Mai 2006:

Onsdag 31. mai

 

 
Min mann fyller 49 år i dag.
Jeg bar ut alle esker og kasser som jeg hadde pakket tidligere, slik at vi skulle få plass til alle gjestene. Eskene har bare stått på stuegulvet, fram til i går. Men, nå får vi antakeligvis ny-huset i morgen, så vi kjørte eskene bortover til huset, og satte de i uthuset. Så får vi bære de inn i huset i morgen. Innimellom all ryddingen bakte jeg en slags gjær-kringle, med sukker og kanel i. Resten av kakene vi skal ha til kaffeselskapet, har vi heldigvis i fryseren, fra tidligere.

 

 

Tirsdag 30. mai

 

I dag har jeg vært og kjøpt gardiner, sammen med mine barn. De fikk selv velge hvilke gardiner de ville ha på rommene sine. Cecilie valgte gardin med hester, og Joakim valgte gardin med kinesiske tegn:

 

Søndag 28. mai

 

Det har nå vært "langhelg". Jeg var på jobb på fredag, men torsdag var jo fridag. Denne helga har vi (den lokale swing og danseklubben) arrangert et stort dansearrangement. Det har kommet folk fra hele Norge, for å danse, her i helga. Vi har holdt på i tre dager, så nå er jeg utslitt. Både av å være med på å få ting til å fungere (kjøkken, kantine, rydding, vasking osv.), samt det å danse så mye. Jeg har vært på flere dansekurs denne helga (innimellom all jobbingen): Jeg har vært på salsakurs, kurs i rockeswing, blues og boogie, samt vanlig swing. Det har vært kjempeartig!

Nå, når den store dansehelga er over, kan jeg igjen fortsette å planlegge og jobbe med pakking, sortering og kasting av ting og tang, til vi får overta huset vi har kjøpt.

 

 

Mandag 22. mai

 

Det har ikke vært så mye tid til data i de siste dagene. Hvert minutt jeg har til overs, etter jobb, går med til pakking, sortering og kasting av ting og tang. I tillegg har jeg brukt et par ettermiddager på å male ferdig stuen, i leiligheten vår. Jeg malte ikke brystpanelet helt ferdig, da jeg malte, sist. Hadde igjen en vegg bak et skap, samt veggen bak datamaskina, under trappa. Dette har og nå malt ferdig. Charles har brukt helgen og ettermiddagene til å gjøre ferdig diverse småting som han ikke hadde gjort ferdig, utendørs. Vi har lånt oss en tilhenger, som vi har stående utenfor huset, som vi fyller med søppel, etter hvert som det dukker opp ting vi ikke trenger å ha med oss til vårt "nye" hus. Der blir det, som sagt, mindre plass (i alle fall i første omgang), så vi kan ikke ha med oss mer enn nødvendig. Dessuten er det jo greit å få ryddet, og kastet litt.

Vi har også solgt et par møbler. Blant annet Cecilies gamle seng (en seng med sovesofa under, samt skrivebord. Alt i ett.) Den solgte vi på lørdag. Det var godt å få litt bedre plass. Vi får, mest sannsynlig ikke begynne å flytte før 15. juni, så alt vi pakker, må vi lagre i leiligheten vår. Men, vi har spurt selgeren av huset, om han kan rydde et rom, så vi kan få kjøre litt esker og møbler bort til ny-huset litt før den 15. juni.

 

 

Ønsker deg en fin 17. mai!

 

 

Mandag 15. mai

I går ble Morten (Charles' sønn) 20 år. Dagen ble feiret med taco til middag, med Morten og kjæresten.

I dag har vi hatt kaffegjester. Men, jeg tror at jeg er litt "fjern" for tida. Tankene er nok litt for mye innom huset og flytting. Jeg hadde laget en krem, med masse godt, i. Jeg hadde gledet meg til denne, men denne ble avglemt i kjøleskapet. Jeg fant den, da gjestene hadde dratt hjem, og vi var i ferd med å rydde av bordet!

Etter at gjestene hadde dratt, begynte jeg så smått med å pakke. Jeg pakket kun 1 eske med krystallglass. (Criminal Minds begynte på TV2, og det jeg se.) Men, det er jo en begynnelse. Jeg skal fortsette i dag. Kommer nok til å bruke mange, mange dager og uker på dette. Jeg skal gå gjennom alt vi har, nøye. Slik at vi ikke tar med oss ting vi ikke trenger. Skal prøve å selge, gi bort og kaste, ting vi ikke trenger.

Han vi skal kjøpe huset fra, har sagt at han flytter ut den 15. juni. -Om en måned! Vi får takstmann, på huset vårt, på tirsdagen (om en uke). -Så, nå skjer det ting raskt!

