3. mai 2006 var vi på visning i dette huset fra 1969:

Taksten var på 760 000,- Det var en kort budrunde, som endte opp på kr 800 000,-.

Den 10. mai var huset vårt!

Det eneste som er gjort med huset, siden det ble bygd, er at det er lagt nytt gulv på stue og kjøkken.

Vi må skifte ut nesten alle vinduer, skifte tak, bordkledning, samt male den nye bordkledningen (ikke i brunt, slik det er nå, nei), gjøre noe med alle vegger innvendig, samt alle gulv, bortsett fra stua og kjøkkenet. Samt at hele kjøkkenet og badet må rives ut, og inn med nye innredninger. I tillegg er det innebygde gammeldagse skap på alle soverom, som vi må skifte ut.

Men, tomta er unik! Stor og fin! (1,4 mål)

Torsdag 1. juni fikk vi nøklene til vårt nye hus! Endelig kan vi kalle det "huset vårt"! Pinsehelga (1. helga i juni) var vi og jobbet i huset, hele tiden. Jeg malte veggene på stua, samt vinduskarmene på stua, mens Charles rev panel i entreen, og la på ny panel, samt kledde igjen den ene døra som gikk ut fra kjøkkenet. Det var to dører ut fra kjøkkenet. (En ut til gangen, og en ut til stua. Vi har nå kledd igjen den som gikk ut til gangen. Dette vil gi oss mer plass til kjøkkeninnredningen, på kjøkkenet.)

Hagen er heller ikke noe å skryte av. Plenen består kun av mose og ugress. Jeg har aldri sett en plen med mer mose enn denne. Ellers er det er 3 gamle blomsterbed i hagen, som kun består av en Peon, noen Liljeløker, Skyggesildre, Ballblom og Lupiner. Resten av plantene i bedene er ugress (skvallerkål, løvetann og brennesle). Rundt omkring på plenen er det plassert noen busker (2 Nypebusker, 2 Rosespirea, 1 Brudespirea og en annen busk jeg ikke vet hva er), samt tre gamle trær (en gran, en bjørk og en rogn. Trærne er sikker 6 meter høye). Jeg har lyst til å kvitte meg med både grana og bjørka. Samt flytte alle buskene. Det er også en kort hekk av Blankmispel i hagen.

Akkurat dette med hagen ser jeg ikke mørkt på. Jeg gleder meg til å ta fatt. Jeg har allerede tegnet opp hagen, slik jeg vil ha den. Det kommer nok til å ta flere år, før jeg får hagen slik jeg ønsker.

Den 7. juni var jeg og kjøpte plantejord, duk og dekkbark, så jeg kan begynne når jeg får lyst og tid.

Også helgen 9. til 11. juni har vi vært borte i huset og jobbet, hele tiden. Jeg har malt veggene i entreen, samt veggene og vinduskarmene på Joakims rom. Charles har revet ut den gamle kjøkkeninnredningen og alle lister på kjøkkenet, så det står klart til vi får den nye innredningen vår, fra Ikea. Han har også laget åpningen mellom stua og kjøkkenet større. Samt fjernet skyvedøra som var der. Nå er den som en normal døråpning (den var svært smal tidligere). I tillegg har han kledd igjen en dør som var mellom Mortens rom og Cecilies rom. (Når vi får bygd ut, skal Cecilies rom omgjøres til bad.)
 
Vi har også fått gjort mye, utendørs. Jeg har laget et lite blomsterbed, mens en kompis av Charles og hans sønn, som går i Joakims klasse, var hos oss og hjalp oss å sage ned en stor bjørk og en stor gran. Trærne var kjempestore! Guttene kjørte med traktorgressklippere og tilhenger, og fraktet bort stokkene og grenene som Charles' kompis saget opp. De holdt på i flere timer, og gjorde en kjempejobb!
 
Etterpå raket jeg over nesten hele plena, mens Cecilie og Joakim fraktet bort gress og mose med traktorgressklipperen og tilhengeren.
 
Vi prøvde også å få gravd opp et gammelt blomsterbed, ved uthuset, som det kun var Lupiner og ugress i. Jeg tok vare på det  jeg greide av Lupinene, vi fjernet hellene som lå foran bedet og lecasteinene som lå rundt bedet. Vi forsøkte å fjerne resten av ugresset med traktor, men vi kom ikke nær nok husveggen og bedet med traktoren til å få fjernet det. Vi må antakeligvis låne oss en minigraver for å få fjernet dette. Ugresset, og gresset i det gamle bedet er like tettvokst som på plena. Vi skal også flytte flere busker som står plassert utover i den andre plena, som er nedenfor huset, så det er mulig at vi kommer til å låne oss en minigraver. Vi får se.
 
I tillegg slipte Charles ned ytterdøra. Den var veldig nedslitt. Han har også oljet den ett strøk med Benar olje. Det viste seg at ytterdøra mest sannsynlig må skiftes. Det har gått mugg (blåmann) i den.
 
Tirsdag 13. juni 2006 kjøpte jeg meg litt sommerblomster. Jeg kjøpte en lys lilla Spansk Margeritt, en hvit Nellik, to hvite hengelobelia, 10 blå kantlobelia og en lys rosa Pelargonium. -Koselig å pynte litt utenfor det nye huset vårt, selv om vi ikke har flyttet inn enda. Vi er der jo hver dag, og jobber.
 
Charles tok seg fri i dag, og la på ny bordkledning på sørveggen på huset, sammen med sin sønn, Morten. (De tok av den gamle bordkledningen på sørveggen i går. Bordkledningen de tok av, var helt råtten.)
Nå blir det vel min jobb å male den nye veggen. Kan ikke akkurat si at jeg ser fram til det. Men, det må jo gjøres, og maling (samt hagearbeide) er vel stort sett det eneste jeg kan bidra med  :o)
 
På søndag prøvde vi å skrape bort ugress og mose fra et gammelt blomsterbed, med traktoren, men vi fikk det ikke til. Vi kom ikke nær nok veggen med skjæret på traktoren, og fikk heller ikke til å komme langt nok ned, med skjæret, til å greie å skrape bort noe. I går gravde jeg, for hånd opp halve bedet. Det tok meg over tre timer, i stekende sol, 26 graders varme og ikke et vindpust. Jeg drakk over 2 liter vann mens jeg jobbet med dette! (Forøvrig lurer vi på om dette kanskje var sommeren vår, i år. I dag er det kaldere, samt at det har regnet.)
 
I dag har jeg satt ned de lupinene jeg gravde opp fra dette gamle bedet, samt en del av mine egne stauder. Jeg er ikke i stand til å grave opp resten av bedet. Jeg må ha hjelp til det. Det er fullt av røtter, gress, mose og ugress.
 
 
Helgen 17. til 19. juni lånte jeg en varebil, og dro avsted for å kjøpe masse av det vi mangler til oppussingen av vårt nye hus.
Charles måtte på salgsmøte, så det var bare Cecilie, Joakim og jeg som dro. Varebilen vi kjørte, var en treseter, så det passet bra.
Vi hadde en lang liste over hva vi skulle ha, men jeg måtte redusere dette for bilen greide ikke å ta mer enn 1 tonn last. Det jeg hadde på lista mi, var 2 tonn!
Jeg strøk alt som skal være i utbygget, for det er jo ikke ferdig enda, samt at jeg måtte droppe de ferdigmalte platene vi skal ha på vårt soverom. Vi får ta en tur til, om et par uker, å kjøpe det vi ikke fikk med oss nå.
 
Dette gjorde at jeg fikk med meg alt det andre vi trenger. Jeg kjøpte umalte veggplater til kjøkkenet, vindfanget og et soverom, samt maling til disse. På kjøkkenet skal vi ha en varm gråfarge, og i vindfanget har jeg dristet meg til å kjøpe en lys gul-grønn (lime-aktig) farge. Dette blir det eneste rommet som ikke går i lyse, duse, hvite, beige eller grå farger. Jeg er svært spent på om vindfanget blir litt voldsomt i denne fargen, men blir det for ille, får jeg bare kjøpe en 3-liters bøtte med maling i en annen farge, og male over.
 
Jeg kjøpte takplater til de rommene vi skal ha takplater i, og takmaling til resten av rommene. Samt at jeg kjøpte click-gulv til 3 soverom og entreen, og våtromsbelegg til vindfanget. På soverommene kjøpte jeg click-gulv i lyst tre, mens til entreen blir det et sort/grå flis-lignende gulv. Jeg prøvde også å få sort/grått våtromsbelegg til vindfanget, slik at det blir litt likt i fargene i alle fall. (Det er ikke å anbefale å ha click-plater å vindfang, så derfor kjøpte jeg våtromsbelegg der.)
 
I tillegg kjøpte jeg en ytterdør, og dørvrider til denne, samt 8 dørvridere til innedørene vi skal ha. Alle dørene våre kjøper vi hvite. Både ytterdør og innedørene.
Jeg bestilte også skyvedørsgarderobe til entreen og vårt soverom. I entreen skal vi ha en av dørene i skyvedørsgarderoben med speil. Begge skyvedørsgarderobene bestilte jeg i lyst tre, med børstet stål-utseende listverk. Vi skal også ha dørvriderne og lampene i disse to rommene i børstet stål. Jeg er spent på om dette blir så fint som jeg ser for meg. -Håper det.
 
Jeg kjøpte også utendørs maling til huset. (Lys grå, med mørkere grå rundt vinduene og døra, og en hvit-aktig farge til grunnmuren.) Blir spennende å se om dette blir bra.
Lamper til vindfang, entre og vårt soverom ble også innkjøpt. (Alle med likt utseende: Børstet stål.)
 
Så nå er det bare å brette opp ermene, og ta fatt!
 
 
 
Etter jobb, mandag 19. juni, satte Charles opp plater på veggene på kjøkkenet. Jeg malte ett strøk på den ene veggen, i lys grå. Charles rakk også å få opp plater på en vegg til, på et soverom.
 
