Juli 2006:

Jeg er på ferie! Er tilbake 6. august.

 

Fredag 28. juli

 
I dag var siste arbeidsdag før Charles og jeg gikk ut i ferie. Jeg hadde også ferie i uke 27, så jeg følte egentlig at jeg hadde hatt ferie i år, men det var utrolig deilig å komme hjem fra jobb i dag, å vite at jeg skulle ha fri i 3 uker. Charles brukte ettermiddagen til å pusle litt i campingvogna (monterte CD-spiller og TV). Jeg ordnet litt med de plantene som står i kasser og henger på veggen, ved leiligheten vår.
 
Jeg har alltid vært svært glad i de små stemorsplantene. Jeg har kjøpt to forskjellige typer av denne, men de har begge dødd i løpet av vinteren. I dag oppdaget jeg at begge stemorsplantene hadde satt frø. Under terrassen! Glad og lykkelig gravde jeg opp begge plantene og satte de i to krukker. Jeg skal plante de i blomsterbedet ved nyhuset vårt, i håp om at de setter frø, der også, og kommer igjen til neste år. Her ser du bilder av stemorsplantene:
 

 
 Stemorsblomstene er svært små (ca. 1 cm høye).
 
 
 
 
 
 

Torsdag 27. juli

 
Etter jobb i dag, var jeg ikke borte i nyhuset. Jeg var bare hjemme og pakket, til vi skal dra på ferie til helga. Jeg vasket også flere maskiner med klær, så vi skal ha minst mulig skittentøy liggende, mens vi er borte.
 
Men Charles og vår svoger var borte i huset og jobbet. De gjorde ferdig forskalinga.
Vi har bestilt sement til i morgen, så da må forskalinga være ferdig.
 
 
 
 

Onsdag 26. juli

 
Det gikk egentlig greit å lage jordbærsyltetøy i går. Det tok under 2 1/2 time, fra jeg begynte å renske bærene, til syltetøyet lå i fryseren.
 
Charles tok seg en feriedag i dag, og var borte i huset og jobbet. Han, Morten, og vår svoger var der i dag og snekret opp forskaling til grunnmuren til utbygget. Vi fikk også alle varene vi har bestilt fra Ikea, i dag. (Kjøkkeninnredning, baderomsinnredning, to garderobeskap, to lamper samt en del annet småtteri.)
 
Etter jobb i dag, var også jeg en tur borte i huset og hjalp til med å legge steiner under forskalingen. I tillegg monterte jeg sammen en svetteslange som jeg la i det nye blomsterbedet. En skulle ikke tro at det var nødvendig å vanne i hagen, med det været vi har her, men en vet jo aldri. Det kan jo bli fint vær, også her, mens vi er på ferie. I og med at bedet er nytt, og plantene ikke har utviklet rotsystemet ennå, er det tryggest å ha en svetteslange liggende, for sikkerhets skyld.
 
Vi har kjøpt oss ny campingvogn. Vi fikk vogna i dag, så Charles brukte deler av kvelden til å montere inn CD-spiller i vogna, og en del andre forberedelser til vi skal på ferietur med den til helga.
 
 
 
 
 
 

Tirsdag 25. juli

 
I dag har jeg vært og kjøpt meg en kasse jordbær. Jeg skal røre jordbær, og fryse ned syltetøy i ettermiddag og kveld. Dette er ikke noe som jeg synes er så veldig artig, så jeg sitter her ved PC'en og drikker kaffe og drøyer ut tida, for å slippe å begynne. Men, jeg må vel til pers... Det er bedre å starte med det, og heller bli ferdig litt tidlig.
 
 
 
 
Været er tilbake til slik vi er vant til det: 10 grader og overskyet. (Burde vel egentlig være fornøyd med at det ikke regner og blåser i tillegg.)
 
Til helga drar vi på en ukes ferie med campingvogna vår. Håper vi er heldigere med været, da. Etter en ukes tid, drar vi hjem igjen, slik at vi kan bruke de to siste ukene på å pusse opp og bygge ut nyhuset.
 

