint, sol og vindstille, 12-14 grader. Synd man sitter inne på jobb store deler av dagen, og ser ut på finværet, men jeg er utrolig heldig. Jeg har utsikt over sjøen, og hører og ser Måker og Ærfugl rett utenfor vinduet mitt. I de siste par dagene har store flokker med Gjess fløyet over oss. Det er et imponerende skue, når flere hundre Gjess flyr i "plog", på vei "hjem" etter en vinter i syden. Det er så deilig med slike dager. Det er en spesiell lukt i lufta nå, av sjø og saltvann. Det er slike dager som vi har nå, som gjør at jeg elsker våren!

 

Jeg er ute i hagen så ofte jeg kan. Noen dager gjør jeg ikke stort. Bare går rundt og koser meg, og ser på plantene som titter opp i bedene. Andre dager har jeg gravd og luket, og gjort litt mer "arbeid" i hagen. For et par dager siden, fikk jeg noen avleggere fra en venninne, som jeg satte ned i forskjellige bed rundt omkring i hagen (flere sorter Primula, Aurikler, Storklokke og rød Rosenrot). Jeg har lagt ut flere bilder fra hagen på siden om Staudebedet, Surjordsbedet og siden min om Tulipaner (de nyeste bildene er nederst).

 

I går tok jeg med Joakim til en naturterapeut, som blant annet driver med Kvantemedisin. Joakim har slitt enormt, med magetrøbbel siden vi var i Tyrkia i fjor sommer. Han har slitt med mye smerter (daglig), og diaré. Dette har bare blitt værre og værre, for hver uke som har gått. Jeg har kjøpt alle mulige forskjellige midler på helsekostforretningen i de siste månedene, samt at Joakim har sluttet å drikke melk. Men, det har ikke vært noen ting som har fått han bra i magen. Vi har også vært til lege og tatt masse prøver, men har ikke fått svar på alle prøvene enda, og i og med at Joakim plages sånn, valgte jeg å la han forsøke Kvantemedisin, i håp om at han skulle få hjelp, raskt. Dessuten har jeg lest om de fleste magelidelsene på nettet, og det ser ikke ut som at legestanden har noen ting å hjelpe deg med, om du har sykdommer eller lidelser i mage/tarm. Jeg har mye mer tiltro til naturterapeuter, som behandler hele mennesket, enn leger som gir deg medisin (gift) som kanskje kan hjelpe på det du sliter med, der og da, men som gir deg masse bivirkninger. (Så må du til legen for å få medisin mot bivirkningene av medisinen.) Men, jeg er selvsagt inneforstått med at noen ting må man bare til lege for å få hjelp med, og har du en kronisk sykdom, må du også forholde deg til det legene sier. Men jeg tror også at naturterapeuter kan komplettere skolemedisinen. Selv om jeg er positivt innstilt til naturmedisin, må jeg innrømme at jeg ikke helt vet om jeg kan tro på Kvantemedisin. Det virker for fantastisk til å være sant. Dessuten koster det kr 1250,- for den første behandlingen og kr 850,- for de etterfølgende. I tillegg får du beskjed om hva du trenger, for å bli frisk, og må kjøpe diverse midler, i etterkant av behandlingen. Men, jeg var nå blitt så desperat for å forsøke å få Joakim bra i magen, så jeg var villig til å prøve også dette.

Kvantemedisin kan forklares slik: Under behandlingen blir man koplet til en maskin med spesielle elektroder som festes rundt håndledd og ankler. Man sitter behagelig i en liggestol, og føler ingen smerter eller ubehag. Behandlingen tar 1,5, til 2 timer. Kvantemedisin passer for alle , barn, unge og eldre (Dyr kan også behandles). Ingen bivirkninger bortsett fra at enkelte kan bli litt trøtt, men du kan godt sove under behandlingen. Behandlingen er smertefri og skånsom for kroppen. Maskinen scanner hele kroppen i løpet av disse to timene, og finner ubalanser, bakterier, virus, sopp og mikrober uten at man trenger å ta fysiske prøver som blod, urin og avføringsprøver. I tillegg til at maskinen scanner kroppen, behandler den også pasienten. Blant annet så kan man behandle følgende lidelser: Fordøyelsesproblemer, allergi, matintoleranser, immunforsvar, blodsukkerubalanser, hormonubalanser, idrettsskader, rygg og muskelsmerter, vektreduksjon, fysiske-, psykiske- og emosjonelle traumer, bli kvitt bakterier, virus, sopp og parasitter, tenner kjeve, avgiftning (løsemidler, kvikksølv og tungmetaller).