Charles har også hjulpet meg med å grave opp det blomsterbedet som jeg har strevd med, så nå kan jeg bare plante ferdig i det.
 
 
Etter jobb, tirsdag 20. juni, dro Charles og jeg bort i huset. Jeg malte 2. strøket på en vegg på kjøkkenet, og 1. strøket på den andre. Vi skal kun ha maling på 2 vegger på kjøkkenet. De andre to skal vi ha kjøkkeninnredning på.
Charles monterte den nye loftsluka, med stige, på plass i taket i entreen. Tidligere var det bare en luke, uten stige, der.
Da jeg var ferdig med dette, gikk jeg ut i hagen, og la på dekkduk og ny jord i de ny-oppspadde blomsterbedet. Så satte jeg ned de Lupinene som hadde stått der før, samt en del av de staudene jeg hadde stående i krukker og kasser. (Perleryllik, Ballblom, Dagliljer, Murtorskemunn, Fjellflokk, Småklokke m.m.)
 
Onsdag 21. juni malte jeg ferdig kjøkkenet, mens Charles og Morten satte opp takplater i entreen.
Etter at jeg var ferdig å male, gjorde jeg ferdig blomsterbedet, ute. Men, jeg vet ikke helt hvordan jeg skal gjøre det, i overgangen mellom plena og det nye bedet. Plena er svært fuktig (gjennombløt), og det er masse gjørme ved det nye bedet. Vi lurer på om det kan ligge berg/ store steiner under plena, som det samler seg regnvann i (og her har det regnet mye!). Jeg har i alle fall tenkt litt på å kanskje lage en liten "gang" med dekkduk og singel, mellom bedet og plena, men vi får se hva det blir til.
 
Vi sliter fortsatt med dårlig sommervær. Men, i dag, søndag 25. juni, kom ikke regnet før på ettermiddagen, så jeg rakk å beise den siden av huset som vi har skiftet bordkledning på. (Sørsiden.) Jeg tror jeg brukte ca. 5 timer, totalt, på dette, og det føles som jeg har blitt overkjørt av toget. Alle muskler og ledd i hender og armer er ømme, samt at anklene også verker. Jeg er ikke vant til å stå i stige. Dessuten var det svært høyt, oppe i mønet. Men, nå er jeg i alle fall ferdig med det første strøket på en vegg :o)
Vi har ikke fått skiftet bordkledning på de andre veggene enda, så det blir en stund til neste runde med beising av husvegger. Da jeg var ferdig med veggen, beiset jeg ett strøk på et nytt postkassestativ som vi nettopp har kjøpt oss. Min far har laget en kjempefin postkasse til oss. Vi har kjøpt oss et postkassestativ til den, som vi skal beise i samme farger som huset.
 
Mens jeg "hang i husveggen" og beiset, la Charles opp litt rør til det elektriske skjultanlegget i vindfanget (vi skal ha elektriker til å ordne resten, men Charles legger opp rørene selv.) Etter dette rev han gammel panel i vindfanget, og la på nye plater, som jeg skal male. Til slutt tok han ut den gamle ytterdøra og satte inn den nye. Vi har jo prøvd å slipe ned den gamle døra og ha på Benar-olje, men den var fortsatt svært stygg. Det var mugg (blåmann) i døra, så vi bestemte oss for å skifte den.
Men, i uthuset består døra kun av sammenspikrede planker, som låses med en hengelås. Vi skal, etter hvert, sette den gamle ytterdøra inn der. Selv om den er gammel og dårlig, er den mye bedre enn den døra som er i uthuset pr. i dag.
 
På ettermiddagen, den 28. juni, var Charles borte i ny-huset, og la nytt gulv på Joakims rom. I tillegg har han tatt bort en del av de gamle dørene som er i huset. Vi skal skifte ut alle dørene, med nye.
 
 

Charles har jobbet masse i huset mens barna, hunden og jeg har vært en uke på ferie. Vi har vært på mine foreldres hytte, sammen med mine to søstre og deres barn. Været var fantastisk! Vi har hatt det helt supert!

 

Etter at vi hadde vært på hytta, var vi noen dager hos mine foreldre. Min yngste søster bor et par kilometer fra dem, så barna fikk være sammen hele tiden. Vi dro også til en strand, ved sjøen, da vi var der. Været var så bra, så vi måtte holde oss et sted hvor vi (og ikke minst, barna,) kunne bade.

På turen vår, kjøpte jeg med meg flere takplater til huset, samt to nye lamper. (En til stua, med tre faste spot-pærer, samt en annen type til entreèn (også med spotpærer, men på denne typen kan spotene snus og vendes på, slik at vi kan f.eks. få en eller to pærer til å lyse inn i skyvedørsgarderoben, mens en kan lyse et annet sted i entreèn).

Mens vi har vært på hytta, har Charles lagt gulvplater både i entreèn, og på alle soverommene, han har lagt ferdigmalte veggplater på vårt soverom, samt at han har begynt å skifte ut alle de innvendige dørene. Han har også begynt å rive bordkledning av nordveggen, samt flyttet et vindu. (Vinduet måtte flyttes, da det var på den veggen som vi skal bygge ut på.)

Chico (hunden vår) og jeg kom hjem fra ferie på fredag kveld (den 7. juli). Cecilie og Joakim skal være hos sin far i 3 uker.

På lørdag og søndag var Charles og jeg borte i huset og jobbet: Charles skiftet ut flere innedører, samt begynte å skjære til og snekre opp foringer til døråpningene.

Jeg malte noen plater som Charles har lagt, inne i et "innhuk" der vi skal ha skyvedørsgarderoben vår. Jeg har også malt det første strøket i vindfanget, samt malt det første strøket på "foringene" i døråpningene mellom stua og kjøkkenet og stua og entreèn. Det skal ikke være dører der, kun åpninger. Det ble igjen litt maling fra vindfanget, så den brukte jeg til å male en skohylle, i samme farge som veggene. Som jeg har skrevet tidligere, er jeg svært spent på om fargen jeg har valgt til vindfanget blir bra. Jeg liker den godt, men den er kanskje litt voldsom, så jeg må "tone den ned" med andre, rolige farger (grå og sort).

På søndag kveld klippet Charles den store plena, mens jeg gikk en runde med kantklipperen. Det trengtes, etter over en uke med fint sommervær. Vi har ikke tid til å prioritere hagen så mye, nå. Men, jeg håper at vi neste sommer, vil kunne "boltre oss" der.

Etter jobb, tirsdag 11. juli, la Charles og Morten takplater i Charles og mitt soverom, mens jeg malte det andre strøket med maling i vindfanget. Jeg har også malt en skohylle i samme farge som veggene.

Jeg er litt spent og bekymret, om fargen jeg har valgt i vindfanget vil bli bra. Det er en svært skarp og lys limegrønn som går litt over i gult. (Nesten fluoriserende.) Jeg hadde ikke sett for meg at fargen skulle bli så skarp som den ble, men egentlig så liker jeg fargen, og håper at rommet vil bli bra, så snart vi får på plass det rette gulvbelegget, gardiner og andre ting. For å dempe fargen mest mulig, skal vi ha grått og svart på de andre tingene i rommet, tror jeg. (Sort-hvitt bilder på veggen, grå gardin, sort-grått gulvbelegg.) Men, blir det for skarpt med denne fargen, selv om vi prøver å tone den ned med grått og sort, må vi bare male om vindfanget i en annen farge. Men, jeg skal gjøre det helt ferdig, med bilder, gardiner og andre ting, før jeg bestemmer meg.

Onsdag 12. juli kjørte jeg bort i huset med nesten alle potteplantene som vi hadde i leiligheten. Jeg har solgt alle de gamle pyntekrukkene mine. Jeg fant ut at det var like greit å kjøre plantene bort i ny-huset, enn å sette de i de nye pottene, i den gamle leiligheten vår. Selv om vi bor i leiligheten ennå, er vi borte i huset hver dag. Det blir litt rart å nesten ikke ha potteplanter i leiligheten, men det går nok bra. Det er desto mer koselig å komme bort i huset å jobbe, når det står planter i vinduspostene der.

Charles og jeg har brukt enhver ledig stund med oppussing. Siden onsdag har vi fått på plass omtrent alle foringene rundt dører og vinduer, samt at jeg er godt i gang med å male disse. Jeg har også malt det første strøket med grått, på en murvegg som er på kjøkkenet. (Dette er en brannmur, på grunn av at murpipa og ovnen står på den andre siden av denne muren, inne på stua.) Resten av kjøkkenet har jeg malt, tidligere, i samme gråfarge som muren får.

Vi har også lagt ferdig taket i vindfanget, samt malt ferdig veggene på Mortens rom. Charles har montert opp skyvedørsgarderoben på vårt soverom, mens jeg har malt ett strøk på vinduskarmen der inne.

 

Vi har ventet på å få listverk, som vi hadde bestilt, og 17. juli kom det. Charles begynte å legge listverk på Joakims rom i dag.

I tillegg prøvde Charles å komme seg ned på den ene plena vår, med en lånt traktor, i håp om å få gravd flere hull, til å få satt ned alle buskene som står spredt utover den andre plena. Jeg hadde lyst til å få samlet buskene, slik at de danner en hekk, ved enden av denne delen av tomta (buskene er forskjellige typer hvit Spirea, samt en rosa Spirea og to nyperoser (Rosa Rugosa).

Plena var dessverre alt for våt (sump). Traktoren sank ned en halv meter, på det verste, så vi måtte bare gi opp dette. Vi får se om vi greier å løse dette på en annen måte. I tillegg lurer vi på om vi kanskje må fylle opp på den plena, som er så våt, og i tillegg skråner nedover. Det hadde vært greit om vi fikk den til å være litt mer plan, og ikke så skrå, samt at det hadde vært fint å få den tørrere. Vi tror at det ligger berg (fjell) under plena, som fylles opp med vann. Dette trekker opp i jorda og opp i plena, slik at plena blir svært myk og våt.

