Oktober 2006:

Tirsdag 31. oktober

Jeg har en venninne som har kjøpt seg valp. I lunchpausen i dag, besøkte jeg, og to andre venninner, vår felles kollega og venninne, for å se på valpen, som er en Cavalier King Charles Spaniel. Hun var utrolig søt! Her ser du et bilde av henne:

I dag avspaserte jeg også. Men, i dag var jeg på jobb til klokka var 14.00. Selv om jeg ble ferdig å male begge rommene i nybygget i går, fant jeg ut at jeg godt kunne ta et par timer fri i dag også. (Jeg hadde søkt, på forhånd, om avspasering både mandag og tirsdag. Jeg regnet med at jeg kom til å trenge to dager for å male rommene.) Jeg var en runde og handlet, før jeg dro hjem og laget middag. Etter middagen gjorde jeg unna en del husarbeide. Samt at jeg monterte på plass en ny pumpe i akvariet. Den gamle pumpa var dårlig. Den bråkte noe helt forferdelig, og pumpet dårlig. Jeg har kjøpt en ny pumpe fra WebZoo. Den kom i posten for noen dager siden, men jeg har ikke hatt tid til å skifte den før i dag. Det ble utrolig stille i stua! Den nye pumpa kan man knapt høre. Den gamle pumpa, som var ødelagt, hørtes ut som et helt fossefall!

Charles dro bort i nyhuset etter middag. Han satte inn dørene til de nye rommene til Cecilie og Joakim, i tillegg til at han monterte et garderobeskap.

I dag har vi hatt besøk av diverse hekser og andre skumle vesener. Jeg har kjøpt inn litt drops (sukkerfrie), og nonstop, som de skumle besøkende fikk.

 

 

 

Mandag 30. oktober

I dag avspaserte jeg fra klokka var 13.00. Jeg dro rett bort i nyhuset, og begynte å male på Joakims rom. Etter at jeg var ferdig å male Joakims rom, malte jeg Cecilies rom.

Charles kom også bort i huset, etter jobb. Han ordnet klart alt det elektriske i nybygget, slik at det bare er for elektrikeren å koble. Etterpå koblet Charles til et utelys ved ytterdøra. Vi har ikke hatt noen utelys ved nyhuset, så det var godt å få opp ett lys der nå.

 

 

Søndag 29. oktober

Charles ble ferdig med den lille gangen, mellom rommene til Cecilie og Joakim i dag. Jeg grunnet ferdig rommet til Joakim, samt gangen. Jeg fikk også tid til å male gangen i samme farge som vindfanget. Jeg synes det ville se finest ut, om det var samme farge i vindfanget, som i den lille gangen. Det skal ikke være noen dør, mellom vindfanget og den lille gangen. Men, det vil gå to dører fra den lille gangen, og inn til rommene til Cecilie og Joakim.

Charles la ferdig bordkledningen på den veggen som ytterdøra vår er på. (Det har stått igjen to-tre rader med bordkledning, der, som han nå fikk gjort ferdig.)

Vi avsluttet litt tidlig i dag. Charles er med i styret i skigruppa, og han og en mann til, skulle på skihytta og vaske, etter at den hadde vært utleid i går kveld. Etterpå dro vi på besøk til Charles' eldste søster og mannen.

 

 

 

Lørdag 28. oktober

 I dag har jeg omsider malt stuetaket, i nyhuset. Dette er noe jeg har sett mørkt på. Det er godt å være ferdig med det.

Charles har satt opp veggen mellom rommene til Cecilie og Joakim i dag. Han jobber nå med den lille gangen, mellom rommene.

Jeg har begynt å grunne veggene på Cecilie og Joakims rom. (Er ferdig å grunne på Cecilies rom, men har kun grunnet 1 vegg på Joakims rom.)

Jeg tok dette bildet fra kjøkkenvinduet i nyhuset, i dag:

 

 

 

Torsdag 26. oktober

I dag ringte eiendomsmegleren til oss. Han sa at det var noen som var interessert i å se på leiligheten vår kl. 19.00.

Jeg dro hjem fra jobb tidlig (har mulighet til å avspasere).