Som sagt, så fikk Joakim prøve dette. Han lå i to timer i Kvantemedisin-maskinen. I tillegg til at maskinen scanner kroppen, og finner ut hvor du har ubalanser/sykdommer osv., så behandler den også, mens du ligger der. På toppen av det hele, blander den også ut et homeopatisk middel, som du skal ta, i dråpeform, 5 dråper en gang hver dag. Disse dråpene gir kroppen samme behandling som det maskina gjorde. Etter behandlingen fikk Joakim en liten flaske, som han skulle ta 5 dråper av, hver dag. Naturterapeuten forklarte at Joakim var blitt scannet to ganger. Først en gang. Så behandlet maskina kroppen, og så scannet den, en gang til. Hun viste oss resultatene på en PC-skjerm. På den første scanningen, var det masse røde felter, som betyr ubalanse, bakterier o.l., mens på den andre scanningen, var det stor reduksjon i antall røde felter. Noe som tyder på at maskina allerede hadde greit å rette opp en del av Joakims plager. Naturterapeuten forklarte at det var spesielt tykktarmen Joakim plagdes med, men at han sliter med hele fordøyelsessystemet. Selv om jeg har gitt Joakim all verdens naturmidler, var det spesielt tre produkter hun ville at Joakim skulle bruke, for å bli bra: Olivenbladekstrakt, Aloe Vera-juice og probiotika. Olivenbladekstrakt hadde vi i huset fra før. Jeg hadde allerede kjøpt dette, etter et tips fra en annen naturterapeut, så dette hadde Joakim allerede tatt i et par dager, men de andre to midlene kjøpte jeg. Nå har jeg tenkt å gjøre nøyaktig som naturterapeuten sier, i håp om at Joakim skal bli bra.

Og, det virket veldig lovende! Joakim hadde ikke vondt i magen i det hele tatt, i går. Han tar nå probiotika en gang hver dag, drikker Aloe Vera-juice tre ganger daglig, og tar Olivenbladektrakt 2 ganger daglig. Etter hvert er det meningen at han skal ta 6 kapsler Olivenbladekstrakt pr. dag, før han igjen trapper ned til 1-2 pr. dag. Da Joakim våknet i dag, hadde han ikke vondt i magen! Dette er første dag, på flere måneder at han ikke har vondt i magen! Det er nesten for godt til å være sant. Og, vi vet jo ikke om dette vil vare. Jeg kan ikke forstå at dette skal kunne være noen placebo-effekt heller. Han har jo fått 5-6 forskjellige naturmidler i de siste månedene, der jeg har vært positiv, og sagt at han må prøve å ta dette og ta dette, for å se om han blir bra i magen, men ingen ting har virket. Hadde det vært snakk om en placebo-effekt, burde han jo ha blitt bra for lenge siden, av placebo-effekten av alt det andre jeg har gitt han. Men det er jo ikke rart om dette ikke har virket. Joakim hadde mikrober (bl.a. salmonella) i mage/tarm. Uansett hvor mye bra naturmedisin du tilfører kroppen, greier ikke dette å ta knekken på salmonella og andre mikrober og bakterier. (Bortsett fra Olivenbladekstraktet, kanskje, over tid.) Det virker som at denne maskina har gjort jobben sin, og fått Joakim bra i mage/tarm. Så får vi fortsette med produktene vi ble anbefalt, samt at han skal tilbake om 14 dager, for en ny runde i maskina. Det skal bli spennende å se framover, hvordan det går med Joakim. Jeg håper inderlig at dette fortsetter å gå så positivt som det har startet. Heldigvis fikk jeg igjen på skatten. Jeg vet hvor alle skattepengene mine kommer til å havne i år. Men, det er det verdt! Helsa er det viktigste vi har. Fungerer ikke den, er det ingen ting annet som betyr noe. Dersom det kommer til å koste meg noen tusen å få Joakim frisk, er det absolutt verd det.