Vi var også bortom huset tirsdag 18. juli, etter jobb, men vi var ikke så lenge. Jeg malte det andre strøket med hvitmaling på vinduskarmen på vårt soverom, mens Charles prøvde å grave ned et rør som vi skal ha en kabel i. Men, han greide ikke å komme langt nok ned i grunnen. Det var berg rett under grusen, på veien. Han måtte bare grave igjen. Tidligere på dagen i dag, mens vi var på jobb, har Morten fjernet nesten all bordkledning på den ene husveggen.

Etter jobb, 19. juli, malte jeg det første strøket på de to siste dørkarmene, mens Charles, Morten, og vår svoger skiftet ut et av stuevinduene. Et av de tre vinduene hadde kun ett lag med glass, mens de andre to hadde to lag.

I det siste har jeg vært på utkikk etter en spesiell staude, som heter Prydsvinerot. Men, de har den ikke, på gartneriet her. Jeg oppdaget at en nabodame og kollega av meg, har den i hagen sin. Jeg spurte om jeg kunne få en avlegger av henne. Hun har en stor rot, og sa at det var helt greit. Jeg tok med en gul lilje til henne, i bytte. Jeg fant en potte å sette den ned i, i påvente av at vi får tid til å lage et bed til ved vårt nye hus. (Mulig det ikke blir før til neste år.)

I går malte jeg grunnmuren på sørsiden av huset. Det tok bare en time.

Etterpå gravde jeg opp ett nytt blomsterbed. Jeg satte ned en Flammentanz klatrerose, som jeg har hatt stående i en stor kasse, ved leiligheten vår. Nå er den på plass i jorda, ved vårt nye hus. Ved siden av klatrerosen, satte jeg en hvit Veronica.

Mens jeg holdt på med dette, monterte Charles skyvedørsgarderoben i entreèn, samt at han begynte å rive tapet av veggene på det soverommet som skal gjøres om til bad.

Da var klokken blitt så mange at vi måtte skynde oss hjem. Vi pleier å se TV-serien 24, og kjørte hjem for å se den. Den begynte 21.50, så det var kanskje på tide å gi seg uansett.

Jeg har planer om å sette ned en blå Veronica på den andre siden av klatrerosen, og en Lavendel (som jeg kjøpte i går), foran rosen. I tillegg har jeg en hvit Løytnanshjerte-avlegger, samt rød Oxalis (Lykkekløver) som jeg har fått fra mine foreldre. Disse to skal jeg også plassere i dette bedet. Disse to avleggerne er svært små, så jeg er spent på om de klarer seg.

Jeg har en masse stauder stående i kasser og krukker. Det er kjempeartig å nå få laget blomsterbed, og få noen av de ned i jorda. Jeg gleder meg til å fortsette med bedet i helga, men i ettermiddag og kveld skal vi i fødselsdag til Charles' søster.

22. juli fortsatte jeg med å sette blomster ned i det nye blomsterbedet. Jeg har forsøkt å plukke ut stauder som passer sammen i fargene, samt at jeg også forsøker å plukke ut stauder som ikke vokser svært raskt, og overtar hele bedet. Samtidig prøver jeg å finne bunndekkere, slik at vi forhåpentligvis slipper så mye ugress. Det blir artig, til neste år, å se hvordan alt dette fungerer. Vi får nok ikke noe skikkelig inntrykk av bedene i år.

Mens jeg har "lekt meg", med å lage blomsterbed, har Charles stått og svettet og slitt, og bordkledd en vegg. Etter en stund kom også Morten og hjalp til.

Charles rev av gulvbelegget og gulvplatene på det soverommet som skal bli bad, Søndag 23. juli.
Etterpå la han listverk rundt døråpningen mellom entreèn og stua.
 
Jeg malte det andre strøket på de to siste dørkarmene.
 
Utpå formiddagen begynte Charles å grave ut, der vi skal bygge ut. Han har lånt seg en traktor, og gravde bort de store betongplatene og stein og grus, til han kom ned på fjellet. Han brukte resten av søndagen på dette, men søndag kveld, var han ferdig.
 
Charles tok seg en feriedag, onsdag 26. juli, og var borte i huset og jobbet. Han, Morten, og vår svoger, Arvid,  var der i dag og snekret opp forskaling til grunnmuren til utbygget. Vi fikk også alle varene vi har bestilt fra Ikea, i dag. (Kjøkkeninnredning, baderomsinnredning, to garderobeskap, to lamper samt en del annet småtteri.)
 
Etter jobb i dag, var også jeg en tur borte i huset og hjalp til med å legge steiner under forskalingen. I tillegg monterte jeg sammen en svetteslange som jeg la i det nye blomsterbedet. En skulle ikke tro at det var nødvendig å vanne i hagen, med det været vi har her, men en vet jo aldri. Det kan jo bli fint vær, også her, mens vi er på ferie. I og med at bedet er nytt, og plantene ikke har utviklet rotsystemet ennå, er det tryggest å ha en svetteslange liggende, for sikkerhets skyld.
 
Charles og Arvid var også borte i huset hele torsdag ettermiddag, og jobbet for å få forskalinga ferdig. Vi har bestilt sement til i morgen, til grunnmuren.
 
Etter en ukes ferie, var vi hjemme igjen, den 5. august.
Charles, Cecilie og Joakim var borte i nyhuset den 6. august, og monterte skapstammen til alle skapene i den nye Ikea kjøkkeninnredningen vår. Cecilie monterte også to lave Elfa hyller til å ha i skyvedørsgarderoben. Barna var kjempeflinke å hjelpe til.
 
Jeg var noen turer bortom huset jeg også, men mesteparten av dagen var jeg i leiligheten og vasket klær, støvsugde og ryddet i ferierotet vårt.
 
 
Charles var innom kraftlaget Mandag 7. august. De måtte koble ut strømmen til huset vårt, da mørtelbilen skulle komme med mørtel til grunnmuren (bilen var så høy at den ville komme til å komme borti strømledningen, så de måtte koble den ut). I morges fikk han vite at vi ikke får strøm på minst en uke! Kraftlaget har mye å gjøre, og mange folk på ferie. Det er ikke mye vi kan gjøre der borte, uten strøm. Dette var helt forferdelig! Vi som har fri for å jobbe der borte nå!
Men, vi må bare være kreative, og gjøre de tingene som man ikke trenger strøm til. Men, det er litt surt at vi må vente på kraftlaget. Vi kan bare glemme å få på plass kjøkkeninnredningen. Skapstammene får bare stå på gulvet, uten dører. Så får vi finne på andre ting å gjøre.
 
Charles startet ute. Han tok forskalingen av grunnmuren og gjorde unna diverse andre ting, mens Joakim og jeg begynte å montere baderomsinnredning. Vi monterte to overskap samt speilet med hylla.
 
Senere utpå dagen monterte jeg en skuffeseksjon som hører til baderomsinnredningen (vi skal ha tre slike, samt to høyere skap, i tillegg til servantskapet, og de som ble montert tidligere i dag.)
 
Til vår store glede, oppdaget vi, utpå dagen, at det var folk fra kraftlaget utenfor huset vårt! Det viste seg at en kompis av Charles, som jobber i kraftlaget, tok med seg et par mann og startet med å ordne med strøm til oss. Dessverre var den ene kabelen deres for kort (de hadde sjekket med kartet over området vårt, men det må ha vært feil. Kabelen var i alle fall for kort). De lovte å komme tilbake i morgen tidlig å avslutte arbeidet, slik at vi får strøm til huset igjen.
 
Vi ble kjempeglade! Det er stor forskjell på å vente over en uke på å få strøm, enn å få den i løpet av et døgn. Nå kan vi allikevel få gjort det vi hadde planlagt å gjøre denne uka.
 
I løpet av 8. til 13. august ble store deler av kjøkkeninnredningen montert.
 
Morten malte det andre strøket på sørveggen, den 9. august. (Den veggen som jeg malte første strøket på, for en måneds tid siden.) Og den ene langveggen på huset, den 10. august.
Senere på kvelden, malte jeg grunnmuren på samme vegg.
 
Den 11. til 12. august var vi en runde (6 timers biltur, med overnatting hos mine foreldre) og handlet masse: Gulvplater og takplater til utbygget, ny oppvaskmaskin, 2 flatskjerm fjernsyn (en til campingvogna og en til nyhuset), fliser til badegulvet og fliser til veggen mellom benken og overskapene på kjøkkenet, 5 taklamper, trådhyller til å ha i skyvedørsgarderoben på vårt soverom, samt en del annet småtteri, i tillegg til at vi skulle bytte et 40 cm kjøkkenskap, mot en 60 cm skuffeseksjon og et 30 cm overskap. (Tegningene av kjøkkenet stemmer ikke helt med slik det er i virkeligheten, så vi fikk plass til litt mer skap enn vi først trodde.)
 
Søndag 13. august, tømte Charles og jeg tilhengeren, bilen og takboksen for alt vi hadde kjøpt, samt at Charles monterte de to nye skapene på kjøkkenet. Jeg malte en vegg, som Charles nettopp har satt opp, ute i gangen, ved skyvedørsgarderoben.
 
Etter lunch, dro vi tilbake i huset og ryddet. Vi fylte en stor tilhenger med papp!
 
 
Tirsdag 15. august brukte jeg nesten hele dagen på å montere flere skap til vår baderomsinnredning. Jeg er nok ikke verdens beste snekker, så det tar tid. Men, nå er det kun et skap igjen.
 
Jeg malte også muren på kjøkkenet i dag. Den hadde kun fått ett strøk maling tidligere, men nå er også den malt med to strøk.
 