Jeg støvsugde, vasket gulv og ryddet en del, før jeg dro for å hente Cecilie og en venninne, som har vært og jobbet på en gård, i forbindelse med Operasjon Dagsverk. Charles vasket badet, før han dro bort i nyhuset og la gulvplater (slike klikkplater som ser ut som parkett) på ca. halve gulvet, i nybygget. Han har planer om å legge resten av gulvplatene i morgen.

Etter at jentene hadde dusjet, og spist, kjørte jeg dem til svømmehallen. De sitter og selger billetter til svømming, to timer, hver torsdag. (Samt at de får være i bassenget, den siste timen.)

Innimellom alt dette, var Joakim og jeg en tur i byen og kjøpte nye vintersko til han. Jeg hadde håpet å finne et par sko til 600 kr, men endte opp med et par til kr 1100,- Det var sko i GoreTex-materiale, så skoene er nok tørre, varme og gode. Får håpe at Joakims føtter ikke vokser på en stund. Han er 11 år, og skoene jeg kjøpte var i str. 42, så jeg håper de holder, lenge. Jeg må en runde med Cecilie og finne vintersko til henne også. Jeg har heldigvis en sparekonto, som jeg bruker til slike innkjøp.

 Kl. 19.00 kom det en ung jente og kikket på leiligheten vår. Hun virket svært positiv, men hennes samboer var på et møte denne kvelden, og kunne ikke være med å se på leiligheten. Vi sa at hun var hjertelig velkommen tilbake, sammen med sin samboer, så også han kan få se leiligheten. Vi er kjempespente på om de kommer tilbake, og om de er interessert i å kjøpe leiligheten vår.

Det har lenge plaget meg, at vi ikke har fått solgt leiligheten. Det er ikke noe trivelig å gå jula i møte, å vite at vi har lån på to hus, og at vi ikke vet om vi får solgt leiligheten, eller om vi må leie den ut. Med de usikkerhetsmomentene det innebærer. (Finner vi noen som vil leie, til den prisen vi må ha for å dekke lånene? Er det "skikkelige" folk som eventuelt vil leie, eller er det folk som "raserer" leiligheten? Hva gjør vi dersom vi verken får solgt eller leid ut?)

Det ble ikke noe swing på meg i dag. Hun som var og kikket på leiligheten vår, kom kl. 19.00. (Akkurat da swingen starter.) Men, jeg ofrer gjerne en swingkveld eller to, for å få solgt leiligheten.

 

 

 

Onsdag 25. oktober

I dag var Charles og Morten borte i nyhuset og la takplater i nybygget.

Det kom litt sludd og hagl i dag. Nok til at det ble litt hvitt, og litt sørpete på veien. (Utpå kvelden forsvant alt det hvite igjen.)

 

 

 

Tirsdag 24. oktober

Etter jobb i går, var vi borte i huset og jobbet.

Charles fikk lagt plater på to til, av veggene i det rommet som skal bli Cecilie og Joakims nye soverom. (Han har planer om å legge gulvplater, veggplater og takplater i rommet, før han deler av, og lager to soverom av det.) I går la han plater på de to veggene som det er vindu på. Nå er det kun en vegg igjen. Det er veggen som går inn mot huset. Den veggen som vendte ut mot gårdsplassen, før. Det blir en del jobbing, før vi kan legge på veggplatene på denne veggen. På den gamle husveggen, var det et vindu, som vi nå har kledd igjen, og flyttet. Vi må få opp en ny stander, i hullet, der det gamle vinduet sto. Samt at han må flytte på to andre standere, som står i veien for døråpningen, mellom vindfanget, og nybygget. Vi skal ha en liten gang, mellom vindfanget og de to soverommene. Så slipper vi å ha to dører fra vindfanget og ut i nybygget. Vi skal ha en åpning, uten dør, ut til den lille gangen, og to dører fra gangen og inn i hvert sitt soverom.

Charles dro bort til nyhuset etter jobb i dag også. Cecilie og Joakim har lekser å gjøre, så vi holdt oss hjemme i dag, så de fikk gjort unna litt lekser.

Da barna var ferdige med leksene, dro jeg bort i huset for å hjelpe Charles.

Da jeg kom, hadde han flyttet de to standerne i døråpningen. Jeg hjalp han litt, med å få tettet igjen vindusåpningen, samt å få på plass plater på den siste veggen.

