April 2006:

Fredag 28. april

Etter jobb i dag, kjørte Joakim og jeg for å kjøpe nye joggesko til han. Butikken som selger disse, ligger en halv times kjøring fra oss. Jeg er ikke hjemme fra jobb før i firetida, og butikken stenger kl. 17.00, så det er ikke så mye tid å gjøre det på.

 

 

Torsdag 27. april

Charles og jeg var og hentet to barn vi er tante og onkel til, i barnehagen i dag. Vi skulle passe på de et par timer.

Etter dette, kjørte vi våre gamle kjøkkenmøbler bort til en dame som skulle kjøpe de av oss.

Mens jeg og Cecilie var og danset swing, monterte Charles og Joakim opp de nye møblene, som vi kjøpte på Ikea i påska. De ble mye bedre plass på kjøkkenet nå.

 

 

Onsdag 26. april:

 

 
Det er egentlig ikke stort å skrive om, for tida. I dag har jeg bare gjort husarbeide, samt hjulpet mine barn med leksene. I tillegg skal jeg på foreldresamtale i kveld.
 
 
Vi har hatt deilig, varmt vær i dag (ca. 15 grader), men mye vind. Jeg har vært og bestilt materialer som vi skal bruke til å lage nye blomsterkasser. Det er svært dyrt å kjøpe ferdige blomsterkasser i tre (det er dårlig utvalg her på stedet. De eneste som har blomsterkasser i tre, er gartneriet. Der koster den billigste ca. kr 350 (og den er ca. 25 cm i diameter), den største koster kr 650,-. Materialene jeg bestilte, får jeg ferdig kappet i de størrelsene jeg trenger. Materialkostnad for tre kasser blir i underkant av kr 400,-

 

 

Tirsdag 25. april:

 

 
På min sykkeltur, hjem fra jobb i dag, så jeg hvitveis for første gang i år!

Har du lyst til å se mine side om hvitveis; klikk her.

 

 

Mandag 24. april:

 

 
Deilig vårvær i dag. I dag syklet jeg til jobben for første gang i år. Jeg bor bare 3 km fra jobben, så det er ikke så langt.
 
 
Jeg pleier å sykle til jobben, når det er fint vær. Jeg må innrømme at jeg er litt pysete, og tar bilen, dersom det er svært kaldt eller regn.

 

 

Søndag 23. april:

 
Det er grått ute i dag, og jevnlige regnskurer. Men, det er ikke så kaldt. (8 varmegrader.)
 
I og med at jeg ble ferdig i hagen i går, og at været ikke er det beste, har jeg vært inne og fått unna litt husarbeide i dag. Har vasket mengder med klær. Vi er en familie på 5, og er flinke til å produsere skittentøy.
 
 
I tillegg har jeg ryddet i en bod. Vi hadde enormt med sko og en del klær liggende, som ikke var blitt brukt på årevis. Dette må vi gå gjennom, og sjekke om det er noe å ta vare på. Hvis ikke, er det bare å levere det som er i orden, til Frelsesarmeen. Greit å bruke regnværsdager til slikt.
 
Cecilie har hatt to tvillingjenter, som går i klassen hennes, på overnatting i natt. De har kost seg sammen i hele går ettermiddag og kveld, samt i dag. I tretida ble de hentet av sin mor.
Cecilie ble med de hjem. Så skal jeg dra å hente henne i kveld. (De bor en mil unna oss.)
 
Utpå ettermiddagen sluttet det å regne. Da gikk vi ut, og var ute i flere timer. -Deilig!

 

 

Lørdag 22. april:

 
I formiddag måtte jeg ut og kjøpe litt mer jord, så jeg kunne bli ferdig med å rydde og ordne i hagen. Jeg kjøpte også en ny matte som vi skal ha ute, ved inngangspartiet. Den gamle matta var helt utslitt.
 
Etter at jeg hadde spist litt formiddagsmat, gikk jeg ut og gjorde meg ferdig i hagen. Nå er alle visnede planter og gamle blader fjernet, og ny jord er lagt på. Så nå er det bare å vente å se, hva som har overlevd vinteren.
 
I kveld skal min mann og jeg på årsmøte i skigruppa her. Min mann er med i styret. Vi skal kose oss med Bacalao og viltgryte, på skihytta.

