November 2006:

Torsdag 30. november

 
Hele denne uka har jeg vært mye hjemme i leiligheten, og pakket ned saker og ting, (etter at jeg har vært på jobb, selvsagt). Vi har også fått kjørt bortover en del møbler til nyhuset. Det tar kun et par minutter å kjøre, mellom vår gamle leilighet og nyhuset, så det er veldig greit, sånn.

Charles har brukt dagene, etter jobb, til å legge ferdig platene på badeveggene. I går kveld begynte han å montere opp dusjkabinettet, men gikk tom for silikon, så han må kjøpe mer silikon i dag, og gjøre det ferdig i ettermiddag.

Jeg har planer om å dra rett bort i huset, etter jobb i dag, og begynne å vaske ned vårt soverom. Alle baderomsplatene har vært lagret der, men nå har Charles fått de på plass på badeveggene, så rommet kan vaskes ned, og vi kan begynne å flytte inn møblene som skal være der. Når soverommet vårt er vasket ned, er det kun badet, vaskerommet, gangen, vindfanget og Mortens rom som ikke er vasket ned.

Etter at soverommet vårt er vasket, skal jeg dra hjem i leiligheten igjen, og fortsette å pakke, og tømme kjøkken- og baderomsinnredningen.

Både Charles og jeg har fri fra jobb i morgen, og skal bruke hele fredagen på å forsøke å komme litt mer i orden borte i nyhuset. Vi håper på å kunne flytte inn enten i kveld, eller en gang i løpet av helga.

I og med at vi kommer til å flytte, vil det nok ta noen dager, før jeg får datautstyret på plass, og kan oppdatere blogen og hjemmesiden min igjen.

 

Ønsker deg en fin adventstid!

 

 

Søndag 26. november

 
Det er svært mildt for tida (var 8,6 grader i dag morges), men det blåser noe helt forferdelig. Var storm her i dag, samt i går. Heldigvis blåste det lite i morges, men det tok seg opp, utpå formiddagen. Charles og jeg startet å jobbe ute i dag også. Jeg malte ferdig den siste veggen på huset. Nå er hele huset ferdig malt, i lys grå farge. Men, vi mangler å male den møke grå rundt ytterdøra, og 6 vinduer. Vet ikke om vi rekker å gjøre dette, før vinteren kommer. Vi får se. Charles snekret opp raftekasser og fikk opp takrenner på nordsida av huset i dag. Men, ble ikke ferdig med sørsida.
 
Etter at jeg hadde malt ferdig veggen, ute, gikk jeg inn og begynte å få på plass noen møbler som vi har kjørt bort i nyhuset. I tillegg hentet Joakim og jeg en del møbler fra leiligheten, og kjørte det bort i nyhuset: Kjøkkenbordet og stolene, samt spisestuemøblene, og matta vi har under bordet. Jeg fikk plassert møblene utover rundt omkring på stua. Så brukte Cecilie og jeg resten av dagen på å ta glass, kopper og kar ut av eskene, vaske disse, og sette dette på plass i skapene på stua, samt i kjøkkenskapene. I og med at vi fortsatt bor i leiligheten, har vi ikke tatt med slike ting som vi bruker daglig, bort til nyhuset enda.

Jeg har nye bilder fra stua, badet og Cecilies rom.

 
Utpå dagen begynte det å blåse mer, samt at det ble raskt mørkt. Charles kjørte en tur ut til campingvogna, for å se om alt var ok, med den. Etterpå kjørte han en gammel Gråtasstraktor, som han skal selge, innover til sitt søskenbarn, der han har fått låne litt garasjeplass til traktoren, i påvente av at han får solgt den. Da Charles kom tilbake, begynte han med baderomsplatene. Han fikk lagt plater på en vegg, før han ga seg for kvelden. Da var klokka 21.30. Barna og jeg dro hjem en times tid før Charles.

 

 

Lørdag 25. november

 
Vi dro bort i nyhuset rett etter frokost i dag. Jeg malte ferdig den lange veggen (ute) som jeg begynte på, søndag den 12. november. Det var godt å få malt ferdig veggen, så huset ser litt mer ferdig ut. I tillegg begynte jeg å male den siste veggen på huset. (Men, det ble mørkt kl. 15.00 i dag, så vi måtte gi oss, og gå inn å jobbe.) Charles og jeg malte også litt på staffasje og raftekasser på denne siste veggen, før det ble mørkt. Charles har brukt dagen i dag på å jobbe med huset, utvendig. I tillegg fuget han de halve flisene som han har limt opp nederst på veggen, på badet.
 