Etter at vi har lagt gulvplater og takplater, skal vi sette opp en vegg i midten av rommet, slik at vi får to soverom av det store, nye rommet.

 

 

 

Søndag 22. oktober

I dag er det et nydelig høstvær. Men, det er litt kaldt. Så vidt over null grader. Men sola skinner!

Jeg har brukt mesteparten av denne morgenen til å få på plass alle de fine gavene jeg har fått fra mine nettvenner. Jeg sitter her med en kopp kaffe, ved datamaskina, og koser meg.

Når jeg har fått oppdatert hjemmesiden min, har jeg en haug med nyvaskede klær, som jeg må sortere og brette sammen og få på plass i skapene våre. Denne helga har det ikke blitt tid til så mye husarbeide.

Så snart jeg har fått unna litt husarbeid, skal jeg ta med meg Chico ut på tur. Etterpå kommer jeg nok til å dra bort i nyhuset, og se om det er noe jeg kan hjelpe til med, der. Charles og Joakim dro bortover til nyhuset, rett etter frokost.

Cecilie har ikke vært hjemme i natt. Hun dro på en "overnattings-bursdag" i går kveld, til to tvillingjenter som går i klassen hennes. Jeg skal hente henne, litt utpå dagen i dag.

Utpå formiddagen, etter at jeg hadde hentet Cecilie, dro Cecilie og jeg også bort i nyhuset. Jeg demonterte trampolina, og fikk den inn i uthuset.

Etterpå bar Cecilie, Joakim og jeg inn alle takplatene, gulvplatene og nesten alle veggplatene som skal inn i utbygget. Vi hjalp også til med å få plast på alle yttervegger og i taket i nybygget. Charles la også opp alle rør og bokser til det elektriske anlegget. (Vi skal ha en elektriker til å koble det.)

Charles rakk også å begynne å få veggplatene på plass. Han fikk lagt plater på en vegg. (Veggplatene er ikke malt enda. Cecilie og Joakim må bestemme seg for hvilke farger de vil ha på sine nye rom, og så skal jeg male veggene.)

Her ser du Charles i ferd med å bore hull i en veggplate, til en "el-boks" (der det etter hvert vil komme en stikkontakt).

 

 

 

Lørdag 21. oktober

Ja, nå er både swingkurset, og festen sammen med mine kolleger overstått.

Festen var kjempekoselig og svært trivelig. En av de beste festene jeg har vært med på, sammen med mine kolleger. Jeg dro fra festen i halv-totida på natta. Jeg gikk hjem, og var hjemme i totida. Det var fint vær, men litt vind. Det var et utrolig nydelig nordlys i natt.

Swingkurset var to timer fredag kveld og to timer lørdag formiddag. På fredag, var jeg litt usikker på om jeg var helt fornøyd med kurset. Vi hadde ikke lært noen nye turer. Bare jobbet litt med turer de fleste kunne fra før. Men, på lørdag ble jeg overbevist om at dette kurset hadde vært kjempebra! Vitsen er ikke å kunne "en million" turer, sånn delvis bra. Det er mye bedre å kunne mange turer svært godt. Jeg har bare danset swing i et års tid, så vi som ikke har drevet med dette i mange år, fikk mange gode tips, på små justeringer vi kunne gjøre, for å danse bedre.

Mens jeg har vært og danset swing, har Charles og Joakim lagt gulvbord i utbygget. De har også lagt isolasjon i gulv, vegger og delvis i taket.

 

 

 

Torsdag 19. oktober

Både Charles og jeg har vært på jobb i dag. Joakim og Charles dro bort til nyhuset etter middag, for å bordkle sørveggen på utbygget, og bort til ytterdøra. De bordkledde opp til vinduet i går, og håper at de skal greie å gjøre veggen ferdig i dag.

Det er helt rart at det er torsdag i dag. Jeg har hatt fri i tre dager, og tror det er mandag. Det er jo veldig deilig å oppdage at det er fredag i morgen.