Charles har hatt hjelp av sin bror i dag. De har lagt listverk mellom overskapene og taket (vi har takhøyt kjøkken), samt at de har lagt litt annet listverk på kjøkkenet, og platene mellom benkeskapene og gulvet.
 
Dagen i dag, 17. august, er også blitt brukt borte i vårt nye hus. Jeg har brukt dagen til å male en dørkarm og en vinduskarm. Jeg fikk også tid til å legge stein rundt det nye bedet som jeg lagde i går.
 
Charles har lagt listverk i kjøkkenet og gangen.
 
På kvelden hadde han hjelp av sitt søskenbarn, som er rørlegger, med å legge opp røropplegget på soverommet som skal bli bad.
 
Etter jobb, den 28. august, var Charles og Morten borte i nyhuset og la gulvbord oppe på loftet. Vi har en luke i taket i gangen, der vi kan legge opp julepynt, bager, kofferter, gamle leker og klær som vi vil ta vare på og slike ting. Det er ikke takhøyde, der, kun kryploft. Men, når de nå legger gulvbord, der, kan vi i alle fall bruke kryploftet som lagringsplass. Det er kjempestort der oppe. (Like stort som huset er.)
 

Etter jobb, den 29. august, kjørte Charles bort i nyhuset, og satte inn et vindu i gavlveggen på loftet. Det er greit å ha et vindu der, så vi får inn litt lys, samt at det kan være greit å ha et vindu der, dersom vi skal ha inn lange ting på loftet. (Slike ting som er for lange til å få inn via loftsluka.)

Jeg var også bortom huset en tur og vannet plantene i hagen. Jeg har ikke vannet på noen dager, og det var kjempetørt. Jeg har en svetteslange der borte, som jeg bytter på å ha de tre forskjellige blomsterbed. (Når det ene bedet har fått vann et par dager, flytter jeg den til et annet.) Håper vi får laget oss svetteslanger til alle bedene, etter hvert.

Etter jobb i dag, den 30. august, tok Charles ut vinduet på det soverommet som skal bli det nye badet vårt. Nå når dette rommet skal bli bad, vil vi ha et litt mindre vindu der. Vi har bestilt vinduet, men ikke fått det enda, så Charles dekte til vindusåpningen med en plate.

Også i dag var jeg også bortom huset en tur og vannet plantene i hagen. Med det deilige været vi har for tida, blir det fort tørt for plantene. Spesielt de som står i krukker og kasser.

3. september la Charles og Sturla gipsplater på soveromsgulvet, som skal bli vårt nye bad. Jeg malte de fire vinduskarmene (ute), som Charles hadde snekret opp i går. Han har også fått satt inn det lille, nye vinduet som vi skal ha på vårt nye bad. Jeg malte også det første strøket av mørk grå på postkassestativet vårt. Nå har hele stativet fått ett strøk maling. (Stativet skal ha samme farger som huset. Lys og mørk grå.)

Charles begynte å montere noen av taklampene, etter jobb den 4. september, så det skal bli litt mindre å gjøre for elektrikeren, (og billigere for oss), mens jeg ryddet litt, samt malte to lister som er satt opp på kjøkkenet etter at jeg malte det.

Jeg har vasket kjøkkeninnredningen i dag, 9. september. Etterpå tømte vi vindfanget, som var fullt av alskens ting og tang (en stor sag, diverse sko, søppel, malingsspann, veggplater som var blitt til overs samt mye annet). Vi skal få lagt ned varmekabler i vindfanget snart, og Charles og broren skal støype over kablene, og få på gulvbelegget etter hvert. I tillegg har Charles gjort det han kan av elektrisk opplegg i dag. Vi får elektrikere på tirsdagen, og dess mer Charles gjør selv, dess billigere blir det for oss. Men, noe jo elektrikerne gjøre, så Charles har bare gjort det han har lov til. (Blant annet skal elektrikerne bytte ut det gamle sikringsskapet med et nytt, slik at vi får nye sikringer.)

For et par dager siden, la de varmekabler på det nye badet, og støpte gulvet der, så nå mangler vi membran og fliser på gulvet der, samt veggplater og listverk. Baderomsinnredningen, som vi har kjøpt fra Ikea, har jeg montert, så den står ferdig montert, og klar til å sette inn på badet, så snart det er ferdig.

10. september: I dag fikk vi gjort ganske mye i nyhuset: Charles og Robert satte opp flisene på kjøkkenet (mellom benken og overskapene). Det ble kjempefint.

I tillegg holder Charles fortsatt på med å legge opp ledninger, til elektrikerne skal komme på tirsdag.

Selv har jeg brukt hele dagen på å bære inn masse ting og tang som vi har hatt lagret i garasjen. (Bl.a. julepynt, bager, kofferter, gamle leker og klær som vi vil ta vare på og slike ting.) Dette er ting som vi kjørte bortover til nyhuset og la i garasjen den 20. august, da vi trodde at det skulle komme folk på visning på leiligheten. Det kom jo ingen, men vi fikk i alle fall tømt boder og ryddet ut av huset. Det er disse tingene jeg har brukt dagen på å få opp på loftet. Jeg ble ikke helt ferdig, men jeg bar alt inn i vindfanget, slik at alle tingene i alle fall er inne i huset nå, og ikke i garasjen, der det lett kunne bli fuktig, i det dårlige været vi har for tida.

Vi var en tur bortom huset i dag også. Jeg gjorde ikke så mye. Ryddet litt. Men Charles og en venn av han, som er elektriker, la ned matta med varmekabler i vindfanget. Det var også han som hjalp oss med dette på badet. Der har vi nå støpt over kablene, men vi fikk feil mørtel til vindfanget, så det fikk vi ikke gjort i dag.

I morgen, tirsdag 12. september, skal elektrikerne komme.

På tirsdag, og litt på onsdag, var elektrikerne borte i nyhuset vårt og jobbet. De skiftet ut hele sikringsskapet, så vi fikk nye sikringer, samt at de la opp strøm til hele huset.

Charles fuget flisene på kjøkkenet, lørdag 16. september. (Vi har fliser mellom benken og overskapene.) Han har også snekret opp planker rundt stuevinduene, utendørs.

I tillegg har han og Sturla murt på gulvet, over varmekablene, i vindfanget.

Jeg har vært hjemme i leiligheten på formiddagen, i dag, og vasket gulv, vasket klær, ryddet og ordnet litt. Etterpå dro jeg bort i nyhuset og satte ned løk i hagen, så det skal bli fint til neste år. Jeg satte ned Allium, Iris, en sort løk som har blå klokker, og to sorter høstløk.

  

Charles jobbet med grunnmuren på utbygget, den 17. september, mens jeg malte (utendørs) rundt stuevinduene. I tillegg har jeg gravd opp en Peon og noen Liljer som var plantet i et gammelt blomsterbed. Det var fullt av skvallerkål, løvetann og brennesler i hele bedet, så jeg har satt Peonen og Liljene i krukker, i tilfelle jeg ikke ble kvitt alle ugressrøttene. Så får jeg se til neste år, om det kommer opp ugress sammen med plantene, eller om jeg fikk bort alt.

Grunnet elgjakt, har vi ikke vært så mye i nyhuset på noen dager, men i dag, 1. oktober skal Charles legge flis på badegulvet. Han har aldri gjort dette før, og har fått litt tips fra folk som kan det. Han har også en brosjyre fra Flisekompaniet, som forklarer hva han skal gjøre. Jeg har tenkt å male hjørnelister og en del andre lister i dag, som er blitt satt på, etter at veggene er blitt malt.

8. oktober: Charles er i ferd med å forberede for fuging av flisene på badet, samt legging av gulvbelegg i vindfanget. Jeg gikk gjennom alle eskene vi har hatt stående på stua i nyhuset. Det er fulle av diverse ting som vi har flyttet fra leiligheten og til nyhuset. Jeg har sortert eskene, og satt de inn på de rommene som de skal inn på, når vi flytter. Det ble mye bedre plass på stua. Mye mer oversiktlig.

I går var Charles borte i nyhuset hele dagen, sammen med en kompis. De boret seg ned i fjellet, og festet en bærebjelke ned i fjellet, slik at gulvet i utbygget blir stødig. I tillegg har de festet en tykk planke på toppen av grunnmuren, som reisverket skal festes i.

I nyhuset har vi hatt litt "stillstands" nå. Både fuging av flisene på badet, og legging av gulvbelegg i vindfanget ble utsatt.

Vi fikk levert et lastebillass med grus (pukk). Etter at Charles gravde ut tomta for grunnmuren til utbygget, har det vært masse gjørme og hull i veien og på gårdsplassen vår.

Charles skulle dra utover grusen med traktoren, men halvveis i arbeidet, ble en del på traktoren ødelagt. Charles har brukt 1 1/2 dag på å få ordnet dette.

Tirsdag 10. oktober, var Charles borte i huset. Han fikk fikset traktoren midlertidig, og fikk ryddet litt utenfor huset, i gruslasset som vi fikk på søndag. I tillegg fikk han hjelp av sin bror, til å legge gulvbelegg i vindfanget. Jeg var bare hjemme, og pakket klær til barna skulle på høstferie, så jeg gleder meg til å komme bort i huset, å se hvordan det ble i vindfanget.

Mine foreldre kom på besøk til oss på ettermiddagen, fredag den 13.oktober. Min far skal hjelpe Charles med å snekre på nyhuset vårt. De skal begynne med nybygget. Vi er kjempetakknemlig for at pappa kommer og hjelper Charles. Mamma og jeg er ikke så god på å snekre, så vi får se om vi finner noe annet å holde på med. Så snart de er ferdige med saging, innendørs, kan vi jo begynne å vaske ned tak, vegger og gulv, og begynne å få på plass ting i kjøkkeninnredningen. Både Charles og jeg har tatt oss fri noen dager, over helga, så vi kan holde på hele dagen, nå når vi skal få hjelp.