 

 

Fredag 21. april:

 
En del av oss på jobben, var ute i lunchen i dag, og spiste pizza. Jeg var mett enda, da jeg kom hjem fra jobb i dag, så jeg greide ikke å spise middag. Jeg gikk ut og koste meg med å rydde bort visnede blader og gamle blomster fra i fjor, fra blomsterbedene. -Var ute i nesten 3 timer! Nå har jeg kun igjen 1 blomsterbed, så er jeg ferdig. Vi har jo svært liten hage, så jeg har bare brukt et par ettermiddager på dette. Jeg elsker å pusle med blomstene mine, og er så glad for at det endelig er vår!

 

 

Torsdag 20. april:

 
Joakim, som blir 11 år i august, har vokst så mye i det siste at sykkelen hans har blitt for liten. I dag var Charles og Joakim og kjøpte ny sykkel til han.
 
 
 
 
 
I dag er det torsdag, og på kvelden var jeg på dansekveld, og danset swing.
 
 
 
 
 
 

Onsdag 19. april:

 
I dag har jeg vært til tannpleieren.
Jeg kan ikke akkurat påstå at jeg liker å gå til tannlegen og tannpleieren, så jeg får innkalling 1 gang i året. Hadde jeg ikke fått det, ville det nok ha blitt atskillig sjeldnere.
 
Sist jeg var der, i fjor, hadde jeg antydning til et hull, men det var ikke noe de ville gjøre noe med, da. Men, nå hadde det blitt litt større, så jeg skal tilbake å få ordnet det, den 27. april.

 

 

Tirsdag 18. april:

Endelig har all snøen forsvunnet fra hagen vår, og tulipanene våger seg fram:

Dette bildet ble tatt 13. april (for 5 dager siden), men tulipanene har ikke kommer stort lenger enn dette i dag heller. Det er kaldt, og plantene vokser sent.

Jeg har en Hoya (Porselensblomst) inne, i stuen, som blomstrer med mange slike klaser, nå:

18. april 2006.

 

I dag morges, da jeg skulle dra på jobb, hørte jeg Spoven for første gang. Dette er et skikkelig vårtegn for meg. Der jeg vokste opp, hørte vi spoven om våren, så når jeg hører den, er det vår!

Spove

 

 

Mandag 17. april:

I dag er det grått og kaldt. Det veksler mellom regn og sludd, her nå. Det var bra vi var så mye ute i går, da det var så fint vær. I dag skal vi kjøre å hente Cecilie og Joakim. De har vært hos sin far i halve påska. Vi kjører i tre timer, hver, og møtes på halvveien. Det skal bli koselig å få de hjem igjen.

 

 

Søndag 16. april:

Jeg har "mannet meg opp" til å ta en "totalrenovering" i det lille akvariet mitt i dag. (Jeg har to akvarium: Et 6-kantet, på 17 liter, og et hjørneakvarie på 105 liter.) Dette kan du lese mer om i min akvarieblog.

 

 

Etter akvarie-rengjøringen, gikk jeg en tur ut i hagen. Jeg la på litt jord på de krukkene jeg ryddet i, for to dager siden. Dette er krukker og kasser jeg har stående, med stauder i. Ved første og beste anledning skal jeg en tur på gartneriet å kjøpe noen sekker med jord, så jeg kan ta bedene også.

Min mann og jeg ble invitert på kaffe på terrassen hos naboene. Det var deilig å sitte ute i sola.

Etterpå hentet vi fram våre hagemøbler, og satte de ut. Nå er det vår!

 

 

Påskeaften, Lørdag 15. april:

Jeg har laget en side med bilder fra palmehelga.

I de siste to dagen har det vært dårlig vær, her. Regn og en del vind. Jeg har brukt tiden til å jobbe med hjemmesiden min. Jeg er i ferd med å lage hele siden min på nytt. (Jeg startet med dette i høst, og begynner nå å se enden på det. Det skal bli godt, når jeg har fått hele hjemmesiden min på plass, igjen. Vil du se hva jeg har gjort i de siste to dagene, ta en titt på min "Hva er nytt-side"

 

 

Fredag 14. april:

Det ble ikke noe jobbing i hagen på meg i går. Utpå ettermiddagen kjørte min mann og jeg på besøk til min manns bror. De er på hytta i påska. (Hytta er bare tre kvarters kjøring fra oss.)

I dag regner det, men jeg håper det roer seg, slik at vi kan gå ut en tur, å se om vi kan få ordnet det litt ute i hagen.