Jeg skal på swing om en times tid (jeg er med i "jobbegjengen" i dag. Det betyr at jeg må møte opp litt før det starter, og lage kaffe, sette utover bord og stoler, samt ta inngangspenger når det kommer folk, og selge kaffe og annet snop utover kvelden. Etter at vi er ferdige, må vi være igjen og hjelpe til med å rydde på plass alt igjen. Men, dette er noe som går på rundgang. Vi som er med i jobbegjengen, må stille opp hver 4. swingkveld (samt på kursene). Mot at vi har gratis inngang på alle swingkvelder og halv pris på kursene. Det er frivillig å være med i jobbegjengen, men jeg synes at en bør stille opp, når en er med på noe. Først meldte jeg meg for å være med i jobbegjengen i et halvt år. Så sa jeg at jeg kunne være med i et halvt år til. Men, til nyttår tror jeg at jeg skal la noen andre få overta. Torsdagene er litt travle her i huset. Cecilie sitter og selger billetter til familiesvømming fra 18.00 til 20.00 på torsdager. (Samt at hun får være med å svømme fra 19.00 til 20.00, så snart at de har tatt i mot penger fra alle som skal være med på svømming den siste timen.)

Cecilie er svært glad for at hun ble spurt om hun kunne sitte og selge billetter til svømminga. "Dette er min første jobb", sier hun. (De skal få kr 500,- fra idrettslaget, enten til jul, eller til våren, for denne jobben.)

Klokken 19.30 skal Charles til en dame som er øreakupunktør, homeopat og massør, for å få massasje på en svært stiv og øm nakke. Jeg var hos henne og fikk øreakupunktur på tirsdag. Charles har nok stått på litt for hardt i det siste, med snekring. Men, så har de fått gjort utrolig mye, nå da mamma og pappa var her.

Men, morgendagen blir også travel. Jeg skal på videregående kurs i swing fra kl. 18.00 til 20.00. (Håper vi får lære noe nytt, slik at det ikke blir bare repetisjon av hva vi har lært før.) Etter swingkurset er det bare å dra hjem å dusje, for så å dra rett på fest. Jobben min skal ha fest, i morgen kveld.

 Jeg skal på del 2 av swingkurset på lørdag i tolvtida.

 

 

Onsdag 18. oktober

Mine foreldre skulle egentlig dra hjem i dag morges, men de bestemte seg for å vente til utpå formiddagen, så pappa kunne hjelpe Charles og bordkle den ene veggen, på nybygget. De dro kl. 12.00. Da hadde Charles og pappa bordkledd halve veggen, på langsiden av huset, og hele veggen på kortsiden av utbygget.

Vi har ikke ord for å beskrive hvor takknemlige vi er for at mine foreldre kom hit, og at pappa hjalp Charles med dette. Det er helt fantastisk å se på nyhuset, nå. Samtidig som det nesten er uvirkelig, å vite at det bare er noen dager siden at vi kun hadde en grunnmur der.

Charles og jeg har hatt fri i de dagene at mamma og pappa har vært her.

Etter at mine foreldre dro, hjalp jeg Charles litt med å bordkle noen fjøler på langveggen. Senere, utpå ettermiddagen, hjalp Morten og Joakim Charles med å bordkle resten av langveggen, mens Joakim hjalp Charles med å begynne å bordkle sørveggen på utbygget, og bort til ytterdøra.

 

 

Tirsdag 17. oktober

Pappa og Charles har fortsatt å jobbe med utbygget. I dag har de satt inn to vinduer. Ett til hvert rom som skal inn i utbygget. (Cecilie og Joakim skal få hvert sitt soverom i nybygget.)

Etterpå begynte de å bordkle veggene utendørs. (Se bilder her.)

Mamma har vasket en del kopper og kar i nyhuset i dag, som vi har satt på plass i kjøkkeninnredningen. Mens mamma vasket kopper, monterte jeg den andre Ikea-hyllen.

 

 

 

Mandag 16. oktober

Etter at jeg hadde montert opp bokhylla i går, kjørte mamma og jeg for å hente Cecilie og Joakim. En stund før vi kom fram, ringte Cecilie og Joakims far. Han sa at vi måtte innom legevakta med Joakim. Han hadde fått penicillin mot såret som han fikk da han tråkket på spikeren. Joakim har fått fikk en kraftig allergisk reaksjon. Vi var nå kommet fram til bestemmelsesstedet (midtveis mellom der vi, og Cecilie og Joakims far bor.) Vi ringte legevakta på stedet, og fikk heldigvis time ganske raskt. (Dette var jo på søndag kveld.) Joakim hadde utslett over hele kroppen (føtter, armer, ryggen, magen, ansiktet). Han var også rød og hoven i ansiktet, så øynene var ”smale” i forhold til vanlig. Utslettene var noen steder røde, mens andre steder, svært hovne, og nesten hvite.