 

 

Søndag 23. juli

 
Charles rev av gulvbelegget og gulvplatene på det soverommet som skal bli bad.
Etterpå la han listverk rundt døråpningen mellom entreèn og stua.
 
Jeg malte det andre strøket på de to siste dørkarmene.
 
Utpå formiddagen begynte Charles å grave ut, der vi skal bygge ut. Han har lånt seg en traktor, og gravde bort de store betongplatene og stein og grus, til han kom ned på fjellet. Han brukte resten av søndagen på dette, men søndag kveld, var han ferdig.
 
 
 

 

Lørdag 22. juli

I dag har jeg fortsatt med å sette blomster ned i det nye blomsterbedet. Jeg har forsøkt å plukke ut stauder som passer sammen i fargene, samt at jeg også forsøker å plukke ut stauder som ikke vokser svært raskt, og overtar hele bedet. Samtidig prøver jeg å finne bunndekkere, slik at vi forhåpentligvis slipper så mye ugress. Det blir artig, til neste år, å se hvordan alt dette fungerer. Vi får nok ikke noe skikkelig inntrykk av bedene i år.

 

Nå har jeg fått på plass de plantene jeg ønsker. (Mangler bare å kjøpe kantstein å ha rundt bedet.)

 

Jeg har følgende planter i bedet: Lilla Prydsvinerot, Saxifraga, gul Lilje, Bergfrue, hvit Veronica, hvit bakkestjerne, rød Flammentanz klatrerose, lilla Lavendel, gul Ballblom, hvit Løytnantshjerte (en liten avlegger), rød Oxalis (lykkekløver), gul Gullkorg, Krysantemum, blå Veronica, lilla primula, og diverse løk som kommer til våren (tror den ene løktypen er Scilla, (Russeblåstjerne). Den andre vet jeg ikke vet hva er. Blir spennende å se til våren.)

 

Mens jeg har "lekt meg", med å lage blomsterbed, har Charles stått og svettet og slitt, og bordkledd en vegg. Etter en stund kom også Morten og hjalp til.

 

 

Fredag 21. juli

Nå har det endelig blitt helt slutt på regnet. Men, vi har dessverre en iskald nordavind. Men, jeg klager ikke. Dette er tusen ganger bedre enn da det regnet.

I går malte jeg grunnmuren på sørsiden av huset. Det tok bare en time.

Etterpå gravde jeg opp ett nytt blomsterbed. Jeg satte ned en Flammentanz klatrerose, som jeg har hatt stående i en stor kasse, ved leiligheten vår. Nå er den på plass i jorda, ved vårt nye hus. Ved siden av klatrerosen, satte jeg en hvit Veronica.

Her kan du se hvordan de så ut, de jeg begynte å grave:

Mens jeg holdt på med dette, monterte Charles skyvedørsgarderoben i entreèn, samt at han begynte å rive tapet av veggene på det soverommet som skal gjøres om til bad.

Da var klokken blitt så mange at vi måtte skynde oss hjem. Vi pleier å se TV-serien 24, og kjørte hjem for å se den. Den begynte 21.50, så det var kanskje på tide å gi seg uansett.

Jeg har planer om å sette ned en blå Veronica på den andre siden av klatrerosen, og en Lavendel (som jeg kjøpte i går), foran rosen. I tillegg har jeg en hvit Løytnanshjerte-avlegger, samt rød Oxalis (Lykkekløver) som jeg har fått fra mine foreldre. Disse to skal jeg også plassere i dette bedet. Disse to avleggerne er svært små, så jeg er spent på om de klarer seg.

Jeg har en masse stauder stående i kasser og krukker. Det er kjempeartig å nå få laget blomsterbed, og få noen av de ned i jorda. Jeg gleder meg til å fortsette med bedet i helga, men i ettermiddag og kveld skal vi i fødselsdag til Charles' søster.

Etter at vi hadde kost oss med deilig gryterett hos Charles' søster, syklet Charles og jeg til byen. Det er festival her i byen, nå, og vi hadde avtalt med Charles søskenbarn at vi skulle møte han i et telt, der det ble spilt musikk.

