Juni 2006:

Jeg er på ferie! Er tilbake 9. juli.

 

Fredag 30. juni

 
I dag var Joakim bedre i magen, så jeg tok sjansen på å dra på jobb. Vi avtalte at han skulle ringe, om han følte seg dårlig. Jeg jobber bare 3-4 minutters kjøring hjemmefra, så det går raskt å komme seg hjem.
 
Det er nydelig sommervær i dag. Det har vi ikke hatt så mye av tidligere i vår og sommer, så jeg håper at dette får vare. (Vi hadde en liten varmeperiode før 17. mai. Så hadde vi en dag eller to med sommervær tidlig i juni. Ellers har det vært rundt 8-10 grader, regn og vind i hele vår og sommer.)
 
I kveld skal jeg pakke ferdig, og pakke ut i bilen. Mine barn og jeg (samt Chico) reiser på mine foreldres hytte senere i dag. Det tar 6 timer å kjøre. Vi skal være der en liten uke, sammen med mine søstre og deres barn. (Vi blir 3 voksne, 7 barn og en hund.) Håper været fortsetter slik det er i dag. Det hadde vært deilig med litt sommervarme i ferien.

 

 

Torsdag 29. juni

 
Jeg dro på jobb i dag morges, men måtte dra hjem igjen etter en halvtimes tid. Joakim ringte. Han hadde så vondt i magen, og var kvalm. Jeg ringte til legen (vi bor rett ved legekontoret, og legen er en gammel mann som er naboen vår, så det var heldigvis veldig enkelt og greit å få komme inn til han med en gang.) Han fant ut at det ikke var noe alvorlig galt med Joakim i alle fall. Vi må bare ta tiden til hjelp. I løpet av noen dager er han nok bedre.
 
Jeg har to akvarium: Et på 17 liter og et på 105 liter. Jeg har fått snegler i det lille akvariet. (De kommer med nye planter som blir kjøpt.) For å bli kvitt sneglene, har jeg bestemt meg for å tømme akvariet. Dette vil også gjøre det lettere, når vi skal flytte i løpet av en måneds tid. Greit å bare ha ett akvarie å konsentrere seg om. Jeg løftet de tre fiskene over i det store akvariet. Alt gikk fint.
 
 
 
 

Onsdag 28. juni

 
Nå har jeg vært hjemme fra jobb i to dager. Joakim er syk. Han har kastet opp siden mandag ettermiddag. Men, nå er klokka 10.00 på formiddagen, og han har ikke spydd på et par timer. Han ser endelig ut til å være på bedringens vei. Han drukket litt vann og litt cola, samt spist et par tygg fra et ostehorn. Tidligere har alt han har spist og drukket, kommet opp igjen. Men, nå ser det ut til å gå bedre.
 
Jeg er litt spent på hvordan det går med oss andre. Håper ikke noen av oss andre har blitt smittet.
Det er meningen at Joakim, Cecilie og jeg skal dra på mine foreldres hytte, sammen med mine to søstre og deres barn på lørdag. Vi skal være på hytta i noen dager. Det blir nok koselig. Det er ikke så ofte vi treffes, alle tre søstrene, med barna våre. (Vi bor en 6 og 8 timers biltur fra hverandre.)
Charles skal være hjemme og jobbe med ny-huset. Han sparer alltid en ukes ferie til høsten (elg-jakta).
 
I og med at Joakim har vært syk, har jeg ikke fått vært borte i ny-huset og jobbet noe. I går var heller ikke Charles der. Vi har kjøpt oss ny campingvogn, (men vi har ikke fått den enda). Charles brukte ettermiddagen til å ta ned forteltet og tømme gammelvogna. Etter dette kjørte han den gamle vogna bort til caravanforhandleren, og parkerte den der.
 
I ettermiddag var Charles borte i ny-huset, og la nytt gulv på Joakims rom. I tillegg har han tatt bort en del av de gamle dørene som er i huset. Vi skal skifte ut alle dørene, med nye.
 