Denne legen gav Joakim en allergitablett og to kortisontabletter. Vi fikk også med oss samme type tabletter, men litt svakere dose, i tilfelle utslettet skulle komme tilbake. Det har det ikke gjort, heldigvis. Så de tablettene har Joakim ikke tatt. Tablettene som Joakim fikk hos legevakta, virket raskt. En liten halvtime etter at han hadde fått de, merket han at det klødde mindre. Da vi hadde kommet hjem, etter vel 3 timers kjøring, hadde han kun svake røde merker, der utslettene hadde vært. Men, det klødde ikke, og han var ikke hoven, mer.

Charles og jeg har tatt oss fri, nå når mamma og pappa er hos oss. Pappa og Charles snekrer på utbygget fra tidlig morgen, til det blir mørkt, i sekstida på ettermiddagen. De har nå holdt på i tre hele dager. Slik ser det ut nå:

 

 

Pappa og Charles har jobbet som noen helter! De fikk utbygget tett, i dag!

Mamma og jeg har vasket litt på kjøkkenet i nyhuset i dag. Jeg har vasket tak og vegger. Kjøkkeninnredninga har jeg vasket før.

I dag har mamma vist meg hvordan hun lager elgkarbonader. Jeg gleder meg til middagen. Elgkarbonadene ser nydelige ut. Det blir spennende å se om jeg greier å lage slike elgkarbonader selv, senere en gang.

Elgkarbonadene var fantastisk gode! Vi hadde en kjempegod middag!

Utpå kvelden, begynte Joakim dessverre å få litt utslett igjen. Han begynte å klø, samt fikk røde flekker, spesielt der huden er tynn. Rett før han gikk og la seg, fikk han de tre tablettene som vi fikk fra legevakta i går. (2 kortison og en allergitablett.)

 

Søndag 15. oktober

Pappa og Charles dro bort i huset for å jobbe, rett etter frokost, i dag også.

Mamma og jeg skal også snart bortover. Jeg tenkte å se om jeg får til å montere opp en Ikea bokhylle.

I dag kommer Cecilie og Joakim hjem fra høstferien sin. Mamma og jeg skal kjøre og hente dem. (Vi kjører i tre timer, og de kjører i tre timer, så møtes vi midtveis.)

 

 

 

Lørdag 14. oktober

Vi sto opp ganske tidlig i dag, og pappa og Charles dro bort i huset for å jobbe. Mamma og jeg dro en runde og handlet inn litt mat, samt at jeg kjøpte en julegave til min mormor, som mamma og pappa skal ta med seg, når de skal hjem igjen.

Jeg har snakket med Cecilie og Joakim i telefonen i dag. Det høres ut som det går bare bra med foten til Joakim. Men, det var vondt å gå mye på foten, sa han. Joakim fortalte at han hadde fått bandasje på foten, samt at han hadde fått en stivkrampesprøyte. Han sa også at klassen hans skal få stivkrampesprøyte i løpet av dette skoleåret. Dessuten var det ikke noe vondt å få stivkrampesprøyte, sa han. Men, uansett så slipper Joakim å ta stivkrampesprøyte, når resten av klassen må ta den, senere i år.

Da det ble på tide med litt lunch, dro mamma og jeg bort i huset med mat. Men, etter en kjapp lunchpause, begynte mannfolkene å jobbe igjen. I dag har de lagt gulvåser. Se bilde, nederst på siden, her. Etter at bildet ble tatt, fikk de også satt opp reisverket.

Mamma og jeg har lagt på nytt trekk på spisestuestolene våre. Vi har en gammel spisestue, som har vært Charles' foreldre sin. Det var gamle brun og orangestripete trekk på stolene, som var begynt å bli ødelagt, slik at skumgummien stakk ut. Vi kjøpte rimelige, kjedelige stolputer på Jysk, til kr 10,- pr. stk. Disse la vi oppå stolsetet, før vi trakk om setene med nytt stoff. Den gamle skumgummien på setene var helt nedslitt. Stolene ble kjempefine, og svært gode å sitte på.