 

 

Onsdag 19. juli

Dette har vært den første dagen på 10 dager uten regn! Selv om det har vært nordavind og kjølig (10-12 grader), så har det vært helt fantastisk å slippe regnet.

Etter jobb i dag, malte jeg det første strøket på de to siste dørkarmene, mens Charles, Morten, og vår svoger skiftet ut et av stuevinduene. Et av de tre vinduene hadde kun ett lag med glass, mens de andre to hadde to lag.

I det siste har jeg vært på utkikk etter en spesiell staude, som heter Prydsvinerot. Men, de har den ikke, på gartneriet her. Jeg oppdaget at en nabodame og kollega av meg, har den i hagen sin. Jeg spurte om jeg kunne få en avlegger av henne. Hun har en stor rot, og sa at det var helt greit. Jeg tok med en gul lilje til henne, i bytte. Jeg fant en potte å sette den ned i, i påvente av at vi får tid til å lage et bed til ved vårt nye hus. (Mulig det ikke blir før til neste år.)

 

 

 

Tirsdag 18. juli

I går fikk vi tilsendt et bilde, som en kompis av Charles har tatt av oss:

Charles og jeg.

 

Vi var også bortom huset i dag, etter jobb, men vi var ikke så lenge. Jeg malte det andre strøket med hvitmaling på vinduskarmen på vårt soverom, mens Charles prøvde å grave ned et rør som vi skal ha en kabel i. Men, han greide ikke å komme langt nok ned i grunnen. Det var berg rett under grusen, på veien. Han måtte bare grave igjen. Tidligere på dagen i dag, mens vi var på jobb, har Morten fjernet nesten all bordkledning på den ene husveggen.

 

 

Mandag 17. juli

I ettermiddag hadde vi faktisk noen timer at det ikke regnet! Det var fantastisk deilig! Jeg var ute hele ettermiddagen. (Dette til tross for at det var overskyet, vind og 10 grader. Men, det var så godt at det ikke regnet, så jeg bare måtte være ute.)

Jeg kjørte meg en tur til gartneriet, rett etter jobb. Der var jeg en times tid, og gikk og koste meg og kikket på stauder og rosebusker. Jeg har sett en stor rosebusk, med masse rosa roser, da jeg var på ferie i uke 27. Jeg forsøkte å beskrive rosebusken for han på gartneriet. Han tror at det er Hurdalsrosa jeg har sett. Så snart vi har mulighet til å få den plassert i vår nye hage, skal jeg kjøpe en slik Hurdalsrose. Vet ikke om dette blir i år, eller til neste år.

Jeg greide ikke å forlate gartneriet uten å kjøpe med meg flere stauder. Jeg kjøpte med meg Lammeøre, Bakkestjerne, Malva (Moskuskattost), Rapunzel og Lys blå Hornfiol.

I og med at vi ikke kan lage flere blomsterbed i vår nye hage ennå (jeg har laget to), måtte jeg finne fram noen krukker å plassere de nye staudene i, som de kan stå i, midlertidig, til vi kan lage flere blomsterbed. Jeg satte de nye staudene ned i forskjellige krukker, sammen med en Rosa Asiatisk Lilje som jeg kjøpte med meg, da jeg var på ferie. Den har jeg bare hatt stående i den lille plastkrukken som de står i når de selges. Det har ikke vært mulig å holde på utendørs (uten regnklær og støvler, i alle fall), i den siste uka, så Liljen har bare blitt stående. Men, nå kom også den ned i en større krukke, og fikk litt bedre plass til røttene.

Vi har ventet på å få listverk, som vi hadde bestilt, og i dag kom det. Charles begynte å legge listverk på Joakims rom i dag.

I tillegg prøvde Charles å komme seg ned på den ene plena vår, med en lånt traktor, i håp om å få gravd flere hull, til å få satt ned alle buskene som står spredt utover den andre plena. Jeg hadde lyst til å få samlet buskene, slik at de danner en hekk, ved enden av denne delen av tomta (buskene er forskjellige typer hvit Spirea, samt en rosa Spirea og to nyperoser (Rosa Rugosa).

