September 2006:

Lørdag 30. september

 

I dag er det sol og 16 grader. Det var deilig med sol, etter flere dager med dårlig vær.

Dagen i dag har vi stort sett slappet av. Charles kom hjem fra jakt i dag morges. Jeg har gjort unna litt husarbeide. Det er alltids litt klesvask å ta seg av, eller en oppvaskmaskin å tømme eller noen gulv å støvsuge. Jeg har også gått gjennom alle e-mailene i inboxen min, samt at Cecilie, Joakim og jeg har vært ute en tur og handlet.

Joakim hadde så lyst på hjemmelaget pizza i dag, så utpå kvelden laget vi pizza, og koste oss.

 

 

Fredag 29. september

 

I går hentet jeg to av mine tantebarn i barnehagen og passet på dem til deres mor (Charles' yngste søster) kom hjem fra jobb. Hun jobber i klesforretning, og torsdag er "langdag".

Så dro jeg på swing, og var der og danset i to timer. Dette er fantastisk moro! Jeg erglad for at jeg begynte å danse swing på swingklubben i fjor høst.

Det paret som var og kikket på leiligheten vår, gav beskjed om at de ikke skulle ha den. De hadde et par kriterier som ikke ble oppfylt. Aner ikke hva. (Kanskje de ønsket mer hage? Eller kanskje de vil ha garasje? Ikke godt å si.) Det var kjempesynd. Det er ikke mange månedene siden det var full fart i boligmarkedet, men nå er vi inne i en periode hvor alt går tregt. Det er mange som sliter med å selge husene sine, nå. Synd for oss, men ikke noe å gjøre med. Vi får bare håpe at det dukker opp en kjøper eller to, etter hvert.

Jaktlaget til Charles har 4 dyr de skal skyte. De to første skjøt de den første dagen. I går ble det ingen dyr på dem. Men, i dag tok de to siste. Den første dagen var det Charles og en mann som heter Knut som satt på post. Neste dag var det to andre, men det var den dagen de ikke skjøt noen, og i dag var det Charles og Knut som satt på post, igjen. Så alle fire dyrene ble skutt av Charles og Knut. De fikk skyte to dyr hver, i løpet av jakta, og var nok bra fornøyde, begge to.

Charles og hans jaktkompiser skal være på hytta i kveld og bare kose seg og nyte god mat og drikke, så kommer de hjem i morgen.

Etter jobb og skole, i dag, har Cecilie, Joakim og jeg vært ute og handlet. Begge barna fikk seg hver sin nye bukse, som vi kjøpte på Intersport. Her i byen er det svært populært at jentene har en svart Umbro joggebukse, med navnet sitt skrevet på baken, med slike hvite påsveisede bokstaver. Mens mange gutter i Joakims klasse har en hvit og svart Adidas treningsbukse. Disse buksene blir ikke kun brukt til treningsbukser, men barna bruker de til hverdags, på skolen. Cecilie og Joakim har lenge ønsket seg slike bukser, så i dag fikk de sine ønsker oppfylt. -Godt at barnetrygda er kommet på kontoen. :o)

 

 

Onsdag 27. september

I dag har jeg bursdag!

Har du lyst til å ta en titt på mine bursdagssider, er de her.

Charles dro på elgjakt i går. Allerede før kl. 08.45 i dag morges hadde jaktlaget hans skutt to elger. Charles tok den ene. Han var kjempefornøyd!

Eiendomsmegleren ringte meg, da jeg var på jobb, i dag. Han sa at han hadde et ektepar som var interessert i å se på leiligheten vår. De bor ikke her, og var avhengig av å få se på leiligheten mens de var her i byen. De skal flytte hit om ca. 1 måned. De har brukt dagen i dag på å dra rundt å se på de husene og leilighetene som er ledige.

De kom kl. 17.00, og vi gikk en runde både inne i huset, og ute. De virket interessert, og var svært positiv. Men, jeg vet ikke hva de har vært og sett på, tidligere i dag, og jeg vet ikke hva de egentlig er på utkikk etter. Jeg er svært spent på om vi får høre fra dem igjen.

Jeg dro innom en pizzarestaurant etter jobb, og kjøpte med meg en pizza som barna, (Cecilie, Joakim, Morten), og jeg delte. Charles spiste indrefilèt av elg, sammen med jaktlaget sitt, før han kom hjem en tur i ettermiddag, og var her til utpå kvelden, før han kjørte tilbake til jaktlaget. Charles' søster, Unni, kom også innom oss en tur og fikk kaffe og kaker.