Her ser du en "ny" og en gammel stol:

 

 

 

Fredag 13. oktober

Cecilie og Joakim dro til sin far tirsdag kveld. Flyet gikk i åttetida på kvelden. De ringte meg, fra flyplassen, da de hadde landet. (Flyturen tar bare litt over en halv time.) Turen hadde gått fint.

Tirsdag var Charles borte i huset. Han fikk fikset traktoren midlertidig, og fikk ryddet litt utenfor huset, i gruslasset som vi fikk på søndag. I tillegg fikk han hjelp av sin bror, til å legge gulvbelegg i vindfanget. Jeg var bare hjemme, og pakket klær til barna skulle på høstferie, så jeg gleder meg til å komme bort i huset, å se hvordan det ble i vindfanget.

I går var det torsdag, og swingkveld igjen. Selv om vi har høstferie her, var det stappfullt av folk. Det var kjempeartig! Jeg fikk danset mye.

Charles var borte i huset og fuget halve badegulvet.

Rett før jeg skulle gå hjem fra jobb, i dag, ringte Cecilie og Joakims far til meg. Han fortalte at Joakim hadde tråkket en spiker inn gjennom skoen og inn i foten. Cecilie og Joakim hadde fått være på besøk hos sitt søskenbarn, mens faren var på jobb. De hadde vært og lekt seg i skogen, da Joakim tråkket på spikeren. Jeg ringte til Joakim, med en gang, og pratet med han. Han fortalte at det ikke var så ille som det hørtes. Spikeren hadde gått inn i skoen, og inn i foten, men den ble ikke sittende fast. Da han tok neste skritt, var spikeren falt ut. Den sto fast på en planke.

Cecilie og Steffen hjalp Joakim, så de kom seg hjem til min søster. Men, hun var også på jobb, så de måtte vente der, til Cecilie og Joakims far kom. I mellomtiden ringte jeg til legevakta, og forberedte deres ankomst.

Cecilie og Joakims far tok dette bildet av Joakim på legevakta, for å vise meg at det går bra med Joakim:

Mine foreldre kom på besøk til oss i ettermiddag. Min far skal hjelpe Charles med å snekre på nyhuset vårt. De skal begynne med nybygget. Vi er kjempetakknemlig for at pappa kommer og hjelper Charles. Mamma og jeg er ikke så god på å snekre, så vi får se om vi finner noe annet å holde på med. Så snart de er ferdige med saging, innendørs, kan vi jo begynne å vaske ned tak, vegger og gulv, og begynne å få på plass ting i kjøkkeninnredningen. Både Charles og jeg har tatt oss fri noen dager, over helga, så vi kan holde på hele dagen, nå når vi skal få hjelp.

Da mine foreldre kom, laget vi ovnsbakt ørret til middag. De hadde med seg ørret som de har fisket på hytta. Det var en nydelig middag.

 

 

Tirsdag 10. oktober

Jeg var på foreldremøte i går ettermiddag. Jeg er klassekontakt for Joakims klasse. Det var jeg som var den "heldige utvalgte" og skrev referat fra møtet. Jeg kladdet bare, da jeg satt på møtet. Da jeg kom hjem, satt jeg resten av kvelden og renskrev referatet på datamaskina. Hadde bare pause, da jeg så den danske TV-serien "Anna Pihl". I dag har jeg sendt møtereferatet til skolen, på e-mail. Håper de rekker å få levert ut referatet til alle barna i klassen, i dag. Barna på vår skole går ut i høstferie i dag, og det hadde vært greit å få levert ut referatet til ferien.

Cecilie og Joakim reiser til sin far med fly i kveld. De kommer hjem på søndag. Da kommer vi til å kjøre (både de og jeg), og møtes etter 3 timers kjøring (halvveis mellom der vi bor, og der han bor). Det blir svært dyrt å la Cecilie og Joakim reise med fly hver gang de skal til sin far, så noen ganger kjører vi, slik at vi sparer litt penger. Det er litt "surt" å se at det er mulig å få kjøpt utenlandsturer til bare en brøkdel av hva det koster å sende Cecilie og Joakim en liten halvtimes tur innenlands.

I nyhuset har vi hatt litt "stillstands" nå. Både fuging av flisene på badet, og legging av gulvbelegg i vindfanget ble utsatt.