På lørdag startet Charles og pappa tidlig med å jobbe på utbygget. De fikk lagt gulvåser, (se bilde, nederst på denne siden), samt at de fikk opp reisverket på nybygget. Jeg er utrolig imponert over hvor mye de fikk til på en dag!

Mamma og jeg har lagt på nytt trekk på spisestuestolene våre. Vi har en gammel spisestue, som har vært Charles' foreldre sin. Det var gamle brun og orangestripete trekk på stolene, som var begynt å bli ødelagt, slik at skumgummien stakk ut. Vi kjøpte rimelige kjedelige stolputer på Jysk, til kr 10,- pr. stk. Disse la vi oppå stolsetet, før vi trakk om setene med nytt stoff. Den gamle skumgummien på setene var helt nedslitt. Stolene ble kjempefine, og svært gode å sitte på. Bilde av stolene her (se på 14. oktober).

Jeg satte opp en bokhylle, fra Ikea, den 15. oktober.

Mandag 16. oktober 2006: Mamma og jeg har vasket litt på kjøkkenet i nyhuset i dag. Jeg har vasket tak og vegger. Kjøkkeninnredninga har jeg vasket før.

Pappa og Charles snekrer på utbygget fra tidlig morgen, til det blir mørkt, i sekstida på ettermiddagen. De har nå holdt på i tre hele dager. Flere bilder av utbygget er her.

17. oktober: Pappa og Charles har fortsatt å jobbe med utbygget. I dag har de satt inn to vinduer. Ett til hvert rom som skal inn i utbygget. (Cecilie og Joakim skal få hvert sitt soverom i nybygget.)

Etterpå begynte de å bordkle veggene utendørs. (Se bilder her.)

Mamma har vasket en del kopper og kar i nyhuset i dag, som vi har satt på plass i kjøkkeninnredningen. Mens mamma vasket kopper, monterte jeg den andre Ikea-hyllen.

18. oktober: Mine foreldre skulle egentlig dra hjem i dag morges, men de bestemte seg for å vente til utpå formiddagen, så pappa kunne hjelpe Charles og bordkle den ene veggen, på nybygget. De dro kl. 12.00. Da hadde Charles og pappa bordkledd halve veggen, på langsiden av huset, og hele veggen på kortsiden av utbygget.

Vi har ikke ord for å beskrive hvor takknemlige vi er for at mine foreldre kom hit, og at pappa hjalp Charles med dette. Det er helt fantastisk å se på nyhuset, nå. Samtidig som det nesten er uvirkelig, å vite at det bare er noen dager siden at vi kun hadde en grunnmur der.

Charles og jeg har hatt fri i de dagene at mamma og pappa har vært her.

Etter at mine foreldre dro, hjalp jeg Charles litt med å bordkle noen fjøler på langveggen. Senere, utpå ettermiddagen, hjalp Morten og Joakim Charles med å bordkle resten av langveggen, mens Joakim hjalp Charles med å begynne å bordkle sørveggen på utbygget, og bort til ytterdøra.

Lørdag 21. oktober la Charles og Joakim gulvbord i utbygget. De har også lagt isolasjon i gulv, vegger og delvis i taket.

Søndag 22. oktober: Jeg demonterte trampolina, og fikk den inn i uthuset.

Etterpå bar Cecilie, Joakim og jeg inn alle takplatene, gulvplatene og nesten alle veggplatene som skal inn i utbygget. Vi hjalp også til med å få plast på alle yttervegger og i taket i nybygget. Charles la også opp alle rør og bokser til det elektriske anlegget. (Vi skal ha en elektriker til å koble det.)

Charles rakk også å begynne å få veggplatene på plass. Han fikk lagt plater på en vegg. (Veggplatene er ikke malt enda. Cecilie og Joakim må bestemme seg for hvilke farger de vil ha på sine nye rom, og så skal jeg male veggene.)

Charles fikk lagt plater på to til, av veggene i det rommet som skal bli Cecilie og Joakims nye soverom, den 23. oktober. (Han har planer om å legge gulvplater, veggplater og takplater i rommet, før han deler av, og lager to soverom av det.) I går la han plater på de to veggene som det er vindu på. Nå er det kun en vegg igjen. Det er veggen som går inn mot huset. Den veggen som vendte ut mot gårdsplassen, før. Det blir en del jobbing, før vi kan legge på veggplatene på denne veggen. På den gamle husveggen, var det et vindu, som vi nå har kledd igjen, og flyttet. Vi må få opp en ny stander, i hullet, der det gamle vinduet sto. Samt at han må flytte på to andre standere, som står i veien for døråpningen, mellom vindfanget, og nybygget. Vi skal ha en liten gang, mellom vindfanget og de to soverommene. Så slipper vi å ha to dører fra vindfanget og ut i nybygget. Vi skal ha en åpning, uten dør, ut til den lille gangen, og to dører fra gangen og inn i hvert sitt soverom.

Den 24. oktober flyttet vi de to standerne i døråpningen. Jeg hjalp han litt, med å få tettet igjen vindusåpningen, samt å få på plass plater på den siste veggen.

Etter at vi har lagt gulvplater og takplater, skal vi sette opp en vegg i midten av rommet, slik at vi får to soverom av det store, nye rommet.

25. oktober var Charles og Morten borte i nyhuset og la takplater i nybygget.

I dag, den 26. oktober, ringte eiendomsmegleren til oss. Han sa at det var noen som var interessert i å se på leiligheten vår kl. 19.00.

Jeg dro hjem fra jobb tidlig (har mulighet til å avspasere).

Jeg støvsugde, vasket gulv og ryddet en del, før jeg dro for å hente Cecilie og en venninne, som har vært og jobbet på en gård, i forbindelse med Operasjon Dagsverk. Charles vasket badet, før han dro bort i nyhuset og la gulvplater (slike klikkplater som ser ut som parkett) på ca. halve gulvet, i nybygget. Han har planer om å legge resten av gulvplatene i morgen.

 Kl. 19.00 kom det en ung jente og kikket på leiligheten vår. Hun virket svært positiv, men hennes samboer var på et møte denne kvelden, og kunne ikke være med å se på leiligheten. Vi sa at hun var hjertelig velkommen tilbake, sammen med sin samboer, så også han kan få se leiligheten. Vi er kjempespente på om de kommer tilbake, og om de er interessert i å kjøpe leiligheten vår.

 Lørdag 28.10.: I dag har jeg omsider malt stuetaket, i nyhuset. Dette er noe jeg har sett mørkt på. Det er godt å være ferdig med det.

Charles har satt opp veggen mellom rommene til Cecilie og Joakim i dag. Han jobber nå med den lille gangen, mellom rommene.

Jeg har begynt å grunne veggene på Cecilie og Joakims rom. (Er ferdig å grunne på Cecilies rom, men har kun grunnet 1 vegg på Joakims rom.)

Charles ble ferdig med den lille gangen, mellom rommene til Cecilie og Joakim søndag 29.10. Jeg grunnet ferdig rommet til Joakim, samt gangen. Jeg fikk også tid til å male gangen i samme farge som vindfanget. Jeg synes det ville se finest ut, om det var samme farge i vindfanget, som i den lille gangen. Det skal ikke være noen dør, mellom vindfanget og den lille gangen. Men, det vil gå to dører fra den lille gangen, og inn til rommene til Cecilie og Joakim.

Charles la ferdig bordkledningen på den veggen som ytterdøra vår er på. (Det har stått igjen to-tre rader med bordkledning, der, som han nå fikk gjort ferdig.)

4. november: Vi var borte i huset og jobbet i hele dag. Charles la taklistverk og gulvlistverk ferdig på Joakims rom, og ble nesten ferdig på Cecilies rom. Jeg vasket tak på Cecilie og Joakims rom.

Vi fikk også hengt opp gardiner på stua. Men, først måtte jeg vaske ned veggene på stua, samt at Charles måtte skru opp gardinstenger. Selv om vi ikke har flyttet inn enda, ble det koselig å få på plass gardinene. (I leiligheten der vi bor ennå, har vi tynne, lyse sommergardiner enda. Jeg har ikke brydd meg om å skifte til vintergardiner her, i og med at vi skal flytte snart. De gardinene vi hengte opp i nyhuset, er de gamle vintergardinene vi hadde i leiligheten i fjor.)

I dag, søndag 5. november, har vi vært borte i nyhuset. Vi har jobbet utendørs hele dagen. Charles har hatt to kompiser til å hjelpe seg med å legge tak. De fikk lagt ca. halve taket på utbygget. Jeg har brukt dagen til å male en vegg, utendørs. (Den veggen som ytterdøra er på.) Vi har holdt på fra rett etter frokost (i 9-tida), til det ble mørkt (kl. 16.30).

Vi har ikke frosset, selv om vi har vært ute i hele dag. Men, da det ble mørkt, begynte det også å blåse. Det ble iskaldt. Da var det godt å dra hjem til leiligheten og fyre opp i ovnen.

Bilder fra maling av vegg, og legging av nytt tak er her.

Har også oppdatert siden med bilder av huset.

Vi har vært inne og jobbet, i nyhuset, etter jobb i dag, den 6. november. Charles la tak- og gulvlistverk på Cecilies rom, samt i den lille gangen. Men, han måtte avslutte, fordi han gikk tom for listverk. Vi må også kjøpe hjørnelister til den lille gangen og Cecilies rom.

Jeg har malt hjørnelistene på Joakims rom i dag.

Lørdag 11. november: Charles og jeg hadde fri i går. Vi tok av de gamle takplatene, lektet opp på nytt, og begynte å legge nye takplater.

I dag fikk Charles hjelp av en kompis som hjalp han å legge de siste takplatene. Dessverre gikk de tom for takplater, og ble ikke helt ferdig med taket på nybygget. Dette er dessverre bestillingsvare, så det vil gå en tid før vi får platene som mangler. Vi skal bare legge nytt tak på utbygget i år. Resten av taket skal bli skiftet til neste år.

