Desember 2006:

Søndag 31. desember

 

 

 

 

 

 

 

Lørdag 30. desember

Dagen i dag har jeg brukt til å rydde på plass klær og andre ting på soverommet. Vi har nå fått montert opp "innmaten" i skyvedørsgarderoben på soverommet. Jeg har tømt esker, søppelsekker og poser med klær, sko, sengetøy og andre ting, og fått på plass dette i skyvedørsgarderoben på soverommet.

Charles har holdt på ute, og puslet med forskjellig, samt at han har vært borte i vår gamle leilighet, og malt gulvet i uteboden. Vi har ikke fått solgt vår gamle leilighet. Men, det er noen som skal leie den, nå på nyttåret.

På kvelden, var vi på besøk hos Charles' eldste søster. Vi var også innom hennes datter, og familien en tur, og drakk kaffe.

 

 

 

Fredag 29. desember

Festen i går var trivelig. Vi danset og koste oss sammen med våre venner.

I dag hadde vi tenkt å dra å se på sofa. Vi har planlagt å kjøpe oss ny sofa, i julegave til oss selv. Men, begge møbelbutikkene her i byen, hadde stengt i dag.

Da vi kom hjem fra vår lille handlerunde, begynte vi å rydde i huset. Vi har fortsatt flere esker stående, som ikke er tømt. Vi fikk tatt unna noe, men det er fortsatt mye som gjenstår.

På kvelden dro vi på besøk hos Charles' søster og drakk kaffe. Der var også Charles' bror med familie. Vi hadde en koselig stund sammen med dem, før vi dro hjem, og fortsatte litt til, med å rydde på plass ting og tang.

 

 

 

Torsdag 28. desember

Jeg har også vært på jobb i dag, fra kl. 10.00 til 15.00. Men, i morgen har jeg fri.

I kveld skal Charles og jeg på 4. juledagsfest, sammen med flere av mine kolleger. (Damene som hjalp meg å vaske ut av vår gamle leilighet, og deres ektemenn.) Det blir nok koselig.

 

 

 

Onsdag 27. desember

Charles, Chico og jeg kom hjem i går. Vi har vært på besøk hos mine foreldre i jula.

Før vi kjørte, på torsdag, så vi to elger nede i hagen ved huset vårt. Det er tydelig at det er litt mer landlig her vi bor nå, i forhold til der vi bodde før, selv om det ikke er så mange hundre metrene mellom vårt gamle og vårt nye hus. Det var storm da vi kjørte, men turen gikk fint.

Fredagen var Charles og jeg på en shoppingrunde. Det var ikke noe spesielt vi måtte ha, så vi tok det med ro. Men, det som var så rart, var at det var svært rolig ute på kjøpesentrene, selv om det var lille julaften.

Etter handleturen spiste vi elgkarbonader hos mine foreldre, sammen med min søster. Så dro vi alle til min mormor. Hun pleier alltid å ha kaffeselskap på lille julaften. Mormor har bare en liten leilighet, så det ble ganske fullt hos henne i år. Hun har 5 barnebarn, og vi var der, alle sammen, i tillegg til mine foreldre, samt tante og onkel. Men, noen av oss hadde ikke med barna våre. Det var 6 av barna som var hos sine fedre, denne kvelden. Men, vi var totalt 21 personer i hennes lille leilighet, så det var bra fullt. Men, veldig koselig.

På julaften gikk mine foreldre, Charles, Chico og jeg en liten tur, før middagen. Min søster og hennes to gutter kom også og spiste middag, samt feiret julaften sammen med oss. Vi koste oss med ribbe, surkål, sossisser og annet tilbehør. -Deilig!

Jeg har pratet med Joakim flere ganger hver dag, i jula. Han er ikke blitt bra. På første juledag måtte Joakim på legevakta. De fant ut at han har lungebetennelse på høyre side. Det bekymrer meg at han ikke er blitt bra. Han tåler ikke penicillin, så jeg vet ikke hva legene kan gi han i stedet. Men, han er ikke så syk at han må holde senga. Han kan heldigvis være oppe og være sammen med de andre.

1. juledag gikk mine foreldre, Charles, Chico og jeg tur til min søster. Vi drakk kaffe hos henne, før vi gikk hjem til mine foreldre igjen, og koste oss med lutefisk.