Vi fikk levert et lastebillass med grus (pukk). Etter at Charles gravde ut tomta for grunnmuren til utbygget, har det vært masse gjørme og hull i veien og på gårdsplassen vår.

Charles skulle dra utover grusen med traktoren, men halvveis i arbeidet, ble en del på traktoren ødelagt. Charles har brukt 1 1/2 dag på å få ordnet dette.

går kveld var det fortsatt ikke i orden.

 

 

Søndag 8. oktober

Vi har hatt besøk av min søster og hennes to gutter siden torsdag kveld. Vi har hatt noen kjempekoselige dager sammen med dem. Vi har kost oss med masse god mat og drikke, mens barna har storkost seg sammen. De har sparket fotball, spilt Playstation og lekt sammen.

Da de dro, på søndag formiddag, dro Charles og jeg bort i huset. Charles er i ferd med å forberede for fuging av flisene på badet, (som han skal gjøre i morgen), samt legging av gulvbelegg i vindfanget (som, mest sannsynlig blir gjort senere en kveld). Jeg gikk gjennom alle eskene vi har hatt stående på stua i nyhuset. Det er fulle av diverse ting som vi har flyttet fra leiligheten og til nyhuset. Jeg har sortert eskene, og satt de inn på de rommene som de skal inn på, når vi flytter. Det ble mye bedre plass på stua. Mye mer oversiktlig.

I går var Charles borte i nyhuset hele dagen, sammen med en kompis. De boret seg ned i fjellet, og festet en bærebjelke ned i fjellet, slik at gulvet i utbygget blir stødig. I tillegg har de festet en tykk planke på toppen av grunnmuren, som reisverket skal festes i.

 

 

 

Onsdag 4. oktober

Vi har hatt nydelig vær i dag!

Min søster, Eva, og hennes to gutter, kommer på besøk til oss i morgen kveld. De skal være her til søndag. De bor 6 timers kjøring fra oss, og vi har ikke sett dem siden sommerferien.

 Jeg har tatt meg fri fra jobb på fredag. Det blir kjempekoselig å få besøk. Vi gleder oss, alle sammen.

 

 

 

Mandag 2. oktober

Etter jobb i dag har jeg stort sett sittet ved PC'en. Jeg har laget en side om Trondheim.

Etterpå gikk jeg en tur med Chico. Jeg tok noen fine bilder av solnedgangen.

 

 

 

Søndag 1. oktober

Enn at det er oktober allerede! Det er helt rart. Jeg synes ikke det er lenge siden sommeren.

Akkurat nå sitter jeg med frokosten ved datamaskina. Jeg skal ta et par kaffekopper før jeg går bort til nyhuset. Charles dro nettopp bortover. Han skal legge flis på badegulvet i dag. Han har aldri gjort dette før, og har fått litt tips fra folk som kan det. Han har også en brosjyre fra Flisekompaniet, som forklarer hva han skal gjøre. Jeg har tenkt å male hjørnelister og en del andre lister i dag, som er blitt satt på, etter at veggene er blitt malt.

I dag har jeg laget en ny side med bilder av et blomsterbed i vår nye hage.

På kvelden skal jeg på kino, sammen med en venninne. Vi skal se den norske filmen Uro.

«HP» er nyutdannet fra Politihøyskolen i Bodø. Hans oppvekstbakgrunn er Oslo-gatene. Han synes ideell til å jobbe i Uro-patruljen, den røffe «undercover»-gjengen som arbeider i hovedstadens tøffeste miljøer. «HP» sliter med seg selv, en alkoholisert mor og tomrommet etter en fraværende far. Hissig og oppfarende, ambisiøs og selvhevdende går han langt over streken i jobben. Når han treffer ungdomsvennen Mette, og hun - uvitende om hans politiidentitet - åpner dører til de aller hardeste kriminelle kretser, griper han muligheten begjærlig. Men han setter både seg selv og dem han bryr seg om, i livsfarlig skvis med sitt dobbeltspill.

Filmen var kjempebra! Masse action, samtidig som det var en film som virket troverdig. Jeg er en person som er glad i "Happy ending", og det var det vel kanskje ikke her, så jeg kunne godt ha tenkt meg en litt annen slutt, men filmen var veldig bra, uansett.