Se bilder av vårt nye tak, nederst på denne siden.

Etter at de gikk tom for takplater, begynte Charles å snekre opp foringer i vinduene i Cecilie og Joakims rom, mens jeg ryddet ut masse takplater, gulvplater og rot og rask som hadde hopet seg opp i vindfanget. Etterpå tømte jeg gjesterommet, som Cecilie og Joakim har hatt sine saker på, inntil deres nye rom ble ferdige. Så tok jeg for meg vårt soverom. Der har vi lagret veggplater, dusjkabinettet og baderomsinnredningen som vi skal ha på vårt nye bad. Jeg ryddet ut alle møblene i baderomsinnredningen, og satte det ut i gangen. Pakkene med veggplater og dusjkabinettet er for tungt for meg, så det lot jeg bli liggende på vårt soverom.

Så snart Cecilie og Joakims nye rom er ferdige, kan vi egentlig flytte inn, men vi har ikke plass, på grunn av at nybadet ikke er ferdig. Vi har veggplater, dusjkabinettet og baderomsinnredningen liggende i diverse rom.

Det som mangler på nybadet, er å fuge halve gulvet, legge flis litt oppover veggen, samt få på plass veggplater, toalettet, dusjkabinettet og baderomsinnredningen.

Søndag 12. november: Nå er klokka 22.30, og jeg er på vei til sengs. Jeg er trøtt og sliten, og har vondt i alle muskler. Vi har jobbet med nyhuset i hele helga, samt at Charles og jeg hadde fri fra jobb på fredag, og jobbet med huset, da også. I dag har Charles fått på plass postkassestativet, samt lagt bord rundt flere vinduer, ute, mens jeg har beiset store deler av den lange nordveggen. (Jeg brukte hele forrige søndag på den korte sørveggen ved inngangspartiet, men rakk ikke hele nordveggen i dag, før det ble mørkt. Nordveggen er mye lengre enn den korte sørveggen jeg malte forrige søndag.)

I firetida, på ettermiddagen, var det så mørkt at vi måtte gå inn. Da vi kom inn, snekret Charles opp foringer og la listverk, som jeg malte det første strøket på. Charles monterte også ferdig skrivepulten til Cecilie, som jeg hadde montert nesten ferdig.

Joakim har også vært kjempeflink å hjelpe til i dag: Han har saget opp store mengder med gammel bordkledning (som vi har tatt av huset, og lagt til side, da vi bordkledde på nytt). Jeg tror han fylte 28 sekker med ved, av denne bordkledningen! Cecilie har vært hjemme i leiligheten vår i dag, sammen med Chico. Hun har vært veldig flink i dag hun også. Hun har vært husmor, og støvsuget, tørket støv, vasket klær, brettet sammen og ryddet bort nyvaskede klær, samt masse annet. I går badet hun Chico, og børstet han.

Etter jobb den 13. november, var vi borte i nyhuset igjen. Jeg malte det andre strøket, på foringene i dørene og vinduene som jeg malte i går ettermiddag, mens Charles la flere taklister (på vårt soverom, i dag.)

Han monterte også et garderobeskap som jeg hadde påbegynt, som skal stå på Joakims rom.

Mandag 20. november: Charles fuget ferdig badegulvet, snekret raftekasser, under taket, på inngangssiden på nyhuset, samt at han har fått de takplatene som manglet, og lagt disse på plass på taket, på nybygget. Den gamle delen av huset, vil få nytt tak til neste år. Vi håper at vi snart blir ferdige med oppussing, og at vi snart kan flytte inn.

 

Fredag 24. november: Denne uka har jeg vært svært sliten.
Jeg orket ikke engang å dra på swing i går kveld, enda dette er noe jeg elsker å holde på med.
Jeg har forsøkt å begynne å pakke ned ting og tang fra leiligheten, som vi ikke bruker så ofte, og kjøre dette bort i huset. Dette tar mye lengre tid enn jeg hadde forventet. I tillegg har jeg fått på plass flere hyller i kjøkkenskapene. Vi har kjøpt oss takhøyt kjøkken, men det fulgte med kun to hyller til hvert skap. Vi har nå kjøpt ekstra hyller, så vi har tre hyller i nesten alle skapene, for å få utnyttet plassen i skapene bedre. Jeg har også hengt opp gardiner på Cecilie og Joakims rom.
Vi har faktisk holdt på med nyhuset vårt i et halvt år, nå. Ikke rart vi er slitne.
 
Charles har nå fått satt opp vår nye postkasse og vårt nye dørskilt, som min far har laget til oss. Charles har også limt opp de halve flisene, som skal være nederst på veggen, ned mot gulvet, på badet. Disse skal nå stå å tørke i en ukes tid, før vi fuger. Så snart vi har fuget, skal vi lekte opp på veggene på badet, og få på plass veggplatene. Etter dette, er det bare å montere opp dusjkabinettet, og sette inn baderomsinnredningen, som jeg har montert opp, for lenge siden. Disse møblene står nå rundt omkring i huset, i forskjellige rom.
 
Etter jobb i dag dro Charles bort i nyhuset, og saget til lekter, og lektet opp alle veggene på badet. Jeg var igjen i leiligheten, og pakket ned glass, fat, og diverse ting som vi har hatt i et hjørneskap, to små skap, og en skjenk på stua. Joakim hjalp meg med å bære de tomme møblene, samt eskene med glass og fat ut i en varebil. Vi kjørte dette bort til nyhuset. Mens jeg ventet på at Charles skulle bli ferdig med å lekte ut på badet, ryddet jeg bort diverse verktøy, skruer, spiker og annet rot fra gangen.
 
Lørdag 25. november: Vi dro bort i nyhuset rett etter frokost i dag. Jeg malte ferdig den lange veggen (ute) som jeg begynte på, søndag den 12. november. Det var godt å få malt ferdig veggen, så huset ser litt mer ferdig ut. I tillegg begynte jeg å male den siste veggen på huset. (Men, det ble mørkt kl. 15.00 i dag, så vi måtte gi oss, og gå inn å jobbe.) Charles og jeg malte også litt på staffasje og raftekasser på denne siste veggen, før det ble mørkt. Charles har brukt dagen i dag på å jobbe med huset, utvendig. I tillegg fuget han de halve flisene som han har limt opp nederst på veggen, på badet.
 
Jeg har, forresten lagt ut to nye bilder, fra Joakims nye rom, i nyhuset.
 
Barna og jeg har ryddet litt på stua. Samt at jeg vasket halve stuegulvet. Så la vi på et teppe, (som vi var i leiligheten og hentet), samt satte det nye salongbordet på plass oppå teppet. Etter dette, begynte jeg å montere opp et nytt skap som vi har kjøpt. (Et enkelt, lavt skap, med glassdører.) Jeg ble ikke helt ferdig med dette. Vi dro hjem i halvsju-tida. Da var vi alle svært sultne. Charles og jeg lagde oss lutefisk med øl og akevitt, da vi kom hjem. Nam nam!
 
Søndag 26. november: Det er svært mildt for tida (var 8,6 grader i dag morges), men det blåser noe helt forferdelig. Var storm her i dag, samt i går. Heldigvis blåste det lite i morges, men det tok seg opp, utpå formiddagen. Charles og jeg startet å jobbe ute i dag også. Jeg malte ferdig den siste veggen på huset. Nå er hele huset ferdig malt, i lys grå farge. Men, vi mangler å male den møke grå rundt ytterdøra, og 6 vinduer. Vet ikke om vi rekker å gjøre dette, før vinteren kommer. Vi får se. Charles snekret opp raftekasser og fikk opp takrenner på nordsida av huset i dag. Men, ble ikke ferdig med sørsida.
 
Etter at jeg hadde malt ferdig veggen, ute, gikk jeg inn og begynte å få på plass noen møbler som vi har kjørt bort i nyhuset. I tillegg hentet Joakim og jeg en del møbler fra leiligheten, og kjørte det bort i nyhuset: Kjøkkenbordet og stolene, samt spisestuemøblene, og matta vi har under bordet. Jeg fikk plassert møblene utover rundt omkring på stua. Så brukte Cecilie og jeg resten av dagen på å ta glass, kopper og kar ut av eskene, vaske disse, og sette dette på plass i skapene på stua, samt i kjøkkenskapene. I og med at vi fortsatt bor i leiligheten, har vi ikke tatt med slike ting som vi bruker daglig, bort til nyhuset enda.

Jeg har nye bilder fra stua, badet og Cecilies rom.

 
Utpå dagen begynte det å blåse mer, samt at det ble raskt mørkt. Charles kjørte en tur ut til campingvogna, for å se om alt var ok, med den. Etterpå kjørte han en gammel Gråtasstraktor, som han skal selge, innover til sitt søskenbarn, der han har fått låne litt garasjeplass til traktoren, i påvente av at han får solgt den. Da Charles kom tilbake, begynte han med baderomsplatene. Han fikk lagt plater på en vegg, før han ga seg for kvelden. Da var klokka 21.30. Barna og jeg dro hjem en times tid før Charles.

Torsdag 30. november: Hele denne uka har jeg vært mye hjemme i leiligheten, og pakket ned saker og ting, (etter at jeg har vært på jobb, selvsagt). Vi har også fått kjørt bortover en del møbler til nyhuset. Det tar kun et par minutter å kjøre, mellom vår gamle leilighet og nyhuset, så det er veldig greit, sånn.

Charles har brukt dagene, etter jobb, til å legge ferdig platene på badeveggene. I går kveld begynte han å montere opp dusjkabinettet, men gikk tom for silikon, så han må kjøpe mer silikon i dag, og gjøre det ferdig i ettermiddag.