 
 
 
 

Søndag 25. juni

 
Vi sliter fortsatt med dårlig sommervær. Men, i dag kom ikke regnet før på ettermiddagen, så jeg rakk å beise den siden av huset som vi har skiftet bordkledning på. (Sørsiden.) Jeg tror jeg brukte ca. 5 timer, totalt, på dette, og det føles som jeg har blitt overkjørt av toget. Alle muskler og ledd i hender og armer er ømme, samt at anklene også verker. Jeg er ikke vant til å stå i stige. Dessuten var det svært høyt, oppe i mønet. Men, nå er jeg i alle fall ferdig med det første strøket på en vegg :o)
 
 
Vi har ikke fått skiftet bordkledning på de andre veggene enda, så det blir en stund til neste runde med beising av husvegger. Da jeg var ferdig med veggen, beiset jeg ett strøk på et nytt postkassestativ som vi nettopp har kjøpt oss. Min far har laget en kjempefin postkasse til oss. Vi har kjøpt oss et postkassestativ til den, som vi skal beise i samme farger som huset.
 
Mens jeg "hang i husveggen" og beiset, la Charles opp litt rør til det elektriske skjultanlegget i vindfanget (vi skal ha elektriker til å ordne resten, men Charles legger opp rørene selv.) Etter dette rev han gammel panel i vindfanget, og la på nye plater, som jeg skal male. Til slutt tok han ut den gamle ytterdøra og satte inn den nye. Vi har jo prøvd å slipe ned den gamle døra og ha på Benar-olje, men den var fortsatt svært stygg. Det var mugg (blåmann) i døra, så vi bestemte oss for å skifte den.
Men, i uthuset består døra kun av sammenspikrede planker, som låses med en hengelås. Vi skal, etter hvert, sette den gamle ytterdøra inn der. Selv om den er gammel og dårlig, er den mye bedre enn den døra som er i uthuset pr. i dag.

 

 

Lørdag 24. juni

 
I går dro vi en tur til campingvogna vår. Vi feiret St. Hans-aften der, og grillet elgstek. Været var ikke det beste, (regn og ca. 10 grader), så vi måtte nyte maten inne i vogna.
 
 
I dag formiddag dro vi hjem igjen. Charles og jeg var en tur og jobbet litt i huset, før vi avsluttet tidlig, og dro hjem og koste oss med hjemmelaget pizza, sammen med Cecilie og Joakim.
 

 

Onsdag 21. juni

 
I dag malte jeg ferdig kjøkkenet, etter jobb, mens Charles og Morten satte opp takplater i entreen.
Etter at jeg var ferdig å male, gjorde jeg ferdig blomsterbedet, ute. Men, jeg vet ikke helt hvordan jeg skal gjøre det, i overgangen mellom plena og det nye bedet. Plena er svært fuktig (gjennombløt), og det er masse gjørme ved det nye bedet. Vi lurer på om det kan ligge berg/ store steiner under plena, som det samler seg regnvann i (og her har det regnet mye!). Jeg har i alle fall tenkt litt på å kanskje lage en liten "gang" med dekkduk og singel, mellom bedet og plena, men vi får se hva det blir til.

 

 

Tirsdag 20. juni

 
Etter jobb i dag, dro Charles og jeg bort i huset. Jeg malte 2. strøket på en vegg på kjøkkenet, og 1. strøket på den andre. Vi skal kun ha maling på 2 vegger på kjøkkenet. De andre to skal vi ha kjøkkeninnredning på.
 
Charles monterte den nye loftsluka, med stige, på plass i taket i entreen. Tidligere var det bare en luke, uten stige, der.
 
Da jeg var ferdig med dette, gikk jeg ut i hagen, og la på dekkduk og ny jord i de ny-oppspadde blomsterbedet. Så satte jeg ned de Lupinene som hadde stått der før, samt en del av de staudene jeg hadde stående i krukker og kasser. (Perleryllik, Ballblom, Dagliljer, Murtorskemunn, Fjellflokk m.m.)
 