2. juledag kjørte Charles, Chico og jeg hjem igjen. På nytt har det blitt storm, men turen gikk fint. Vi brukte omtrent 6 timer på turen. På kvelden fikk vi besøk av Charles sin søster.

I dag har jeg vært på jobb. (Fra kl. 10.00 til kl. 15.00). Men, Charles har vært hjemme og puslet med forskjellig som må gjøres i vårt nye hus. Han hadde kjøpt kveite til jeg kom hjem fra jobb. Det var nydelig! På kvelden dro vi på besøk til Charles sin bror med familie.

 

 

 

Torsdag 21. desember

I dag har Joakim vært bedre, men han har ikke vært på skolen, til tross for at det var siste skoledag før jul i dag. Han var feberfri i dag morges, men feberen steg, litt utpå dagen. Han var allikevel utrolig mye bedre i dag, enn i går, så vi bestemte oss for at han skulle fly til sin far, sammen med Cecilie. Joakim ønsket også dette, selv. Regner med at han blir helt frisk i løpet av en dag eller to.

Cecilie, Joakim og jeg har pyntet juletreet i dag, samt at vi har laget pepperkakehus.

 

Jeg har laget en ny side, med bilder av våre juleforberedelser, her.

Cecilie og Joakim dro til sin far i ettermiddag. De ringte meg da de hadde landet. Flyturen hadde gått fint, og alt sto bra til med dem.

I morgen formiddag skal Charles og jeg dra på besøk til mine foreldre. Vi kommer hjem igjen 2. juledag.

 

 

 

Onsdag 20. desember

Det er litt trist at snøen vi fikk, nå har regnet bort. I dag er det 8 grader, og regn. Det er synd at det ikke kunne få lov til å være snø i jula. Men, det er jo ikke julaften enda, så det er jo lov å håpe at det kommer litt snø, igjen.

Nå er det bare fire dager igjen til julaften. I år kommer julaften på 4. søndag i advent:

Joakim er fortsatt syk. Han og jeg er hjemme i dag også. Joakim ligger på sofaen med dyna over seg, og slapper av. Han fryser og svetter om hverandre.

 Jeg har pakket ut av 4-5 esker, som vi har hatt stående i gangen. Det virker som vi har en uendelig mengde med esker som skal tømmes, og innholdet vurderes, for å finne ut hvor vi skal ha det.

I dag skal vi kjøpe juletre som vi skal pynte. Vi skal også julepynte huset vårt.

 

Cecilie og Joakim drar til sin far i morgen ettermiddag, og Charles og jeg drar på besøk til mine foreldre på fredag. Vi kommer hjem igjen 2. juledag, mens Cecilie og Joakim blir hos sin far til over nyttår.

 Klokka er nå 21, på kvelden. Det ble ikke noe pynting av juletre eller julepynting av hus i dag. (Det eneste vi har gjort, er å kjøpe juletre, som vi har satt inn på stua, men vi har ikke pyntet det.) Joakim ble verre. Feberen steg til 40 grader, og han begynte å kaste opp. Vi fikk komme inn til lege, som sjekket han, og tok noen prøver. Han sa at det ikke var noe farlig som feilet Joakim (forsto det som at senkningen var fin.) Han lyttet også på Joakim, og sjekket flere ting. Vi må bare ta tiden til hjelp, og gi han paracet, dersom feberen blir over 39 grader.

Men, nå spørs det hvordan det går med flyturen i morgen ettermiddag. Barna skal reise til sin far i morgen. Men, blir ikke Joakim bedre, er det helt umulig for han å reise med fly. Vi får bare håpe det beste, og se det an til i morgen.

Uansett så har jeg i alle fall fri. Jeg hadde igjen to feriedager, og valgte å ta de den 21. og 22. desember, så jeg har fri helt fram til 3. juledag. I morgen er siste skoledag for Cecilie og Joakim, før jul. Men, Joakim kommer seg nok ikke på skolen. Det er litt synd, for denne siste skoledagen før jul, er jo en kosedag. Dessuten slutter de kl. 11.00. Men, det er ikke noe å gjøre med det. Han har ikke noe å gjøre på skolen, slik som han har det nå.

Jeg vet ikke hvor mye tid jeg får til å oppdatere blogen min, før vi drar, så jeg benytter anledningen til å ønske dere alle en riktig god jul og et godt nyttår!

 

 

 

Tirsdag 19. desember

Da var det slutt på julestemninga. I dag plaskregner det.