Jeg har planer om å dra rett bort i huset, etter jobb i dag, og begynne å vaske ned vårt soverom. Alle baderomsplatene har vært lagret der, men nå har Charles fått de på plass på badeveggene, så rommet kan vaskes ned, og vi kan begynne å flytte inn møblene som skal være der. Når soverommet vårt er vasket ned, er det kun badet, vaskerommet, gangen, vindfanget og Mortens rom som ikke er vasket ned.

Etter at soverommet vårt er vasket, skal jeg dra hjem i leiligheten igjen, og fortsette å pakke, og tømme kjøkken- og baderomsinnredningen.

Både Charles og jeg har fri fra jobb i morgen, og skal bruke hele fredagen på å forsøke å komme litt mer i orden borte i nyhuset. Vi håper på å kunne flytte inn enten i kveld, eller en gang i løpet av helga.

Søndag 3. desember: I dag er det første søndag i advent! Vi har pyntet nyhuset vårt, med adventstake i kjøkkenvinduet, samt adventstjerne i et av vinduene på stua. Adventstake med fire lilla talglys er også komme på plass. Vi vil tenne det første lyset i kveld.

Vi har nå sovet tre netter i vårt nye hus.

Charles og jeg hadde fri fredag, og brukte dagen borte i nyhuset. Charles jobbet med å montere dusjkabinettet, samt få på plass deler av baderomsinnredningen, samt få på plass døra inn til badet. Jeg brukte omtrent hele denne dagen på å få på plass alt som skal være i kjøkkeninnredningen, og i noen av skapene på stua. Vi fortsatte med dette, også på lørdag. I tillegg har vi vært flere turer borte i leiligheten, og tatt med oss ting som står igjen der. Det er fortsatt mye som står igjen i leiligheten. (Akvariet, samt skapet det står på, alt som er i skyvedørsgarderoben på Charles og mitt soverom, en del bilder på veggene, datamaskina (det er derfor jeg kan oppdatere blogen min. Jeg sitter i leiligheten og skriver.), Cecilie, Joakim og Mortens senger, en del klær og småting som er Cecilies sitt, samt masse annet "småtteri".

Hver gang vi begynner å få ryddet unna, og få det fint i nyhuset, drar vi til leiligheten og henter et nytt lass, så er det rot og kaos, igjen. Men, det må vel bli tomt i leiligheten snart, så vi kan begynne å vaske.

Tirsdag 5. desember: Vi bruker fortsatt hvert ledige minutt av dagen (etter jobb), på å komme i orden i nyhuset.
I går var vi i leiligheten og hentet akvariet og skapet det står på. Jeg tok ut nesten alt vannet. Så flyttet vi akvariet over på en stor plate, som vi brukte til å bære akvariet ut i varebilen. (Med fiskene, og alt innhold i akvariet.) Med en gang vi fikk på plass akvariet i nyhuset, begynte jeg å fylle opp med nytt vann, samt bakteriekultur (må det, når jeg tok ut så mye vann), samt akvariesalt og andre ting som må være der, for at fiskene skal trives.) Alle fiskene overlevde, og alt gikk bra.
I tillegg tømte Charles fryseren, og satte den klar for tining. Men dette tok sånn tid, at vi bare måtte la den stå til i dag. Vi har fått låne litt plass i fryseren til Charles' søster, til vi får vår fryser på plass i nyhuset.
 
Vi har nå kommet litt mer i orden i huset, men fortsatt står det esker og kasser rundt omkring, samt noen hyller og skap, som vi egentlig ikke har plass til i nyhuset. Så snart vi har fått tømt hele leiligheten, vil vi kunne se om vi kan greie oss uten disse møblene. (Dette er bare gamle, rimelige møbler, som jeg egentlig ikke liker noe særlig, så om vi greier oss uten dem, er det helt supert.) Charles trenger litt hyller og skap i uthuset, sier han, så dersom vi ikke trenger de inne i huset, skal vi sette de i uthuset.
 
Datamaskina står fortsatt i leiligheten. Det vil ta omtrent 14 dager før vi får internett, der borte, så vi lar den stå i leiligheten så lenge som mulig, så vi har tilgang til internett, for å betale regninger og diverse annet.

Mandag 11. desember: I går hadde vi andre søndag i advent!

Og, i dag fyller Cecilie 13 år. Tenk at jeg har tenåring! Utrolig hvor årene går!

 Vi skal lage bad av et rom som ble brukt som soverom, tidligere. Dette er ikke helt ferdig enda. Vi venter på en kompis av Charles, som er rørlegger, som skal hjelpe oss å legge opp vann til rommet, samt at vi ikke har alt det elektriske ferdig enda, på badet. Ellers er det litt listverk og dørkarmer som ikke er helt ferdig enda, i flere rom. (Og etter at disse er snekret på plass, må jeg male de.)

 Vi har nå i en ukes tid hatt kasser og esker, samt møbler stående hele veien, fra vindfanget, og helt inn på stua og til kjøkkenet, samt at alle rom har vært fyllt opp. Vi har kun hatt en "sti" å gå på, mellom alt rotet. Men, i helgen har jeg fått ryddet på kjøkkenet og på stua, så nå ser det ikke så ille ut. I tillegg har jeg fått bort en del av rotet i vindfanget og i gangen. Så, nå begynner det å komme seg. Men, gjesterommet, og soverommet vårt er fortsatt fullt av ting og tang, enda.

 Cecilie har jo 13 årsdag, i dag, men vi feiret med slekta til Charles, i går. Og, i dag kommer det 6 venninner av Cecilie.

 Jeg har ikke fått bakt noe til jul, enda. Men, jeg kommer nok til å begynne snart. Normalt så har jeg bakt masse, før bursdagen til Cecilie, men i år har jeg hatt mer enn nok med å komme på plass i nyhuset. Charles har fått betennelse i en arm, så han har ikke hatt mulighet til å gjøre stort, i helga. Men, han greier ikke å sitte bare stille, så noe har han jo gjort, allikevel. Bl.a. så har han fått opp ett utelys. Det var så mørkt ute, på baksiden av huset, der vi pleier å parkere. (Vi parkerer på en side av huset, og går rundt huset, til inngangspartiet.)

Vi har forresten ikke flyttet datamaskina ut fra gammelhuset enda. Vi får ikke bredbånd før 19. desember i nyhuset, så vi har maskina stående, så vi kan bruke den der, om det er noe spesielt vi skal gjøre. (Nettbank, f.eks.) Jeg er ikke så ofte i gammelhuset, så blogen blir ikke oppdatert så ofte, nå.

 Nå på torsdag skal jeg, og 4 venninner (og kolleger) vaske ut av gammelhuset. Jeg er så takknemlig for at de vil hjelpe meg. Det ville ha vært et slit å holde på med dette alene.

Lørdag 16. desember: Nå har vi fått flyttet datamaskina over til nyhuset! Vi har tømt leiligheten, og mine fire venninner og jeg var og vasket ut av den på torsdag. Vi var først en tur på en pizzarestaurant og koste oss, før vi dro bort for å vaske. Vi holdt på i 4 1/2 time, fra vi kom, til vi var ferdig med å vaske leiligheten. Samt at jeg hadde vært et par timer og vasket, både på tirsdag og onsdag. Det er helt ubeskrivelig deilig å være helt ferdig med den gamle leiligheten vår. Vi har dessverre ikke fått solgt, men det har vært en familie og sett på den i dag, som er interessert i å leie den. De har ikke bestemt seg enda. Vi får nok høre, i løpet av noen dager, om de er interessert i å leie den. Vi vil jo helst selge, men når vi ikke får solgt, må vi bare prøve å leie den ut.

Charles har brukt denne dagen til å koble til bredbånd til datasystemet vårt, samt at han har begynt å lage innredningen i skyvedørsgarderoben på soverommet vårt.

 

Mandag 18. desember: 3. søndag i advent i går.

Se bildet av huset vårt, nederst på denne siden.

Jeg har ryddet i vindfanget i dag. Siden vi flyttet inn, og tømte den gamle leiligheten helt, har vi hatt det temmelig fullt i nyhuset. De eneste rommene som er ryddige, er kjøkkenet, stua og Joakims rom. Ellers er det stablet esker, kasser og møbler vi ikke skal bruke, i alle de andre rommene. I dag har jeg båret ut en gammel, ødelagt kjøpmannsdisk og en benk ut i uthuset. Disse to møblene har stått i vindfanget. Jeg har også ryddet bort alt annet som var i vindfanget, så nå er det også ryddig, der.

Charles har nettopp snakket med de som var interessert i å leie leiligheten vår. De skal leie den fra nyttår! Selv om vi egentlig skulle ønske at vi fikk solgt, må vi bare være fornøyde med at vi får leid den ut, så vi i alle fall ikke taper penger på den, hver måned. (Vi har avtalt med banken at vi kun betaler renter på lånet, så lenge vi leier ut.)

I år kommer julaften på 4. søndag i advent:

 

Lørdag 30. desember: Dagen i dag har jeg brukt til å rydde på plass klær og andre ting på soverommet. Vi har nå fått montert opp "innmaten" i skyvedørsgarderoben på soverommet. Jeg har tømt esker, søppelsekker og poser med klær, sko, sengetøy og andre ting, og fått på plass dette i skyvedørsgarderoben på soverommet.

Charles har holdt på ute, og puslet med forskjellig, samt at han har vært borte i vår gamle leilighet, og malt gulvet i uteboden. Vi har ikke fått solgt vår gamle leilighet. Men, det er noen som skal leie den, nå på nyttåret.