I morgen er siste skoledag, før sommerferien, for Cecilie og Joakim. -Gjett om de gleder seg!

 

 

Mandag 19. juni

 
Helgen 17. til 19. juni lånte jeg en varebil, og dro avsted for å kjøpe masse av det vi mangler til oppussingen av vårt nye hus.
Charles måtte på salgsmøte, så det var bare Cecilie, Joakim og jeg som dro. Varebilen vi kjørte, var en treseter, så det passet bra.
Vi hadde en lang liste over hva vi skulle ha, men jeg måtte redusere dette for bilen greide ikke å ta mer enn 1 tonn last. Det jeg hadde på lista mi, var 2 tonn!
Jeg strøk alt som skal være i utbygget, for det er jo ikke ikke ferdig enda, samt at jeg måtte droppe de ferdigmalte platene vi skal ha på vårt soverom. Vi får ta en tur til, om et par uker, å kjøpe det vi ikke ikke fikk med oss nå.
 
Dette gjorde at jeg fikk med meg alt det andre vi trenger. Jeg kjøpte umalte veggplater til kjøkkenet, vindfanget og et soverom, samt maling til disse. På kjøkkenet skal vi ha en varm gråfarge, og i vindfanget har jeg dristet meg til å kjøpe en lys gul-grønn (lime-aktig) farge. Dette blir det eneste rommet som ikke går i lyse, duse, hvite, beige eller grå farger. Jeg er svært spent på om vindfanget blir litt voldsomt i denne fargen, men blir det for ille, får jeg bare kjøpe en 3-liters bøtte med maling i en annen farge, og male over.
 
Jeg kjøpte takplater til de rommene vi skal ha takplater i, og takmaling til resten av rommene. Samt at jeg kjøpte click-gulv til 3 soverom og entreen, og våtromsbelegg til vindfanget. På soverommene kjøpte jeg click-gulv i lyst tre, mens til entreen blir det et sort/grå flis-lignende gulv. Jeg prøvde også å få sort/grått våtromsbelegg til vindfanget, slik at det blir litt likt i fargene i alle fall. (Det er ikke å anbefale å ha click-plater å vindfang, så derfor kjøpte jeg våtromsbelegg der.)
 
I tillegg kjøpte jeg en ytterdør, og dørvrider til denne, samt 8 dørvridere til innedørene vi skal ha. Alle dørene våre kjøper vi hvite. Både ytterdør og innedørene.
Jeg bestilte også skyvedørsgarderobe til entreen og vårt soverom. I entreen skal vi ha en av dørene i skyvedørsgarderoben med speil. Begge skyvedørsgarderobene bestilte jeg i lyst tre, med børstet stål-utseende listverk. Vi skal også ha dørvriderne og lampene i disse to rommene i børstet stål. Jeg er spent på om dette blir så fint som jeg ser for meg. -Håper det.
 
Jeg kjøpte også utendørs maling til huset. (Lys grå, med mørkere grå rundt vinduene og døra, og en hvit-aktig farge til grunnmuren.) Blir spennende å se om dette blir bra.
Lamper til vindfang, entre og vårt soverom ble også innkjøpt. (Alle med likt utseende: Børstet stål.)
 
Så nå er det bare å brette opp ermene, og ta fatt!
 
 
Etter jobb, i dag, mandag, satte Charles opp plater på veggene på kjøkkenet. Jeg malte ett strøk på den ene veggen, i lys grå. Charles rakk også å få opp plater på en vegg til, på et soverom.
 
Charles har også hjulpet meg med å grave opp det blomsterbedet som jeg har strevd med, så nå kan jeg bare plante ferdig i det.