Bilder fra bursdagen min er her.

 

 

Tirsdag 26. september

Foreldremøtet ble avlyst, så jeg var bare hjemme etter jobb i dag. Cecilie og Joakim gjorde lekser, så da er det alltid greit å være i nærheten, om de trenger hjelp.

Charles dro på elgjakt i dag. Han kommer hjem en tur i morgen ettermiddag, dersom de ikke har skutt elg. Da må ha være der og hjelpe resten av jaktlaget med å ta vare på kjøttet. Dersom han kommer hjem i morgen, drar han tilbake på jakt igjen på torsdag morgen.

 

 

Mandag 25. september

Jeg har bursdag på onsdag, men i morgen skal jeg på foreldremøte, så det blir ikke tid til å bake noe, da. Av den grunn har jeg brukt ettermiddagen i dag på å bake tre sorter kake (Muffins, Sjokoladekake (en "Browniestype" og en Surmelkskake med kanel). Sjokoladekaken bakte jeg to av, for jeg skal ha med en av dem på jobb, den dagen.

 

 

Søndag 24. september

I dag har mine foreldre 40 års bryllupsdag! GRATULERER SÅ MYE, MAMMA OG PAPPA!

Jeg har en side med bilder av mine foreldre her. Samt en side med bilder av mamma, her, og pappa, her.

Vi har vært i fødselsdagsselskap i dag, til en gutt vi er tante og onkel til. Han ble 5 år i dag. Cecilie og Joakim har også to andre søskenbarn som har fødselsdag i dag. Men, de bor så langt unna, at vi ikke har mulighet til å besøke de på dagene deres.

Kl. 20.00 i kveld var Cecilie, Joakim og jeg på kino. Vi så Pirates Of The Carribian 2 Dead Man's Chest.

Filmen varte i 2 1/2 time, så barna ble sene i seng i kveld. Barna var kjempefornøyde, og likte filmen svært godt. Selv synes jeg den blir litt vel "eventyrlig", men den var egentlig helt ok. Grei underholdning.

 
Piraten Jack Sparrows redningsmenn, Elizabeth Swan (Keira Knightley) og Will Turner (Orlando Bloom) er arrestert for forræderi, og det eneste som kan redde dem er Jacks magiske kompass. I jakten som følger blir de forfulgt av både Den flygende hollender og det forferdelige havuhyret Kraken. Et nytt eventyr av en sjørøverfilm fylt med flere intriger, spektakulære spesialeffekter og morsomme hendelser.

 

 

Lørdag 23. september

I dag var første morgenen på lenge at vi våknet til sol og oppholdsvær! Det var utrolig deilig å slippe regnet. Jeg er ikke så veldig glad i høsten og vinteren. Jeg liker absolutt våren og sommeren best. (Samt  julen, da, selv om den er på vinteren. Den er liksom lyspunktet i løpet av en lang mørk vinter.)

 Denne dagen blir nok brukt en del til å få unna litt husarbeide. Jeg har planer om å skifte sengetøy på alle sengene, samt gjøre unna en del annet småtteri. Jeg skal også en tur bortom nyhuset. Charles skal også dit, og smøre membran på badegulvet.

 

 

Tirsdag 19. september

Charles har kjøpt en ny mobil til meg i dag! Den er egentlig min fødselsdagsgave. Jeg har ikke fødselsdag før om en ukes tid, men Charles skal på elgjakt, på fødselsdagen min, så han ville gi meg gaven i dag. (Han skal jakte en halv times kjøring fra der vi bor, så han kommer hjem en tur på kvelden, og drar så ut igjen, neste morgen.)

Mobilen er fin, og veldig grei å bruke. Jeg har hatt Sony Ericsson-telefon tidligere, så jeg kjenner til de fleste funksjonene på den fra før. Men, det er kommet masse nye finesser på denne nye, samt at den har mye bedre lagringskapasitet, og tar mye bedre bilder.

Slik ser den ut:

Min gamle Sony Ericsson, har Cecilie fått. (Charles har også skiftet ut sin gamle Sony Ericsson, men han kjøpte seg en Nokia. Det var Joakim som arvet Charles sin gamle telefon.)