Joakim er syk. Han har 39 i feber, vondt i halsen og er kvalm. Jeg er hjemme sammen med han i dag. Jeg har brukt dagen til å stelle med Joakim, samt at jeg har begynt å pakke klær som Cecilie og Joakim skal ha med seg, når de reiser til sin far på torsdag.

Cecilie er på skolen. I og med at jeg er hjemme i dag, skal jeg snart kjøre å hente henne. Det tar ikke mer enn 5 minutter, så det går bra å forlate Joakim når det kun er snakk om så kort tid. I kveld skal Cecilie på juleball på skolen. Det er 10. klasse som har invitert resten av ungdomsskolen på juleball. Cecilie går i 8. klasse, så det er første gang hun skal på juleball. Hun gleder seg masse.

 

 

Mandag 18. desember

Det har faktisk kommet mer snø, så nå er det skikkelig julestemning, her.

Se bildet av huset vårt, nederst på denne siden.

Jeg har ryddet i vindfanget i dag. Siden vi flyttet inn, og tømte den gamle leiligheten helt, har vi hatt det temmelig fullt i nyhuset. De eneste rommene som er ryddige, er kjøkkenet, stua og Joakims rom. Ellers er det stablet esker, kasser og møbler vi ikke skal bruke, i alle de andre rommene. I dag har jeg båret ut en gammel, ødelagt kjøpmannsdisk og en benk ut i uthuset. Disse to møblene har stått i vindfanget. Jeg har også ryddet bort alt annet som var i vindfanget, så nå er det også ryddig, der.

Charles har nettopp snakket med de som var interessert i å leie leiligheten vår. De skal leie den fra nyttår! Selv om vi egentlig skulle ønske at vi fikk solgt, må vi bare være fornøyde med at vi får leid den ut, så vi i alle fall ikke taper penger på den, hver måned. (Vi har avtalt med banken at vi kun betaler renter på lånet, så lenge vi leier ut.)

Charles' søster kom innom oss på kvelden. Hun hadde med seg julegaver. Vi sendte også med våre julegaver til henne, da hun dro.

Etterpå stekte jeg krumkaker.

 

 

Søndag 17. desember

Denne helga har jeg bakt, stort sett hele tiden. I dag har jeg bakt skolebrød (etter Joakims ønske) og julebrød samt at jeg har laget røren til krumkakene. Sent i kveld oppdaget jeg at krumkakerøren sto i kjøleskapet. Jeg var for sliten til å begynne å steke krumkaker, da, så jeg lot røren bare stå, så får jeg steke krumkaker når jeg kommer fra jobb, i morgen.

I dag er det tredje søndag i advent, og vi har tent det tredje adventslyset.

Selv om det er søndag, har butikkene hatt åpent. Vi har vært en liten runde og handlet inn noe småtteri. Greit å gjøre unna slikt når det er helg. Det blir travelt nok, etter jobb. Men, jeg synes synd på de som må jobbe på søndag.

Jeg har også vært på loftet og hentet ned julepynten. I og med at barna reiser til sin far på torsdag, med fly, og at Charles og jeg kjører til mine foreldre på fredag, kommer vi til å pynte til jul i løpet av de første dagene. Vi har ikke kjøpt juletre enda, men kommer nok også til å kjøpe inn, og pynte dette før vi reiser. Jeg skal på jobb igjen 3. juledag, så vi blir ikke så lenge borte.

Det har snødd litt mer i dag, men ikke så mye. Det har ikke vært nødvendig å måke snø enda. Men, det har kommet nok til at vi i alle fall fikk litt julestemning. Det ble lyst og fint, ute.

 

 

Lørdag 16. desember

Nå har vi fått flyttet datamaskina over til nyhuset! Vi har tømt leiligheten, og mine fire venninner og jeg var og vasket ut av den på torsdag. Vi var først en tur på en pizzarestaurant og koste oss, før vi dro bort for å vaske. Vi holdt på i 4 1/2 time, fra vi kom, til vi var ferdig med å vaske leiligheten. Samt at jeg hadde vært et par timer og vasket, både på tirsdag og onsdag. Det er helt ubeskrivelig deilig å være helt ferdig med den gamle leiligheten vår. Vi har dessverre ikke fått solgt, men det har vært en familie og sett på den i dag, som er interessert i å leie den. De har ikke bestemt seg enda. Vi får nok høre, i løpet av noen dager, om de er interessert i å leie den. Vi vil jo helst selge, men når vi ikke får solgt, må vi bare prøve å leie den ut.