Jeg har, forresten lagt ut to nye bilder, fra Joakims nye rom, i nyhuset.
 
Barna og jeg har ryddet litt på stua. Samt at jeg vasket halve stuegulvet. Så la vi på et teppe, (som vi var i leiligheten og hentet), samt satte det nye salongbordet på plass oppå teppet. Etter dette, begynte jeg å montere opp et nytt skap som vi har kjøpt. (Et enkelt, lavt skap, med glassdører.) Jeg ble ikke helt ferdig med dette. Vi dro hjem i halvsju-tida. Da var vi alle svært sultne. Charles og jeg lagde oss lutefisk med øl og akevitt, da vi kom hjem. Nam nam!
 
 
 
 
 

Fredag 24. november

 
En måned igjen til julaften! Her er det mildt (5-6 varmegrader), og fint vær. Det er ingen ting som tyder på at det er vinter. Egentlig er det veldig godt, at det er så fint og mildt, men det blir dårlig med julestemning. Håper vi snart kommer på plass i nyhuset, så kan vi begynne å ta det litt mer med ro, og slappe av på kveldene. Tenne lys og kose oss. Regner med at julestemninga kommer sigende, da.
 
Denne uka har jeg vært svært sliten.
Jeg orket ikke engang å dra på swing i går kveld, enda dette er noe jeg elsker å holde på med.
Jeg har forsøkt å begynne å pakke ned ting og tang fra leiligheten, som vi ikke bruker så ofte, og kjøre dette bort i huset. Dette tar mye lengre tid enn jeg hadde forventet. I tillegg har jeg fått på plass flere hyller i kjøkkenskapene. Vi har kjøpt oss takhøyt kjøkken, men det fulgte med kun to hyller til hvert skap. Vi har nå kjøpt ekstra hyller, så vi har tre hyller i nesten alle skapene, for å få utnyttet plassen i skapene bedre. Jeg har også hengt opp gardiner på Cecilie og Joakims rom.
Vi har faktisk holdt på med nyhuset vårt i et halvt år, nå. Ikke rart vi er slitne.
 
Charles har nå fått satt opp vår nye postkasse og vårt nye dørskilt, som min far har laget til oss. Charles har også limt opp de halve flisene, som skal være nederst på veggen, ned mot gulvet, på badet. Disse skal nå stå å tørke i en ukes tid, før vi fuger. Så snart vi har fuget, skal vi lekte opp på veggene på badet, og få på plass veggplatene. Etter dette, er det bare å montere opp dusjkabinettet, og sette inn baderomsinnredningen, som jeg har montert opp, for lenge siden. Disse møblene står nå rundt omkring i huset, i forskjellige rom.
 
Etter jobb i dag dro Charles bort i nyhuset, og saget til lekter, og lektet opp alle veggene på badet. Jeg var igjen i leiligheten, og pakket ned glass, fat, og diverse ting som vi har hatt i et hjørneskap, to små skap, og en skjenk på stua. Joakim hjalp meg med å bære de tomme møblene, samt eskene med glass og fat ut i en varebil. Vi kjørte dette bort til nyhuset. Mens jeg ventet på at Charles skulle bli ferdig med å lekte ut på badet, ryddet jeg bort diverse verktøy, skruer, spiker og annet rot fra gangen.

 

Mandag 20. november

 
Nå har vi kommet hjem fra vårt besøk hos min søster og hennes to gutter. Vi kom hjem i går kveld.
Vi har hatt det kjempekoselig sammen med dem. Jeg har også fått kjøpt masse julegaver samt en del ting og tang som vi skulle ha til nyhuset vårt. Vi kjøper 35 julegaver hvert år (pluss de små gavene som barna gir til sine venner). Etter helgens handletur, mangler jeg kun å kjøpe 3 julegaver. Jeg er sjelden ute i siste liten med å kjøpe julegaver, men jeg tror ikke at jeg har vært så à jour med julegavene, før desember, noen gang tidligere.
 