 

 

Mandag 18. september

I dag våknet vi til en nydelig soloppgang:

Dette bildet tok jeg fra terrassen vår kl. 07.12 i dag morges. (Bare så synd at tåka kom sigende, så resten av dagen så vi ikke så mye til sola.) Men, temperaturen var allikevel ikke så ille (15-17 grader).

Jeg har laget en side med flere bilder fra høsten 2006.

 

 

Søndag 17. september

Denne søndagen har vi vært og jobbet i nyhuset, hele dagen.

Charles har jobbet med grunnmuren på utbygget, mens jeg har malt (utendørs) rundt stuevinduene. I tillegg har jeg gravd opp en Peon og noen Liljer som var plantet i et gammelt blomsterbed. Det var fullt av skvallerkål, løvetann og brennesler i hele bedet, så jeg har satt Peonen og Liljene i krukker, i tilfelle jeg ikke ble kvitt alle ugressrøttene. Så får jeg se til neste år, om det kommer opp ugress sammen med plantene, eller om jeg fikk bort alt.

Jeg har lagt ut flere nye bilder på siden om vårt nye hus.

(Se min "Hva er nytt-side" for å finne ut hvor bildene er plassert.)

 

 

Lørdag 16. september

Nå har vi fått tilbake sommervarmen her. På torsdag våknet vi til 5 grader. Men, i går, fredag, hadde vi 16 grader på morgenen, og det ble varmere utover dagen. Det har vært det samme i dag. -Deilig! Det var utrolig godt å få litt sol og varme igjen.

På tirsdag, og litt på onsdag, var elektrikerne borte i nyhuset vårt og jobbet. De skiftet ut hele sikringsskapet, så vi fikk nye sikringer, samt at de la opp strøm til hele huset.

Charles har vært borte i nyhuset i dag og fuget flisene på kjøkkenet. (Vi har fliser mellom benken og overskapene.) Han har også snekret opp planker rundt stuevinduene, utendørs.

I tillegg har han og søskenbarnet murt på gulvet, over varmekablene, i vindfanget.

Jeg har vært hjemme i leiligheten på formiddagen, i dag, og vasket gulv, vasket klær, ryddet og ordnet litt. Etterpå dro jeg bort i nyhuset og satte ned løk i hagen, så det skal bli fint til neste år. Jeg satte ned Allium, Iris, en sort løk som har blå klokker, og to sorter høstløk.

På kvelden var vi hjemme og koste oss med hjemmelaget pizza.

 

 

Mandag 11. september

 

I dag går mine tanker til det som skjedde i USA for 5 år siden.

 

Vi var en tur bortom huset i dag også. Jeg gjorde ikke så mye. Ryddet litt. Men Charles og en venn av han, som er elektriker, la ned matta med varmekabler i vindfanget. Det var også han som hjalp oss med dette på badet. Der har vi nå støpt over kablene, men vi fikk feil mørtel til vindfanget, så det fikk vi ikke gjort i dag.

I morgen skal elektrikerne komme.

 

 

Søndag 10. september

 

Nok en dag med regn og trist høstvær. Jeg savner sola og varmen.

Vi sitter i leiligheten og slapper av med en kopp kaffe, før vi skal dra bort i huset og jobbe. Vi har akkurat spist frokost. Måtte bare innom blogen en tur før vi drar.

I dag fikk vi gjort ganske mye i nyhuset: Charles og hans bror satte opp flisene på kjøkkenet (mellom benken og overskapene). Det ble kjempefint.

I tillegg holder Charles fortsatt på med å legge opp ledninger, til elektrikerne skal komme på tirsdag.

Selv har jeg brukt hele dagen på å bære inn masse ting og tang som vi har hatt lagret i garasjen. (Bl.a. julepynt, bager, kofferter, gamle leker og klær som vi vil ta vare på og slike ting.) Dette er ting som vi kjørte bortover til nyhuset og la i garasjen den 20. august, da vi trodde at det skulle komme folk på visning på leiligheten. Det kom jo ingen, men vi fikk i alle fall tømt boder og ryddet ut av huset. Det er disse tingene jeg har brukt dagen på å få opp på loftet. Jeg ble ikke helt ferdig, men jeg bar alt inn i vindfanget, slik at alle tingene i alle fall er inne i huset nå, og ikke i garasjen, der det lett kunne bli fuktig, i det dårlige været vi har for tida.