 

 

I går hadde Charles sin sønn, Morten, 23 årsdag. Vi kjøpte med oss pizza fra den lokale pizzarestauranten, og inviterte Morten på pizza og kaffe med kaker på terrassen. Det var deilig å sitte ute å kose seg i sola.

 

 

Nå er det bare to dager til 17. mai, og værmeldingen har meldt nydelig vær. Det blir nok en fin dag, tenker jeg. God 17. mai, alle sammen!

 

 

 

 

 

 

 

 

 Mandag 11. mai

 

 

Etter jobb i dag har jeg vært og kjøpt noen bunndekkere (4 Gravmyrt, 3 Sitrontimian og 1 Bølgebladlilje) til dette bedet, som jeg har satt ned innimellom buskene. Det ser litt puslete ut, enda, men det blir forhåpentligvis bra, når bunndekkerne har spredt seg utover mer, og buskene får blader og blomster.

 

 

I stedet for å gå tur med Rex i dag, tok jeg fram sykkelen, og syklet en liten tur med han i stedet. Utpå ettermiddagen var det oppholdsvær og solglimt, så selv om det var litt kjølig, ble det en fin tur.

 

 

 

 

 

 

 

 Søndag 10. mai

 

Denne helga har jeg brukt mye tid i hagen. I går var det fint vær, men i dag har det regnet mye. Jeg har allikevel fått alle buskene jeg fikk i posten på fredag, ned i jorda.

 

 

Jeg er ikke ferdig med dette bedet, men har i alle fall kommet et godt stykke på vei. Jeg har satt ned 3 Rhododendron,

2 Snøballbusk, 2 Klokkebusk, en Alpegullregn, samt en Gullgyvel, som jeg kjøpte på vårt lokale gartneri

i går, pluss noen Perleblomst-løker og en Hybridbarlind som jeg gravde opp fra et annet blomsterbed i hagen vår.

 

 

Oversiktsbilde over hagen, med det nye området, øverst på venstre side.

 

 

 

 

 

 

 Torsdag 7. mai

 

I går var det nydelig vær! Etter jobb koste vi oss i grillhuset, med elgkjøtt og rødvin. Vi hadde besøk av Charles' bror og kona, hans søster og mannen og Charles' sønn, Morten. Vi hadde en trivelig stund i grillhuset, og på terrassen, der vi koste oss etterpå, med kaffe og iskake i sola. Vi satt ute til klokka var nesten 21. Det var en fin kveld.

 

I dag har det vært fint vær, helt til vi var ferdige på jobb. Da begynte det å regne. Det regner

 

 

Men, i dag er jeg glad, til tross for regnet, for i dag kom plantene jeg hadde bestilt! Jeg ble så glad, og dro på postkontoret og hentet de med en gang. Jeg ville få de ut av pakken, og ut i lyset og frisk luft, så fort som mulig. Jeg pakket ut plantene, og satte de ut i regnet, på terrassen, i første omgang. Jeg har tenkt å lage et område her, der blant annet disse buskene skal stå. Plantene jeg har kjøpt, er: 3 Rhododendron, 2 Snøballbusk, 2 Klokkebusk og en Alpegullregn.

 

 

 

 

 

 

 

 Tirsdag 5. mai

 

 

Fant en liste hos Annette som jeg har svart på. Hadde vært morsomt om du også kopierer listen, og svarer på dette i din blog. (Kopier teksten her.)

 

Höger- eller vänsterhänt: Høyre 
Humör just nu:
Glad og fornøyd 
Favoritgodis: 
Sjokolade
Är det nåt du absolut inte äter: 
Har aldri våget å smake på blåskjell. Har heller ikke sansen for blodmat.
Kläder just nu: 
Dongerybukse, mørk rosa topp og lys rosa cardigan
Musik just nu: 
Andrea Boccelli
Vad sa du senast: 
Ja.
Om du var tvungen att leva i en annan tidsepok, vilken skulle du välja då: 
Liker meg godt nå, men kanskje på 1950-tallet?
Sommarplaner: 
Vi skal besøke mine foreldre på hytta, ellers blir det bare små-turer. Mest hjemmesommer i år.
Fisk eller badkruka: 
Dette vet jeg ikke helt hva betyr...
Saft eller alkohol: 
Jeg drikker ikke saft. Drikker helst vann, eller et glass rødvin eller øl.