 

 

Lørdag 13. mai

  

I dag har jeg vært på posten og hentet billetter til Kaptein Sabeltannforestillingen som vi skal på i sommerferien. Vi skal til Dyreparken i Kristiansand, og se Kaptein Sabeltann, Kardemomme By og Dyreparken.

Jeg har også bakt to kaker. En til en venninne av meg, som har konfirmasjon i morgen, og en som vi skal ha. Morten (Charles' sønn), blir 20 år i morgen.

Cecilie er hos en venninne. De er to venninner som skal ligge over hos en tredje venninne, så nå er huset tomt for barn. (Joakim er hos en kompis, på deres feriested, i helga.)

I ettermiddag jeg har vært en tur ute i hagen, og delt opp stauder som jeg er glad i, som jeg ønsker å ha med til vår nye hage. Jeg har nå midlertidig satt staudene i krukker, så skal jeg lage bed til de, så snart vi er på plass i nyhuset, og jeg får litt tid til overs, der.

 

 

Fredag 12. mai

  

I går var vi og kikket på huset igjen. Vi fikk ikke skikkelig oversikt over det, på visningen. Det var så mye folk der da. (Etter at vi hadde sett på huset, var jeg på swing.)

Vi har målt opp kjøkkenet, samt tatt litt bilder, så vi har å gå etter, når vi skal planlegge.

Vi vet ikke mer om når det blir overtakelse. Men, vi må jo også få solgt vårt hus, så det haster jo egentlig ikke, i den forstand.

Det var egentlig greit å få sett huset en gang til. Det var ikke så ille som vi husket. (Når en ser bort fra kjøkkenet og badet, da. Der må alt rives og bygges opp på nytt.) Men, stua trenger bare litt maling, så er den ok. Gulvet der var fint. Det samme var gulvet på kjøkkenet. I gangen må vi male panelet som er på veggene, samt legge nytt gulv. (Ser for meg slike "click-plater" Det finnes plater som ser ut som stein, også, ikke bare tre, så vi får se hva det blir til. Ellers er det jo litt av hvert på alle soverom og boder, men det går nok greit, når vi tar tida til hjelp.

Charles lurer litt på om vi skal skifte ut taksperrene, nå i sommer, og sette inn taksperrer som er høyere, så vi kan innrede et par soverom og kanskje en loftstue. Men, dette er bare på fantasi-stadiet enda.

I ettermiddag dro Joakim på tur. Han skal være med en kompis til familiens feriested, et par timers kjøring herfra. Han får nok en fin helg, der.

 

 

Onsdag 10. mai

 

Vi har vært og sett på et hus. Det er fra 1969. Ingen ting er gjort med det, siden det ble bygd, tror jeg. Men, tomta er unik! Stor og fin! Taksten var på 760 000,-, men budene gikk høyere (første budet vi la inn, var på kr 650 000,-). Nå er vårt bud på 800 000,- det høyeste budet de har fått inn.

Kanskje blir vi huseiere snart! (Barna drømmer om plass til trampoline og plass til å kjøre den lille firhjulingen de har, mens Charles drømmer om å bo litt mer fritt. Ikke så tett som vi bor nå, mens jeg ser fram til å få større hage.) Det blir spennende å høre, i dag, om vi skal få flytte snart. Selv om jeg ikke akkurat ser fram til å begynne å pakke og vaske og bære møbler igjen.

Dersom vi kjøper det, må vi skifte ut alle vinduer, skifte tak, (men taket kan vi ta på sikt,) bordkledning, samt male den nye bordkledningen (ikke i brunt, slik det er nå, nei), gjøre noe med alle vegger innvendig, samt alle gulv, bortsett fra stua. (Det er bare linoleum, på stua, men jeg tror den er ok. En stund i alle fall.) Samt at hele kjøkkenet og badet må rives ut, og inn med nye innredninger. I tillegg er det innebygde gammeldagse skap på alle soverom, som jeg vil ha ut. Jeg tror vi satser på ferdige plater på badet, samt slike "click-plater" på alle gulvene, og ferdigmalte Huntonittplater, eller lignende, på de andre veggene. Jeg ser for meg at dette må være den raskeste måten å få pusset opp på.

Selv om det blir masse jobb, håper jeg vi får huset. Her er et bilde av huset:

Etter at jeg skrev teksten i sted, har vi fått beskjed om at selger aksepterer vårt bud. Huset er vårt! Aner ikke når vi får det. -Vet ingen ting enda :) Vi har jo også et hus vi må selge.

Men, det blir nok en spennende tid framover. Ungene jublet, da jeg ringte dem og fortalte det.

Skal komme med oppdateringer etter hvert som vi får vite mer.

 

 

 

Mandag 8. mai

 

Vi har nå startet på vår tredje uke med fint vårvær. Det er synd at noen av dagene blir litt kalde, på grunn av vind, slik som i dag, men vi kan vel ikke klage, så lenge det er oppholdsvær og sol.