Været ble ikke bedre, men min mann og jeg tok på oss varme klær og gikk ut en tur allikevel. Det var godt å få begynne litt med hagearbeidet. I dag var den første dagen vi jobbet med hagen i år.

 

Torsdag 13. april:

Min mann og jeg (og hunden vår, Chico), kom hjem fra påskeferie i går kveld. Været har vært kjempefint, hele tiden.

Vi har vært hos mine foreldre. Først var vi i tre dager sammen med dem, og min søster og hennes familie, på hytta. Så var vi hos dem i 3 dager, hjemme. Da vi var på hytta, var vi ute hele tiden. Det var nydelig vær, og vi koste oss ute. Men, mesteparten av tiden, da vi kom hjem til dem, brukte vi til shopping. Vi har kjøpt oss nytt kjøkkenbord og nye kjøkkengardiner, samt en del annet småtteri. Nå må vi bare prøve å selge de kjøkkenmøblene vi har, så vi kan sette opp de nye. Mine barn har også vært sammen med oss, helt fram til i går. Men, i går formiddag dro de til sin far. De skal være hos ham, resten av påska.

I dag har jeg planlagt å gjøre masse husarbeide. Når jeg er ferdig med det, håper jeg det fortsatt er tid igjen til å ta en titt i blomsterbedene. Snøen har smeltet i ett blomsterbed, men i de to andre, ligger det snø enda. Men, jeg har også 20-30 blomsterpotter (med stauder), som jeg også må rydde opp i, nå. Dette er noe jeg gleder meg til å gjøre. Det er deilig at det nå endelig ser ut for at det blir vår.

 

Torsdag 6. april:

Vi skal til mine foreldres hytte i Palmehelga og første del av den stille uke, så denne uka har stort sett blitt brukt til å forberede turen, i tillegg til husarbeide for min del, og leksegjøring for barna. Jeg brukte ettermiddagen i går til å pakke klær, for mine barn. De skal til sin far, etter at vi har vært på mine foreldres hytte, så jeg måtte pakke for 10 dager, for dem.

I går var jeg i treningsrommet, på jobb, og trente en times tid. Etter jobb i dag, skal jeg til øreakupunktør med Cecilie. Så er det bare å "race" hjem og få i seg litt mat, handle til påske (vi skal ha med oss litt mat, samt at vi skal sette igjen litt mat til Charles' 19 åring, som skal være hjemme, når vi er på påsketur). Så blir det rett på swing i to timer. Jeg kommer akkurat hjem fra swingen, til å få med meg siste episode av Sejer, på NRK. Etter dette, må jeg pakke klær og toalettsaker for meg (har pakket for barna), samt at Charles og jeg må pakke i bilen. Vi drar i morgen kl. 12.00. Vi skal jobbe fram til 11.30. Klokka 12 må vi dra. Vi har en ferje vi må rekke. Dette er første påska jeg har fri i den stille uke, på i alle fall 5 år, så det skal bli godt å ha lang påskeferie. Det blir deilig å få komme på hytta igjen. Det gleder vi oss til, hele familien. Vi skal være der sammen med mine foreldre og min søster og familien.

GOD PÅSKE, alle sammen! Vi "prates" over påske.

 

 

Søndag 2. april:

Nok en dag med strålende sol! Kanskje det blir vår snart?

Jeg har aldri hatt to sett med gardiner (ett for vinter og ett for sommer), men i fjor (2005) kjøpte jeg meg et sett med ferdigsydde blondegardiner på Spar Kjøp. Ikke akkurat noe dyrt og eksklusivt, men det er artig å ha et bytte.

I dag har jeg tatt ned våre vintergardiner og hengt opp sommergardinene. Vintergardinene var koksgrå, gull-beige og vaniljehvite. De er passe mørke, til vinteren, men litt for mørke til sommeren. Det ble utrolig lyst og deilig nå:

  

 

 

Lørdag 1. april:

 

Denne helgen har jeg brukt til å gjøre masse husarbeide.

Men jeg har også tatt meg tid til å lese en del (Akkurat nå leser jeg boka "Lille Lizzie vender tilbake" av Mary Higgins Clark.) Min mann og jeg gikk også en lang tur med hunden vår, Chico, i det nydelige været.

I dag har jeg, forresten, hørt enda en av vårfuglene: Trosten.

Nå håper jeg virkelig at snøen smelter snart, så jeg får ta en titt på blomsterbedene mine igjen.

 

 

 

 

 

 

Cute Prints For You