 

 

Tirsdag 13. juni

 
Jeg har kjøpt meg litt sommerblomster i dag! Jeg kjøpte en lys lilla Spansk Margeritt, en hvit Nellik, to hvite hengelobelia, 10 blå kantlobelia og en lys rosa Pelargonium. -Koselig å pynte litt utenfor det nye huset vårt, selv om vi ikke har flyttet inn enda. Vi er der jo hver dag, og jobber.
 
Charles tok seg fri i dag, og la på ny bordkledning på sørveggen på huset, sammen med sin sønn, Morten. (De tok av den gamle bordkledningen på sørveggen i går.) Så blir det vel min jobb å male veggen. Kan ikke akkurat si at jeg ser fram til det. Men, det må jo gjøres, og maling (samt hagearbeide) er vel stort sett det eneste jeg kan bidra med  :o)
 
På søndag prøvde vi å skrape bort ugress og mose fra et gammelt blomsterbed, med traktoren, men vi fikk det ikke til. Vi kom ikke nær nok veggen med skjæret på traktoren, og fikk heller ikke til å komme langt nok ned, med skjæret, til å greie å skrape bort noe. I går gravde jeg, for hånd opp halve bedet. Det tok meg over tre timer, i stekende sol. Jeg drakk over 2 liter vann mens jeg jobbet med dette!
 
I dag har jeg satt ned de lupinene jeg gravde opp fra dette gamle bedet, samt en del av mine egne stauder. Jeg er ikke i stand til å grave opp resten av bedet. Jeg må ha hjelp til det. Det er fullt av røtter, gress, mose og ugress.
 
Senere på kvelden var jeg på foreldremøte for Cecilie klasse. Hun skal opp i 8. klasse og ungdomsskolen til neste år.

 

Søndag 11. juni

 
Også denne helga har vi vært borte i huset og jobbet, hele tiden. Jeg har malt veggene i entreen, samt veggene og vinduskarmene på Joakims rom. Charles har revet ut den gamle kjøkkeninnredningen og alle lister på kjøkkenet, så det står klart til vi får den nye innredningen vår, fra Ikea. Han har også laget åpningen mellom stua og kjøkkenet større. Samt fjernet skyvedøra som var der. Nå er den som en normal døråpning (den var svært smal tidligere). I tillegg har han kledd igjen en dør som var mellom Mortens rom og Cecilies rom. (Når vi får bygd ut, skal Cecilies rom omgjøres til bad.)
 
Vi har også fått gjort mye, utendørs. Jeg har laget et lite blomsterbed, mens en kompis av Charles og hans sønn, som går i Joakims klasse, var hos oss og hjalp oss å sage ned en stor bjørk og en stor gran. Trærne var kjempestore! Guttene kjørte med traktorgressklippere og tilhenger, og fraktet bort stokkene og grenene som Charles' kompis saget opp. De holdt på i flere timer, og gjorde en kjempejobb!
 
Etterpå raket jeg over nesten hele plena, mens Cecilie og Joakim fraktet bort gress og mose med traktorgressklipperen og tilhengeren.
 
Vi prøvde også å få gravd opp et gammelt blomsterbed, som det kun var Lupiner og ugress i. Jeg tok vare på det  jeg greide av Lupinene, vi fjernet hellene som lå foran bedet og lecasteinene som lå rundt bedet. Vi forsøkte å fjerne resten av ugresset med traktor, men vi kom ikke nær nok husveggen og bedet med traktoren til å få fjernet det. Vi må antakeligvis låne oss en minigraver for å få fjernet dette. Ugresset, og gresset i det gamle bedet er like tettvokst som på plena. Vi skal også flytte flere busker som står plassert utover i den andre plena, som er nedenfor huset, så det er mulig at vi kommer til å låne oss en minigraver. Vi får se.
 
I tillegg slipte Charles ned ytterdøra. Den var veldig nedslitt. Han har også oljet den ett strøk med Benar olje.