Mens vi har vært borte, har Charles fuget ferdig badegulvet, snekret raftekasser, under taket, på inngangssiden på nyhuset, samt at han har fått de takplatene som manglet, og lagt disse på plass på taket, på nybygget. Den gamle delen av huset, vil få nytt tak til neste år. Vi håper at vi snart blir ferdige med oppussing, og at vi snart kan flytte inn.
 
Da jeg kom hjem fra jobb i dag, lå det en pakke fra VG's fototjeneste i postkassen. Det var julekortene! De ble kjempefine, synes jeg.

 

Onsdag 15. november

Mine barn og jeg drar på besøk hos min søster, etter at barna er ferdige på skolen, i morgen. Vi skal kjøre bil i 6 timer før vi er framme. Vi skal være der til søndag. Barna skal få være hos sin far den første natta, og dagen etter. Så kommer også de til min søster utpå fredagen. Vi skal kjøpe en del julegaver, samt en del ting og tang som vi trenger, til vårt nye hus. Vi gleder oss, alle sammen. Det er en stund siden vi traff min søster, og guttene hennes sist. Det blir nok en koselig helg.

 

 

Mandag 13. november

Etter jobb i dag, var vi borte i nyhuset igjen. Jeg malte det andre strøket, på foringene i dørene og vinduene som jeg malte i går ettermiddag, mens Charles la flere taklister (på vårt soverom, i dag.)

Han monterte også et garderobeskap som jeg hadde påbegynt, som skal stå på Joakims rom.

Da vi kom hjem, bestilte jeg julekort, med bilde av Cecilie og Joakim. Jeg pleier alltid å bestille 60 julekort med bilde av barna, som vi sender ut til slekt og venner. I år bestilte jeg julekort fra VG. (I fjor hadde vi vært hos fotograf Fame med barna, og brukte julekort fra Fame.) Jeg bruker fototjenesten til VG, til vanlig. Både til å lagre mine bilder, digitalt (i tillegg til at vi har de lagret på vår maskin også, selvfølgelig), samt at jeg bruker de til å bestille papirkopier av bildene. Jeg er svært fornøyd med kvaliteten på bildene fra VG.

 

 

Søndag 12. november

God farsdag til alle pappaer!

Charles fikk en fin varm jakke fra Morten, Cecilie og Joakim.

Vil du se mine farsdagssider, er de her.

Etter frokost i dag, skal vi bort i nyhuset å jobbe igjen.

Nå er klokka 22.30, og jeg er på vei til sengs. Jeg er trøtt og sliten, og har vondt i alle muskler. Vi har jobbet med nyhuset i hele helga, samt at Charles og jeg hadde fri fra jobb på fredag, og jobbet med huset, da også. I dag har Charles fått på plass postkassestativet, samt lagt bord rundt flere vinduer, ute, mens jeg har beiset store deler av den lange nordveggen. (Jeg brukte hele forrige søndag på den korte sørveggen ved inngangspartiet, men rakk ikke hele nordveggen i dag, før det ble mørkt. Nordveggen er mye lengre enn den korte sørveggen jeg malte forrige søndag.)

I firetida, på ettermiddagen, var det så mørkt at vi måtte gå inn. Da vi kom inn, snekret Charles opp foringer og la listverk, som jeg malte det første strøket på. Charles monterte også ferdig skrivepulten til Cecilie, som jeg hadde montert nesten ferdig.

Joakim har også vært kjempeflink å hjelpe til i dag: Han har saget opp store mengder med gammel bordkledning (som vi har tatt av huset, og lagt til side, da vi bordkledde på nytt). Jeg tror han fylte 28 sekker med ved, av denne bordkledningen! Cecilie har vært hjemme i leiligheten vår i dag, sammen med Chico. Hun har vært veldig flink i dag hun også. Hun har vært husmor, og støvsuget, tørket støv, vasket klær, brettet sammen og ryddet bort nyvaskede klær, samt masse annet. I går badet hun Chico, og børstet han.

 

 

Lørdag 11. november

Charles og jeg hadde fri i går. Vi tok av de gamle takplatene, lektet opp på nytt, og begynte å legge nye takplater.

I dag fikk Charles hjelp av en kompis som hjalp han å legge de siste takplatene. Dessverre gikk de tom for takplater, og ble ikke helt ferdig med taket på nybygget. Dette er dessverre bestillingsvare, så det vil gå en tid før vi får platene som mangler. Vi skal bare legge nytt tak på utbygget i år. Resten av taket skal bli skiftet til neste år.