Plena var dessverre alt for våt (sump). Traktoren sank ned en halv meter, på det verste, så vi måtte bare gi opp dette. Vi får se om vi greier å løse dette på en annen måte. I tillegg lurer vi på om vi kanskje må fylle opp på den plena, som er så våt, og i tillegg skråner nedover. Det hadde vært greit om vi fikk den til å være litt mer plan, og ikke så skrå, samt at det hadde vært fint å få den tørrere. Vi tror at det ligger berg (fjell) under plena, som fylles opp med vann. Dette trekker opp i jorda og opp i plena, slik at plena blir svært myk og våt.

 

 

Søndag 16. juli

Vi har fortsatt et forferdelig sommervær her. 10-12 grader, regn og vind. Slik har det vært en hel uke. Helt siden jeg kom fra ferie. Jeg har hatt en uke ferie (i uke 27). Da hadde vi fint vær. Nå har jeg to uker igjen å jobbe, så tar vi tre ukers ferie, alle sammen. Da skal vi en tur med campingvogna, den første uka. De to siste ukene blir vi hjemme, og jobber videre med oppussing og utbygging av nyhuset.

Charles og jeg har brukt enhver ledig stund med oppussing. Siden onsdag har vi fått på plass omtrent alle foringene rundt dører og vinduer, samt at jeg er godt i gang med å male disse. Jeg har også malt det første strøket med grått, på en murvegg som er på kjøkkenet. (Dette er en brannmur, på grunn av at murpipa og ovnen står på den andre siden av denne muren, inne på stua.) Resten av kjøkkenet har jeg malt, tidligere, i samme gråfarge som muren får.

Vi har også lagt ferdig taket i vindfanget, samt malt ferdig veggene på Mortens rom. Charles har montert opp skyvedørsgarderoben på vårt soverom, mens jeg har malt ett strøk på vinduskarmen der inne.

 

 

Onsdag 12. juli

Jeg har vært på besøk hos Wanda Lucia, og spilt hennes spill, som går ut på å kjenne igjen 16 grafiske artisters måte å tegne på. Jeg greide å kjenne igjen alle 16, fikk denne i premie:

 

 

Jeg har også plassert hennes premie her.

 

 

Etter jobb i dag kjørte jeg bort i huset med nesten alle potteplantene som vi hadde i leiligheten. Jeg har solgt alle de gamle pyntekrukkene mine. Jeg fant ut at det var like greit å kjøre plantene bort i nyhuset, enn å sette de i de nye pottene, i den gamle leiligheten vår. Selv om vi bor i leiligheten ennå, er vi borte i huset hver dag. Det blir litt rart å nesten ikke ha potteplanter i leiligheten, men det går nok bra. Det er desto mer koselig å komme bort i huset å jobbe, når det står planter i vinduspostene der.

 

Tirsdag 11. juli

Dagen i dag startet med ganske bra vær, men i kveld begynte det å regne igjen.

Etter jobb i dag la Charles og Morten takplater i Charles og mitt soverom, mens jeg malte det andre strøket med maling i vindfanget. Jeg har også malt en skohylle i samme farge som veggene.

Jeg er litt spent og bekymret, om fargen jeg har valgt i vindfanget vil bli bra. Det er en svært skarp og lys limegrønn som går litt over i gult. (Nesten fluoriserende.) Jeg hadde ikke sett for meg at fargen skulle bli så skarp som den ble, men egentlig så liker jeg fargen, og håper at rommet vil bli bra, så snart vi får på plass det rette gulvbelegget, gardiner og andre ting. For å dempe fargen mest mulig, skal vi ha grått og svart på de andre tingene i rommet, tror jeg. (Sort-hvitt bilder på veggen, grå gardin, sort-grått gulvbelegg.) Men, blir det for skarpt med denne fargen, selv om vi prøver å tone den ned med grått og sort, må vi bare male om vindfanget i en annen farge. Men, jeg skal gjøre det helt ferdig, med bilder, gardiner og andre ting, før jeg bestemmer meg.

