I juni 2008 dro Cecilie, Joakim og jeg til Alanya i Tyrkia. Dette var min andre tur til syden, mens det var Cecilie og Joakims første tur.

Vi hadde 14 fine dager der, men turen ble ikke helt som vi hadde planlagt.

Charles ble syk, rett før vi skulle dra. Han havnet på sykehus, med gallestein og betennelse i magen. Vi vurderte mye fram og tilbake, hva vi skulle gjøre. Om vi skulle avbestille hele turen, for hele familien, eller om Cecilie, Joakim og jeg skulle dra uten Charles.

Vi endte opp med det siste alternativet. Men, i ettertid har jeg begynt å lure på om det egentlig ikke var meningen at vi skulle dra til Tyrkia i år.

Noen dager før vi dro, fikk jeg vondt i en tann. Det viste seg at jeg måtte rotfylle. Jeg fikk med meg penicillin, i tilfelle jeg skulle få vondt mens vi var i Tyrkia. Det gikk bra, helt til det var 5 dager igjen av vår 14 dagers ferie. Men, jeg begynte med penicillinet, med en gang jeg fikk vondt, så det gikk greit.

I tillegg hadde Joakim flere dager med magetrøbbel, mens Cecilie fikk urinveisinfeksjon, og måtte til lege, i Tyrkia.

 

Men, bortsett fra at Charles ikke kunne bli med oss, denne gangen, og dagene med sykdom, var vi enige om at vi hadde hatt det kjempefint. Vi badet, solte oss, shoppet, spiste god mat, var med på Alanya båttur, samt at vi også var med på Quad safari (safari med ATV/ firhjulsmotorsykkel). Vi ble også godt kjent med de som jobbet på hotellet vårt, og en del folk som jobbet et lite stykke unna hotellet vi lå på. Ved hjelp av våre venner lærte vi oss flere tyrkiske ord.

 

Selv om vi, totalt sett, synes vi har hatt en fin ferie, er vi alle tre enige om at det ikke blir flere turer til syden uten Charles.

 

June 2008 Cecilie, Joakim and I went to Alanya, Turkey. This was my second trip to a warm and nice country, while it was Cecilie and Joakim's first trip.

We have had 14 nice days there, but our trip did not turn out the way we had planned.

Charles was ill, a few days before we were supposed to leave. He had to go to hospital, with some trouble with his gall bladder and innflammation in his stomach. We were considering to cancel the trip for the entire family, but in the end, we decided that only Cecilie, Joakim and I would go.

 

But a few day's before we were supposed to go, I got toothache. The dentist told me I had periodontitis. He started to fix my tooth, and gave me penicillin treatment, in case I would get pain during our holiday. Everything went well, until we had 5 days left of our holiday. Luckily I had the penicillin. In addidion to this, Joakim had some trouble with his stomach for several days, and Cecilie had to go to a doctor in Turkey, because she got an infection in her urin way.

 

But execpt from the fact that Charles could not come with us, this time, and our days with illness, we are agree that we have had a nice holiday. We have been bathing, sun bathing, shopping, enjoying delicious food, been on a boat trip and also on Quad safari (safari where we drowe 4 wheel motorbikes). We also learned to know the staff at our hotell, and some other Turkish people who were working near our hotel. We also learned a few Turkish words from them.

 

Even if we agree that we have had a nice holiday, in spite of everything, we also agree that we are not going on another holiday without Charles.

 

Alanya
Alanya ligger på Tyrkias østlige middelhavskyst, omkranset av den naturskjønne Taurusfjellkjeden. Alanya omtales også som Middelhavets Miami.
Alanya er en by i rivende utvikling og i de siste 5 årene har byen endret karakter, så den i dag fremtrer som en moderne by med alle fasiliteter, og byr på mange hoteller, restauranter, barer, diskoteker, butikker, moderne frisørsalonger og gammeldagse barberere.


Alanya har 2 gode badestrender, Kleopatrastranden og Øststranden. I Alanya er det ca. 300 solskinnsdager i året.
Alanya er delt i to av byens klippehalvøy, med det imponerende gamle festningsverk, som ligger på toppen av halvøya, med den gamle hyggelige bydelen, de små botaniske hagene, og tradisjonelle hus langs havnen. I skråningene under festningshalvøya, er husene vakkert restaurert med mange caféer og restauranter.


Mange butikker i Alanya holder åpent til etter midnatt, og det er livlig natteliv omkring havnepromenaden som er sentrum for et vell av restauranter, caféer, barer og diskoteker.
Man kan også besøke de livlige basargatene, hvor man kan kjøpe skinn, gull og tepper til fordelaktige priser.
Liker man aktivitet, finnes det også mange muligheter, bl.a. vandreturer i Taurusfjellene, eller mountainbike og raftingturer. Ved strendene er det mulighet for å prøve de mange forskjellige vannsportsaktivitetene, bl.a. jetski, bananbåt og parasailing.
Det finnes også en dykkerskole, hvor man kan ta dykkersertifikat.


Er man interessert i kulturelle opplevelser har Alanya og omegn også mye å by på. Alanya museum rommer mange spennende samlinger som bl.a. en etnografisk - og en arkeologisk samling. Man kan også besøke ”Det røde tårn”, som er Alanyas varemerke. Tårnet, som er 8-kantet og 30 meter høyt er oppført i 1226, som en del av byens forsvarssystem. I tårnet finner man også en liten etnografisk samling.
Fra havnen i Alanya er det et vell av turbåter hvor man har mulighet for å seile ut på Middelhavet og rundt klippehalvøya, hvor man bl.a. kan se skipsverftet, grottene med de romantiske navnene som ”Sjørøvergrotten” og ”Kjærlighetsgrotten” eller svømme inn i Fosforgrotten som er en helt fantastisk dryppesteinsgrotte.


Området rundt Alanya har en lang historie med mange historiske severdigheter. 
Noen av de kjente severdighetene som er verdt å besøke i Alanya er festning/borgen, dryppesteinsgrotten Damlatas og vakttårnet Kizil Kule.
Det er også museum i byen. Omgivelse rundt Alanya er fine, du finner alt fra høye fjell til lange strender.
Om du ønsker å se mer kan du blant annet leie bil selv, eller være med på jeep safari.

    

             

Back

Home