Se bilder av vårt nye tak, nederst på denne siden.

Etter at de gikk tom for takplater, begynte Charles å snekre opp foringer i vinduene i Cecilie og Joakims rom, mens jeg ryddet ut masse takplater, gulvplater og rot og rask som hadde hopet seg opp i vindfanget. Etterpå tømte jeg gjesterommet, som Cecilie og Joakim har hatt sine saker på, inntil deres nye rom ble ferdige. Så tok jeg for meg vårt soverom. Der har vi lagret veggplater, dusjkabinettet og baderomsinnredningen som vi skal ha på vårt nye bad. Jeg ryddet ut alle møblene i baderomsinnredningen, og satte det ut i gangen. Pakkene med veggplater og dusjkabinettet er for tungt for meg, så det lot jeg bli liggende på vårt soverom.

Så snart Cecilie og Joakims nye rom er ferdige, kan vi egentlig flytte inn, men vi har ikke plass, på grunn av at nybadet ikke er ferdig. Vi har veggplater, dusjkabinettet og baderomsinnredningen liggende i diverse rom.

Det som mangler på nybadet, er å fuge halve gulvet, legge flis litt oppover veggen, samt få på plass veggplater, toalettet, dusjkabinettet og baderomsinnredningen.

Etter at jeg hadde fått ryddet litt i vindfanget og på gjesterommet i dag, dro jeg hjem og laget hjemmelaget pizza. Vi kan ikke bare jobbe. Vi må spise mat, og kose oss litt, også.

 

 

Onsdag 8. november

Jeg trente en liten time, rett etter jobb i dag.

Charles dro rett bort i huset, da han var ferdig på jobb. Han satte opp foringer i ytterdøra og i vinduet i vindfanget, samt snekret opp plankene som skal være rundt den samme døra og vinduet, utendørs. (Disse som vi maler mørk grå.)

Jeg satte på en vaskemaskin og en oppvaskmaskin før jeg spiste middag, og så dro barna og jeg bort i huset. Cecilie og jeg brukte kvelden (3 timer) på å montere opp deler av skrivepulten hennes. Vi gjorde selvsagt en feil, slik at vi måtte ta noen deler av igjen. Da var klokken snart halv ti, så vi lot resten være, så får jeg se om jeg rekker å montere resten på fredag. (I morgen er det swingkveld, samt at Cecilie skal sitte å selge billetter på svømming, og være en time i bassenget. Så da blir det ingen tur i nyhuset, for oss.) På fredag skal Cecilie i bursdag til en venninne, så det blir i så fall jeg som må montere ferdig skrivepulten.

Dersom det ikke blåser på fredag, skal Charles og jeg ta oss fri fra jobb, og forsøke å legge litt mer takplater på utbygget. Charles og to kompiser la ca. halve taket på utbygget på søndag. Jeg er nok ikke i stand til å hjelpe Charles like bra som de på søndag, men det er forhåpentligvis bedre at jeg er der, og gjør det jeg kan, enn at han må holde på alene.

 

 

Tirsdag 7. november

 

Både Charles og jeg begynner å bli slitne, etter et halvt års jobbing med vårt nye hus. I dag har vi begge vært spesielt utslitt, både på dagen, da vi var på jobb, og på ettermiddagen, da vi dro bort i nyhuset, og skulle jobbe der. Jeg har kjøpt en ny skrivepult til Cecilie, i dag. Denne bar vi bare inn på det nye rommet hennes. Den er flatpakket, og ingen av oss hadde overskudd til å begynne å se på den i dag. Da vi gikk tom for listverk, fant vi ut at vi like godt bare kunne avslutte for dagen, og dra hjem. Vi gikk en runde og noterte opp hva vi mangler av listverk, foringer og diverse andre ting som vi mangler, før vi dro hjem. Så får vi håpe at vi har mer overskudd i morgen.

 

 

Mandag 6. november

 

Det passer svært dårlig med sterk vind og masse regn i dag. Vi fikk bare lagt ca. halve taket på nybygget i går. Men, det tåler å stå slik som det står nå, så får vi bare håpe at været bedrer seg snart, så vi får lagt ferdig taket.