Hur många kuddar sover du med: En.
Favoritväder: 
En mild vårdag. (Slik vi har nå.)
Om du var fast på en öde ö, 3 saker att ta med: 
Min mann, mine barn og en båt.
Spelar du nåt instrument: 
Nei.

Morgon- eller nattmänniska: Jeg er nok mer morgenmenneske enn nattmenneske.
Sparare eller slösare:
Sparer.
Bästa film: 
Vanskelig å velge: Alle Harry Potter-filmene. Istid. Den grønne mil.

Tror på liv på andra planeter: Er ikke sikker. Kanskje?

Kommer du ihåg din första kärlek: Ja
Älskar du henne/honom fortfarande:
Nei
Har du några homosexuella vänner: 
Ikke som jeg kjenner til.
Tror du på mirakel: 
Ja, i noen tilfeller.
Tror du på att det är möjligt att vara trogen för alltid: 
Ja, absolutt.
Ser du dig själv som tolerant mot andra:
Ja
Ser du på kärleken som ett misstag:
Nei, selvsagt ikke.
Hur många barn vill du ha när du blir stor:
Har to. Det er helt perfekt for meg.
Bio eller promenad:
En promenad.

Är du kittlig?: Ja.
Snarkar du? 
Tror ikke det.
Stjärntecken? 
Vekt.
Rädd för insekter? 
Jeg liker de ikke, men er ikke redd for de, bortsett fra Flått.

Äckligaste insekten: Flått.
Största svaghet:
Er alt for glad i søtsaker, som sjokolade osv.
Det här är jag bra på: 
Å lytte.
Bästa bok? 
Jeg elsker å lese og greier ikke å velge kun en bok. Liker Margit Sandemo, Dean Koonz, Mary Higgins Clark m.m.

Om du fick välja en superkraft, vad skulle du välja? Å ha magiske evner. Skulle ha sørget for at ingen sultet, ingen ønsket å utøve vold og kriger, og utslette all sykdom.

Vad vill du jobba som? Jeg jobber på kontor, og elsker jobben min! Men er også "hagegal", så gartner kunne kanskje ha vært noe?

Chips, morötter eller godis? Kommer an på viljestyrken min, der og da. Gulrot er helt ok, men godteri bare MÅ man ha, noen dager... Chips er ikke så nøye.
Pizza eller hamburgare? 
Pizza, men hamburger er også godt.
Skriver du dagbok?
Nei, det har jeg aldri skrevet. (Men, har denne ligge bloggen, da...)
Tänker du någonsin tatuera eller pierca dig? 
Nei.

Stökigt eller välstädat? Välstädat.
Gungar du på stolen? 
Ja, noen ganger.
Skulle du någonsin få för dig att hoppa bungy-jump? 
Mine barn har gjort det, i Tyrkia, men det fristet ikke meg.
Vilken hand håller du gaffeln i ? Vänster, kniven i höger. Såvida jag inte äter med bara gaffel, då blir det högerhanden.

Är du rädd för blod? 
Nei.
Saltar du på maten?
Nei.

Gillar du att sjunga? Nei. Men, nynner med, om det er en fin sang i radioen.
Anser du att du är stark? 
Ikke så veldig fysisk sterk, men er nok psykisk sterk, ja.
Brukar du sola? 
Ikke så ofte, men synes det er godt å sitte med en bok på terrassen.

Vad gör du om du får hicka? Drikker et glass vann.

Röker du? Nei, har aldri røkt.
Snusar du?
Nei.
Använder du knark?
Nei.
Kaffe, te eller inget?
Kaffe, kaffe og atter kaffe.
Har du en besatthet? 
Nei.

 

 

 

 

 

 

 

 Lørdag 2. mai

 

Vi har hatt to dager med et fantastisk vær! Strålende sol fra skyfri himmel og deilig og varmt. (17-18 grader).

 

 

I dag har vi vært i konfirmasjon. Været var fint, fra morgenen av, men utpå dagen kom det noen regnskurer, så ble det oppholds til kvelden igjen. Det var en trivelig dag, med masse god mat. Bildet av oss under her, ble tatt da vi var i konfirmasjonen.

 

 

Joakim, Cecilie, jeg, Charles.