 

 

Mandag 10. juli

Da var det plutselig slutt på det fine sommerværet vårt. I dag er det regn og vind. Selv om vi hadde fint vær i går (og har hatt det i over en uke, nå), føles det som om vi har hatt dårlig vær lenge. (Sikkert fordi både våren og sommeren har vært dårlig, sett bort i fra den siste uka, som jeg heldigvis hadde ferie.)

Jeg har nok blitt smittet av Joakims mageonde. Jeg har vært litt "rar" i magen, og har hatt vondt i magen, i de siste dagene, men jeg har brukt de samme produktene som jeg fikk tak i til Joakim. De lindrer bra, synes jeg. Jeg var på helsekostforretning og kjøpte Bitterstern og Silicea. I tillegg til disse, tar jeg Citrocept (grapefruktkjerneekstrakt), for å ta livet av viruset som har smittet meg. Selv om jeg verken har diaré eller oppkast, slik som Joakim hadde, føler jeg meg ikke i form til å dra bort til huset å jobbe i dag.

-Og jeg som har kjøpt en ny bøtte med maling til det andre strøket i vindfanget! Men, det er ikke noe å gjøre med det. Jeg har vasket en maskin med klær. Ellers så har jeg sittet her ved datamaskina, og oppdatert hjemmesiden min litt. Men, Charles kjørte en tur bort til huset, for å jobbe. Jeg får heller se om jeg er i form til å male i vindfanget etter jobb i morgen.

 

Søndag 9. juli

Charles har jobbet masse i huset mens barna, hunden og jeg har vært en uke på ferie. Vi har vært på mine foreldres hytte, sammen med mine to søstre og deres barn. Været var fantastisk! Vi har hatt det helt supert!

Etter at vi hadde vært på hytta, var vi noen dager hos mine foreldre. Min yngste søster bor et par kilometer fra dem, så barna fikk være sammen hele tiden. Vi dro også til en strand, ved sjøen, da vi var der. Været var så bra, så vi måtte holde oss et sted hvor vi (og ikke minst, barna,) kunne bade.

På turen vår, kjøpte jeg med meg flere takplater til huset, samt to nye lamper. (En til stua, med tre faste spot-pærer, samt en annen type til entreen (også med spotpærer, men på denne typen kan spotene snus og vendes på, slik at vi kan f.eks. få en eller to pærer til å lyse inn i skyvedørsgarderoben, mens en kan lyse et annet sted i entreen).

Mens vi har vært på hytta, har Charles lagt gulvplater både i entreen, og på alle soverommene, han har lagt ferdigmalte veggplater på vårt soverom, samt at han har begynt å skifte ut alle de innvendige dørene. Han har også begynt å rive bordkledning av nordveggen, samt flyttet et vindu. (Vinduet måtte flyttes, da det var på den veggen som vi skal bygge ut på.)

Chico (hunden vår) og jeg kom hjem fra ferie på fredag kveld (den 7. juli). Cecilie og Joakim skal være hos sin far i 3 uker.

På lørdag og søndag var Charles og jeg borte i huset og jobbet: Charles skiftet ut flere innedører, samt begynte å skjære til og snekre opp foringer til døråpningene.

Jeg malte noen plater som Charles har lagt, inne i et "innhuk" der vi skal ha skyvedørsgarderoben vår. Jeg har også malt det første strøket i vindfanget, samt malt det første strøket på "foringene" i døråpningene mellom stua og kjøkkenet og stua og entreen. Det skal ikke være dører der, kun åpninger. Det ble igjen litt maling fra vindfanget, så den brukte jeg til å male en skohylle, i samme farge som veggene. Som jeg har skrevet tidligere, er jeg svært spent på om fargen jeg har valgt til vindfanget blir bra. Jeg liker den godt, men den er kanskje litt voldsom, så jeg må "tone den ned" med andre, rolige farger (grå og sort).

På søndag kveld klippet Charles den store plena, mens jeg gikk en runde med kantklipperen. Det trengtes, etter over en uke med fint sommervær. Vi har ikke tid til å prioritere hagen så mye, nå. Men, jeg håper at vi neste sommer, vil kunne "boltre oss" der.