 

 

Lørdag 9. september

 

Vi har vært borte i huset i dag også. Charles er igjen der enda, men vi har jo to hus, så jeg har holdt på med litt husarbeide i leiligheten i de siste par timene. Så nå ser det omsider litt koselig ut her, slik at vi kan slappe av og kose oss på lørdagskvelden. Vi skal snart lage oss pizza.

Borte i huset, så har jeg vasket kjøkkeninnredningen i dag. Etterpå tømte vi vindfanget, som var fullt av alskens ting og tang (en stor sag, diverse sko, søppel, malingsspann, veggplater som var blitt til overs samt mye annet). Vi skal få lagt ned varmekabler i vindfanget snart, og Charles og broren skal støype over kablene, og få på gulvbelegget etter hvert. I tillegg har Charles gjort det han kan av elektrisk opplegg i dag. Vi får elektrikere på tirsdagen, og dess mer Charles gjør selv, dess billigere blir det for oss. Men, noe jo elektrikerne gjøre, så Charles har bare gjort det han har lov til. (Blant annet skal elektrikerne bytte ut det gamle sikringsskapet med et nytt, slik at vi får nye sikringer.)

For et par dager siden, la de varmekabler på det nye badet, og støpte gulvet der, så nå mangler vi membran og fliser på gulvet der, samt veggplater og listverk. Baderomsinnredningen, som vi har kjøpt fra Ikea, har jeg montert, så den står ferdig montert, og klar til å sette inn på badet, så snart det er ferdig.

 

Fredag 8. september

 

Vi jobber støtt og stadig borte i nyhuset, men vi begynner å bli slitne, begge to, nå. Vi ser begge fram til å kunne flytte inn.

Det er fire store jobber som gjenstår: Å lage bad, med varmekabler, av et soverom (dette har vi begynt på), å få varmekabler og gulvbelegg i vindfanget, å få på plass strøm i deler av huset (dette må vi ha elektrikere til, og de kommer ikke før tirsdag), bygge ut så vi får to soverom til (her har vi kun laget grunnmur). Når vi bygger ut, skal vi også skifte tak på hele huset.
 
I dag bestemte vi oss for å bare være hjemme og slappe av, etter jobb, og ikke dra bort i huset og jobbe. Det var utrolig deilig, å ha en "fridag" fra oppussingen. Vi har sittet og sett på TV og kost oss med reker og øl. (NRK sitt program på fredager er koselig, så vi har holdt oss til denne kanalen. Det er stort sett kun på fredager vi ser på NRK).

I morgen er vi "fit for fight", og skal til huset og jobbe videre.

 

 

Torsdag 7. september

 

Jeg fikk et innfall i dag:

Jeg har begynt å få spørsmål om hva vi ønsker til julegaver i år. Selv har jeg ikke engang begynt å tenke på jula, enda. Men, i dag var jeg en runde og handlet. Jeg begynte å kjøpe julegaver! Vi har over 30 gaver å kjøpe til hver jul, så det er egentlig veldig greit å starte tidlig, så slipper en alle utgiftene i desember. Jeg kjøpte klær til de fleste barna, samt at jeg kjøpte sengetøy til de litt større "barna". (Charles har flere søsken som har barn i 20 årsalderen.)
 
Totalt så har vi faktisk 15 julegaver liggende nå! Helt utrolig! Nesten halvparten av julegavene er innkjøpt, og vi er enda bare i begynnelsen av september!
Jeg må innrømme at jeg er en av dem som irriterer meg, når butikkene begynner med juleutstillinger i oktober. (Synes de kan vente til slutten av november, i det minste. Men, da er det ok med litt julestemning. Men, det å starte tidlig med julegaver, blir noe annet, synes jeg. Det er noe jeg gjør for å spre utgiftene litt over flere måneder. Jeg elsker jula, og juleforberedelsene, men selv starter jeg som regel ikke med noe av dette før i slutten av november.)

I tillegg til alle julegavene har vi kjøpt to ting til i dag. Cecilie og Joakim fikk seg hver sin sovesofa, som de skal ha på sine nye rom i nyhuset. Det var tilbud på Jysk. Sovesofaene kostet kun kr 1500,- pr. stk.

Etter jobb i dag dro Charles bort til nyhuset. Han og broren hans støpte gulv på det nye badet. I går malte jeg det andre strøket på listverket på kjøkkenet. (Jeg har malt to hjørnelister i samme gråfarge som resten av kjøkkenet.)

Jeg var hjemme i ettermiddag, og hjalp Joakim med leksene, mens Cecilie var hos sin venninne.