I helga har vi fått ordnet litt ute: Charles har skiftet ut en del på vårt gelender på terrassen, på baksiden av huset vårt, som var dårlig. Han er ikke helt ferdig, og jobber videre med det i dag. Jeg har beiset litt. Både på gelenderet, samt på blomsterkassene mine. (De gamle. -Så nå er både nye og gamle blomsterkasser beiset i samme brunfarge: "Mocca".) Her kan du se et bilde av inngangspartiet på forsiden av huset vårt, og mine nye blomsterkasser:

Vi var og kjøpte "ny" seng til Cecilie og og kommode til Joakim i går. En kollega av meg skal flytte, og solgte 1 år gamle møbler svært rimelig.

Vi var også en tur ute og kjørte båt i det fine været. Du kan se bilder fra båtturen, her.

 

 

Lørdag 6. mai

 

Dette har vært en fantastisk uke! Det har vært sol og varmt hver eneste dag! Noen dager har det blåst litt, mens andre har det vært helt vindstille. I dag var det 19 grader i skyggen, klokka 9 på morgenen!

I løpet av de siste dagene har det begynt å bli grønnes over alt. Både busker, trær og plenene har fått et fint grønnskjær.

Hver dag, etter jobb, har vi stort sett vært ute og kost oss. Men, på torsdag var jeg og danset swing. Det var svært mange som hadde møtt opp, til tross for det fine været.

 

 

Mandag 1. mai

 

Denne helga har vi fått gjort mye:

Vi har formatert datamaskina, og som vanlig når vi gjør dette, er det noe som skjærer seg. Jeg mistet alle mine e-mailer og dokumenter. Men, jeg hadde heldigvis brent en kopi av mine dokumenter den 22. april, så jeg mistet ikke så mye. Men, jeg vet at jeg hadde lagret flere nye adopsjoner i ”Mine dokumenter”, som jeg ikke hadde fått på plass på hjemmesiden min. Jeg greier bare ikke huske hvilke det var. Jeg har nå fått lagt inn mine dokumenter fra den 22. april, og så snart at vi har fått på plass et par program, skal jeg gå ut på internett og hente ned det jeg har av nye ting på hjemmesiden min fra 22. april til nå, så jeg kan jobbe videre med hjemmesiden min i FrontPage.

Lørdag var det verdens dansedag, og jeg var og danset swing, samt lærte en Linedance, fra kl. 12.00 til kl. 16.00.

Mens jeg var og danset swing, snekret Charles 3 store nye hagekasser, som jeg har fylt med ny jord og planter, samt at jeg har beiset de mørk brune. Plantene som jeg har i disse nye kassene, var stauder og løk som jeg har hatt stående i to store gamle stygge kasser. Disse har jeg nå tømt og kastet. Det ble riktig så fint med de nye kassene! Vi kjøpte oss også en ny benk å ha på terrassen, med to stoler, med et lite bord i mellom, som er festet sammen.

Søndag formiddag gjorde jeg ferdig jobben med å flytte planter, og gjøre det fint, ute. To av Charles’ søstre var og spiste elgstek hos oss. Etterpå var vi alle i fødselsdagsselskap til en av hans andre søstre. (Han har 4 søstre og 2 brødre). På kvelden kjørte vi oss en tur og kikket på en campingplass, der vi muligens kan være heldig å få plass til campingvogna som vi kjøpte oss i høst.

Vi har også høytrykkspylt inngangspartiet vårt, der vi har hagestein. Samt at jeg har klippet den lille hekken vår og de tre rosebuskene.

I dag, 1. mai, har Cecilie og Joakim byttet rom. Vi demonterte senger og bar leker og utstyr, fra et rom til det andre. (Vi tømte først Cecilies rom, og satte hennes ting i loftstua. Så vasket jeg rommet hennes, og Joakim kunne flytte inn.) Nå mangler vi kun å flytte Joakims seng, så har han fått flyttet alle sine ting. Men, det er fortsatt mye av Cecilies saker som står på loftstua. Det skal få stå der til vi har gått gjennom alt. Det er en del leker der, som hun ikke bruker mer, som hun ikke skal ha inn på sitt ”nye” rom.

Cecilie og Joakim har byttet rom en gang tidligere også, for et par år siden, så nå er de tilbake til utgangspunktet, og har sine opprinnelige rom.

Det har vært en forferdelig vind i de siste dagene, bortsett fra lørdagen, som var nydelig, så til tross for sola, har det ikke vært så trivelig å være ute. Det har vært opp i vindstyrke 20. Men, vi har selvsagt vært ute omtrent hele tiden, til tross for vinden. Man må jo få med seg dagene som er uten nedbør. Dessuten er det så koselig å endelig få komme i gang med vår-aktivitetene i hagen og rundt huset.