Bilder fra vår sommerferieuke i Marmaris i Tyrkia (23.-30. juli 2007):

Photos from our vacation to Marmaris, Turkey (July 23rd-July 30th 2007):

Jeg har aldri vært i syden før, og ferien i Tyrkia var helt fantastisk! Det gav absolutt mersmak. Vi hadde en uke med svært høye temperaturer. (43 til 50 grader Celsius hver dag). Men, det gikk greit å venne seg til de høye temperaturene. Vi var der kun en uke, men på denne uka rakk vi mye: Vi var to dager på stranden, en dag var vi på guidet tur til kalksteinsklippene som heter Pamukkale (3 timers busstur hver vei), en dag var vi på guidet båttur, der vi fikk besøke Kleopatrastranden og bade i det turkisblå vannet i 2 timer, etterpå stoppet båten 3 steder til, så vi fikk bade fra båten, en dag lå vi og solte oss og badet i bassenget ved hotellet, og en dag tilbrakte vi i gamlebyen.

Her er jeg, utenfor hotellet vårt.

Me, outside our hotel.

 

Handlegata.

Shopping street.

 

PAMUKKALE
En av Tyrkias mest besøkte severdigheter er kalksteinsklippene Pamukkale og dens vannkilde. Det varme, mineralrike og framfor alt kalkrike vannet har i løpet av årtusenet rent utfor berget og skapt vakre, hvite terrasselignende formasjoner. Her finnes bl.a. bassenget, som er oppkalt etter Kleopatra, med kolonner og søyler. En hel by, Hierapolis ble bygget omkring vannkilden. I dag finnes fortsatt bl.a. et amfiteater, romersk bad og mange sarkofager godt bevart.

Pamukkale is one of the most interesting places in the world, justly famous not only for the entrancing beauty of its unique geological formations but also for its historical remains. The calcium oxide-rich waters flowing down the southern slope of Caldag located north of the ruins have, over the millennia, built up deposits of white travertine on the plateau thus fully justifying both the site's ancient name of Hierapolis (Holy City) and its modern one of Pamukkale (Cotton Castle).

 

Amfiteateret ved Pamukkale.

Theater of Hierapolis, by Pamukkale

            

             

Back

Home