Torsdag 4. januar: Charles er syk. Han fikk feber og vond hals på mandag. Men, han hadde tatt seg en feriedag på tirsdag, for da skulle han kjøre og kjøpe ny sofa til oss (turen han måtte kjøre, tar 3 timer en vei). Vi har tidligere sett på en stoffsofa til nesten kr 20 000,-, men vi hadde egentlig ikke råd til den. Dette tilbudet var en treseter sofa, en toseter sofa, et fint beige mykt teppe samt en uplight lampe med leselampe til totalt kr 4995,-) Vi så ikke for oss at denne sofaen skulle være like bra som den vi hadde sett på, men det var den! Den var kjempegod å sitte i, samt at fargen på den var kjempefin! (På bildet, i annonsen, så den rødbrun ut, men den var brun. Heldigvis.).  Vi er kjempefornøyde!

Vi har ikke kommet i orden i nyhuset enda. Masse esker og diverse som ikke er på plass, samt at nybadet ikke er ferdig. 

I går ryddet jeg ut jula. Mangler kun kjøkkengardinene og adventstaken i kjøkkenvinduet. Det skal jeg ta ned i dag. (Holdt på til kl. halv ett i natt. -Måtte jo få med meg "Ugly Betty" og "Ghost Whisperer", så jeg hadde en lang pause, midt i ryddinga.)

Mandag 8. januar: Jeg har bestemt meg for å selge mitt 105-liters hjørneakvarie, med fisk, grus, planter, varmekolbe og pumpe. Stua i nyhuset er litt mindre enn stua i vår gamle leilighet, så det er litt trangt. I tillegg føler jeg ikke at jeg får tid til å holde på med akvariet, slik jeg burde. Jeg skal kun ha det lille akvariet, på 17 liter, med noen få Smykketetra, i. Jeg skal også selge hjørneskapet som akvariet står på. Jeg er litt i tvil om hjørneskapet egentlig tåler vekta av akvariet, så jeg må nok selge akvariet og skapet hver for seg. Men, skapet har jo stått med akvariet på i 1 1/2 år, uten problemer, så det er ikke sikkert at det er noe problem.

Rørleggeren, har vært her i dag. Nå er det nye badet snart i orden. (Vi kan bruke dusjen, men ikke toalettet.)

Onsdag 10. januar: Ja, nå er akvariet solgt! Det gikk jammen raskt! Det ble solgt i går kveld. Jeg har snakket med de som kjøpte det, og fått vite at fiskene overlevde og alt gikk bra.

Skapet som akvariet sto på, er også solgt. Så her går det unna!

Jeg brukte ettermiddagen etter jobb i går, til å rydde bort litt mer rot i vårt nye hus, så nå begynner det å se litt mer beboelig ut, her.

Søndag 14. januar: Endelig ble det helg, og jeg har overskudd nok til å få gjort litt i huset, igjen. De siste ettermiddagene, etter jobb, har jeg ikke gjort stort. Men, nå er hjørneskapet som vi har solgt, tømt, og vasket. I tillegg har jeg vasket ut av baderomsinnredningen på nybadet, samt fått på plass alt vi skal ha i skapene på badet. På det nye badet har vi ganske god plass. Vi har også kjøpt nok skap til at vi kan ha et skap hver, samt at vi har et par skap i tillegg, til felles ting og tang.

Jeg har nye bilder fra vårt kjøkken og gangen.

Søndag 28. januar: Vi har ryddet og ordnet for å få Mortens rom i orden, i dag. Han har vært borte på kurs i snart 3 måneder, så hans rom har vært nedprioritert siden vi flyttet inn. Der har vi stablet inn møbler og esker vi ikke skal bruke, samt tomesker og Mortens møbler og saker. Morten kommer hjem fra kurset i midten av februar. Charles har ryddet bort alt som ikke skal være der, i dag, samt at han har satt på plass møblene der de skal stå.

Onsdag 21. februar: I går var det en dame og kikket på vår gamle leilighet. Vi har dessverre ikke fått solgt den enda, og leier den ut. Men, vi går med stort tap, hver eneste måned, så vi ønsker, veldig, å få solgt den. Vi er kjempespente på om leiligheten vil bli solgt nå. Det er dessverre et svært tregt boligmarked her for tida. Det selges omtrent ikke boliger.

Vi får bare håpe at det endelig kan ordne seg...

Det er nå langfredag (6. april 2007). Vår gamle leilighet er fortsatt ikke solgt. Vi har leid den ut for et halvt års tid. Men, den 1. juni flytter de som leier den. De har kjøpt seg enebolig. Vår største bekymring nå, er at markedet virker så tregt her i byen, for tida. Håper endelig at det blir bedre snart, så vi kan ha mulighet til å få solgt leiligheten snart...

Søndag 15. april var det nydelig vær! Tåke fra morgenen, men etter hvert: Sol og varmt, og ingen vind. Fantastisk! Charles snekret ferdig raftekassene, som er under takutspringet, på utsiden av huset. Etterpå boret han hull i betongen, der vi skal ha terrassen. I hullene satte han noe som kalles en "søylesko" for å sette stolpene på terrassen, i.

Jeg fortsatte å sette ned stauder i blomsterbedet som er langs hele husveggen. Nå har jeg satt ned alle staudene som jeg hadde planlagt å sette ned i dette bedet, men jeg har bare kommet ca. halvveis langs husveggen, med bedet. Til nå har jeg tømt over 20 krukker og 5 kasser med stauder. Staudene jeg har igjen, i kasser, nå, er flere sorter Astilbe og flere sorter Hosta, samt en Peon og en Rose. I tillegg til noen få andre stauder og en Nordlandsskjersmin. Astilbene og Hostaene skal jeg sette ned i et surjordsbed som jeg har planlagt, men ikke begynte å lage enda. Når jeg får gravd opp resten av bedet langs husveggen, må vi vel begynne å kjøpe stauder. Helt fram til nå har jeg bare "plukket" fra mitt eget lager av stauder, som jeg har hatt i krukker og kasser.

Etter at jeg hadde fått satt ned de staudene jeg ville, ned i det nye blomsterbedet, begynte jeg å male mørk grå rundt alle vinduene som ikke var malt enda. (Totalt 7 vinduer, samt plankene på to av hushjørnene.) Nå er hele huset ferdig malt, utvendig!

Jeg var ikke inne før i nitida på kvelden. Sliten, men fornøyd med dagens innsats.

Det er nå mandag 27. august 2007 (Joakims 12 årsdag). Vår gamle leilighet er fortsatt ikke solgt. Våre første leietakere har kjøpt seg eget hus, og flyttet. Men, vi har fått nye leietakere, som snart flytter inn.

I løpet av våren og sommeren 2007 har vi gjort mye i hagen: Jeg har laget flere nye blomsterbed, fjernet flere trær og busker, samt at vi har fått laget et surjordsbed, med et lite "område" rundt, der vi har lagt singel, satt opp en fontene, en portal, samt en benk. Vi er ikke ferdige med dette området enda. Bilder av prosessen med surjordsbedet er her. Vi har også kjøpt oss noen hekkplanter (Rognspirea), som vi har satt ned på oversiden av huset. I tillegg har jeg kjøpt en rød Viftelønn, en Svarthyll og en Nikkesyrin. Jeg er svært spent på om disse kommer til å klare vinteren. Men, håper på det beste.

På våren snekret Joakim og Charles opp en stor fin terrasse ved inngangspartiet på huset.

Jeg ble aldri helt fortrolig med fargen jeg hadde malt i vindfanget, så i mai malte jeg om vindfanget. Jeg brukte en lys beigeaktig farge (en mellomting mellom det vi har i gangen og på stua.) Det ble mye bedre! Se bilde, nederst her.

Charles' sønn, Morten på 21 år, har nå fått seg jobb (i Nordsjøen), og flyttet sammen med sin kjæreste. Rommet hans kommer til å bli brukt til gjesterom. Akkurat nå er det et slags lagerrom for diverse møbler som verken Morten eller vi har plass til. Bl.a. to sovesofaer som vi skal forsøke å selge.

Vi hadde skiftet tak på halve huset i fjor. I vår skiftet Charles tak på resten av huset, og fikk satt på pipehatt. Huset ble mye penere nå!

26. august 2007 begynte Charles å grave, med traktor, på plena, ved inngangspartiet. Vi har bestilt oss grillhus (som ble levert, flatpakket, den 27. august). Charles skal støype opp fundament og lage platt som grillhuset skal stå på, og gravde seg ned til berget, under plena.

Jeg har laget en side med bilder av prosessen med å få grillhus.

Oppdatering:

Charles sin sønn, Morten, fikk seg fast jobb i Nordsjøen, og bestemte seg for å kjøpe sitt barndomshjem. Vi hadde da slitt med å forsøke å selge vår gamle leilighet i nesten to år, og hadde to huslån, der vi heldigvis hadde fått lov av banken, å kun betale rente på begge lånene, slik at vi skulle greie oss, økonomisk.

Vi ble utrolig glade da Morten kjøpte leiligheten. Det ser ut til at Morten trives godt, der. I desember 2008, flyttet et søskenbarn av Morten inn hos han. Han jobber også i Nordsjøen, og guttene har det helt supert i vår gamle leilighet, med 5 soverom, så de har god plass.

Høsten 2008 gravde Charles bort plena, ved flaggstanga. Etter at vi solgte campingvogna, har vi hatt flere ledige plattinger liggende. Disse plattingene hadde vi tidligere, liggende ved campingvogna (der vi hadde forteltet). Vi bestemte oss for å bruke disse plattingene i hagen, og valgte å lage en platt ved flaggstanga. Vi begynte såpass sent på høsten med dette, så vi rakk ikke å få på plass plattingene før snøen kom, men jeg lagde et blomsterbed mot parkeringsplassen, der vi kun skal ha rosa planter. På enden av platten skal jeg sette Hurdalsrosa og en annen rose Celestial, som har "vokst ut av" bedet de står i, på den andre enden av platten, har vi Blankmispel hekk, og på den tredje siden er staudebedet. Når plantene vokser til, ser jeg for meg at platten nesten blir som et delvis innelukket rom. Det blir spennende å se om jeg får det til slik jeg ønsker. Dette blir årets prosjekt for sommeren 2009.