På kvelden, mellom kl. 19.00 og 21.00, var jeg på swingkveld.

 

 

Mandag 4. september

Etter jobb i dag dro Charles og jeg bort til nyhuset. Charles begynte å montere noen av taklampene, så det skal bli litt mindre å gjøre for elektrikeren, (og billigere for oss), mens jeg ryddet litt, samt malte to lister som er satt opp på kjøkkenet etter at jeg malte det.

 

 

Søndag 3. september

I dag dro Charles og jeg bort til nyhuset etter frokost. Jeg begynte å male vinduskarmene (ute), som Charles snekret opp i går, mens han fikk besøk av sitt søskenbarn, som hjalp han med å legge gipsplater på gulvet på det soverommet som vi skal gjøre om til bad. Jeg malte to av fire vinduskarmer. Etterpå malte jeg postkassestativet vårt.

Jeg har også brukt deler av helga til å vaske opp enorme mengder med klær. Det hoper seg fort opp, om man tar et par dagers pause i vaskinga.

Akkurat nå er jeg i ferd med å lese Joy Fieldings bok Sin mors datter (eller Puppet, som er originaltittelen). Boken handler om Amanda Travis er 28 år og forsvarsadvokat i Palm Beach. Hun trives som vellykket karrierekvinne i sin moderne, helhvite leilighet med havutsikt - gjerne med et glass god vin for hånden. Fortiden og minnene vil hun helst være foruten. Moren som hun har kuttet all forbindelse med, faren som er død, to eksmenn, en stormende kjærlighet som en gang fortærte henne og utallige en-nattshistorier tilhører den forhatte fortiden. Helt til den dagen hun får en telefon fra sin første mann. Han ber henne innstendig om å komme hjem til Toronto for å bistå moren som etter sigende har skutt og drept en mann hun hevder at hun ikke kjenner. Amanda vegrer seg og har liten lyst til å se igjen sin barndomsby og bli nødt til å kjenne på alle de vonde minnene hun har begravd der. Men hun skjønner at hun må dra, og blir igjen et hjelpeløst vitne til den mørke, underlige makten som moren hennes ser ut til å ha over alle.

Med barndommens kjælenavn - Dukkeliten - som et illevarslende ekko i ørene, må Amanda til slutt se fortiden i øynene for å komme løs fra demonene som holder henne fast.

Jeg er ikke ferdig med boka enda, men har kommet over halvveis, og synes boka er kjempebra!

Etter at jeg hadde spist lunch og slappet av litt, dro jeg tilbake til nyhuset og malte de to andre vinduskarmene. Etter at vinduskarmene ble malt, fikk vi litt mer inntrykk av hvordan huset vil bli seende ut. Det ser heldigvis ut til at den lys grå fargen på huset og den mørke grå fargen på karmene passer godt sammen.

 

 

Lørdag 2. september

Denne dagen har jeg vært sammen med min svigerinne og hennes venninne. Vi har vasket nesten hele eneboligen som vår svoger og svigerinne bodde i. De har solgt eneboligen, og flyttet til et annet hus, som de skal leie, midlertidig, mens de ser seg om etter et annet hus, litt nærmere sentrum, her vi bor.

Charles har vært borte i vårt nye hus og jobbet. Blant annet så har han snekret opp planker rundt tre vinduer (på utsiden av huset), samt satt inn vinduet som skal være på vårt nye bad.

 

 

Fredag 1. september

Det var nesten trist å bla om til september på kalenderen i dag. Jeg er absolutt mest glad i våren og sommeren, og selv om vi har ganske bra vær fortsatt, (16 grader og overskyet, i dag, men vi har hatt sommervarme i flere uker, nå), betyr september at høsten og vinteren nærmer seg med stormskritt.

Jeg gjør det jeg kan for å "tviholde" på sommeren: Koser meg med de staudene som fortsatt blomstrer og kjøper løk som jeg skal sette ned i bedene. Jeg sykler også til jobben.

Vi er en gjeng på jobben som har blitt med på LHL's kampanje "Hvert skritt teller". Vi har kjøpt oss skritteller, og bruker enhver anledning til å bevege oss. Nå er klokka 19.00, og min skritteller står på 9600 skritt, så jeg kommer nok til å greie de anbefalte 10 000 skritt i løpet av kvelden.

I går startet swingklubben opp igjen. Det var kjempeartig!