I går var jeg og kjøpte den siste julegaven. Jeg kjøpte heldigvis nesten alle julegavene i oktober og november.

Charles har brukt denne dagen til å koble til bredbånd til datasystemet vårt, samt at han har begynt å lage innredningen i skyvedørsgarderoben på soverommet vårt.

Det har kommet noen snøfnugg i dag. Det har vært mildt og mye regn i de siste ukene, så det var koselig å se at det kom litt snø, nå. Men, i følge værmeldingen så får vi vel ikke beholde dette til jul.

I dag har vi endelig fått kommet oss i gang med julebaksten. Normalt så er jeg omtrent ferdig med dette, når vi har kommet så langt ut i desember som nå, men i år har jeg bare strevet med å komme i orden i nyhuset, samt gjort det jeg kan for å bli ferdig i gammel-leiligheten, så jeg har ikke fått bakt noe.

Men, i dag har Cecilie, Joakim og jeg bakt pepperkaker, kolakaker og risboller. Egentlig er det barna som har bakt. Jeg har bare vært til stede, og hjulpet dem, litt. Det merkes at de begynner å bli store og flinke. Pepperkakene bakte de sammen, mens Cecilie lagde kolakaker helt alene, og Joakim lagde risboller helt alene. Etterpå koste vi oss med Taco til middag. Akkurat nå sitter barna og ser på "Jul i Valhall". Jeg har også sett en del av episodene, så jeg tror jeg skal gå inn på stua og se resten av kveldens episode, jeg også.

 

 

Mandag 11. desember

 

I går hadde vi andre søndag i advent!

Og, i dag fyller Cecilie 13 år. Tenk at jeg har tenåring! Utrolig hvor årene går!

 Vi skal lage bad av et rom som ble brukt som soverom, tidligere. Dette er ikke helt ferdig enda. Vi venter på en kompis av Charles, som er rørlegger, som skal hjelpe oss å legge opp vann til rommet, samt at vi ikke har alt det elektriske ferdig enda, på badet. Ellers er det litt listverk og dørkarmer som ikke er helt ferdig enda, i flere rom. (Og etter at disse er snekret på plass, må jeg male de.)

 Vi har nå i en ukes tid hatt kasser og esker, samt møbler stående hele veien, fra vindfanget, og helt inn på stua og til kjøkkenet, samt at alle rom har vært fyllt opp. Vi har kun hatt en "sti" å gå på, mellom alt rotet. Men, i helgen har jeg fått ryddet på kjøkkenet og på stua, så nå ser det ikke så ille ut. I tillegg har jeg fått bort en del av rotet i vindfanget og i gangen. Så, nå begynner det å komme seg. Men, gjesterommet, og soverommet vårt er fortsatt fullt av ting og tang, enda.

 Cecilie har jo 13 årsdag, i dag, men vi feiret med slekta til Charles, i går. Og, i dag kommer det 6 venninner av Cecilie.

 Jeg har ikke fått bakt noe til jul, enda. Men, jeg kommer nok til å begynne snart. Normalt så har jeg bakt masse, før bursdagen til Cecilie, men i år har jeg hatt mer enn nok med å komme på plass i nyhuset. Charles har fått betennelse i en arm, så han har ikke hatt mulighet til å gjøre stort, i helga. Men, han greier ikke å sitte bare stille, så noe har han jo gjort, allikevel. Bl.a. så har han fått opp ett utelys. Det var så mørkt ute, på baksiden av huset, der vi pleier å parkere. (Vi parkerer på en side av huset, og går rundt huset, til inngangspartiet.)

Vi har forresten ikke flyttet datamaskina ut fra gammelhuset enda. Vi får ikke bredbånd før 19. desember i nyhuset, så vi har maskina stående, så vi kan bruke den der, om det er noe spesielt vi skal gjøre. (Nettbank, f.eks.) Jeg er ikke så ofte i gammelhuset, så blogen blir ikke oppdatert så ofte, nå.

 Nå på torsdag skal jeg, og 4 venninner (og kolleger) vaske ut av gammelhuset. Jeg er så takknemlig for at de vil hjelpe meg. Det ville ha vært et slit å holde på med dette alene.