Før jeg dro bort i nyhuset i dag, kjørte jeg Cecilie, Joakim og en kompis av Joakim på kino. De skulle se "Over hekken". De var kjempefornøyde da de kom hjem fra kinoen. Filmen var bra, sa de.

Vi har vært inne og jobbet, i nyhuset, etter jobb i dag. Charles la tak- og gulvlistverk på Cecilies rom, samt i den lille gangen. Men, han måtte avslutte, fordi han gikk tom for listverk. Vi må også kjøpe hjørnelister til den lille gangen og Cecilies rom.

Jeg har malt hjørnelistene på Joakims rom i dag.

Etter at Cecilie og Joakim kom fra kino, tok de med seg skolesekkene sine bort i nyhuset, og satte seg og gjorde lekser der. Det er litt kummerlige forhold, med stoler og bord, enda, men de satt en times tid, med lekser, før vi dro hjem.

 

 

Søndag 5. november

I dag har vi vært borte i nyhuset. Vi har jobbet utendørs hele dagen. Charles har hatt to kompiser til å hjelpe seg med å legge tak. De fikk lagt ca. halve taket på utbygget. Jeg har brukt dagen til å male en vegg, utendørs. (Den veggen som ytterdøra er på.) Vi har holdt på fra rett etter frokost (i 9-tida), til det ble mørkt (kl. 16.30).

Vi har ikke frosset, selv om vi har vært ute i hele dag. Men, da det ble mørkt, begynte det også å blåse. Det ble iskaldt. Da var det godt å dra hjem til leiligheten og fyre opp i ovnen.

Bilder fra maling av vegg, og legging av nytt tak er her.

Har også oppdatert siden med bilder av huset.

Min akvarieblog er også oppdatert.

 

 

Lørdag 4. november

Det har regnet masse i hele natt, og all snøen er borte. Synd vi ikke fikk beholde snøen i en dag til. I dag hadde jeg tenkt å ta bilder av barna, ute i snøen, i håp om at jeg kunne få et "blinkskudd" å bruke som julekort. Men, det er mulig at vi forsøker å ta noen bilder allikevel, selv om snøen er borte. Vi får se hva det blir til.

Ellers skal vi bort i huset i dag også. Charles har fått vite at det allikevel finnes taklistverk som er så bredt som det vi må ha. Han er nå ute i butikkene og ser om det er noen som har dette som lagervare.

Vi skal også henge opp gardiner på stua i dag. Men, først må jeg vaske ned veggene på stua, samt at Charles må skru opp gardinstenger. Selv om vi ikke har flyttet inn enda, blir det koselig å få på plass gardinene. (I leiligheten der vi bor ennå, har vi tynne, lyse sommergardiner enda. Jeg har ikke brydd meg om å skifte til vintergardiner her, i og med at vi skal flytte snart. De gardinene vi skal henge opp i nyhuset, er de gamle vintergardinene vi hadde i leiligheten i fjor.)

Vi var borte i huset og jobbet i hele dag. Charles la taklistverk og gulvlistverk ferdig på Joakims rom, og ble nesten ferdig på Cecilies rom. Jeg vasket tak på Cecilie og Joakims rom. Vi fikk også hengt opp gardiner på stua.

Jeg greide så vidt, å få tatt dette bildet, uten å få med alt rotet som står på stua. Vi har masse esker, møbler som ikke skal være på stua, verktøy, og et par skap, som ikke er helt ferdigmontert enda, som står utover stuegulvet.

 

 

Torsdag 2. november

Selv om snøen vi fikk for noen dager siden smeltet raskt, har vi nå i de siste par dagene fått mer. Det er ikke snakk om så mange centimeter med snø (ca. 10 cm), men vi har fått nok til at det ble skikkelig vinterstemning.

Akkurat nå er Joakim hos en kompis, Cecilie og en venninne er på svømming, Charles er i nyhuset en tur, samt at jeg er på vei til swing.

Etter at Charles fikk på plass dørene til Cecilie og Joakims nye rom, har han så vidt begynt å legge noen foringer som vi må ha over taklistene. Det finnes ikke taklister som er høye nok til å dekke over så mye som vi har behov for, i nybygget, så vi må fore ned ca. 1 cm, før vi legger taklista. Vi er tom for gulvlister, så dette må vi bestille opp.

 

 

 

 

 

Cute Prints For You