 

 

Mandag 5. juni

 
Denne helga har vi vært borte i huset og jobbet, hele tiden. Jeg har malt veggene på stua, samt malt vinduskarmene på stua. (Halve stua var, tidligere, malt hvit, mens den andre halvdelen var i et mørkt gammelt panel. Vinduskarmene var brunbeiset.) Jeg har nå malt panelet på stua, og malt det som var hvitt, i samme farge (Toast, heter fargen vi brukte på stua). I tillegg har jeg malt vinduskarmene hvite (Egghvit).

Charles har revet av det gamle panelet som var i gangen, og begynt å legge på nytt panel, samt kledd igjen den ene døra som gikk ut fra kjøkkenet. Det var to dører ut fra kjøkkenet. (En ut til gangen, og en ut til stua. Vi har nå kledd igjen den som gikk ut til gangen. Dette vil gi oss mer plass til kjøkkeninnredningen, på kjøkkenet.)

Det har vært et forferdelig vær i første del av pinsehelga (som vanlig, når det er pinse). Det regnet og blåste, både lørdag og søndag. Men, mandagen var det sol og fint.

På lørdag solgte vi et skap som vi har hatt på stua. (Stua i vårt nye hus, blir mindre enn den vi har nå, så vi kan ikke ta med oss alle møblene, men kjøkkeninnredningen blir større enn den vi har nå, så jeg håper vi får plass til alle de glassene og tingene vi hadde i skapet som ble solgt, i kjøkkenskapene i stedet.) For pengene vi fikk for skapet, kjøpte vi trampoline. Gjett om barna er fornøyde! Vi har ikke hatt plass til trampoline der vi bor nå. (Tomta er for liten. Vi har ikke plen en gang.) Men, tomta ved vårt nye hus er på 1,4 mål, så der er det masse plass. Selv om vi ikke har flyttet inn enda, har vi montert opp trampolinen ute i hagen. Både barna og jeg har vært ute og prøvd trampolina flere ganger. -Artig, og god trim.

 

Torsdag 1. juni

 
I dag fikk vi nøklene til vårt nye hus! Endelig kan vi kalle det "huset vårt"!
 
Vi skal ikke flytte inn enda. Vi skal bruke litt tid på å pusse opp. Den tidligere eieren var en eldre mann. Han har ikke vært i stand til å gjøre stort for å holde huset i stand. Det eneste var at gulvet på stua og kjøkkenet har blitt skiftet for to-tre år siden. Ellers må vi pusse opp i alle rom. Både vegger og gulv, samt innredning på kjøkken og bad. Hagen er et kapittel for seg.
 
Huset som vi har kjøpt, har kun 4 soverom. Tre av soverommene er mindre enn det badet vi har pr. i dag! Vi hadde tenkt å heve taket på huset, og lage en etasje til.
 
I dag fikk vi beskjed om at det har kommet en ny forskrift i kommunen vår. Vi får ikke lov til å bygge huset noe høyere enn hva det er pr. i dag. -Og vi som hadde alt klart, nå! Så må vi begynne å gruble på hvordan vi skal bygge ut, og få alt på samme plan. -Og tegne alt på nytt. (Vi har heldigvis ikke fått arkitekt til å tegne for oss enda. Vi har kun sittet og tegnet litt selv.)
 
Cecilie, Joakim og jeg har vært borte en tur i ny-huset, og klippen plenen. (Eller klippet mose og ugress, bør jeg kanskje kalle det.)
Akkurat dette med hagen ser jeg ikke mørkt på. Jeg gleder meg til å ta fatt. Jeg har allerede tegnet opp hagen, slik jeg vil ha den. Skulle bare ønske at jeg hadde hatt et slikt "crew" med folk som kunne hjelpe meg, slik som en ser på hageprogram på fjernsynet. Men, jeg får nok bare ta tida til hjelp. Det vil nok gå mange år, før jeg får hagen slik jeg ønsker.
 
Men, nå må jeg avslutte. Jeg skal på swingkveld. Dette blir den siste swingkvelden før sommeren.