 

 

Tirsdag 5. desember.

 
Vi bruker fortsatt hvert ledige minutt av dagen (etter jobb), på å komme i orden i nyhuset.
I går var vi i leiligheten og hentet akvariet og skapet det står på. Jeg tok ut nesten alt vannet. Så flyttet vi akvariet over på en stor plate, som vi brukte til å bære akvariet ut i varebilen. (Med fiskene, og alt innhold i akvariet.) Med en gang vi fikk på plass akvariet i nyhuset, begynte jeg å fylle opp med nytt vann, samt bakteriekultur (må det, når jeg tok ut så mye vann), samt akvariesalt og andre ting som må være der, for at fiskene skal trives.) Alle fiskene overlevde, og alt gikk bra.
I tillegg tømte Charles fryseren, og satte den klar for tining. Men dette tok sånn tid, at vi bare måtte la den stå til i dag. Vi har fått låne litt plass i fryseren til Charles' søster, til vi får vår fryser på plass i nyhuset.
 
Vi har nå kommet litt mer i orden i huset, men fortsatt står det esker og kasser rundt omkring, samt noen hyller og skap, som vi egentlig ikke har plass til i nyhuset. Så snart vi har fått tømt hele leiligheten, vil vi kunne se om vi kan greie oss uten disse møblene. (Dette er bare gamle, rimelige møbler, som jeg egentlig ikke liker noe særlig, så om vi greier oss uten dem, er det helt supert.) Charles trenger litt hyller og skap i uthuset, sier han, så dersom vi ikke trenger de inne i huset, skal vi sette de i uthuset.
 
Datamaskina står fortsatt i leiligheten. Det vil ta omtrent 14 dager før vi får internett, der borte, så vi lar den stå i leiligheten så lenge som mulig, så vi har tilgang til internett, for å betale regninger og diverse annet.
 
Jeg tok disse tre fine bildene av soloppgangen i går morges:
Klikk på bildene, så får du se de større:
 

Jeg har tatt tre bilder fra nyhuset, innimellom esker og rot. Fra kjøkkenet, stua og gangen.

 

 

Søndag 3. desember

I dag er det første søndag i advent! Vi har pyntet nyhuset vårt, med adventstake i kjøkkenvinduet, samt adventstjerne i et av vinduene på stua. Adventstake med fire lilla talglys er også komme på plass. Vi vil tenne det første lyset i kveld.

Vi har nå sovet tre netter i vårt nye hus.

Charles og jeg hadde fri fredag, og brukte dagen borte i nyhuset. Charles jobbet med å montere dusjkabinettet, samt få på plass deler av baderomsinnredningen, samt få på plass døra inn til badet. Jeg brukte omtrent hele denne dagen på å få på plass alt som skal være i kjøkkeninnredningen, og i noen av skapene på stua. Vi fortsatte med dette, også på lørdag. I tillegg har vi vært flere turer borte i leiligheten, og tatt med oss ting som står igjen der. Det er fortsatt mye som står igjen i leiligheten. (Akvariet, samt skapet det står på, alt som er i skyvedørsgarderoben på Charles og mitt soverom, en del bilder på veggene, datamaskina (det er derfor jeg kan oppdatere blogen min. Jeg sitter i leiligheten og skriver.), Cecilie, Joakim og Mortens senger, en del klær og småting som er Cecilies sitt, samt masse annet "småtteri".

Hver gang vi begynner å få ryddet unna, og få det fint i nyhuset, drar vi til leiligheten og henter et nytt lass, så er det rot og kaos, igjen. Men, det må vel bli tomt i leiligheten snart, så vi kan begynne å vaske. Bare så synd at vi må på jobb i morgen. Skulle så gjerne ha brukt hele dagen på dette.

Senere i ettermiddag, skal jeg bort på skolen. Cecilies klasse skal arrangere kafeteria, i forbindelse med at de skal tenne juletreet, på skolen. Jeg skal være med å stå i kafeteriaen, og selge kaker og kaffe.

 

 

Fredag 1. desember

 
Vi er i ferd med å flytte inn i vårt nye hus.
Det vil nok ta noen dager før vi har fått datautstyret på plass, og at jeg kan oppdatere blogen og hjemmesiden min igjen, samt svare på e-mailer.
 
Ønsker deg en fin adventstid!

 

 

 

Cute Prints For You